Olur. Olmaz diyen erkekler (!) ya çok zenginler ya da eline para geçmemiş, geçinme nedir bilmeyen kişiler. Bankamatik değiliz sonuçta. Düğün ve diğer şeyler olsa bile siz tür kızların istediği şey iki gösteriş yapacağım diye damadı kaç bin lira borca sokmak. Asla evleneceğim kişiyi düşüneyim derdi yok. Kına, nişan, nikah ve düğünü damat öder. İleri de anlaşılmaz ve ayrılmak istenir yine damat binlerce lira nafaka ve tazminat ödemek zorunda kalır. Kız tarafına da sadece oturacakların evin perdesini ödemek kalır 😃 Neyse ki karşıma çıkan kız aklı başında biri de ben bir harcama yaparken beni benden daha fazla düşünüyor.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
3-5in hesabını kendi için değil ikiniz için yapıyorsa olur. Düğün adı altında gereksiz harcamalara bende bir kadın olarak karşıyım. Nikahtan sonra eğlenirsiniz ister gelinlik ister elbise giyersin daha ekonomik olur. ‘Kendini’Bedavaya gitmek olarak görmen ilginç. Kimse kimsenin büyütme masrafları sebebiyle harcanan paraların karşılığını vermek zorunda değil o ailelerin sorumluluğu çünkü bir çocuk getiriyorlar dünyaya. Senin mantığında beşik kertmesi yapılsın bu kızı da size vericez diye kızın masrafları da kertiğe kitlensin o zaman 😂 verilen emeklere saygımız sonsuz ama kimse kendini bu şekilde metalaştırmamalı. İki taraf için de söylüyorum. Ha 3-5 hesabını sadece kendisi için bencilce yapan bir insan ise onunla da olmaz bencil ve yalnızlığıyla mutluluklar dileriz
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu düğün adetlerinin çoğunu erkek tarafının karşılaması kadar saçma bir adet daha görmemişimdir. Söz yaparsın yüzüğe çikolataya çiçeğe para verirsin aynı şekilde nişan da aynı, düğüne gelince zaten bir yatak odasını karşılarlar, kendi çeyizlerini getirirler o kadar. Erkek ne öder peki? Ne ödemez ki 😂 kız tarafının arkadaşlarının kuaför parasından araba aynasına takılan sıfır havlunun yıllar boyunca dışarıda kullanılmaması ancak düğünde yollarda araba aynasına takılıp, yollarda tozlanması kadar mantıksız gösteriş. Ne veriyorsunuz çocuk mu? 😂 Kusura bakma da onu kendi spermlerinle oluşturmuyorsun ortak oluyor. Bu sana yeter (Gelinliğe karşı değilim bu sırf bu soruya cevaben yazılmıştır) git yedekte tuttukları la devam et kardeşim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOlur. Olmaz diyenler ya babadan dededen zengindir ya da hala baba parası yiyip geçim derdi nedir bilmiyorlardır daha 18 im 11 yıldır çalışıyorum 6 yılı aileme 5 yılı kendime çalıştım. En basitinden akrabaları eğlemek yerine yuvamızı kuralım krediye girip yarın rezil olmayalım kafasındadır o adam Allah'tan yılların birikimi ve kendi işim var da benim öyle bir derdim olmayacak ha bu demek değil ki altın düğün pastası alıp saçma sapan gösteriş yapacağım yarın para istesem 20 TL yi çok görecek adamlar altın kaplama pasta yiyip story atacak diye ne kendimi ne de sözlümü zor duruma düşürmem kimse kusura bakmasın isteyen istediğini söylesin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılOlmaz tabi ki de
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir hemcinsim olarak düşüncelerini okuyunca şok oldum. ben de sade bir nikahla evlendim. balayına da yurtdışına gittik. borcumuz harcımız çok olmadığı için 9 aylık evlilikte 5 ülkeye seyahat ettik. bu sene 3 ayrı seyahat planımız daha var. düğün diye tuttursaydım muhtemelen 3 yıl boyunca kapının önüne bile adım atamayacaktım. ben ucuza mı gittim şimdi değersiz miyim:D değer algınızı azıcık değiştirin değer vermek en şahane düğünü yapmak, gereksiz harcamalar yapmak değil. bir insanın merhameti ve elinden gelenin en iyisini yapması en büyük değerdir zaten.
hiçbir zaman ne ailem ne ben gereksiz masraf yaratacak bir şey talep etmedik. karşı tarafın imkanları çok fazladır talep edersin ama ben bildiğim için olduğu kadarını talep ettim. onlar da yapılması gereken herşeyi yaptılar. düğün dediğin şey gerçekten en büyük israf. düğün yerine taylandda çok lüks balayı falan talep etsen emin ol çok daha mutlu ve tatmin olursun. düğün yerine ben kına istemiştim böyle kır alanında, organizasyonlu falan. çok cüzi bir paraya düğünden daha güzel bir kınam oldu:D ve inanılmaz eğlendim. sadece arkadaşlarım kuzenlerim vardı. bekarlığa veda gibi oldu. düğün nedir allah aşkına ya? düğünde gerçekten eğleneceğini falan düşünüyor musun yoksa amacın sadece gösteriş mi? güzel bir fotoğrafçı ayarlayın gelinlikle güzel fotoğraflarını çektir, kına yap, nikahı bas geç. daha fazla seramoniye gerek yok inan ki. bu kadar abartmayın evliliği. abartanların sonunu görüyoruz zaten.
karşındaki adamın durumu var ve seni düğüne layık görmüyorsa o bambaşka bir konu. ya da düğünün karşılığında sana başka bişey teklif etmiyorsa, genel olarak tavrı hep böyleyse hedeflerini hep en aşağıda tutuyorsa aman diyim. düğün de yapmayalım ama balayına da dümdüz otele gidelim diyorsa sıkıntı vardır o işte. daha iyi tanımaya çalış derim
10 Yorumla
+1 yılGiyersin gelinliğini Belediye nikah salonunda evlenirsin 1 saatlik bir nikah töreni ile ertesi gün balayına çıkarsın 1 hafta on gün en mantıklısı budur kendini mal olarak mı görüyorsun da bedavaya gitmekten korkuyorsun Ayrıca evleneceğin kişiyle bir ömür geçireceksin Neden ki bu ona masraf ettirme çabası Sonuçta cebinde kalacak para İkinizin de geleceği senin bu sorduğun sorudan bir atasözü geldi aklıma Eskiler Derler ki kadın insanı rezil de eder Vezir de eder Her şey senin elinde unutma Tutumlu olmak başka cimrilik başka eleştireceğine empati yap derim fakat reklam peşindeysen git başkasını bul Tabii gelen gideni aratır O da ayrı bir konu
40 YorumlaSenin ilk olarak evliliğe olan bakış açını değiştirmen lazım.
Evlilik bir ticaret işi değildir. Bir mal alım-satım olayı hiç değildir.
Evlilik olayına bedavadan kız alma olarak bakman da doğru değil..
Bir erkekle bir ömür boyu aynı yolda yanyana yürümeye karar verdiysen seninde o erkeğe karşı köstek olmak yerine maddi/manevi destek olman gerekir.
Bir evlilik bir yuva kolay kurulmuyor.
Erkeğin olduğu kadar kadının da üzerine düşen birtakım vazifeler vardır.
Bir kadın herşeyi erkekten bekleyecek kadar aciz olmamalıdır.
Gerektiği yerde erkeğin yetişemediği yerde kız tarafı da biraz elini cebine almalıdır.
Ama sen diyorsan ki ben elimi hiç cebime atamam herşeyi erkek yapıcak diyorsan o halde kendine senin istediğin imkanları sağlayabilecek düzeyde maddi durumu iyi olan bir eş adayı seçmelisin.
Üçün beşin hesabını yapan adam seni mutlu edemez çünkü10 Yorumla
+1 yılAdam zaten senijn icin masraftan kacmam demis sen daha ne istiyorsun anlamadim. İlk sorunda farkli guncelde farkli seyler yazmissin. İlk sorundaki tabiki sacma bir oneri olmusta guncelin gayet normal. Bide nikah icin zaten belediyeye gitmen gerekiyor. Salon tutmak istememis onun yerine kir dugunh dusunebilirsiniz. Salon dugunlerini sevmem cunku salonlar sacma sacma kendi muziklerini caliyorlar. Mesela aile karadenizli ama habire dogu anadolu muzikleri caliyorlardi gecen ay. Herkes tepki gostermisti dugun sahibine en son biri flash bellekle horon falan acti 😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGenelleme konuşman yanlış da olsa katılıyorum sana... Cimri erkek - kadın bir işe yaramaz. Yarın öbür gün çocuk olsa çocuğa nasıl bakacak bu şahsiyet? Yarın öbür gün seni başkalarına da muhtaç eder.
Bu konuda haklısın ama üslubun yanlış olduğu için yorumlarda da anlaşılacağı üzere “Sen, ne vereceksin?“ gibi saçma sorular ve görüşler paylaşılmış.
Konu, kadının ne vereceği değil; konu, erkeğin bir gelinlik bile alamayacak durumda olması! Erkek için Asker üniforması neyse; kadın için de Gelinlik o'dur.
Sana, mutsuzluk getireceğini düşünüyorsan ilişkiyi sonlandırman en doğrusu olur! Buradaki insanlar bir anlığına konuşurlar ama sen onu ömür boyu çekmek zorunda kalırsın...
Umarım, seni mutlu edebilecek birisi çıkar karşına!30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSiz ne anlatıyorsunuz yahu siz mal mısınız alınıp satılmak ne demek ne kadar saçma bir düşünce bedavaya mı alıyorsunuz düğünden masraftan kaçınıyorsunuz yok prenses gibisiniz vs vs ya bırakın bu işleri fırçalayın dişleri istemiyorsanız evlenmezsiniz size paralar satacak birini bulursunuz neyin kavgasını yapıyorsunuz? ekonomik kriz var enflasyon %300 yüzünün üzerine çıkmış bir memur maaşı 45.000 TL civarı asgari ücret zaten söylemiyorum bir düğün masrafı 1 milyondan aşağı değil siz ne anlatıyorsunuz evlenin birlikte para biriktirin yurtdışına gidin gezin tozun iki tane akrabanız iki göbek atacak diye ton tonlarca para dökmedin ne anlamı var?
10 Yorumla
+1 yılDüğün aşırı önemli bir şey değil. Aksine gereksiz bir şey. Benim bir arkadaşım evlendiğinde düğün falan yapmadı. Sade bir nikah ile evlendi. Eşiyle de gayet mutlular. Sadece annesinin hatırı olsun diye kına gecesi yaptılar. O kadar. Sevgilinizin şimdiden üçün , beşin hesabını yapması doğru değil. Ama sizin de evlilik süresince borçlarla uğraşacağınızı bile bile ille de düğün demeniz mantıklı değil.
30 Yorumla
bu ülkede dügün yapmayi herkes istiyor
Dügününü yapamayan, parasi olmadigindan hatta yasayacagi evi bile zor tutanlar, dügünü gereksiz buldugundan degil yapamadigindan yapamiyor.
Burasi Türkiye, son yillarda asiri bir Sosyal yozlaşma var isede, hala kültür gelegeni unutmuş degil.
Kisaca burada „dügün anlamsiz“ hayali satanlarda, eninde sonunda dügün yapiyor eger imkani varsa.
şuanda konusan o bireyler, gercegi göremeyen olgunlasmamis karakterler20 Yorumla
+1 yılBen çok gelinlik giymek istersem zaten senden bağımsız giyerim koçum desene ona. Olmaz anacım olmaz, insanı soldurur bunlar uzun vadede. Herşeye de maddiyat olarak bakılmaz. Hiç uygun gelinlik yokmuşcasına, adam “ben beş kuruş vermem” yorumu yapmış düğün olayına. Sen bunu herif diye istiyor muyum diye iyi düşün.
00 Yorumla
+1 yılDaha baştan laf sonra birlikte bir tatili gec disarda bir yerde yemek bile yiyemezsin. He sende düğün istemiyor olsan neyse ortak karar alip yapmazsiniz ama sen isterken gelinligi bile cok görmek ayıptır. Sonuçta evlilikte olacak masraflar az cok bellidir, bunu göze almasi gerekiyordu.
00 Yorumla
+1 yılErkekler düğün kavramına hiçbir zaman sıcak bakmaz. Ne varki sade, çeyizsiz, düğünsüz aldıkları kadına da asla değer vermez. Seven adamın bu tarz istekleri sırf eş adayı istiyor diye yapması gerçek bir sevgi örneği olduğunu düşünüyorum. Ben de düğün tarzı şeylerden hoşlanmıyordum ve ciddi ilişkim ileride yapmadık demeyelim diye ısrar bile etmişti. Devrin erkekleri feminen bir hale bürünmüş zaten ileride her yer trans erkek dolacak şimdiden kadınlara özenmeye başlamışlar dkdj
00 Yorumla
+1 yılBu cimri erkekle, ömür geçmez. Boş ver, düğün masrafı en az 1.000.000 tl tutuyor ve bunu da yapmalı ama kendisini seven kadına karşı yapmalı erkek. Bunun için de kendi statüsüne denk veya yüksek kadınla, evlenmeli. Zira düşük statüte olan kadınlar, erkeği sevmeyip parasına göre de evlenebiliyor.
00 YorumlaKadınlar böyle erkekleri seviyorlar. İyi adamı da hafif görüyorlar.
Kadınlar prenses erkek dedikleri erkeklere daha çok çekim duyuyorlar. O adamlar çocukluk travmalarini hatırlattığı için o erkekleri aşağılamaya çalışıyorlar.
Soruda da görüldüğü gibi kızı evlenme aşamasına kadar getirmis. Kadınların aşık olduğunda beyinlerinin çalışmadığının ve yanlış erkek seçimine düşkün olmalarının kanıtıdır bu soru
00 Yorumla
+1 yılBiraz empati yapmak gerek. Hayat şartları, pahalılik ortada o kadar masraf borç yapıp gösterişli bir düğün yapılacagina en sadesinden yapılsın daha iyi. Düğünü çok gereksiz görüyorum durumu iyi olmayanlar için. sonuçta eşinle evine gittiğinde bir sürü borcunuz olacak ve buda aile içi sorunlara neden olur .
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaddi durumuna bağlı, adam bi kere evleniyoruz kisvesi altınfa bi yığın kredi borcuna girecekse haklı abi
Bi de rkonomi bu durumdayken
Yarın ekmek alabileceğimiz bile belli değil birikimini akraba eğlendirmeye harcayacağınıza çocuğunuzun geleceğine yatırım yapın.21 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkürler aklı başında insan
Gizli Üye(36-45)+1 yılUlan a. mindan başka şeyi erkeğe veremeyecek canlı. Evlenmek demek 1 milyon liraya dayandı. Evlilik öncesi borç tamamen erkeğe kalıyor. Düğünde takılan ile o borcu kapatmak suç. 3 5 sene içinde boşanmak garanti. Boşanıyorum dediğin an başlayan tedbir nafakasi var. Boşanma olunca kalıcı nafakaya dönüyor ömür boyu. Evlilik borcu daha bitmemiş olur. Bu zamanda neden evleneyim? A. m zikkmek için mi?
27 Yorumla- +1 yıl
A. D. A. M 🙌🙌🙌
Cevap sahibi+1 yılEyvallah kardeşim
- +1 yıl
Sen önce nasıl konuşulması öğren
- +1 yıl
Bu nasıl tabirler ya
Cevap sahibi+1 yılO bundan anlar sadece
- +1 yıl
Hiç bir kadın bunu haketmiyor biri senin kardeşine dese ahkam kesersin elin kızı olunca maşallah
Cevap sahibi+1 yılBak ben ağır bedeller ödedim. Akıl mantık sunmayan kim varsa aynı cevabı alır. Bana hayallerinden hayata katacaklarindan bahsetse cümleler tamamen değişir
Gizli Üye(25-29)+1 yılBedava gelen kolay harcanıra patladım. Cidden öyle masrafsız kadının nasıl olsa bunun pek masrafı yok bi şey istemiyor diye değerini bilmezler, sonra cevval cabbar bi kadın çıkar karşılarına her istediğini eşeq gibi yaptırır borca harca sokturur elinde avucunda ne varsa vidanjör gibi çeker en sonunda terk edip gider. Sonra klasik mağdur erkek edebiyatı yapıp abi kadınlar aynı ya hepsi paraya geliyor derler 😂
10 YorumlaBir annenin bir babanın ne emekler vererek büyüttüğü kızı, bedavadan almak sen kendini mal olarak mı görüyorsun bedava falan tarzından argüman kullanıyorsun, bu tür şeyleri kendine yakıştırma kimseye yakışmaz kardeşim.
20 YorumlaNişan kına bi ihtimal olmayabilir ama düğün olmalıdır hayatında bir kere evleniyorsun on kere değil düğünede parası yetmiyorsa oturup çalışsın insan sevdiği ni düğününde beyazlar içinde görmek istemezmi pes yani
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün yapan biri olarak söylüyorum bize o günün fotoğrafları dışında bir şey kalmadı. Dediği gibi giy gelinliğini ama güzel bir çekim yaptır, mis. Şu zamanda paranın değeri kalmadığı için birikim yoksa borç altına girmeyin derim ben çünkü ev gecindirme borç dertleri derken huzurunuz bozulur.
00 Yorumla
+1 yılSünnet çocuğu muyum oğlum ben belediyede toplu düğün yapalım deyip engeli balyoz gibi indirmeyi hakediyordur 😂 olur da aşktır meşktir seviyoz yaa n'apalım diye kabul edersen sünnet asası falan da iste gece intikamını alırsın 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendine göte haklı. Görüyorsun rkonominşn durumunu.
12 Yorumla
Soran+1 yılGelinlik giymeyi çok istiyorum her genç kiz gibi benim hakkım değil mi peki?
Cevap sahibi+1 yılHakkın. O kadar demedim. Düğününü yapsın tabi.
Tamam sen düğün istiyorsun haklı olarak ama senin haricinde bazıları çok abartıyor erkekte doğal olarak bunu yaparsam daha fazlasını ister diye düşünüp yapmıyor. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer hesabı çünkü günümüzde para kolay kazanılmıyor
00 YorumlaBaşak erkeği mi yoksa 😂 ya da narsist falan mı 🙄 Sen nasıl mutlu olacaksan o şekilde devam et eğer kafana yatmiyorsa unut gitsin. Mesela benim icin sorun olmazdı düğün yapmışım yapmamışım burada önemli olan sen ne istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılYa öyle de onlar da haklı be. Bir gelinlik olmuş kaç bin tl. Düğün için düğün salonu olmuş kaç yüz bin lira. Hani ev nerede eşya nerede altın takması gerekecek düğün olursa altın ne takacak. Valla erkeklerin işi de çok zor.
02 Yorumla- +1 yıl
Abla fake hesap değil değil mi bu 🫣🙄
- +1 yıl
@NAMI-DEĞER yoo niye
+1 yılEğer düğüne edeceği masrafı yuvamız için kullanırız diye bir açıklaması varsa mantıklı. Yok ben fakirim durumum yok diyorsa da mantıklı. Ama paragöz cimri biriyse uğraşma sal gitsin
11 Yorumla- +1 yıl
Bu ayrıntıyı görecek kadar iyi niyetli bakmadığını eminim. Şu zamanda bu konulara hassasiyet gösterecek pek yok. Durumu yok belli ki çocuğun, kız aksileşmesin diye kendini aciz duruma düşürmek istemiyo çocuk
+1 yılMaksat 3-5 mi yoksa apt. l saptal masraflardan saçma sapan örf adetler yerine sade bir yaşam istemek mi bu ayrım çok önemli pinti adamdan olmaz ama sadelik isteyen adam başka
00 YorumlaValla olur ama biraz zor onuda anlamak lazım ev geçindirmek zor yavrum seviyorsan uyumsal olcan onun sevdiğinden eminsen
10 YorumlaYani gorgusu olan erkek elinden geleni yapar. Ama erkek tarafı olmak da kolay değil. kiz tarafı da çok uçmamalı, makul olmalı..
10 YorumlaSen ne veriyorsun bu ilişkiye? Herşeyi erkeklerden bekliyorsunuz. Allah akıl fikir versin sizden eş falan olmaz yükten başka bir şey değilsiniz.
10 Yorumla
+1 yılKim bilir adamdan neler istedin de düğüne para kalmadı.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok uzatma ayrıl o zaman. Niye durup dururken belkide evleneceğin olan adamı burada rezil etmeye çalışıyorsun üstelik arkasından söyleyerek onun günahını alıyorsun. Artık evlilikler bu zamanda basit değil bunu aklınıza sokun
00 Yorumla
+1 yılHer kızın hayali dir bembeyaz gelinlik giymek davullu zurnalı düğün , bunları yapamam diyen bir erkekle olmaz
00 Yorumla
+1 yılBirin üçün hesabını yapan olsaydı olurdu,
Üçün beşin hesabını yapandan olmaz.
Yol yakınken ayrıl sen bundan.00 YorumlaKadınlar mal değil ki onları alalım. Bence herkes kendi masrafını kendi yapmalı 😂 Ya hem evlenmek nedir ya? Evlenmeyin bence
00 Yorumla
+1 yılbalık erkeğiyim. adam haklı ben de sevmem gösterişi. saçma sapan şeyler. biraz aklınızı başınıza alın artık
020 Yorumla- +1 yıl
Balıklar neden bu kadar cimri tanıdığım biri o kadar cimri ki
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn cimrilikle ilgisi yok. tutumludur balıklar. para oldu mu da feda ederler dağıtırlar herkese. yemeksepetinin kurucusu nevzat aydın da balık burcu ve çalışanlarına 250 milyon tl yi dağıtmıştı haberlere çıktı haberin olsun. en azından aslan burçları gibi yarınını düşünmeden elde olanı körü körüne israf etmez balıklar. veya yay burçları gibi çarçur etmezler
- +1 yıl
pardon 27 milyon dolar dağıtmış. hangi patron dağıtır böyle bi parayı söyle bakim? bu tür fedakarlıklar çıksa çıksa balıklardan çıkar.
Yemeksepeti. com CEO'su Nevzat Aydın 114 Çalışanına 27 Milyon Dolar dağıttı Türkiye'nin en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti. com'u geçtiğimiz aylarda 589 milyon dolara Delivery Hero'ya satan CEO Nevzat Aydın, payına düşen paranın 27 milyon dolarını çalışanlarına dağıttığını söyledi. - +1 yıl
E düğünün gösterişle ne alakası var o zaman düğün de olmasın ev de olmadın hatta eşyada olmasın kaynananın yanında yaşasın kız siz herşeyi bedavadan getirmeye çalışıyorsunuz o burçları bilmiyorum bir tanıdığım balık burcu cimri olduğu için dedim hatta dedem de balık burcuydu televizyon bile izlememe izin vermezdi elektrik gidecek diye harçlık bile vermezdi
- +1 yıl
Ne bu kadar yakındın bu kadar bir yaran mı vardı herkes sana cimrisin filan mı diyordu sırf bir balık burcu o diye hepsi olmuyor benim dedemi açıkladım çok uzattın neyse
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn sjsjsjs bak ben patron olmadım ama geçmişte çok iyi paralar kazandıgımda önüme gelene yakın arkadaşlarıma çevreme yardım amaçlı para dağıttıgımı bilirim. balıklara cimri falan deme. onun adı tutumlu olmaktır. balıklar gereksiz fuzuli şeyleri sevmediği için cimrilermiş algısı oluşuyor insanlarda. cimrilik bambaşka bir olay.
- +1 yıl
Senin şey gibi olmuş babandan para istersin vermez amcan ister kredi çekip verir 😂benim dedem niye böyle babannem hep para verirdi o cebinden çıkarıp vermezdi herkes onun cimriliğini konuşur
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn bana da cimri diyen biri olmuştu ve buna uzun bi zaman geçtikten sonra para hibe ettim borcu vardı içimden geldi verdim. o sıralar da para sıkıntım yoktu. geri de istemem dedim. adam bana cimri dediğine bin pişman oldu.
- +1 yıl
Bedavadan birine para vermek cimri olmamak değil artık affedersin de kerzlik oluyor sırf onu pişman etmek için umarım vermemişsindir😐
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn yok pişman etmek için değildi. olay şöyle gelişti. önce borç diye istemişti ihtiyacı vardı gerçekten ve verdim. sonra ödeyemedi işleri istediği gibi gitmeyince. başkası olsa durmadan isterdi yakama yapışanlar oldu adam ufacık alacagı için falan dedi. ama sen istemedin yine de aklımdasın ödiycem dedi ben lafını bile etmedim kendi söyledi bunu. ben de yok istemiyorum bir gün eğer bol kazanırsan verirsin değilse ödemene gerek yok hibe ettim sana benden yana helal olsun dedim. hatta kendisi itiraf etti sen köşe olursan paranı dağıtırsın sende cimrilik yok dedi. yani bana bir kaç yıl önce cimrilik var diyen adam şimdi bu kanıya vardı ve pişmanlık hissettiğini anladım. aynen de dağıtırm elime bol para geçse. geçmişte de yaptım. maddi şeyler beni tatmin etmiyor zaten. balık burçlarının çogu böyledir. eğer çok kazanmıyorsam sadece ilerde rezil olmamak adına paramı tutumlu kullanıyorum ki kara günde beni idare etsin diye. bu da beni cimriymişim gibi gösteriyor. yoksa parayı seven biri değilim.
- +1 yıl
senin burcun ne 😂 yay aslan yengeç falan değilsindir inşallah 😂😂
kova gibi hissettim seni sanki. ama yanılabilirim de. - +1 yıl
Yengeç kaç benden 😂😂
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn abi benden uzak durun yengeçlerle hiç iyi anım yok
- +1 yıl
Yükslen Terazi kurtarmaz mı dnxnfn
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn biraz toparlar gibi
- +1 yıl
Ya Bi git bende balık burcunu sevmiyorum git bana yanaşma 😄
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn canıma minnet ben de yengeç seviyordum zaten 😂 balık burcu gibi kaliteli dobra adamı bulmuş bunuyor 😂 kaç tane yengeç tanıdıysam hepsinde narsistlik vardı çok ciddiyim
- +1 yıl
Ya Bi git balık mısın nesin yengeç burcu na kurban ol sen😃 yengeç burcu kadar iyi burç yoktur eğer sana hatası olduysa senden kaynaklıdır erkek yengeçler saymıyorum onları bende sevmiyorum
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn aynen tanıdık bi tane yengeç. tanımasam belki kandırırdın beni
- +1 yıl
@Deliciosussssssxn yaşıyon mu
Kadının düğün istemek hakkı, erkekte istememe hakkına sahip. Anlaşamazlarsa ayrılırlar biter. Kimse diğerine hakaret etmemeli.
00 Yorumla
+1 yılSon güncelleme de Yani para ile sarıldığını kabul etmiş bir kadın tebrik ediyorum 😆😃 Hadi başka kapıya satın almak istesek eskort çağırırız.
00 Yorumla
+1 yılPara kazanmaya başladığın zaman anlarsın. Şu an anlamıyorsun.
05 Yorumla
Soran+1 yılKazanıyorum kazandığım için istiyorum
- +1 yıl
Belli
Soran+1 yılAglama cimri
- +1 yıl
Ben ne aglicam burada aglayip dert yanan sensin git kendine zengin erkek bul ona istedigini yaptir elin garibini hem basini hem cebini yakma
Soran+1 yılCok haklısın bak ilk defa
+1 yılOlmaz. Senin hayalin bu demek ki ya buna saygı duyacak, ya da yollarınız ayrılacak
10 Yorumla
+1 yılBu erkekler baba evinde alamadıklarınızı almak için mi var ben anlamadım
10 Yorumla
+1 yılOlur. Adam sırf sen gelinlik giy diye tonla borcu sırtına niye yüklensin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEpey cimri olduğunu düşünüyorum okuduklarımdan yana, bu adamla ömür geçmez. Mahvolursun.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜçün beşin hesabını yapan erkekle olmaz, birlikte olacağın adam cömert, ahlaklı, saygı ve sevgi dolu olmalı.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye. Böyle düşünen cimri erkeklerin, ilerde kızları kocaya kaçar diyorsun? Onun yerine. Böyle düşünen erkeklerin kızlarıda düğünsüZ evlenir deseydin, bişey demezdim. Beyin yoksunu
00 YorumlaAdam kapitalist sisteme karşımı yoksa gerçekten cimrimi çözemedim
00 Yorumla
+1 yılEsc daha ucuz kardeşlerim bunun gibiler daha masraflı
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 356 cevap paylaştı. Düğün yapanda kıymet biliyor sanki Hepsi aynı b. k.
00 YorumlaÇok cimriymis be ileride elektrik gidiyor diye çamaşırları da elde yıka der :)
00 Yorumla
+1 yılDüşünceni taktir etdim halal olsun. ondan adam olamamış Koca mi olacak hele baba tfuu 😱
00 Yorumla
+1 yılHele bi hesap günü gelsin kuruşun hesabını bile verirsiniz
00 Yorumla
+1 yılYa abartmasın durumunuz varsa düğün olsun yani sade bile olsa.
00 Yorumla
+1 yılCimri erkekle ömür geçirilmez diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılCimri erkekten hiç haz etmem. Düğün "isteyen" her kadının da erkeğin de hakkı diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılEn sondaki detaya katılıyorum ve bende cimri biriyle asla olmam
00 Yorumla
+1 yılSenin gibi karılarla evlenmektense hurda arabayı tercih ederim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYol yakınken ayrıl. Yok gelinlik istiyorsan belediyeye git falan. Hiç hoş cümleler değil. Öyle saçmalık mı olur.
10 Yorumla
+1 yılBak dostum. Şu an yaşadığımız şartlar evlilik için paralar harcamaya uygun değil. Buna harcayacağınız paraya güzel kardeşim gidin bi araba alın, ev için para biriktirin. Eşinin yanında ol sende de bir zahmet 3-5 hesabı yapın.
00 Yorumla
+1 yılBence olmaz erkek dediğin sevdiği kadının gözünün içine bakmalı maddi durumu yoksa bir şey diyemem ama varsa elinden gelenin fazlasının yapıp mutlu etmeli
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat