Güncellemeler
+1 yıl
sonuçta kara parayı aklasa aklasa bir ateist aklayabilir.
zengin semtlerde zengin muhitlerde zengin insanların arasında neredeyse hiç müslüman yok. neden acaba? zengin olmak için ALLAH teala cc nin kurallarını çiğneyip hırsızlık yapmak kara para aklamak lazım olduğu için mi bu böyle?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
yoo islamcıların da zenginleri var ama şu var entelektüel kesim genelde kendi gibi olanlarla aynı bölgede yoğunlaşıyor, sen onları görüp karıştırmışsndır. her entelektüel de öyle ultra zengin değldir ama gösterişli olabilir
Bi laf vardır parayla imanın kimde olduğunu bilemezsin diye. Hiç duymadın mı?
zengin insanların arasında müslüman yok ama kendimizi niye kandırıyoruz
git bakalım zenginlerin oturduğu bir rezidansa kim oruç tutuyor?
Zenginler arasında Müslüman olmasaydı zekat diye bişey olmazdı. Kendini kandırma :)
yok zaten. zekat veren mi var? zekat veren varsa niye fakirlikten intihar eden binlerce insan var? niye sokaklarda evsizler var?
Uzayda falan yaşıyorsun heralde. Biradan bakınca öyle görünüyor. Senin çevren fakirse bu bizim sorunumuz değil. Ben fakir değilim ve gayet de Müslümanım. 5 vakit namaz kılıyorum. Benim gibi olan da bir sürü insan var. Bu düşüncen asılsız.
niye zekat vermiyorsun peki?
Vermiyorum dedim mi?
veriyorum da demedin
Sorduğun soru o kadar saçma ki bu son söylediğini de bu tarafından uyduruyorsun. Ben vermiyorum diye bişey dedim mi? Veriyorum gayet.
Veriyorum dememiş olmam vermediğim anlamına gelmez. Azıcık aklını mi kullansan, hani Allah vermiş ya
zenginlerin geneli müslüman olsaydı fakirlikten dolayı intihar eden bu kadar geçim sıkıntısı çeken insanlar olmazdı. zekat ile bu insanlara yardım edilirdi çünkü. zenginlerin çoğu ateist kapitalizmin kölesi. lüks düşkünü. daha pahalı ev daha pahalı araba vs. derdinde.
Az önce hepsi diyordun, simdi çoğunluk kısmına mi terfi etti :)
ayrıca trde yaşıyorum ben hiç zengin yerlerde zengin ortamlarda oruç tutan görmedim. böyle yerlerde oruç tuttuğunu söylersen aşağılanırsın. zengin olan insanlar oruç tutmaz. bak mesela cem yılmaz da zengin bir ünlü ve ramazanda alkol paylaşıyor.
Ben zengin değilim ama zekat veren milyarder insanlar tanıyorum. Sen hayatında kaç tane insan tanıdın ki böyle bir genelleme yapabiliyorsun?
hiçbir zaman hepsi demedim. her zaman istisnalar vardır ve bunlar kaideyi bozmaz.
sence ali koç oruç tutuyor mu?
Kurallar istisnalar için değildir ama. Zekat diye bişey varsa eğer zekat veren sayısı da istisna olamaz
kendimizi kandırmaya gerek yok. slk numarası yapmayı bırak. gerçekten slksanonu bilemem.
Koç yahudi zaten. Ne orucundan bahsediyorsun? Ama sabancı bildiğim kadarıyla zekatını veriyordu
Ben slk değilim ama belli ki o sensin. Dünyadan haberin yok. Fakirsin diye herkesi fakir zannedip aşağılık kompleksine giren insanları da gerçekten çekemiyorum. Bu tavrın tamamen aşağılık kompleksi
Ugraşamicam.