kardeşim kpssye hazırlanmaktan vazgeçti 4 yıllık öğretmenlik okumuştu ilk yıl atanamadı ama atanan arkadaşlarından görüyor kıt kanaat geçiniyorlar kendisi de hesapladı maaşına hiç dokunmasa bile ev araba sahibi olamayacak bu yüzden farklı meslek öğrenmek istiyor sizce devletin memuruna öğretmenine verdiği maaşla artık bir şey sahibi olmak imkansız mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 508 cevap paylaştı.
+1 yılEv almak hayal değildi Ama ülkenin ekonomisi öyle garip hale geldi ki fırsatçılar demeyelim onlar başka doyumsuzlar oluyor.
Fakat gelinen duruma bakarsak önceden ev kiradan kurtulmak kalan ömrü kendi evinde isteğine göre uzun yıllar dayayıp döşeyip yaşamaktı amaç.
Artık öyle değil enflasyonun yüksekliği ve işte buraya devreye giren bulunduğu yerde haddinden fazla değer artırıp fırsatçılık yapanlar yüzünden. İnsanlar yaşadıkları işlerinin oldukları yerlerde ev alamaz oldu.
Peki ne yapıyor bu insanlar paraları var ama üstüne kredi çekse bile o fiyata alamıyorlar evleri basılı paralar alım gücü karşısında eridiği için.
Artık oturduğumuz yerden Anadolu'daki her noktadan rahatlıkla bilgiler edinildiği için hangi ilde hangi noktalar gelecekte artış gösterecek gibi fizibilite çalışması kısmen yapılınca.
Gidip görmeden, evleri daha ucuza yatırımlık olarak alıyorlar.
Eğer içinde kiracı varsa zaten belirlenen enflasyonlara göre krediler %3-5 arasındayken kiracısı hazır olarak bu oranı kiraya ödettirdikleri için %1 lere düşürerek ödemiş oluyorlar. O bölgede alınan uzaktan alımlarlada değerlenince yıllara bağlı aldıkları fiyattan yükseğe 5 yıl sonra satarlarsa şu an ki ikinci el ev verilendirme sistemine göre neredeyse hiç vergi ödemeden satma imkanları oluşuyor.
Durum bu hale geldi. Mucbir sebeplerle göç yapmak mümkün değilse ev almak hiç kolay değil ülkemizde.
Böyle yaparak gerek fırsatçı gerek paramın değeri korunsun düşüncesi olanlar yüzünden diğer her ili etkiliyor fiyatları artırıyor.
Eğer bu durum değişmezse hiç bir yerde oturacak ev almak mümkün olmayacak.
Bunun önüne geçmek için krediler çıkmıyor çıkanlar düşük miktarlı çeşitli yatırımlara %40 vergiler olduğu için ev alma umudu olanlar yurt dışına çoktan açıldı bile
Ülkemize göre avantajları fazla olan ülkeler de ev sahibi olan insan sayısı artıyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılÖnceden tek başına çalışsan da memur olarak atıyorum araba alıp taksiklerini ödeyip kiraya çıkıp rahatça yaşardın fakat şu an çalışan memur kesim hepsi farkında oldukları için sırf ev ve araba alabilmek için gene kendisi gibi memur birisiyle evleniyorlar. Normalde bir erkek bir kadının statüsüne çok bakmaz kazandığı paraya çok bakmaz fakat ev ve araba alabilmek için mecbur memur kadınla evlenmek zorundayım diyor. He bu arada karı koca memursanız rahatça araba alırsınız evi de biraz zorlanarak alırsınız o kadar değil.
00 Yorumla
+1 yılÜlkenin ekonomik durumu kötü evet ama yerinde ve doğru yatırımlarla istediğin bir çok şeye sahip olabilirsiniz. Bunun için de temel bir gelirin olması gerekiyor. İkincisi işini yaparken de ilgi duyduğu farklı iş kollarını araştırabilir. Ben öyle yaptım
00 Yorumla
Para & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Ben emlak sektöründeyim sanayi de dükkanı olan arkadaşım var lokantası olan arkadaşım var marketi olan arkadaşım var hepsi memur dan daha iyi durumda esnaf olurum diyorsa okumasın ama asgari ücretle işci olacaksa okusun
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
38Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKrediye bulaşmadan zor gadası
00 Yorumla ablacim ekonomik bunalimlar her 20 yilda bir olur 5 yil surer sonra toparlanma sureci olur kirizden sonraki 10. yil firsat olusturur... kisacasi bugunle karar vermesin.. ikinci bir mesli lsun tabi ama ogretmenligi de birakmasin..
28 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten alım gücünün yükseleceğini düşünüyor musunuz?
- +1 yıl
bu dusunmekle alaklali bir durum degil. gelismekte olan her ulkenin yasadigi problemler.. TR ekni tarihini okuyun hr 20 yilda bir boyle durumlara dusmusuz. ayrica faize dayali liberal ekonomilerin temel sorunu 1930 1960 1974 2008 vs bu donmlrde tum dunyada olmustu. biz o zamanlar zaten ac oldugumuz icin hissetmedik : D su andaki ise siyasi yetersizlik, pandemi deprem bu donemi agir yasamamiza sebep oluyor. umutsuzluga gerek yok.. 2027 gibi alim gucu normallesmeye baslayacaktir. Bi savas vs olmaz ise.. 2030 larda tamamen normale donmus oluruz enflasyon tek hanelere duser.
Soran+1 yılgelişmekte olan bir ülke olduğumuzu sanmıyorum gelişmemiş bir ülkeyiz ne yazık ki. anayasa mahkemesinden tutun ab insan hakları mahkemesine kadar bütün kararları ihlal eden bir yapıya tabiyiz ve çok tuhaf herkes normal buluyor bu hukuk ihlalilini. mülteciler de üzerine tüy dikti, ülkeyi 100 yıl geriye götürdü
- +1 yıl
aplacim ekonomi sorusu sordun siyaset yapiyorsun.. ben verilerle konusuyorum sen gunluk siyasi olaylari anlatiyorsun.. ayrica yasananlar ilk defa yasanmiyor bu ulkede. ataturk doneminde bil cok partili doneme gecilememis.. nasilsaniz oyle yonetilirsiniz.. demokrasinin acmazi budur.. kimse birseyi normal bulmuyor. oy verenler de dahil.. sadece insanlarin kabullenmekten baska caresi yok.
siyasi irade ekonomik gelismenin onemli bir unusur ama tek unsuru degil.
Soran+1 yıl"nasılsanız öyle yönetilirsiniz" yani elimizdeki mal, insan kalitesi bu daha fazlası olmaz bu ülkeden demek oluyor bu
- +1 yıl
yaniii mallikla sinirli kalsa iyi.. bizim insanimiz fitne fesat cikarci kendisi yapinca normal baskasi yapinca anormal.. tutarsiz ac gozlu tutucu.. ama hic faydaci degil olaylara fayda maliyet cinsinden bakmaz.. dedigim olsun da fark etmez olarak bakar.. bu da anne babalarin egitilmesiyle degisir.. ahlak etik bireysel sInIr toplumsal alan bu bilgiler bizde eksik..
Soran+1 yılben katılıyorum da insanlar hala kendinden emin en doğru, en iyi, en haklı kendisi gibi davranmakta ısrarcı. o yüzden teşhisi doğru koyup tedaviye geçemiyoruz bir türlü. çünkü önce hastanın hasta olduğunu kabul etmesi gerekir.
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBaska is ne yapacak da ev araba sahibi olacak haa eger ögretmenligi okumasaydi sanayici olsaydi o zaman olurdu bak sirketler holdingler kuracak o zaman veya dolar ile para kazanacak
02 Yorumla
Soran+1 yılişte teknik bir meslek öğrenmek istiyor sanayi veya tesisat işi
- +1 yıl
Bunlarda bir sey yok ki bir yerde 2 sene calissin usta başı olup cıkar zaten
Para & Ekonomi konusunda 846 cevap paylaştı. Eskiden alınabilirdi, 2022 ve öncesi almalıydınız.
Tamamına kredi çekip 2 milyon liraya kadar bir ev alsaydınız 2022 yılının sonuna kadar şu an çok rahat ödeyebilirdi.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 660 cevap paylaştı. Şu an çok zor gerçekten. Bir ihtimal 1.. 2 sene sonra kredi faiz oranları düşerse belki. Ama faiz düşüşünde ev fiyatları da artacaktır.
01 Yorumla
Soran+1 yılişte bu iyimserlikle ayakta kalıyor ülke, sizi tebrik ediyorum
Para & Ekonomi konusunda 366 cevap paylaştı. Kesinlikle imkansız ev fiyatları ortada kredi faizleri ortada verilen para yaşamaya zor yetiyor ne evi ne arabası.
00 Yorumla
+1 yılEvet, hayal.
Faizler de yükseldiği için artık girilmez ev işine. Al sat yapacaksın eğer büyük bir mal varlığın varsa.00 Yorumla
+1 yılDevlet memuru olmakla alâkasız. Maaşla çalışan birinin artık ev alması nerdeyse imkansız. Araba alınabilir
00 YorumlaArtık hayal ki fiyatlar almış başını gidiyor
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 874 cevap paylaştı. Bencede artık yani ekonomi zirvey vurdu giti
00 Yorumla
+1 yılo para anca ev kiralanır almak mı düşünmesin bile. geçti o devirler maalesef:/
00 Yorumla
+1 yılEvet hayal bir süre bekleyin şöyle 5:10 yıl elbet düşer fiyatlar
00 Yorumla
+1 yılÜnsüz bir şair derki fakir çalmasını bilmediği için fakirdir, ev almak artık hayal bile değil.
00 Yorumla
+1 yılAkp kafası olur mu canım eskiden ev yoktu☺️
16 Yorumla
Soran+1 yıleskiden çimento bile yoktu çalı çırpıdan kuş yuvası gibi ev yapıyorduk :D
- +1 yıl
89 doğumluyum az buçuk hatırlıyom ev yoktu 2002 de ilk defa evler yapılmaya başladı ☺️
Soran+1 yılevet çadırda yaşıyordu herkes
- +1 yıl
İşte bu CHP'liler anlamıyor☺️☺️
Soran+1 yılhalbuki şimdi yepyeni kaç katlı devasa rezidanslar var içine bir giriyosun altında kalıyorsun depremde falan
- +1 yıl
Kıyafet bol ama içinde insan yok gibi oldu☺️
+1 yılHayal değil. Yurt dışına gidip çalışırsan gelip burada ev alırsın.
010 Yorumla
Soran+1 yılkendi ülkende niye alamıyorsun?
- +1 yıl
Bu ekonomi de beden gücüyle çalışıp kim ev alabilir sence?
Soran+1 yılneden ülkemizin ekonomisi bu halde peki?
- +1 yıl
Bilmem sence neden olabilir
Soran+1 yılkötü ve yanlış yönetim ve bunu destekleyen yığın olabilir mi?
- +1 yıl
Cevabını biliyorsun işte bana neden soruyorsun
- +1 yıl
İnsanlar neden evini yurdunu vatanını bırakıp gurbete çalışmaya gidiyor 😔
Soran+1 yıl"sence" diye sordun. yani fikrimi sordun, ben de söyledim. belki senin de söyleyeceğin farklı bir şey vardır diye sordum
- +1 yıl
Söylenecek çok şey var da boş ver. Allah hepimizin yardımcısı olsun iyi günler diliyorum
- +1 yıl
amin
Gizli Üye(18-24)+1 yılAslinda haklısın öğretmenlere de asgarî ücret verilmelidir
04 Yorumla
Soran+1 yılasgari ücretten farkı yok alım gücü çok düşük artık
Cevap sahibi+1 yılBana bir tane ogretmen goster arabası 2020 modelden aşağı olsun hiç kusurs bakma ogretmenler luks yaşamayı seven insanlar uygun yerlerden alışveriş yapmaz herseyleri marka mesela et kasapta 300 tl Carrefour da 650 tl ama gider Carrefour dan alir
Soran+1 yılkasapta 300 tl ye et sandığınız tavuk ciğeri olabilir, siz de pek sağlıklı beslenmiyorsunuz anladığım kadarıyla yazdıklarınıza bakılınca
Cevap sahibi+1 yılTasakli koyun asılı duruyor istediğin yerden kestirip alıyorsun çok sağlıklı beslendigin belli senin zaten tavuk cigerini et sanıyorsun Bizim burada tavuk ciğerinin kilosu 60 tl eee haklılığımi sen dediklerin ile kanıtlamış oldun pahali marketlere gitmeye devam edin
Gizli Üye(30-35)+1 yıltabi artik biraz imkansiza yakin bisey gibi duruyor. zamaninda aldik ta yirttik.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhersey hayal ev kiranı verebiliyorsan yemekgını yoyorsann ne mutlu
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılO eskidendi, şimdi mümkün değil.
Hala ekonomi iyi diyenlere gelsin.00 Yorumla
+1 yılBen aldım artık kafasını çalıştırabilenler birşeyler sahip oluyor çok çalışarak degil
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gelecek nesli öğretmenler değil de sizin gibi kafası çalışanlar yetiştirse
+1 yılÇok uzun zamandır hayalde artık hayal değil rüya oldu
00 Yorumla
+1 yılHayır değil 1 trilyonun varsa alabilirsin artık trilyonlar alıyor evi :/
00 Yorumlaİllegal para kazanmak gerek
01 Yorumla
Soran+1 yılillegalle işimiz yok
Evet kiraya çıkmak bile hayal artık
00 Yorumla
+1 yılBenim için hayal ve birçok kişi için maalesef
00 Yorumla
+1 yılmaaşla çalışıp don almak bile hayal :)
00 YorumlaHayal tabi. Alan varsa "ben burdayım" desin.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılArtık hayal bir maaşla ancak yerinizde sayarsınız
00 Yorumla Öğretmenlik boş iş artık
00 YorumlaKesinlikle hayal.
00 Yorumla
+1 yılDeğil ben 3. ye dönüyorum
00 Yorumla
+1 yılHayal kelimesi bile şey yani hafif kalır
00 YorumlaMaasla anca bogazina bakar insan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKarı koca iyi kazanç ile olabilir
00 Yorumlaevet
00 Yorumlazaten hayaldi
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 521 cevap paylaştı. maalesef öyle
00 YorumlaHayal evet
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılyok bence artık
00 Yorumla
+1 yılMalesf hayal
00 Yorumla
+1 yılhayal kelimesi de düsuk kalır imkansız bitti
00 Yorumla
+1 yılHayalden öte artık
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 531 cevap paylaştı. Hayal tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞu an icin oyle
058 Yorumla
Soran+1 yılşu an için? bu iyimserlikle yaşlanmazsın
Cevap sahibi+1 yıl3 sene once farkliydi simdi farkli. 3 sene sonrada kardesin devlet memuru olmadigina pisman olur. bu iyimserlik degil. genel ekonomik durumun belirsizligi
Soran+1 yıl3 sene önce de çok farklı sayılmazdı ama bu kadar derinleşmemişti ekonomik kriz. her geçen yıl kötüye gidiyor ama umudunuzu da kırmak istemem, insan umutla yaşar.
Cevap sahibi+1 yılay cok uzulurum kirarsan. 3 lafin gelisi. neyse sende pek bi zeka yok konuyu kavrayacak. boş zihnin cimnastik yap😉
Soran+1 yılmantıklı argüman sunamayınca hakaret etmeye başlamak da klasik bir köşeye sıkışmışlık göstergesi. neyin ne olduğu görülüyor sen kafanı takma, ekmek bulgura devam et.
Cevap sahibi+1 yıltatlim mantikli arguman senin anlayabilecegin bir seviye degil. hakaret nerede var. senin zihinsel boslugunu zeka geriligini mantiksizligin cercevesinde anlattim. beyin bedava sende kullanabilirsin. hadi ikile. bide uc kurusluk beyniyle akil vermeye kalkmis avam sey
Soran+1 yıldünyanın kendisini kıskandığını sanan şizofreni sahibi insanlara bir şey anlatacak değilim, sana o kadar açıklama çoktu bile ama anlamadın
Cevap sahibi+1 yılsenin icin bende oyle dusunmustum. kendini cok iyi anlattin. sana laf sokmak istemem kaldiramazsin 😉
Soran+1 yılher tarafın laf olsa anca "agu"larsın, kendin gibilere sakla birbirinizi eylersiniz.
Cevap sahibi+1 yılkaldirirm diyosan sokarim ama hic fark etmez.
Soran+1 yılo işleri evindekilere yap ;)
Cevap sahibi+1 yıltatlim tatlim sen kucuk bir deve kususun kumda ne gorduysen onu konusuyosun. hafsalan bu kadar hadi git kumda oyna. sonra bi tarafin yemeyince cirkinlesiceksin
Cevap sahibi+1 yılyalniz yasiyorum aksam gelde sana yapayim 😉
Soran+1 yılbir üstte yazdıkların çirkinleşeceksin diyebilecek birinin kullanacağı kelimeler değil maalesef, üslup senin işin değil yani oradan belli. çok zeki olduğunuzdan ülke bu halde, git gide de kötüye gidiyor elin parasıyla oto parça birleştirip araba yaptık demekle olmuyor. akıl, mantık, felsefe, hak, hukuk, adalet lazım önce. bu meziyetlere asla ulaşamayacak bu ülke. şimdi git teşkilatta çay demleyip birbirinizi gazlayın ;)
Cevap sahibi+1 yılama siyasete girersek altta kalir ezilirsin. baskalarindan duyduguyla konusan hatun kisisi. gorunen o ki pek ozgun dusuncen yok carpit konusunda da fena sayilmazsin. ama seni her turlu ezerim. munazara sansida yok ki ezilisini hisset isterim ama. sartlar bu kadar
Soran+1 yılezik, eziklik, ezilmek, ezilmişlik... bu kelimeler sizde çok travma yaratmış belli ki. bu kelimeleri kullanan kişilerin ortalama sapması hiç düşündüğümden farklı çıkmadı şimdiye dek. ekonominin siyaset bilimi ile bağlantılı olduğunu bilmeyecek kadar da meseleden kopuk ve uzaksın. dediğimi yap, git teşkilata ver gazı ver coşkuyu sonra da akşam pazarına çıkarsınız ucuz olur, seversiniz siz.
Cevap sahibi+1 yılsen simdi oyle buyudugun icin daha iyi anlarsin. Şu an olayi siyaseten soylediysen sen zaten eziksin. ezilmeyi de seviyosun alistin. piskolojik olarak yiprandin evet cunku sen ezik hissedensin cunku oylesin.
Cevap sahibi+1 yılne biliyosun allasen koyun gibi gudulmekten bikmadin mi hep boyle sacma avaglantilar yaparak laf ebeligiyle bisey anlattigini ki saniyosun. gerci evet saniyosun ki hala boylesin. opuyorum seni ezik hayallerinden.. bye
Soran+1 yılokuduğunu bile anlamıyorsun gelmişsin bana öyle büyüdüğün için diyorsun. yazdığım yazıyı olsun, yapılan bir espriyi olsun, açıklamaya bile utanıyorum ben koca koca insanlara ama onlar kendini kıt anlayışlı yerine koydurmaya utanmıyorlar. yani demek istediğim "ezik, ezilmişlik, eziklik" kelimeleri bende değil, sizlerde travma yaratmış zamanında artık kimlerden, hangi kesim tarafından dışlandıysanız bu eziklik psikolojisini ki yansıtma derler psikolojide, bir nevi karşı tarafa yıkmaya çalışarak rahatlama hissediyorsunuz. sizi anlayabiliyorum, size anlayış ve hoşgörü gösteriyorum :)
Cevap sahibi+1 yıltatlim gerilme sakin ol. sen allta kalinca boyle mi yapiyosun. belkide senin anlatman kittir hic oyle bakmadin demi. az perspektifini genislet. cok konusan bos konusur. sende oylesin. bos laf kalabaligi. american bir atasozu var meshur bilmiyosan soyleyeyim. senin gibi leri icin soylenmism
Soran+1 yılokuduğunu anlamayan sensin, bak bakalım "sizde travma yaratmış" yazmış mıyım yazmışım. sen kalkıp "bende" travma yarattığını söylemiş misin söylemişsin. ahahahaha. kompozisyon ve paragraf dersi al. böylelikle artık okuduğunu anlayabilecek seviyeye geleceksin. ayrıca türkçe metin içinde "american" yazılmaz amerikan yazılır. yazım dersi de almalısın :D
Cevap sahibi+1 yılbence sen sendeki sorunlar sana soylenince bu sorunu karsi tarafta gostermekle sorununu cozdugunu saniyosun. ingilizce de oyle yaziliyor el aliskanligi. sonucta anlaman kit degilse ne demek istedini anlamaissindir. caresiz cirpinislarin sana bisey katmaz sonucu da degistirmez. sorunlusun ama Şu an kabullenmeme evresindesin. 2 evrede inkar edup sonra 3. evrede sendeki yoksunlugu fark ediceksin.
Soran+1 yılbenim dediğimi bana geri tekrarlayarak bir şey elde edemezsin, taklitçilik etmiş olursun ama kötü bir taklitten de öteye geçemezsin. eziklik psikolojisi sende mevcutmuş ki bunu dile sen getirdin kendindeki psikolojiyi karşı tarafa yıkarak rahatlamaya çalışıyorsun bütün yaptığın bu. senin gibilerle çok karşılaştım iki ilgiye olmayacak insanların peşlerinden gidip maskara olan tiplerdi. ayrıca bir kelimenin ingilizce'de nasıl yazıldığı, türkçe dilinde yazıyorsan seni bağlamaz. o zaman bütün cümle ve keilmeleri ingilizce kullanman gerekir ki yazdığın metin ingilizce olsun. ingilizce bilmesek inanıcaz şu mantıksızlığa. kısacası sen dediğimi yap, kompozisyon ve yazım kuralları dersi al, sonra insanlarla iletişim kurmayı denersin.
Cevap sahibi+1 yılbak cercevenden cikamayinca savsakliyosun serveti funun. birseyi kisa bir sekilde anlatamiyosan o konuyu bilmiyosundur. boş lafsin. 😉 yazdiklairni okumadim bos bos konusmussundur.
Soran+1 yılokumayı sevmediğin belli, anlaşılıyor üslup ve kelime haznenden ama sen dediğimi yap türkçe metin içinde ingilizce yazım olmaz, bu yanlıştır. yazım ve paragraf eğitimi al, sonra insanlarla asgari iletişime yavaş yavaş geçersin.
Cevap sahibi+1 yılbebegim sen 3 kitap okduun diye benle s. dik yaristircagini sandin. senin bildigin kadar benim unuttugum var. sende haklisin kimle konustigunu bilmeden "boş" lugunu gosterdin. hakaret etmeye calisman kendini ustun gosterme cabalarin bile alt seviyelerde. cok eziksin be oynamicam senle
Soran+1 yılaşık atamazsın sen benle, vazgeçmen yerinde bir hareket. daha konuştuğu dili yazamayan insan bana ayar veriyor komedi!
Cevap sahibi+1 yılbence soylenileni anlamayan zekanla meydan okuyosun. ne deniyodu buna. cahil cesareti 😜😜😜
Soran+1 yıltercih edilmemiş genç yetişkin erkek ezikliği bu, nerede görsem tanırım:)
Cevap sahibi+1 yılkendinden biliyosundur da. onu da yanlis biliyosun. istedigini elde eden sahip olduklarinin farkinda olmanin verdigi yuksek ozguvenle her istedigine sahip olan diyeceksin 😉. bak ben seni tanimliyim dogal bakimsizliginda kendini ozgun sanan tercih disı sin.
Soran+1 yılgene benim dediğim üzerinden bana yüklüyorsun söylediğimi, klasik yansıtma psikolojisi işte, psikoloji de bir bilim dalı ve bilim çoğu zaman yanılmaz. devam et sen kimsesiz hayatına :)
Cevap sahibi+1 yılyansima? bu fizik kurallatina gorede oyledir. tatlim kim neyse onu dusunur. aynaya bakman guzel. bakmakla kalma gör birazda
Soran+1 yılkadın gibi laf yetiştiren erkek de gerçekten çekilmiyomuş, niye tercih edilmediğin belli. erkek adam biraz ağır olur şu laflara bak elinde bir süpürge terlik eksik :D
Cevap sahibi+1 yılherkese anlayacagi dilden tatlim. 😉
Soran+1 yıldemek ki kadınla kadın olabiliyorsun mahalle kavgası da yaparsın sen, evlerden ırak. gerçek erkeklere selam olsun!
Cevap sahibi+1 yıltatlim erkekler kendi gibi gordukleriyle boyle seyler yapar. 😉
Cevap sahibi+1 yılsana laf sokmam o kadar hosuna gitmiski yorumu kaldirmadin napcan sende burada boylr tatmin oluyosun.
Soran+1 yılerkeğin ne olduğunu ve ne olmadığını bir kadın algılayabilir ancak. erkeğin mahalle kadını gibi olanları tercih edilmez ve bu tercih edilmemiş erkek öfkesi her yerde kendini belli eder, sen rahat ol.
Cevap sahibi+1 yılkadin olsaydin sende oyle yapardin 😁
Soran+1 yılkadınım ve kadın gibi laf yetiştiren erkekler çok çaresiz görünüyor gözüme "tatlım" üzgünüm ahaha
Cevap sahibi+1 yılallta kalinca cirkeflesiyosan konusmicaksin en bastan. bunu yeni mi fark ettin. ama ben diyorum zeka geri de diye. hadi baş baş
Soran+1 yılçirkefleşen en başından beri sensin, istersen çık bir oku mesajları ama okumayı sevmiyordun değil mi "TATLIM" ahahaha
Cevap sahibi+1 yılhafta ici her gun bi doz alirim senden. sana laf sokmak iyi geldi.
Soran+1 yıllaf sokmak gerçek bir erkeğin yapacağı bir davranış biçimi değil "tatlım", hormonlarını da test ettir, dişil enerjin yüksek galiba :D
Cevap sahibi+1 yılevet bos seyleri okumam
Cevap sahibi+1 yılkadinlar a davranisim farklidir 😉
Soran+1 yılbir kadın kendi doğasının özelliğini bir erkekte görürse onu itici bulur TATLIM benden sana abla tavsiyesi yoksa bu kafayla daha çok yalnız kalırsın :D
Cevap sahibi+1 yıl"tatlim" benim yattigim hatun senin agzindaki disten fazla ablam benim
Soran+1 yılbana kendini ispatlamaya uğraşıyor bir de kıyamam:))) hala da laf yetiştirdiğine göre gerçekler hayallerin gibi olmasa gerek
Cevap sahibi+1 yıldislerini saydin demi😁
Soran+1 yılitici bir ilgi arsızısın boşa uğraşma denk değiliz
Cevap sahibi+1 yılhaha seni kim napsin. esin bile sogumus burada millete satasiyosun
Soran+1 yıldengim değilsin dedim zorlama artık
Cevap sahibi+1 yılonu en bastan biliyoruz. sen sokak karisi gibi biseysin. dengim olsan sana laf sokuup itin go tune so k mazdim. erkek fatma. yazma sıktin artik. uyuz sey
Soran+1 yılilgi bekleyen sensin şu yazdıklarına bak sırnaşık sırnaşık hiç yakışmıyor bir erkeğe az ağır ol da asıl sen yazmayı kes artık
Cevap sahibi+1 yılilgi mi sen buradaki abazalarla konusmaktan ne yapcagini sadirdin heralde. ay popom ya. insan gormedigi bilmedigi birinden ne ilgisi beklicek. kaldiki cikinsin. bence senin ilgiye ihtiyacin var ki hala konusuyosun.
Soran+1 yılhala kadın gibi laf yetiştiriyor, çevrende seninle mecburi muhatap olanlara sabır diliyorum yoksa çekilecek dert değilsin hastasın
Cevap sahibi+1 yıluyuz musun sen
Gizli Üye(25-29)+1 yılZor cidden sis ne iş yapıyorsunuz
00 Yorumlaİmkanı yok
00 YorumlaHayal
00 Yorumla
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!