Güncellemeler
+1 yıl
500 bin peşinat verilecek olsa bankanın şartları ne olur demek istemiştim
Ev kredisi hangi durumda ve hangi şartlarda veriliyor? Ve en fazla kaç bin tl verilebiliyor? Mesela 500 bin tl peşinat verirse ne kadar destek sağlar banka. Şimdiden teşekkürler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şu an Kredi ile ev alma şansımız yok Sizin 500 bin lira paranızda hiçbir ev alamazsınız Yani bir 500 bin liralık para artık büyük para değil Artı evlerin fiyatları 2-2,5 milyon Siz 500 lira 500 bin lira verseniz Sonuç olarak 2 milyon kredi çekeceksiniz 2 milyonun ödemesini düşünün geri ya çok büyük para
Ne yapalım senelerce de olsa ödenecek o para.
500 bin peşinat verilse demek istemiştim
Seni anlıyorum ama 500.000 lira para çok büyük para değil artık yani evden 2-2,5 milyon Ben geçen Bir hesap yaptım bununla alakalı Biz 3 milyonluk Kredi çekiyoruz işte Sözde bunun işte 1 milyon nakitimiz var 2 milyon 2 milyon kredi çekiyoruz 180 ay ve 2 milyona Biz yaklaşık olarak 180 ayda 12 milyon lira para ödüyoruz Yani bu para Ödenmez Ki aylık ödemesi 70-80.000 liraya geliyor ha çok ciddi bir gelirim vardır Onu bilemem
Kiracıyım ailemle yaşıyorum ve ev sahibi olmadığım için çok büyük bir anksiyete krizi içerisindeyim babam ölse iki kız ne yapacağız diye
Ciddi gelirimin olması için uğraşıyorum
30.000 lirayada denk gelebiliyor 1 milyonun ödemesi
Ya Evet zor bir durum Seni çok iyi anlıyorum ama şu anki reel faizlerle bir ev almak çok zor Eğer biraz birikimi varsa faiz hassasiyetin yoksa 500.000 TL parayı bankaya koyup faiz alabilirsin üzerine koyabilirsin parayı kullanmadan En azından Muhtemelen bir bir buçuk kilo gibi bu Faizler düşecek zaten kademeli olarak Dolayısıyla o zaman işte bu parayı peşinat olarak verebilir ve akabinde kalan tutarı kredi çekip ödeyebilirsin Çünkü şu anda %45'lik bir yıllık faiz maliyeti var Bunu hiçbir güç kolay kolay kaldıramaz
ya da küçük bir şehirden ev alınıp oraya gidilecek
O da olabilir Küçük bir şehirde gidebilirsin Ama şu an 500.000 TL paranı bankaya at ve dediğim gibi faiz hassasiyetin yoksa para biriktir biriksin kendi kendine zaten bu dediğim gibi 1,5 yıla zaten Faizler Düşecek o zaman da oradaki paran bayağı bir artar Yani şöyle 500 bin lira dokunmazsan bir yılda Ortalama 500 bin lira 750 bin TL olacaktır bu buçuk yılda araba 750.000 senin 1 milyon civarına çıkacaktır Dolayısıyla o zaman buldun eve göre eksik tutar çekebilirsin krediyle düşük faizli
arabayı satmayı filan düşünüyoruz 500 bine filan o yüzden demiştim. İzmirdeyim ama Çanakkaleye taşınmayı ailemi ikna edip o 500 bin ilede ev aldırtmayı düşünüyorum
Yani aracı çok ihtiyacın yoksa şu an zaten araç fiyatları düşüyor aracı sat banka yat en azından bu 1-1,5 yılda sana Ciddi bir getirse olacaktır Çünkü aracın Sana artık şu an bir getirisi yok o hani köpük Denilen Şey Bitti artık araç fiyatları aksine aşağı düşüyor ancak faiz şu an çok yüksek arabanın bence yani çok ihtiyacın yok say bilemiyorum durumunu ama bence sat ve faize koy yıllık en kötü 250-300.000 liram var
Tayyip erdoğan yeni kampanyayı hala açıklamadı. Açıklanması bekleniyor inşallah dediğin gibi güzel bir kampanya olurda rahatlarız
Ya umarım Evet devlet Sonuçta en büyük devlet yani güç onlarda bu ev olayını ciddi anlamda güzel bir şey daha yaparlar da en azından herkes ev sahibi ve işte düşük kredilerle ilk ev alacakları özellikle ciddi destekler olabiliyor
evet öyle ilkevim kampanyası bekleniyor hala
Bence o gelecektir ya o mantıklı bir şey ve olması gereken bir şey yani en azından insanların bir evi olsun ilk evi olacaklar bir evi olacak insanları çok özel koşulları sağlaması gerekiyor Bu Devletin Bence yapacaklarını şu seçim olayından türü Pek böyle şeylere zaman ayıramıyorlar ama bence seçtikten Sonra bayağı bir şeyler olacaktır diye düşünüyorum
İnşallah ya yoksa ne olacak halimiz