Abim aradı dün borç para istedi ev alacakmış. Kira odemektense ev sahibi olmak istiyorum dedi. Biz yurtdışında yaşıyoruz 1.5 senedir. Bizim de ev alma düşüncemiz var inşallah dedim siz almayin şimdi bekleyin alacağınız zaman ben size bulurum borc vs dedi e abi tl euro bir degil ki dedim o da hiç sorun olmaz yaptı. Kredi çekebilirsiniz ya da dedim ki daha once çekmişti başka seyler için. simdi ise cahiliye donemimdi daha girmem o seylere dedi. Simdi benim de ev alma istegim var onun da neden benim ertelememi isteyip neden kendini ön plana atar ki sonucta benimde ailem var. Ben kimseyi zora sokmadan gerekirse kredi cekme düşüncesini normal buluyorum sonuçta ben yapıyorum ödemeyi düzenli. Başkasının da yapacağı seyler vardir ev alır iş kurar vs. Ki cevre gerçekten durumu cok iyi olan insanlar değil. Kime baksan geçim sorunu yaşayan kisiler ayı cikartmya çalışan insanlar
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Sen alma ben alayım senin paran bana kalsın maksat ben zorluk çekmeyeyim düşüncesi var onda
Tr şartlarını biliyorum ama burada da o kadar şahane gitmiyor yaşam koşulları olarak. İnsanlar bunu anlamak istemiyor. Sürekli euro tl cevirme hesabı yapıyorlar. Ayda 45 bin TL mi ödüyorsun dedi gecen biri bana direk euro tl cevirdi
burada ki insanlara kur hesabını anlatamazsın anlamıyorlar
Yok işte direk dine bağlıyorlar. Buna anlam veremiyorum. Yetmez gibi kredi olayından bahsettk ablamla gecen bana Allah sana da bana da Hidayet versin. İyi de ben kişi tercihinde özgür karşında kimse seni Kredi cek diye zorlamıyor ki hesabini yaparsin ona göre cekersin. Şu an faiz oranları yüksek ama düştüğü zamanlar oluyor değerlendirilebilir istenirse. Ama yok illa bir kılıf koycaz.
Herkesin günahı kendine. Imkan yoksa kredi çekersin başkasına minnet edeceğine
Kesinlikle. Minnet duygusu kötü bir şey. Her gün yüz yüze baktığın insanlar birde. Daha önce aileden birine borç verdim 6 sene falan olmuştur konusu dahi açılmıyor. Yani durumları da topladilar. Yurtdışında yaşadığımız için ihtiyacı yok gözüyle bakılıyor. Ama isterken yüzün vardida vermeye niye Yok. Durumum cok iyi dahi olsa hakkın yok alın teri sonuçta o para. vermek zorunda. Kardeş olunca bisi diyemiyor insan. Ablam eşi icin istemişti sonuç sıfır
Bizim insanımız işi düştüğünde seni kral yerine koyarlar istediğini alınca da bir daha ardına dahi bakmazlar iyi iken kötü oluyorsun senin emeklerin falan umrunda olmuyorlar yani anlayacağın yaptığın iyilikten maraz doğuyor
Bu biraz insan kullanmak aslında. Sonra eskisi gibi olmani bekliyorlar. Kimseye güvenemiyorum para konusunda kimseyle yüz göz olmak istemiyorum açıkçası
Söyle bi laf vardır birini tanımak istiyorsan para ticareti yapacaksın gel gelelim ki birine parayı verince hemen değişiyor. Bi insanla asla kötü olmak istemiyorsan borç vermeyecen aslında
Öyle gerçekten
Para verip kötü olacağına vermeden kötü olmak daha iyi
En azından kullanilmislik hissi olmaz
Aynen öyle inceldiği yerden kopsun misali
Bu kadar çok başını bir eve sokmak istiyorsa evi kendi üzerinize alın size tutarı ödemeyi bitirince ona verirsiniz.
burada ev almak istiyorum Türkiye'de değil. Haliyle kendi ailem icin gelecek planı yapmak zorundaym
Haklısınız, ben de bunu diyorum. Kira öder gibi size parasını versin. şu an ne kadar istiyor bilmiyorum fakat elinde 2 milyon varsa 100 bin Euro zaten şu an 3 buçuk milyon yapıyor. 100 bin euroyu size tamamen ödeyene dek evi onun adına yapmayın, kiracı gibi oturup aydan aya size size 500 Euro şeklinde ödesin ban kalırsa. Yılda 6 bin Euro vermiş olur ama en azından kendi evine. İtirazı olursa art niyetli bir düşüncesi vardır. Sizde bu süre zarfında hem yine biriktiriyor olursunuz size lazım olan meblağı. Yurtdışında sistem nasıldır bilmiyorum fakat oradan gelecek paranın üstüne 200 300 de siz koyup kredinizi ödersiniz diye düşünüyorum. Takdir yine sizin.
Ama işte sorun şu ki bende ev almak istiyorum. Ve der bana güvenmiyor musun ki Evi kendi üstüne yapıyorsun. Onlarla iş yapmak gerçekten zor. Parasal konularda cokta güvenemiyor insan açıkçası
Evli misiniz?
Evet +2 cocuk
Allah bağışlasın. Para kısaca sizin değil ailenizin oluyor. Madem erkek egemen bir aile yapısındasınız o vakit eşinizi muhatap edin. 4 kişinin geleceğini umudunu tek başınıza bir güven meselesinden ötürü ortaya koyamazsiniz sonuçta. Anlayış gösterse de gostermese de olması gereken budur.
Kesinlikle. Şu an çalışmıyorum ben üstelik sadece eşim çalışıyor.
Abinizle aranizin bozulması eşinizle bozulmasından iyidir.
Verme.
Herkes kendi evini almaktan kendisi sorumlu, sen kendi aileni düşün.
Kesinlikle öyle. Ama kardeş olunca bir garip hissediyor insan. Ben burada ev alacam diyelim kimse bana borç vermez ki tek seçeneğim kredi. Başkasını mağdur etmeden üstelik. Tr de kredi olayı neden bu kadar dini yöne çekiliyor anlamış değilim.
Sen de faiz istersen vermekten kurtulursun galiba. 😂
Dimi oyle bisi olsaydi istemezlerdi😆 ama bu seferde ben bazı şeyleri ertelemis olcam bankanın boyle derdi yok
Abin de olsa önce can sonra canan
Sen al evi abine kiraya ver
Türkiyede neden ev alim ki burada evim yok. Ve çocuklarım var onları düşünmek istiyorum öncelik
Seninde Turkiyeden ev alacağını sandım. ordan al o zaman.
Yok zaten senede 1 gidiyoruz ev almak cok mantıksız olur. Elde ekstra bir para yok zaten burada ev almak çok zahmetli kredi cekmek gerekli her türlü
Önceliğin kendin olmalısın konu abin bile olsa
İstersen yardımcı olabilirim
Ne konuda
Kredi çeksim
Sanırım çekemiyor artık önceki durumlardan ötürü. Şu an ise dini durumlara bağlıyor
Önce Can Sonra Kocan