Kardeşim parayı çok harcıyor, tutumlu olmayı nasıl öğretebilirim?

İkimiz de ünideyiz ama ben 2. sınıftayım o yeni başladı bu sene. 1. sınıfta ilk aylar çok önemsemedik, olabilir dedik hani alışma süreci öğrenci falan bazı zamanlar sıkıştığında ben attım ablası olduğum için. Şimdi yine para istiyor param azaldı diye mesaj atmış. Halbuki parası vardı ailem gönderdiği için. Aylık nelere harcaması gerektiğini söylüyordum ona rağmen yine hızlı gidiyor. İnternet bile yetmediği için gitti 140GB internet aldı 2 kez. Ben aylık maksimum 24gb kullandım bu yaşıma kadar. Ömrümde 140GB görmedim. Hani bir insan bu kadar aç gözlü olur mu? Daha 20 yaşında değişemez mi insan? Aslında çocukluğundan beri böyle para tutmayı asla bilmeyen birisi ben de tam tersiyim her yerimden para çıkar. Ailem bana verir sende dursun diye. Kyk ücreti aynı ikimizin de 560₺. Aylık maks 3.500-4000 harcayan biriyim KYK ücreti dahil.
Güncellemeler
+1 yıl
Çok Süper bir soru sordun, vitrinde olmaya hak kazandın! 💃 Şimdi sorunu daha çok üye görecek, hemen gelen cevaplarla yorumlaş! 💖 Süper sorunla 4 Xper daha kazandın, tebrikler! 🤩 Kardeşim parayı çok harcıyor tutumlu olmayı nasıl öğretebilirim?
Kardeşim parayı çok harcıyor, tutumlu olmayı nasıl öğretebilirim?