Ya geçen senedene bugüne %80 her şey daha zamlanmış. Her yıl geçtikçe bi öncekini arar olduk. Ailemin durumu çok kötü değil geliri falan ama çok zorlandığımız zamanlar oluyor. Basit bi şeyi alırken bile fiyata bakmadan duramaz olduk. Ne olcak böyle? Gençliğimiz harab oluyor ekonomi çöküntüsü yüzünden!
Senede 2 kez Ocak ve Temmuz ayında petrol türevlerine mazota benzine vs %3 lük zam bu sene başladı her Ocak ve Temmuzda bu yansıtılacak Ocakta yansıtıldı her şey nakliyata endeksli zam yapan yapana bu gidişle ne çiftçi nede getir götür işi yapanlar kontak kapatırsa ozaman gör memleketin halini 2024 ve sonrası karanlık çağ diyorlar hayırlısı bakalım
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayırlısı olsa keske valla. Boşa okuduk. Bizim nesil genç yaşında yapmadığı seçimle bedelini çok kötü ödeyecek
Aynen öyle. Ailesi geçmişte birikim yapabilenler nispeten şanslı saysın kendini. Cidden iyi yerlere gelmek için okuduk para savurduk. Çevremde iyi okuldan bile mezun olup iş bulamayan ya da mesleğinde çalışamayan çok insan var. Çalışabilenler de köle gibi o para bi şeye yetmez. İşverenler de iyice sömürücü oldu
İşverenler az eleman fazla mesai çalıştırıyor artık her şey ateş pahası ve ülkenin başındaki adam poliyancılık oynuyor hiçbirşeyden haberi yokmuş gibi şimdide dilencilik peşinde ordan oraya oy dileniyorlar en iyisi yurt dışında yaşamak zaten onu istiyorlar Türkler gitsin araplar, ruslar, ingilizler yerleşsin TC vatandaşlığı verelim 1 daireye bakalım ilerisi aynı Suriye gibi olur
Çıkma imkanım var vatandaşlığım var çünkü ailem de dışarda ama çevre ve orada nasıl iş bulcam düşüncesi itiyor ister istemez mesela mesleğimi direkt yapamam muhtenelen. bi de buraya alışığım çevremi seviyorum yani bilmiyorum ama refah inanılmaz düşük, insanlar bi şey düşünemez oldu. Herkes agresifleşti. Toplum yapısı da bozuldu resmen
Evet zaten yurtdışında çalışır birikimini yapıp gelirsin Türkiyeye ben olsam öyle yaparım yurt dışı ömürlük iyi değil ordada 65 yaşında emekli oluyorsun ama ölünce komple kalkıyor maaş eşine ve çocuklarına kalmıyor toplum bozuldu çünkü her türlü pislik çoğaldı silah alan alana
bazı şeylerin tedbirini enflasyonist ortama girmeden düşünmek gerekirdi. biz böyle yapmadım, üretmeden tüketmenin neticesi ayrıca boşa harcanan kamu giderleri.. kriz meselesiyse. enflasyon nasıl aşılır? faiz artırmak yetmiyor. m2 para arzı denilen şey var, dolaşımdaki tüm parayı temsil ediyor. enflasyonu dizginlemek istiyorsan paraya ulaşımı zorlaştırmalısın. biz ne yapıyoruz? hem faiz artırıp hem para basmaya devam ediyoruz. yani enflasyon düşmeyecek. tek parametreye bakarak enflasyon muhasebesi kurabilirsin m2 para arzı düşmeden enflasyon düşmez. düşerse ne olur? işsizlik artacak. piyasadan para çekilince ona erişmek zor olacak, işsizlik artacak ki tüketimi azaltabilesin. yani kriz zamanı işsizlik artacak, tüketim yaparken para bulmakta zorlanacağız, kredi ödemelerinde zorlanacağız, darboğaza gireceğiz
Daha su ana kadar esnaf olan birinden hangi parti olursa olsun ekonomi iyi diyeni duymadım. Develasyon olduğunda emekli parasiyla kac altın aliyormusuz simdi kac altın alıyoruz bakabilirsin?
Fazlasıyla yetiyor. 25 yıldır aynı yalanı atıyorsunuz. Henüz açlıktan öleni görmedim. Ama AK Parti gelmeden önce insanlar kendini yakıyordu açlıktan. Fazla para savurganlık yaptırır.
Giremezsin zaten. Bak şu yorumlara ağzı olan boş boş konuşuyor. Herkes daha kötü molacak demiş. Elinde hangi delil var. Tüm dünya, tüm veriler, istatistikler her şeyin çok daha iyi olacağını söylüyor ama bizim tavşanlar sallayıp durmuş daha kötü oalcak diye. Neye göre konuşuyorsunuz? Borsaya bak rekor üstüne rekor kırıyor. Emekliye o para çok bile. Noolacak Ferrayie mi binecekti emekli? Maden eskiden durumu çok iyiydi, kira gelirlerini yesin. almıştır 3-4 tane ev.. ESKİDEN.
Valla hiç bilmiyorum be abla ama borçlanmak iyi bir seçenek olabilir. Yani alabileceğin kadar şey al ve Tl de para tutma bizim ülkemiz artık gelecek düşünülecek bir ülke değil. Paranı tutma gidip bi çikolata bile alsan kârdasın yani.
Ya bu konu çok derin. Sana şöyle söyleyeyim. Benim bunun için imkanım var. orada yaşamak vs. Ama ben kendi vicdanımı rahatlatamam. Benim Atam Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi bizim terk etmemiz. 3 kuruş yobazın canım eline bırakalım diye bize vermedi. Evet düzelmesi çok zor. Ama tam anlamıyla çıkılmaz bir noktada olduğumuzu düşünmüyorum sadece umut etmek istiyorum. Burası benim ülkem benim toprağım. Emin ol başkasının ülkesinde sığıntı gibi yaşamak zor. Evet ekonomik şartlar falan iyi ama ben yapamam. Zaten şu anda çoğu ülkeye alınmıyoruz. Pasaportumuza vize verilmiyor mülteci statüsündeyiz