Ben hep annemin pirinç, makarna doldurduğu pet kavanozlarını kumbara yapardım :)... Peki sizin küçükken, okul dönemindeyken kumbaranız var mıydı, varsa neye benziyordu?

Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben hep annemin pirinç, makarna doldurduğu pet kavanozlarını kumbara yapardım :)... Peki sizin küçükken, okul dönemindeyken kumbaranız var mıydı, varsa neye benziyordu?

Benim kumbaram vardı. Her gün harçlığın yarısını içine atıyordum. 1 ay kadar hiç açmadan biriktirdim. Öyle mutluyum ki istediğim oyuncağı falan alacağımı düşünüyorum hayal kuruyorum her gece. Oyuncak da hiç unutmam 12 TL idi. 1 ay sonunda açarım ki kumbarada hiç para yok. Meğer annem benim kumbaradaki harçlıktan alıp alıp geri harçlık veriyormuş bana. Annemden nefret etmiştim. Neyse ki babam istediğim oyuncağı aldı.
Küçükken kumbaram elbette vardı. Para biriktip istediğim şeyi almanın tadı bambaşkaydı ayrıca kumbara geleneğinin çocukların tutumlu olmasını ve sorumluluk sahibi olması üzerinde etkili olduğunu düşünüyorum.
Ben hep annemin pirinç, makarna doldurduğu pet kavanozlarını kumbara yapardım 🙂... Peki sizin küçükken, okul dönemindeyken kumbaranız var mıydı, varsa neye benziyordu? Küçükken kumbaranız var mıydı?
Durmadan patlatırım, para birikmezdi😆
Cevap
36Cevap
Evet vardı tabi ki de ama sonra dedim ki içine para atıyoruz geri nasıl alacağız diye isyan edip kırmıştım
Tam adamına çattın men
Bizim evde 40 yıldır hep kumbara var
Hatta içilen her kutu kola bizim evde kumbara olma kaderini yaşamıştır
Net
şu an bile evde en az 10 tane kumbara var ve hepsi hayır işleri için
Annem sağolsun hayatımıza kumbaraları dahil ettiği için
Bende kücükken kumarınız var mı anladim, tam yazdim idda oynardik diye kumbara cıktı soru :D
Babam bize bir gün verir iki gün vermezdi oda ya 1 TL ya da 50 kuruş ne kumbarasi 😂🤣
😂😂😂
la böyle saçma bir soru olur mu?
-Küçükken kumbaranız var mı idi?
- Evet.
- Neden?
- Ne bilem, saksı olarak kullanmak için.
Kumbaraya atacak kadar hiç çok param olmadı küçükken. Ancak günü ucu ucuna kapatacak kadar oldu.
bisürü kumbaram oldu ama Hepside yarım yarımdı hayatım gibi
Annem 5 TL ye pembe bir kumbara almıştı asla unutmam çokkk güzeldi keşke saklasaydım
Hatırlayamadım tam olarak ama vardır büyük ihtimalle
Küçükken elimize para geçmezdi ki biriktirelim. Şimdi var ama.
hayır çünkü param yoktu kumbaraya ne atacaktım para dışında
Evet ve hala var sanal ve fiziksel olarak
#Hükümdar
Vardı, yine var. Kumbaraya bayılıyorum her yaşta olur kumbaram.
Evet vardı, babam kırana kadar. Her şey kursağımızda kaldı.
evet vardı hep mark vs vardı hatta bir keresinde annem ne kadar paran olduki diye laf yapmıştı bir açtık baya bir para çıkmıştı:P
Vardı 🤦♀️🤦♀️
Bisikletimi kendim almıştım
Evet 4 kere aldım kumbara sonra onlara ne oldu bilmiyorum sanırım 2 3 kere attım sanırım içine para😂
Hala var ama bi türlü dolmuyo 😅
Bitmiş reçel kavanozuydu..
Vardı. Teneke kumbara var hala. Bir tane tavşan şeklinde harika bir toprak kumbaram vardı kim kırdıya gitti komodinimin arkasında kırık buldum.
Abim patlatıyordu benim kumbarayı
Hain abişler 🤧
Hala var kuzenim aldı cüzdan da bozuk para yok hep kumbaraya atıyorum 😂
Benim hala var 22 yaşındayım geçen gün patlattım
Biriktirebileceğim param olmadı hiç.
Hala var, pandalı. Parayı koyuyosun, çıkıp çalıyo
Her gün sayardım.😀 simdi banka kumbaram:)
Hala var ben biriktiriyorum annem alıyor
Hala var bozuk paralar için..
Küçük bir kavanozum vardı
Evet vardı hemde oyuncak araba kumbarasi
Hala kullanıyorum arada
Evet vardı, hala var.
Evet vardı para biriktirirdik
Amcamın sandık şeklindeki saat kutusu vardı onu almıştım. Harçlığımı o kutuda biriktirdim 17 yaşıma kadar.
kumbara alacak paramiz yoktu :(
Harçlığım yoktu ki kumbaram olsun
Yok..
hala var
Hala da var
Evet
Evet vardı
Hayit
evet vardı
Hala var
Evet
Evet vardı..