Altına dolara mı yatırsam? :D
Ev tutmak hayalini kuruyoruz inşallah olur da ona harcarım. Yeni oda takımı gibi... Siz paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Altına dolara mı yatırsam? :D
Ev tutmak hayalini kuruyoruz inşallah olur da ona harcarım. Yeni oda takımı gibi... Siz paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Merhaba kanks aslında elindeki parayı harcaman gereken devirdeyiz. Ev araba almak çok zorlaştı. Ama yok illa kenara atacağım dersen su a altın dolardan bir tık daha öncde gibi görünüyor. Yine de dolar kurunun hükümet tarafından baskılandığı gerçeğini unutmamak gerekir. Baskılanıp tutulmasa su an 50 civarında olması gerekir doların. Bu ekonomik belirsizlik içerisinde hangisi daha iyidir pek bilinmese de ben kısa vade de dolar uzun vadede altına yatırım yapmanın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum...
Altın dolar bi miktar paranın değerini korumasına korur ama yatırım arack değil, sadece değer koruma aracı. Borsaya yönelmeni tavsiye ederim küçük küçük sağlam hisselerden güzel kazançlar elde edebilirsin.
Ha tabi halka arzlar da başlangıç için gayet yeterli olacaktır 👍
Sana tavsiye bu işlerin içinde 8-9 yıldır varım birikim yatırım borçlanarak olur işin gücünün durumuna göre dolar yatırım aracı değildir dolar karşısında değerlenen en kötü altına yap daha çok tercih var ama durumun nedir bilmediğim için en basitini dedim
Borçla uğraşmak istemem ya kesemize göre bakıyoruz. Belki biraz kredi çekilir bilmiyorum. Annemin yatırımı var. Ben de yapabildiğim kadar birikim yapmaya çalışıyorum. Emlakçıya komisyon ödemek de sıkıntı sahibinden almak istiyoruz. Bir tane bulduk gibi ama esas beğendiklerimiz daha pahalı. Bakalım, hayırlısı.
Bu devirde ev araba kredisiz olmuyor ama o da zor 100 bine 380-400 ödüyorsun
Maalesef. Zaten arabaya konusunda acelem yok ötv ile uğraşmak istemem. :D
Araba*
Valla zor ev konusu da oturmak için alıyorsan al kiracıya ev verilmez
Oturmak için alacağız da annemin evi var başka şehirde ucuza oturuyor kiracı. Burada bununla ilgili konu açmıştım bilmem gördünüz mü. Ben de ses etmiyorum ne yapayım. %25 artıyor ama dubleks yapılıceve 4 bin çok az enayi olduğumuzu düşünüyorlardır kesin.
Konuyu görmedim. Maddi olarak elbette beklenti içinde olabiliyor ama benim bakış açım malımı koruması kendi malı gibi kullanması içindeki aksesuarları sökülebilecekleri kendi kafasına göre değişene denk geldin mi vay haline
Eski kiracı daha sorunluydu kapıyı sökmüş avukata verilmiş avukat da bulamamış aq
İşte bu durum önemli bana göre o yüzden ev kendi oturmak için alacaksın sonra millet ev vermiyor diye ağlıyor hem yatırım hem kendin kullan
Doğru ama işte kiraya verince gelir getirisi oluyor. İyi kiracı çok önemli de alnında da yazmıyor insanların.
Kontratına ekleyeceksin imza atarsa kabul eder atmazsa daha iyisini bulmaya çalış diye sepetleyeceksin bu devirde kiracı sana yan gelirdir ama sana masraf açıyorsa o vicdansızdır ince eleyip sık dokumak gerek şu an bi tamirat ustası günlük 4000
Beğenmiyorsan çık demiş annem ama herif kirayı da artırmıyorum çıkmıyorum da demiş. Annemler uğraşmak istemiyor. Eve zarar verir diye korkuyor anladığım kadarıyla.
Benim zoruma gidiyor şaheser bu kadar az ödenmesi. Yılda bir %25 artırılıyor 2,5 yıldır oturuyorlar 800 ile başlamış. İnşallah defolup giderler.
Çok kötü bi durum baksana ne sadece %25 zamlanıyor da kiralar sadece %25 zamlansın gerçekten eli ayağı düzgün kiracı çok zor o yüzden evin olsa ayrı olmasa ayrı dert
Maalesef. Yapacak bir şey yok sanırım.
Yapacak çok şey varda işte imkanlar kısıtlı can sağlığı olsun
Ne var mesela? Yasalar %25 diyor.
Maaşımı çok harcamayıp biriktirmek mantıklı mı?
Altına dolara mı yatırsam?
Ev tutmak hayalini kuruyoruz inşallah olur da ona harcarım. Yeni oda takımı gibi... Siz paranızı nasıl değerlendiriyorsunuz
Maaşınızı harcamamak ve biriktirmek, finansal geleceğinizi güvence altına almanın iyi bir yoludur. Ancak, birikim yaparken dikkate almanız gereken birkaç önemli faktör bulunmaktadır.
Finansal bütçenizi tamamen yatırıma harcamak mantıklı olmayabilir.
%'lik kısımlara bölümlendirerek yani belirli miktarı yatırım olarak kullanmalısınız.
Acil durum ihtiyaçları olacağı için elinizin altında hali hazırda para olması gerekiyor.
Kişisel ihtiyaçlarınızı kesmemeniz gerekiyor.
Sürekli yatırım yaparak finansal özgürlüğünüzü kısıtlamamanız gerekiyor.
Cevap
26Cevap
Mantıklı tabi ki de
Serdar ortaç gibi yiyorum valla. Biriktirsem nolur 3 günlük dünyada yarına çıkacağımızın garantisi bile yok. Ye gitsin
Bazen ben de öyle düşünüyorum ama o şekilde de yaşanmaz ki.
Ay inşallah bizim de olur kendi evimiz.
BIST 100 de değerlendiriyorum, fazla çalışıp kendimi yormama gerek kalmıyor, kendime daha fazla zaman ayırabiliyorum.
O nedir
Borsa riskli değil mi abi?
Yok 3ü de :D
Birikim tabi yapıyorum ama genciz hayatımızı yaşamakta şart😂kendime özen göstermeyi sevdiğimden kendimede harcarım altına yatırıyorum ben:)
Hayırlı olsun
@muhammet0707 teşekkürler
Rica
Biriktirmezsin ki zaten
Milletin ay başı gelmeden parası bitiyor onadan bundan borç para alıyor ya da kredi çekiyor karttan
mantıklı ama öylece duröayacaksa. dolara yatır derim yakında 50 ve üstü olacak
Yatırım işine kafam basmaz ya o yüzden korkuyorum.
korkma asıl paran öyle duruyosa kork al doları yükselince 50yi buldumu sat çok bekleyince temelli para gidiyo
Ben de çok harcamayıp altın alıyorum 😅 birkaç hayal var umarım olur..
Altın mı? Ne hayalleriniz var?
Tamamdır. Olur inşallah hepimizin istediği şeyler.
Birazını birikimin birazını ihtiyaç sahibine birazını normal harcamalar
Kendi harcamalarıma ve taksitler kesildikten sonra altın vs. alıyorum şimdilik
Altın dolardan daha kazançlı. Ayrıca doların da kendi içinde bir enflasyonu var
Evet biriktir ç8k güzel oluyor birikmişi harcamak 😀
Tasarruf edip biriktirebiliyorsan ne âlâ.. TL olarak kalmasın da nasıl değerlendirirsen değerlendir.. Altın da olur döviz de..
Mantıklı biriktirip dolara ya da Euro'ya çevir hatts sterlin üzerinden değerlendiririm ben olsam veya frank
çok mantıklı ama paranı biriktirirken dikkatli olmalısın global piyasaların dalgalanmaları sırasında elindeki parayı kaybetmemek için TL cinsinden paranı biriktirmeni tavsiye ederim.
Tl cinsinden mi? Valla ona karşı yorumdakiler, bilmiyorum tl değersizleşti. Altın mı alsam?
hayır kesinlikle internetteki spekülasyonların seni etkilemesine izin verme TL para birimi şu anda global piyasalarda istikrarı ve arkasındaki güvenilir merkez bankası sayesinde çok revaçta TL biriktiren kişileri önümüzdeki süreçte büyük kazançlar bekliyor YTD
Değil iki sene sorma sadece bi telefon parası oluyor
TL ya da dolar da tutmak mantıklı değildir.
Biriktirdiğin parayla ticaret yapabilir ya da nakitte dursun dersen de en mantıklısı altındır
Ticaret olmaz devlet memuruna yasak ama altın olabilir.
Ticareti sadece iş yeri ya da vergi altına girerek yapmak zorunda değilsin , diyelim ki zorundasın ailenden birinin üzerine de açabilirsin
Valla bilmem ki bende ticaret zekası yok
Dolara ya da altına yatırmak uzun vade için mantıklı ama daha çok gelir elde etmek istiyorsan borsaya girmelisin kesinlikle.
Altın al birikim yap evini al sonra da ye babam ye ondan sonra birikim yapmaya hiç gerek yok bence ölümlü dünya ne gerek var
Birikim yap
Niye
Helal olsun
Aynı benim gibi
Kız sen aynı benim gibisin elimde para Durmaz ajsjsjsj
Niye
Biriktir ben 50 çeyrek biriktirdim daha da biriktircem inşallah
Evet kenarda kosede paran olmasi lazim
Dövize bas ya da kredi cek ev arsa al borcunu öde
Harca gitsin aman ölümlü dünya
Evet mantıklı bir davranış bu
Şunu unutma yemeyenin malını yerler
Aman yarın belirsiz ye iç gez
En İyi Yatırım Altın
Annem altın alıyor ben onuyi yapmıyorum.
Al Tabi Sende Durma Bence :)
Gram altın mı? Ayda kaçar tane?
Gram Altın Ve Ne Kadar Maaş Alıyorsun
O kadar çok değil 30 bin
Tatmin Edici Miktar da Yine 30 Bin TL Az Para Değil :) Şöyle Ki; Eğer Kira Vs Eve Yardımcı Oluyorum Dedikten Sonra Yani Masraflarınızı Düştükten Sonra Kalanı İle Alım Yap Ve Bir Miktar da Yanında Nakit Kalabilir
Olabilir evet. Çok cesaret edemiyorum ama kaybolur ya da kandırırlar falan beni diye. :D
:) Kaybolmaz Korkmayın Niye Kandırsınlar Ki Sizi Koy Bildindik Bi Yerlere Veya En İyi Liman Annelerimiz Tabi Ki de :) Dikkatli Ol Gerisi ALLAH'ın İzniyle Gelir :)
TL olarak biriktirme
Nasıl yapayım
Evet birşeylere yatırım yapman da fayda var
Boş hayal
budukca yemeğe devam
Evet dogru yol
Ticaret
Devlet memurunun ticaretle uğraşması yasak.
İstifa ettim
Ne iş yapıyon ki
Eğitimciyim
İyi para var mı
O kadar çok değil
biriktir askim
Mantıklı
Biriktirmek iyidir
Altın alınmalı.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?