Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ekonomi uyarısında bulundu. Koç "Masraflarınıza dikkat etmenizi, çok elzem olmayan harcamalarınızı ertelemenizi tavsiye ederim" dedi. Siz bu çağrıya uyacak mısınız?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ekonomi uyarısında bulundu. Koç "Masraflarınıza dikkat etmenizi, çok elzem olmayan harcamalarınızı ertelemenizi tavsiye ederim" dedi. Siz bu çağrıya uyacak mısınız?

Ulan ülkenin battığını ve can çekiştiğini aha şu karşımda yatan köpek bile 1 senedir adam akıllı et yiyemediği için farkında mk.
Olum şemsiye totişimize girdi. Açılır mı, açılmaz mı derdine düşmeyin. İmkanı olan tüysün ülkeden.
Depremde neler yaşandı hepimiz izledik. Yağmacılar, hırsızlar, yardım tırlarının önünü kesenler. Bizim insanımızdı, Suriyeliydi, Afgandı, Kürttü neyse ne.
Ülkede deprem olmadan da bunların yaşanacağını öngörmek için süper zeka olmanıza gerek yok. İşler boka sarıyor, toparlanmamızda zor.
Ya sız yapacak mısınız zengine demek kolay
Ekonomi kötüye gittikçe zenginler malını mülkünü sattı yurtdışına yerleşti
Biz her ay sonu nasıl gelecek diyoruz
Biz gençler iş bulamadık hâlen bulsakda geleceğimiz hayatımız yok
Ya siz yalılarda villalarda öğüt veriyor sunuz
Kaç tane projem için bir çok zengin ile konuştum
3 milyon TL onlar için çerez parası
İş kurmak proje için uğraşan gence gelince
Defol dilenci gözü ile bakarsınız
Ksfede Zengin bazı üyeleri gördüm
Cebinden 5 TL çıkmasın diye döner durur
Zenginler e 1 ay asgarî ücretle tek maaşla İstanbul da yaşa diyelim anlasın garibanın hâlini
Zenginler anca gide Suriyelileri, afganarı bir ton insanı kaçak çalıştıra
Yeter be
Zenginler artık öğüt vereceğine para versin
Her zengin ayda 50 öğrenci ye burs verse öğrenci ler zor durumda olmaz
Afrika da insanlara su kuyuları, katarakt ameliyatlarını yapsa onlara yardım etse her yönden sorun kalmaz
Yüzlerce boş köyümüz
Doğu Türkistan lı, kırım türkü kardeşlerimize yeni bir hayat kuralım desek
Onları da PKK ya karşı köylerde koruyucu olarak koyalım dese devlet
Beş kuruş vermezler
Nuri Demirağ ve Nuri kıllıgil paşa bu ülke servetlerini harcadı ya siz
Öğüt vermeyin destek olun bu laflar dan nefret ediyorum
Çevrem zengin dolu o kadar zenginden bunu gördüm
Maliye Bakanı da benzer ifadeler kullandı. Seçimlerden sonra zam yağmuru başlayacak. Ancak bu uzun vadede halkın çıkarına olacak. Çünkü fiyatlar çok düşük kaldı. Devlet gelirlerini artırıyor. Bu artışı korumak için şu an baskıladığı fiyatları serbest bırakacak ve bu yaz karpuzu kucaklayıp götürmek yerine, dilim karpuzla idare edeceksiniz.
İnsanların aldıkları paralar zaten isteklerine değil sadece ihtiyaçlarına yetiyor ki asgari alıyorsanız o bile sadece ihtiyaçlara yetmeyebiliyor. Zengin olunca akıl vermesi kolay oluyor demek ki.
Cevap
33Cevap
Valla adam doğru söylüyor neyin ne olacağı belli değil gadası
Zaten dikkat ederim ama kendileri zengin nasıl olsa
Bu konuşma 2 yıl öncesine ait bir konuşma ve vatandaşlığa değil bayi toplantısında bayilere söylüyor. Son bayi toplantısında ise dünyadaki ekonomik krizde yumuşak inişten bahsediyor ve bu masrafları kısın ifadesi yer almıyor.
Yani son 2 yıl içinde bunu yaparak almak istenilen sonucu almış ve yumuşak iniş olarak değerleriyor. Zaten bu ifade geçerken bayilere nakit akışına dikkat edin vurgusu öncesi söylüyor.
Bazı sözde muhalif gazeteler alanen yanıltıcı haber yapmış ve daha sonrasında silmiş. Gerekli trol orduları da gündem olmasını sağlamış. İnsanlar düşünmeden eleştiriyor komik ve acı.
Türkiye'de olay böyle işlemiyor ki. İnsanlar alacakları bir şeyi ertesi güne, ertesi aya ertesi yıla çok daha pahalı alacaklarını bildikleri için hatta belki de alamayacaklarından ötürü şimdiden borç harç ile almaya çalışıyorlar. d
Kapitalizm sisteme birtakım sürüyü sokmasaydınız. Görgüsüzler ordusu var bu ülkede harca harca doymayan. Zaten fakirin parasımı var harcama yapsın. Bunu halka hitaben söylemedi sanırım. Ne öyle alay edermiş gibi..
Aile içinde en saygı duyduğum kisidir ömer koç. Liberal sermayde toplumu bu aile yönetiyorsa eğer söylediği seyin bütün halkın iyiliği için istediğini düşünüyorum.
Dün pantolonum ayrıldı ikiye ayakkabım yolda patladı ikiside garantide şimdi yırtık yırtık erteleyim ve giyeyim sadece donummu görünsün yoksa yenisi mi kararsız bıraktı
Abi daha neye dikkat edelim. Don mu almayalım g. tümüze. ekmek mi yemeyelim, su mu içmeyelim?
"Eski haberleri yeniymiş gibi gündeme getirmek için kimden kimlerden nemalanıyorsun?" Diye sormazlar mı adama!
Bu cagri jlkeyi kaosa gorurme niyetiyle yani art niyetli yapilmistir. Bi planin parcasidir. Koskoca holding satis yaparak kazanir, bizim yaptiklarimizi almayin demez. Bunlar bu ulkenin hayrina asla bisey yapmazlar.
Küfür edesim geldi🙄 elzem olmayan diyor ya sanki çok zengin bir ülkeyiz sanki hergün elzem olmayan harcama yapıyoruz fakiriz fakir🥺
Gösteriş budalalığının arşa çıktığı şu zamanda bu çağrının karşılık bulması olasılık dahilinde dahi görülmemelidir.
Bu konuşma 2022 yılına ait, nasıl fenomen oldun Allah bilir bütün sorularının kaynağı boş.
tam tersi enflasyon zamaninda ne alirsan kardir. ulan bunlar miletin hayrina hic mi konusmaz. simdiki fiyati seneye goremeyceksi. ln. alim gucun varsa taksitle al hemde.
Boş konuşup milletin moralini bozmaktan başka amaçları yok
Temel ihtiyaçlar harici harcayacak paramız olduğunu düşünmesi komik geldi 🥲
Sanki onlar gibi her sene sıfır araba alıp koleksiyon kuruyor
@ahmetcann16 aynen, tamam bu sene Lamborghini almayacağım 😄
elinizde nakir tutmayin krediyle neyle olursa olsun alacagjnizi alin. bunlar bos yapiyor.
Daha neyi ne kadar erteleyebiliriz acaba, sormak lazım. :)
Demesi kolay lüks içinde yaşayın fakirlik çeken halka akıl verin
Korku spikilasyonu yapmaya çalışmış her seçim zamanı olduğu gibi 😉
Zenginlern saçma slak tavsiyesine uymayacam tabiki kendisi nerden kisio acaba
bunu ekonomistler de söylüyor bu arada dönem tasarruf devri yani
Seçimden sonra dolar fırlayacak popon. Kollayın diyor yani
Uymalilar bence daha kötü günler bizi bekliyor
Secim. sonrasi carsi pazar kqrisacak
Önce o başkasına desin anladınız
Kriz kapıda demek istiyor yani.
Bunu koç holding başkanı diyor yani simdi
Kesinliklede uymanizi tavsiye ederim.
Bişi dicem olmicak. Keşke yagami layto olsaydim
bir bildiği var mı soyledi kseinlikle katılıyorum
Önemli olan sağlık gerisi boş
2017'den beri mecburen öyleyiz zaten
Yıllardır yaptığımız şey...
Onlara ne güzel geliyordur böyle tavsiyeler vermek
Akp geldiğinden beri Türk Milletinin yaptığı şey.
Bosa harciyoruz sanki memleket kalmis kuru sogana
Diyorsa dikkat etmek lazım
Tamam kendisi yapsın. Beni bağlamaz.
Herkes ekonomist olmuş
Günü geldiğinde evet
Hayır.
İşine baksın
hayır dkdlxlx
Zaten yokki
Kendileri uysun
Uyabilirim
Ya evet..