Lütfen ciddi yorum yapın. Ben ev hanımıyım çalışmak istedim ama bir türlü uygun iş bulamadım biraz moralim bozuldu. 29 yaşındayım. Eşim de 60 bn TL geliri var ev kendimizin araba da var. Niye çalışacaksın gerek yok diyor. Ben bu hayata yoga yapıp pasta kurslarına katılmak için mi gönderildim eşim haklı mı zorlamasam mı sizce 60 bn TL yarın çocuk vs olunca yeter mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadinlar olarak neden göreviniz olmayan seylere dert ediniyorsunuz? Erkeklerim ev islerine, yemege, temizlige, cocugun bakimina falan dert edindigini gordunuz mu? Adamlar kendi gorevleri disinda baska seylere bulasiyorlar mi?
erkekler kendilerine bir sorumluluk belirlemisler calismak ve para kazanmak. Bunun dışına pek cikmiyorlar, kendilerine ayriyetten yükler almiyorlar.
Erkekler kadinlardan daha akilli kusura bakmayin ama. Kadinlar ustune aldikca aliyor sorumluluklari sonra yoruluyorum, yipraniyorum, cocuklarimi birakamiyorum, borc harc var calismak zorundayim, hem disarda hem evde calisiyorum, kocam gormuyor bu emegimi... sonra sikayetler bitmiyor.
Her seyi biz kadinlar yapmak zorunda degiliz. Ben kendim icin calisacagim, esim bana maddi destek olmuyor, istedigim seyleri alamiyorum diyorsan anlarim calismayi. Ya da cok severek bir meslek okumussundur ona emek verirsin ve verdigin emege de degecek durumdadir hadi bunu da anlarim.
Ama borc harci, gecinmeyi ev ekonomisini düşünecek kisi biz kadinlar degiliz. Bunu dusunmesi gereken erkekler. Erkeklerin her bir sorumluluğunu ustunuze alip durmayin. Onlar bizim hangi yukumuze destek oluyor da siz onlara her alanda destek olmaya calisiyorsunuz?
Şu an calisan kadinlarin %90 ı ev islerini de, aksam yemegi de, cocuklara da kadin bakıyor. Hepsine yetismeye calisiyor. Turk erkekleri karisi çalışsa da işten sonra gelipte evde is yapacak tipler degiller.
Bugun bosanmalar bu yuzden de oluyor. Kadin her seyi yapan benim, parayi da kazanan benim o zaman niye evliyim, bu adamin bana yarari ne diye bosaniyorlar hakli olarak.
Kadinlar olarak kendinize neden yuk yukluyorsunuz anlamiyorum. Para yetiyorsa daha ne? Evde sıkılıyorsan da halk egitim kurslarina falan git. Arkadas edin, bir seyler daha ogren, sertifika al. Dogru duzgun bir meslegin yoksa niye orada burada suruneceksin.
Kocan da ya gerçekten adam hem disarda hem icerde yipranmani istemiyor. Is hayati zordur, kadin fitratina daha da zordur. Ya da bu calisirsa evde yemek olmaz, cocuklar perisan olur, bana bende calisiyorum sende yap diye yüklenir vs diye istemiyor olabilir. Ama her iki turlu de bu ulke icin mantikli dusunuyor kocan. Kocan her ihtiyacini da karsiliyorsa, isteklerini aliyorsa, hesap kitap yapmiyorsa gercekten gidip yipranmana gerek yok.
Senin zaten boyunu aşan görevlerin var bu toplumda. Daha ne kendine sorumluluk alma ihtiyaci hissediyorsun? Türk kadini galiba kendini her turlu yetersiz hissediyor, hissettiriliyor. Agziyla kus tutsa yaranamiyor bu erkeklere ve bu topluma.
Biraz rahat olun ya. salın her seyi siz yapmak zorunda degilsiniz. Birakin erkeklerde bir seyler yapsin, sorumluluk alsin. Bu hayata erkege hizmet ve maaş getirmek icin mi geldiniz sadece?
Kendiniz icin kazanirsaniz bir sey demem. Makyajdır, kiyafettir, istediginiz teknolojik urunlerdir vs. Ama evi gecindirme gibi bir sorumlulugu yok kadinin. Birakin bunu erkek düşünsün.
Erkeklerde birakinda bir seylere endise etsin. Hayatin, evliligin tum kaygısını, sorunlarini kadin olarak siz yasamak, sirtlanmak zorunda degilsiniz.
Kadinin dogustan bu topraklarda görevleri var zaten, gorev taniminizi niye genisletip duruyorsunuz. Mesleginiz varsa yapın ona bir sey demiyorum. Emek vermis okumuşsunuzdur yapmak isteyebilirsiniz.
Ama mesleginize atanmadiysaniz ya da atamayla ilgili bir meslek olmasa da iste avukatsinizdir ama ofis acamamissinizdir ya da eczacisinizdir dukkan acamamissinizdir gibi. Atama dışında da bu sekilde de olmuyorsa kadinlarin gidipte ozel sektorde curumek istemesini de anlamiyorum.
Kendinize macera aramayin derim. Ha derseniz ki ben calisirsam kocam aksam yemekleri hazirlar, kalkar gelir is bolumu yapar. Cocuklarin beslenmesine kadar hazirlar okula goturur, banyolarini yaptırır, dersini yaptırır, benim yukumu alir diyorsaniz gidin calisin. Ama bunlari yapacak bir kocaniz yoksa kendinizi yipratmaktan baska, kendinize sorumluluk almaktan baska bir işe yaramaz.
Ayrica daha fazla para her zaman daha tatli gelir. Gidip calisir eve para getirdiginiz takdirde artik esiniz evin ekonomisi kaygisina da dusmez. Ben kadinin calistigi evliliklerde bunu gozlemliyorum sıkça. Bu sorumlulugu da kadin olarak size verir ve işi biraktiginiz an buna bozulacak duruma da gelebilir.
Cevremde işi birakmak isteyip, kocasindan dolayi birakamayan cok kadin var. Calismassan arabayi vermem, calismassan eskisi gibi makyajini, kiyafetini ben karsilamam diyenler var. Turk erkegi icin para gerçekten onemlidir ve cogu bu konuda cimridir.
Parayı daha fazla gorurse ve kadinin yani karisinin ihtiyaclarinin ustune dusmedigini gorurse, evin ekonomisine destek oldugunu görürse bu konfordan hangi erkek vazgecer soyleyin bakalim?
Kendisi yine sadece işe gidip gelecek, baska sorumlulugu olmayacak ama kadin calistiginda eve daha fazla para girmis olacak. Erkege maddi destek olacak. Erkegin yaptigi işler, sorumluluklar ayni ama eve daha fazla para girmis olacak. Hangi erkek istemez ki bunu? Tek sorumluluklari olan para kazanma işinide kadina yıkmak, kadindan destek gormek erkek bakis acisindan bakarsak onlar icin muthis bir konfor.
Hangi erkek bu konforu, bu ekonomik rahatligi, ustunde evin ekonomisi gibi bir yukun azaldigini gorunce bu konforu birakmak ister ki? Iste karisi calisan cogu erkekte bu konforu birakmak istemiyor gunumuzde. Erkek kadinin calismasina alışırsa ve bu konforu görürse kadinin calismamak istememesini kabul edemeyeni var calis diye baski yapanı var açıkçası. Bunlari da dusunerek bu işe giriseceksen giriş derim.
62 Yorumla
Soran+1 yılHer cümlene katılıyorum diyebilirim. Benim çocuğum yok henüz, öğretmenlik mezunuyum. İnsanda 20 sene okuyunca sonra evde oturunca ben niye o kadar kafa patlattım durumu oldu biraz. Sanırım kpss dışında çalışmam dediğiniz gibi sadece yorgunluk olacak. Eşim evde olduğum halde benimle ev işleri yapıyor sağ olsun. Ben söylemiyorum bu ev benim de evim diyor hatta sen işten geldin ben yaparım dediğimde. Çalışmak isteme sebebim sıkılıyorum öğretmenliği de özledim açıkçası. İlerde çocuk olursa da ona daha iyi bir gelecek hazırlayabiliriz diye.
- +1 yıl
Kpss çalış hangi branş mezunusun
En İyi Cevaplar
Zaten önemli olan çocuk yapmak değil, çocuk yapmak büyütmek kolay zor olan o çocuğa bir gelecek verebilmek.
Şimdiden başlayarak her ay bu maaştan kenara para bile atabilirsiniz
Ufak ufak bir birikim yapabilirsiniz.
Evin kirası veriyormuş gibi düşünüp bu maaştan kira bedeli kadar bir miktar para kenara atabilirsiniz.
Senin çocuk yapma yaşın gelmiş zaten
İşi gücü bir kenara bırakıp bir tane çocuk yapmalısınız.
Şimdi işe odaklanırsan çocuk yapmayı hiç düşünmezsin.
Sonra bir bakarsın çocuk yapma yaşın gelip geçmiş bile.
Eşini dinle ve bir tane çocuk yapın.
Bu arada çalışmak istersen yine çalışabilirsin.
Hem çocuğunu büyütüp hem de çalışan bir sürü kadın var bu dünyada07 Yorumla
Soran+1 yılArtık 40-45 yaşında insanlar çocuk doğuruyor 😅
Soran+1 yılİnsan ömrü git gide uzuyor çağ değişiyor
Soran+1 yılAnnem kardeşimi 40 yaşında doğurdu şu an annem 58 kardeşim 18 gayet güzel anlaşıyorlar takılıyorlar konsere bile gidiyorlar. Kişiden kişiye değişir o
- +1 yıl
Sen kaç
yaşındasın çilek_22 ?
Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı. Bugünlerde başlayan Bahar dizisi var, tam da sen ve senin gibiler için çekilmiş bir dizi. İzlemeni öneririm
İş bulamamak başka bişey tabii ki ama bu para bana yeter diyerek aramayi bırakmak Bahar olmak demektir.01 Yorumla
Soran+1 yılUygun iş bulsam çalışcam zaten de ortalık akbaba kaynıyor
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
42Cevap
Para & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Ölümlü dünya herkes kendi ayakları üzerinde durmalı bence.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yıl60 bin lira ile geçinmek zor gadası en az 100 bin olması gerek eşine bakma sen hemen işe gir çalış
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam :D
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence çalışın kimseye de bakmayın
10 Yorumla
+1 yıl60bin tl yeterli bir meblağ. 3 çocuğu bile rahat rahat okutur. Siz iş bulup asgari ücretle çalışsanız geliriniz 77bin tl olur. Şunu göz önünde bulundurun.17bin tl için çocuklarımla yeterince ilgilenmemek için iyi bir değer mi? Çünkü çalışırsanız çocuklarınıza yeterince vakit ayıramayabilirsiniz.
21 Yorumla
Soran+1 yılşu an çocuk yok diye. Çocuk yaparsak zaten çalışmam
+1 yılBurada eşin elbette bu kararına saygı duymak zorunda. Senin çalışmak istemen sadece bir maddi gelir olarak bakılması gereken bir durum değil ki, bu seni sosyalleştirecek, özgüvenini yükseltecek, toplumdaki saygınlığını ve işe yarıyor olmanın huzurunu verecek ve tüm bunların sarmalı olarak sana iyi gelecek. Hazır çocuk gibi seni engelleyen bir durum yokken hiç düşünme derim...
121 Yorumla
Soran+1 yılO da tam tersi değmez yorulmana diyor. Hobi edinmemi istediğim kurslara gidip birşeyler yapmamı öneriyor çalışmak yerine
- +1 yıl
Yorulacağın bir iş mi olacak peki?
Soran+1 yılİşte uygun iş bulamadım zaten o da sorun. İstde çoğu yer cumartesi de çalıştırıyor akşam 6dsn önce çıkmıyorsun vs
- +1 yıl
O zaman uygun işi bulmak kalıyor en önemli mevzu bu. Eğer hafta sonu tatil olan ve hafta içi mesaisi olmayan yani geç çıkmayacağın bir iş olursa hayır deme şansı yok zaten 😊
Soran+1 yılİşte öyle bir iş yok 🤭 olsa kabul ederim hemen
- +1 yıl
Sizi sıraya alıyoruz hanımefendi öyle bir iş bekleyen 876976532567'cı kişisiniz, siz şu formu doldurun biz sizi gerekirse ararız 😂🤭
Soran+1 yılHaha sağ ol :D
- +1 yıl
Ne demek sen eşini ikna et yeter ki 😂🤭
Soran+1 yılNe zaman başlarız 🤣
- +1 yıl
Eşine aaa kuş geçiyor bak de sonra o havaya bakarken bi çırpıda koş gel hemen işlemlerini başlatalım 😂😂😂
Soran+1 yılNe iş yapcam 5te evimde olacak mıyım
- +1 yıl
Evet 5'te çay molası var kendini evinde gibi hissedeceksin 😂😂
Soran+1 yılYa 🤣🤣
- +1 yıl
İşsizlik yok gençler iş beğenmiyorum azizim 😂😂
- +1 yıl
*beğenmiyor olacaktı 🤭
Soran+1 yılKusura bakma da günde 10 saat çalışıp haftada 1 gün izin yapacak öyle işin içine tükürsünler beğenmemekte haklılar karşılığı da 17 yani değmez evde otur daha iyi
- +1 yıl
Şaka yapıyorum elbette haklısın işte asıl mesele bu yani insanlara insanca yaşayacağı ve emeğinin karşılığı olan ücretleri veremedikleri için işsizlik yok falan diyorlar. Bu dünyaya bi daha gelmicez ya o yüzden insanca ve kaliteli olarak yaşamamız lazım di mi
Soran+1 yılKesinlikle öyle
- +1 yıl
O zaman hazır ol yarın sokağa çıkıyoruz işçiler kardeş patronlar kal... 😂😂😂
Soran+1 yıltamam 😁
- +1 yıl
Sonra seni kocan dövmesin bak daha işe girmeden eylemlere mi başladın sen diye 😂😂
+1 yılMemurluk sınavlarına gir. Kadının ekonomik olarak bir şeyler yapması taraftarıyım hayatin yarın neler getireceğini bilemeyiz..
14 Yorumla
Soran+1 yılTabi hayat bu
- +1 yıl
Önceliğin hep kendin olmalısınız.
Soran+1 yılSanırım en mantıklısı öğretmenlik için kpssye girmek ama şehir değiştiremem baya kasmam lazım
- +1 yıl
Umarım başarısınız..
+1 yılPasta yapıp satmayı veya yoga ile ilgili ders vermeyi dene. Kendine iş olarak da başta parasına bakmadan bu iki alanda işe gir.
11 Yorumla
Soran+1 yılBana göre değil işte onlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖzel sektörde çalışılmaz zaten eğer sağlam bir mesleğin yoksa hem üç kuruş verirler hemde haftanın 6 günü günde 10 saat çalıştırırlar boş ver evlenmişsin çocukta var bence otur evde çocuğunla ilgilen
12 Yorumla
Soran+1 yılOlursa ilgilenirim 😅
Cevap sahibi+1 yılSiz çalışmalara başlayın olur inşallah nurtopu gibi bir bebiş 😄
- Para & Ekonomi konusunda 610 cevap paylaştı.
+1 yılÖnemli olan kaznaç değil senin kendşni nerede mutlu hissettğin. evde mutlumusun. işe gidersen bir mesleğin var mı nasıl işlerde mutlu olursun
12 Yorumla
Soran+1 yılNormalde öğretmenim atanmadım. Özelde çalışayım diyorum değmez diyor
- +1 yıl
Özelde çalışmak zordur ama kurumla anlasıp haftada 3 gün gibi gidebilirsin branşına uygun dersler alırsın. Bence güzel meslek.. özel ders üzerine kendini geliştir okula 8 sata gidceğine evde 1 saat ders ver
Beklentilerinle alakalı bence. Daha kaliteli ve steril bir hayat yaşamak için çalışabilirsin. Fakat getirisi kadar götürüsü de olur.
14 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi götürüsü olur açar mısınız
Soran+1 yılEşim de o yüzden değmez diyor
+1 yılBence esin is arayip bulamadigin icin senin moralini duzeltmek icin oyle diyor. Is konusunda neler yapabilecegini arastirmalisin bu tutkundan vazgecme.
Ayrica bir insana ya da aileye kazandiginin yettigi nerede gorunmus, yetirmezsen yetmez, sen calissanda calismasanda sonucta elinizde ki para belli bunu yetirmek ya da yetirmemek sizin elinizde.
00 Yorumla
+1 yılBir kadın ayakları üzerinde durmalı , git çalış abla beni dinle aldığın maaş la birikim yap hesap açtır kendine bakım yaptir alışveriş yaparsın , kuaför e gidersin kimseye hesap verme derdin yok git çalış maaşın olsun ♥️
10 Yorumlaİstanbul'da mi yaşıyorsunuz? Yssadiginiz sehir de onemli
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılBence de. Millet kira ödemiyorsunuz yeter demiş ama ileride çocuk olursa ona gelecek hazırlamak için yetmez
+1 yılYiyip içmesini bilirsen bir kişinin aylık gıda masrafı 1000 TL hadi siz abartın 2000 olsun
14 Yorumla
Soran+1 yılEtin kilosu 600 olmuş kız
- +1 yıl
Hergun et yemezsin heralde
Bak sana bir şey diyim mi bir koyun alıp kasaba kestirsen maksimum tutarı 10 bin eder dolabına girinceye kadar ben fazla fazla yazıyorum
Sen her ay 1 koyun yiyebilecek misin bir de böyle düşün bakalım aslında yaşamak için dolu alternatif var ama siz alışmışsınız uğraşmadan prenses gibi yaşamaya
Sana verdiğim bu tavsiye bile sana neredeyse sıfır zahmetsiz bir iş hadi buna da bir cevap ver o zaman
Soran+1 yılSen niye bana atarlandın ki şimdi anlamadım ayrıca koyun eti yiyemiyorum 🤔
- +1 yıl
Hayır yani mesele et olunca böyle oluyorum işte
+1 yılÇocuğunuz olduğunda zaten tüm sorumlu olduğunuz 7/24 dünya güzeli bir işiniz (yoğunluğunun) zaten hazır olacak..
32 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk olursa çalışmam zaten ona bakarım
- +1 yıl
👌👍
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa haklı tabi kira yok bişey yok millet asgari ücretle çocuk buyutuyor
12 Yorumla
Soran+1 yılOna da yaşamak denmez ki ama
Cevap sahibi+1 yılYa tamam gez dolaş keyfine bak 60 bin müthiş para kira yok en azından
Gizli Üye(36-45)+1 yıl60 bn kira bile olsa ev fena para değil yine de. İs bulma konusunu zamana yay güvenlikte alım çok seltifika alabilirsin hızlıca..
20 Yorumla
+1 yılHaklı ya çocuk varken zaten çalışmazsın ben çocuk olunca home office olduğu halde bırakmayı tamamen çocukla ilgilenmeyi düşünüyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılHomeoffice hangi işte çalışıyorsunuz ben de öyle bir iş arıyorum
- +1 yıl
Muhasebe
m +1 yılHarcamana bağlı bacım. Valla bende bulamadım ama benim maaşım yeter diyen biri yok. Bence dert etme. Yettirirsin
10 Yorumla
+1 yılkocan ölürse Allah korusun birden nasıl bakıcaksın çocuğuna nasıl ayaklarının üzerinde duracaksın
10 Yorumla
+1 yılValla ben 100 bin TL alıyorum çok çok çok rahat yetiyor yurt dışı tatili de yapıyorum 60 da yeter çok rahat hiç sıkıntı yapma çalışma evde kal
17 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapiyorsunuz
- +1 yıl
la sen kazanıyon mu doruk
- +1 yıl
Kazanıyoruz tabi
- +1 yıl
Diş hekimliği
- +1 yıl
Vaz geçtim ben diş hekimi olcam sklmnsklmn
- +1 yıl
@coralina66 😺
- +1 yıl
Xbdjiedjjdje tavsiye ederim
+1 yılEvinde otur yemek yap çocuk yap daha ne istiyorsun 😀😀
11 Yorumla
Soran+1 yılO da öyle diyor
Bence kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız için çalışmalısınız. 60.000₺ yeterli ancak elinizin iş tutması gereklidir
00 Yorumla
+1 yılKendi işini kurmaya çalışsan daha güzel gibi sanki imkanında varken
02 Yorumla
Soran+1 yılSermaye lazım ona da
- +1 yıl
Bunun için eşinle konuşabilirsin işte hem onun gönlü olur hem senin
- Para & Ekonomi konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılYeterli evet sonuçta kira yok araba var e daha ne olsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCidden aşırı komiksin. İstanbul'da 30k memur maaşıyla 5 kişilik aile kirada yaşıyoruz. Boş yapma.
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 667 cevap paylaştı. Kira vermiyorsanız yetebilir ama çocuk olunca değil de büyümeye başladıkça yetmeyebilir
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 388 cevap paylaştı. 60 bin TL nin sadece adı var. Özellikle seçimden sonra hızla eriyecek o para
00 Yorumla
+1 yılYa abla git işine Allah askina insanlar asgari ücretle geçiniyor. Sen neyin derdindesin
00 Yorumla
+1 yılSen 60 bin ile ev geçindiremiyorsan kocan da benim gibiyse çocuk falan dinlemez boşar haberin olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTamam abla kocan 60 bin maaş alıyor sende koca parası yiyorsun hayat sana güzel dememizi mi? Yoksa konunun fake soruyla alakası yok biliyoruz
04 Yorumla
Soran+1 yıl60 bin yemek için az meblağ ayrıca başlığımı değiştirmişler
Cevap sahibi+1 yılİnsanlar asgari ücretle emekli maaşıyla ev kirası ödeyip çocuk okutuyor yeterli bir cevap olur sanırım
Soran+1 yılEvet bunları kendine reva gören bi halk var maalesef
Cevap sahibi+1 yılReva görmeyip ne yapsın hırsızlık mı? Yoksa açgözlülük mü
Keyfine bak derim.
18 Yorumla
Soran+1 yılEşim de değmez diyor ama ne bileyim öğretmenlik okudum hep çalışacağım diye düşünüyordum bekarken. Evlenince böyle evde otur otur garip geliyor. Eşim de hobi edin alışveriş yap çalışma falan diyor ama ben o kafada biri değildim ki
Soran+1 yılVardı da eşim özel sektör sandığın gibi değil yıpranırsın yorulursun diyor
Soran+1 yılDoğuya gidemem bütün düzenimiz İstanbul'da 😥
Soran+1 yılTürkçe
+1 yıl60 bin kira değilse ev yeter de artar bile.
12 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi çocuk falan yok yetiyor
- +1 yıl
Cocukla da yeter bence
+1 yılSen kafayı mı yedin ya otur evinde hiç karmaşaya girme dışarısı fena. Yap yemeğini temizliğini kocana iki gül parasını harca. Keşke benim de çalışmama gerek olmasa he bi dk durmam istifayı basarım çalışıyor olsam bile
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok az benim aylık kedinim masrafı 60k
10 YorumlaNap et is bul ilerne neolur neolmaz az saatli is olsa bile calis
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence ek gelirden zarar gelmez daha rahat yaşar çocuklar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılotur g0tunun ustunde senin yerinde olmak isteyen kaç b. n tane kadın var biliyonmu sen
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 618 cevap paylaştı. bence çalış sosyalleşirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet o bakımdan iyi olurdu
+1 yılÇalış dinleme kimseyi kendi ayakalr üstünde dur evde çok kalırsan bunalıma gire ilirsin yetmez her gün zam gelyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence hic calisma. Cocuk olunca zaten calisamicaksin. Ya esin ozaman seninde calismana alisirsa ve bu sefer evde kalmana istemezse? Alistirma bence. Farkli yollarla sosyallesip baska seyler yapabilirsin
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılöyleyimdir 😄
- Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEv araba varsa yeter ne olacak
10 Yorumla
+1 yılSen calıstıgın zaman evın duzenını bozarsın bence hıc gerek yok derım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyyy 60 bin yetmez aç kalırsınız ilerleyen süreçlerde hemen bir işe girip çalış eşine bakma sen yogayi pastayı bırak çalış eve ekmek getir
01 Yorumla
Soran+1 yılTrde bu paralar artık çok değil farkına vardığınızda her şey değişir olacak ama nerede
+1 yıluygun iş yoksa kendini zorlama
11 Yorumla
Soran+1 yılBöyle de sıkılıyorum
- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılHerkes bence kendi ayakları üstünde durmalı
20 Yorumla
+1 yıl60 bin yetmiyorsa gel s beni
16 Yorumla- +1 yıl
Asi ekonomide çocuk olduğunu düşün tabi yetmez
- +1 yıl
Gayet yeterli bir para İstanbul'da bile yaşar bu parayla
- +1 yıl
Aynen gidip İstanbul'un en kötü semtinde 2+1 evde yaşarsan olur ki bunun içinde faturalar yemek masrafları falan var insanlarin belli bir sosyal yaşamı belli bir sosyal aktivitesi var sen yasayabilirsin ama 3 kişilik çocuklu ve çocuğu okula giden bir aile ucu ucuna maaşı yettirir
- +1 yıl
Arkadaşım adamın evi var değil mi evi olmasa bile bu para yeterli yoksulluk sınırının üstünde bir para asgari ücret açlık sınırı ile eşit neredeyse asgari ücretli evi olmayan kirada olan adam bir şekilde yaşayabiliyorsa 60bin alıp evi arabası olan 3 kişilik bir aile İstanbul'da gayette yaşar yaz tatilinde tatilinide istediği yerde yapar kendini daha iyi şartlar altında yaşamaya layık görüyorsundur eyvallah zaten hakettiğimizde bu amacım ekonomiyi övmek yalanlar ile bazı şeyleri kapatmak değil lakin günümüz şartlarında 60bin tl evi olan birisi için her şehirde çok rahat yaşatır sosyal aktiviteden anlayışınızı bilemem ama aklınıza gelen çoğu şeyide yapabilirsin bu paraya
- +1 yıl
Ankara'da annem öğretmen babam yüksek maaşlı memur ablam çalışıyor tek öğrenci benim ev bizim 2 araba faturalar falan ay sonunda pek bir şey kalmıyor yani
- +1 yıl
Değişir mesela ben tek yaşıyorum aydında kiradayım 20bin tl alıyorum aylık paramın çoğu motora gidiyor lakin birikim yapacak kadar ve tatilimi yapacak kadar kalıyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBozma moralini 60 bin yeter
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOh ne güzel valla şöyle eşimiz olmadı
10 YorumlaÖzel okula gitmezse rahat rahat yeter
00 Yorumla
+1 yılÇok fazla lüks takıntın yoksa yeterli
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇocukla yetmez ama çocuk eğitime başlarsa yetmez
00 Yorumla boş ver çalışmayı, keyfine bak.
00 YorumlaÇalışın çocuk olmadan birikim yapın rahatlarsınız
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılyeter ama çalış sen gene de
00 Yorumla
+1 yılE maşallah durumunuz iyi bence çalışma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOhoo yeter de artar kocanı dinle bence
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla git Cafe de falan çalış. Para time
00 Yorumla
+1 yılEşin ne iş yapıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılÖzelde o da
+1 yılPsikoloğa görün.
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
boş ver.
- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Ev hanımıyım iş bulamadım, eşim çalışmana gerek yok diyor. 60 bin TL gelir çocuk olunca yeter mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler