+1 yılÇok daha mutlu olurum. Zenginlik kişiden kişiye değişen bir kavram. Ve bana göre sadece paradan da ibaret değil.
Zenginlik; ailedir. Mutlu bir ailem varsa zenginimdir de.
Güzel bir evim varsa zenginimdir.
İşimi en iyi haliyle yapıyorsam ve hem karakterim hem işim yönünden seviliyor ve saygı duyuluyorsam zenginimdir.
Alışveriş yaparken fiyat etiketine bakmıyorsam, para kazanmak için sabahın köründe kalkmıyorsam zenginimdir.
Konforlu bir arabam varsa zenginimdir.
Çevrem farkındalık sahibi insanlarla doluysa ve İlham alıyorsam zenginimdir.
Finansal özgürlüğe sahipsem ve zamanımı satmıyorsam zenginimdir.
Ve tüm bunlara sahipsem mutluyumdur. Çünkü herşeyin en iyisini hak ediyorum. Buna inandığım, hak ettiğimi bildiğim için mutluyum.
Zenginlik paradan ibaret değil. Çoğu insan parayla zenginliği eş değer tuttuğu için fakir kalıyor.
3 çeşit peynirin varsa bolluk içindesindir. Ama 4. Peynirim yok diye üzülürsen, onu da almak için tabiri caizse bir tarafını yırtarsan, elindeki zenginlikleri görmezsen yerinde saymaya devam edersin. Ve o 3 peynir de çürür gider.
Ama 3 çeşit peynirin var. Onların bir tadına bak. 3 çeşit peyniri olan insan nasıldır? Bu 3 farklı marka araba da olabilir. Ama yetinmeyi bilmezsen ikisinin de senin olmasının bir anlamı kalmaz.
Genel anlamda insanların bakış açısına örnek vermek istedim. Umarım yeterince açık olabilmişimdir..11 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 419 cevap paylaştı.
u +1 yılBenim için para sadece bir araçtır. Sevdiğim yerlere gidebilirim. İstediğim kadar kıyafet alabilirim. Sevdiğim etkinlikleri yapabilirim. İstediğimi yiyebilirim. Hobilerimi uygulayabilirim. Hayallerimi gerçekleştirebilirim. Hiçbir zaman diğer zenginler gibi bir tarafını çıkarmayı düşünmedim para ile. Her zamanki gibi sade yaşamayı düşündüm. Zengin olsam böyle yaşardım. Lüks yaşamakta çok gözüm olmazdı. Para sadece geçiçi mutluluk kaynağıdır. Yanında birisi olmadıktan sonra mutluluk bile eksik kalır.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23b cevap paylaştı.
u +1 yılZengin olursak mutlu oluruz tabi ki de.. yani direk insan mutlu olmaz ama istediği neredeyse her şeyi alabilir ya da yapabilir.. bugün para olmadan insan sağlıklı bile olamıyor ya da bir yere gidemiyor.. evlenemiyor.. düzenli bir hayatı yaşantısı arkadaş çevresi bile olmuyor.. para her şey olmasa fa her şeyin kapısını açacak anahtar bana göre.. tabi miktar kişiye göre değişir
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSu an yapamadigin ama zenginligin sana getirdigi olanakla yapacaklarin bir sure seni idare eder. 5 belki 10 sene. Cinsellik delisi isen yatmadigin ulke. kadini kalmaz. Gezgin isen dnyayi gezersin. Yuva kurmaksa derdin en alasini kurarsin. Malikenen kocaman olur falan . En kral arabaya binersin. Peki bu en krallarini yaptiktan sonra? Yine SIKILACAKSIN... Mizacinda mutsuzluk var ise para sadece biraz eglenmeni saglayabilir. Oyle olmasa kurt cobain neden intihar etsin? Ya da chester bennington... Zenginler de intihar ediyor. Demek ki para, un, san, sohret, kadin her sorunu cozemiyor...
11 Yorumla
+1 yılEskiden derdim ki para insana mutluluk verir ya aksini iddia edenin parası yoktur diye ama Rabbim öyle bir sınadı ki beni erkek arkadaşım deli gibi zengindi beni istesem paraya boğardı ama bir türlü mutlu olamıyordum karşımda narsist biri vardı beni parayla hep mutlu etmeye çalıştı onun dışında hayatımı zindan ederdi para cebimde olurdu ama onu harcayacak hevesim olmazdı yani para mutluluk vermedi bana
12 Yorumla- +1 yıl
Etmeseydim daha mutlu olurdum
+1 yılMutlulugu parada arayanlar ve tek eksiginin bu oldugunu dusunenler belki bir yere kadar olurlar. Gecici bir mutluluk saglar. Kisiyi daha ozgur ve rahat kilabilir ama para kalici bir mutluluk icin yeterli degil. Saglik ve huzur yoksa o kadar bir onemi kalmaz.
11 Yorumla
+1 yılZenginlik, yoklukta bile kendini mutlu edecek bir şeyler bulabilenleri huzura taşır. Mutlu olmasını bilmeyenin zengin olacak fiziksel ve mental güce ulaşması zordur. Ulaşsa bile o zenginlik ona mutluluk kazandırmadığı gibi onu sırtında daha çok dert küpüne çevirecek bir kambura dönüşür.
https://www.youtube.com/embed/Zc6PL_f79x412 Yorumla- +1 yıl
Fiko yine haklı
- +1 yıl
Eyvallah 😅
- Para & Ekonomi konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılPara hayatınızın merkezinde ise evet.
Ama sadece bir güven duygusu ise kullanılan araç ise hayır.
Karar sizin esirimi olmak istiyorsunuz?
Yoksa kendinizi daha güvende mi olmak istiyorsunuz.
(Esiri olanların neler yapabileceğini hala görmekteyiz.)11 Yorumla
+1 yılZenginlik mutluluğu garantilemez, ancak bazı durumlarda hayatı kolaylaştırabilir. Mutluluk daha çok içsel memnuniyet, sağlıklı ilişkiler ve anlamlı bir yaşamla ilgilidir. Sakıp Sabancı bile engelli oğluna bir ayakkabı giydirememiş ihtiyaç kadar olsun yeter.
11 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(30-35)+1 yılZenginlik mutluluk ifade etmiyor. Zenginlerin Mutlu olma ihtimalı daha düşük daha. Şu bir gerçek maddi kaygıdan kurtulmak, Ülkemizde yaşanan ay sonu kaygısı büyük sorun. O eşiği atlatmak önemli ama nasıl Para kazandığın da çok önemli. Başarı ve HEDEFE genel olarak ulaştığında bir kıymetinin olması için nasıl yaptığın önemli. Sadece ulaşmak değil.
21 YorumlaBaşta mutlu olursun sonra her şey sıradanlaşır sıkılıp sürekli macera ararım herhalde sürekli mutluluk diye bir şey yok, iyi kötü ya da zor anlarda da mutlu etmek mutlu edebilecek insanlarla olabilmek en tatmin edici mutluluk olur.
21 Yorumla
+1 yılZengin olsak bile ALLAH imtihan vericektir çünkü bu hayatı tos pembe yaşamaya gelmedik her türlü zorluk görücez sevdiklerimizi kaybedicez hastalıklar geçiricez tabi yinede ALLAH GÔSTERMESİN ama imtihan olunca ayakta durmak zorundayız yani para olsa bile mutluluk ve sağlık olmayınca hiçbir anlamı kalmaz paranın mutluyken anlamı olur... Şimdi diceksin para olunca tedavi görüp iyileşirim ama her şey ALLAHDAN GELİR VE ALLAH istemezse parayla bile iyileşemezsin...
10 Yorumla
+1 yılMutlu oluruz ama bir süreliğine. Yapılan deneyler de tam olarak bunu gösteriyor. İnsan neye sahip olursa olsun, iyi ya ds kötü bir süre sonra mutluluğu da hüznü de geçiyor. Bunun nedeni ise bulunduğumuz duruma alışmamız.
12 Yorumla- +1 yıl
Sonra daha farklı arayış
- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılÖncelikle avakadonun çekirdeğini geri dönüşüme atmalıyız
11 YorumlaDürüst olalım para çok önemli bir etken. Parasız olup da mutluluktan uçan birini ben hiç görmedim. Tek başına elbette yetmez ama büyük bir güç vereceği kesin.
11 Yorumla
+1 yılEvet oluruz parayla sahip olacaklarımız kadar ama ve paranın bunları sürdürebildiği kadar ayrıca parayla satın alınamayan şeyler de var onlar eksikse o mutluluğun hiç anlamı olmaz diye düşünüyorum
11 Yorumla
+1 yılMutlu olmak isteyen her türlü mutlu olur , huzur önemli. Para var huzur var, lakin kendi kazandığın para ile olacak diğer türlü zenginlik te esaret minnettir nazarımda
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
+1 yılHayatta hiçbir şeyin garantisi yok.. zengin oldum dediğimiz anda başka işler başımıza gelir.. zengin olmadığımiz zamanları mumla ararız..
21 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 779 cevap paylaştı.
+1 yılBen olurum bütün hayallerimi gerçekleştirir hatta başka insanlara da el uzatır yardım ederdim.
Daha ne olsun ama nerdeee🙃11 Yorumla Mutluluk en önce senin kendinde olacak sevicek-sevileceksin sonra para gelir. Para önemli ancak kalp daha önemli bence
11 Yorumla
+1 yılBen olurum ama bu uzun sürmez ya bir zaman sonra canım sıkılmaya başlar herşeyi kolayca elde edebildiğim için
12 Yorumla- +1 yıl
Tabi amca
Mutluluk içsel bir şey. Para iyi hoş mutlu eder ama ne kadar gerçekçidir ne kadar kalıcıdır tartışılır.
12 YorumlaGeçici bir mutluluk zehirlenmesi yaşarız buna şüphe yok. Ancak onun etkisi geçer bıkkınlık gelir. Sonra sade ve mutlu bir hayatı nasıl elde ederiz diye düşünmeye başlarız.
20 YorumlaZengin olalım da biraz da öyle mutsuz olalım ne olur yanii
11 Yorumla
+1 yılZengin olup mutsuz olan çok belli bir yere kadar mutlu ederdi..
11 Yorumla
+1 yılNet bir cevabı yok bu sorunun. Olabilir de olmayabilir de
12 Yorumla- +1 yıl
Evet yaaa bi olsak da görsek🙏🏻😅
+1 yılBende değişen bir durum olmaz yine şu anki mutluluğum devam eder sizi bilemem
12 Yorumla- +1 yıl
Bir görsek fena olmazdı
- +1 yıl
Evet
u +1 yılO zaman zenginlerin hepsinin mutlu olması gerekir ama öyle bir şey yok.
11 Yorumla
+1 yılBen olurum ama mutlu olmak için zengin olmayı beklemiyorum şimiden mutlu olmaya çalışıyorum.
11 Yorumla
+1 yılPara; kısa vadede mutluluk getirebilir ama uzun vadede getirmez. Mutluluk; insanın içinden gelen bir şeydir. Sevdiğiniz birisini kaybetmiş olmanız, fiziksel engelinizin olması gibi nedenler mutluluğu engeller; para da fayda sağlamaz.
10 Yorumla
+1 yılOlacakmışız gibi zannediyoruz. Belki oluruz, belki olmayız.
12 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle.
+1 yılBilmem. Para önemli ama para her şey değildir.
11 Yorumla- +1 yıl
Orası öyle
Ehh paranın verdiği mutluluk kadar mutlu olurum 😅
11 Yorumla
+1 yılyıllık 60 bin dolardan fazla gelirin mutluluğa etkisi azdır
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılHayır para her şey değil. Doktor olup intihar eden birisi tanıyorum.
11 Yorumla Bazı duyguların yerini zenginlik doldurmasa da yine de mutlu olunur.
12 YorumlaPara mutluluk için bir ölçüt olamaz olmamalı. Zengin olursak mutlu olup olmayacağımızı bilemem ama rahat bir yaşama sahip olacağımız kesindir. Tabi parayı iyi yönetmekte önemli.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin beklentisi o yönde ama;
O zamanda başka sıkıntılarla uğraşmak zorunda kalıyorsun.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 630 cevap paylaştı. Zenginlik mutluluk getirseydi Rahmetli sabancı oğlunu sadece patates yemek ile büyütmezdi
11 Yorumla
+1 yılBence oluruz ya tam anlamıyla olmasa da büyük bir yardımı olur paranın
10 YorumlaZamanla insanlar onu da değersiz görüyor
Ne istediğimizi bilirsek daha çok mutlu oluruz10 Yorumla
+1 yılZengin olunca mutlu olmazsın, satın alırsın.
10 YorumlaMutluluk garantisi vermeyebilir ancak konfor için %100 garantili.
10 YorumlaEn azından hayat pahalılığı ve geçim stresi yaşamazsın. Kısmen mutluluk getirir tabiki.
10 Yorumla
+1 yılBen olucağıma inanıyorum aksını iddia eden beni zengin etsin🤣
10 Yorumla
+1 yılSanmam, mutluluğu paraya bağlamıyorum. Evet yokluğu can sıkıcı ama varlığı her şeyi tamamlamaz.
10 Yorumla
+1 yılPara mutluluk getirmez her zaman için bu yüzden sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılHayır sabanci mutlu değildi. Allah bir yerden verince bir yerden aliyor
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZenginlik sağlık hariç bütün kapıları açar. Yani evet mutlu oluruz.
10 Yorumla
+1 yılBu devirde para mutluluk getirir
21 Yorumla
+1 yılİlla dertlerimiz olur yine ama en azından rahat yaşarız
00 Yorumla
+1 yılPara insanın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ihtiyaçtır para ile jigolo erkek bile tutabilirsin ama gerçek aşkı asla elde edemezsin
10 YorumlaZengin oldukça ihtiyaç duygusu boş harcamalar çoğalır o yüzden orta gelir daha iyi çünkü ihtiyaç arttıkça özgürlük azalır
Şükür her zaman guzeldir10 YorumlaYaşamadan bilemeyiz ben olurum gibi sanki
11 Yorumla
+1 yılOluruz para herşeyi getirir
11 Yorumlaben olmam, huzur olmadıktan sonra.
11 Yorumla
+1 yılYani önceki hayatımdan mutlu olacağım kesin
11 Yorumla
+1 yılPara mutluluğun yarısıdır yevrum
11 Yorumla
+1 yıloluruz neden olmayalım
11 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ama hepimiz öyle düşünüyoruz
11 Yorumla
+1 yılZengin değilsen mutlu olman zor djjs
11 YorumlaHuzuru da satın alabiliyorsak neden olmasın..
11 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar