Evi satın almayacaksınız, sadece ev tutma, eşya, düğün, nişan, takı.. vs bu tarz bütün masraflar.
Gelecek hediye ve takıları hesaba katmayin.

Evi satın almayacaksınız, sadece ev tutma, eşya, düğün, nişan, takı.. vs bu tarz bütün masraflar.
Gelecek hediye ve takıları hesaba katmayin.
Kadınlar artık herşeyin en lüksünü istiyor en az 1 milyon TLsi olmayan asla evlenmesin. Dünyanın borcuna girip boşanıp nafaka öder. Milyonlarca erkek böyle mağdur oldu. TCde evlilik zengin playboyların jübile seremonisidir.
Ben kimseye öyle bir şey demedim. Kadınlar dilediği şeyi ister ben de gözlemleyip dilediğim gibi yorum yaparım. Aklı başında düzgün kadınlar adamın yedi ceddinin gelir ortalamasını hesaplıyor. Türkiyede para pul önemsemeyen kadın görürsen getir altın madalya takayım ki ilk işi madalya gerçek mi diye ısırmak olur.
Hah işte çeyrek asır önce evlenmişler haricinde paraya Allah diye tapmayan kalmadı maalesef.
Hz. Adem soyundan geldik diye hepimiz Peygamber mi olduk ki anası babası iyi diye kızı da iyi olsun?
Senin eşinin ve varsa çocuğunuzun iyi olduğu anlaşılıyor da bu dünyanın b. mb. k bir yer olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ne diyelim istisnalar var olsun sağ olsun nur olsun.
Kirada oturacaksanız 15-20 bin kafadan kiraya gider. Tüm faturalar (elektrik su doğalgaz telefon internet) 3-4 bin en az. Ayda 3 bin de mutfak masrafı olsun. En az aylık 30-35 bin TL İzmir'de yaşamak için şart. Anadolu kırsalında nasıl olur bilmem.
Ev düzmeye kalkarsak Arçelik'in çeyiz kampanyaları var. Bunlar içinden seçilebilir.
https://www.beyazesyaal.com/kategori/ceyiz-paketleri
Benim favorim bu: https://www.beyazesyaal.com/urun/arcelik-yeni-nesil-4-lu-beyaz-ceyiz-seti Fiyatı 58.500 TL ve içi de bayağı dolu. Hem de Arçelik bilindik marka.
Mobilya için de şu set iyi gibi en ucuzu bu. İçinde yatak odası takımı koltuk takımı yemek odası takımı dolap takımı da var. Bu paketi alırsan yatak ve karyolayı hediye ediyorlarmış. https://www.modalife.com/urun/alvin-dugun-paketi-yatak-karyola-hediye fiyatı 40.514 TL
Sadece bu şekilde en ucuzundan gidersen kabaca 58.500+40.514=99.014 TL ' ye beyaz eşya ve mobilyaları halledersin. Perde, halılar, küçük ev aletleri yok. Fırın davlumbaz ocak yok.
Hımm onu bilemeyeceğim.
Ben çok iyi bir satın almacıyım. O yüzden her ürünü satıcıların bile bilmediği detayına kadar araştırıp, öyle alışveriş yaparım. Ve maalesef ilk evliliğini yapan gençler, aynı benim yaptığım hataları yapıp, genellikle doğru ürünleri almayıp, bu tarz sözde kampanyalara inanırlar.
Merhabalar , güzel bir konsepte düğün paketini 50.000 tl alabilirsiniz aslında uzun vadede kullanım düşünüyorsanız
Evaç Mobilya Düğün Paketi yazabilirsiniz
@evacmobilya2024 Bilgi için teşekkürler, ilgilenenler bunu da düşünsünler 👍.
evlenmek artık 'ev'lenmek olmuş. genç kadınların tek derdi evleri ev eşyaları ile hava atmak. her şeyin en pahalısı markası alınıyor alınmasa da sürekli kavga.
Normalde 10 bin lira yetmeli emme, milletin gözü aç. Millet ya vicdanlı olmalı ya Allahtan ya da devlwttwn korkmalı. Bunlardan korkanı pek görmedim maalesef.
Cevap
11Cevap
Artık korkunç paralara mal oluyor bu gidişle evlenmek hayal olur...
600 bin tl gerekebilir.
Çok para yani en kötü 400 500 bin oda en kötü hani dandik marka alırsan şu an adam akıllı 4k TV alsan 50 60 bin tll
Şimdi teknoloji şans işidir kimisi uzun yıllar götürür kimisi garantisi biter bitmez bozulur
Orası öyle ama görüntü kalitesi çok iyi mediamarktan bakıyordum özellikle film dizi izliyorsan şart güzel 4k hatta 8k TV her şey capcanlı oluyor film izlediğini anlıyorsun dandirik TVlerde o etki olmuyor
TV kanalı izleyen mı kaldı Netflix tarzı yerlerden bahsediyorum ya da konsollardan TV kanalı izleyeceksen 2. El al iş görür
Konsol?
8k yayın yapan platform da vardı 8k yakında temelli geçiş yapılacak şimdiden hazırlık yapmak lazım hele enflasyon sürekli yükseliyor
Konsolu bilmiyorum ama senin dediğin durumun yaygın yayın ve kullanımı için rahat 10 yıl gerekir.
Benim TV 1 k. Ve beni son derece tatmin ediyor. Eksiklik hissetmiyorum.
Kısaca şunu söyleyeyim.
Lüksün sonu yok ve ihtiyaç duyulmayan şey ihtiyaç değildir. her şey nasıl düşündüğünle alakalı. Nasıl düşünürsen, öyle hissedersin. Kapitalizmin kölesi olup, hayatları bunları satın almaya adamak, bir hayatı köle gibi boşa harcamak demektir bana göre.
Durum öyle değil şu an 8k konsollar piyasada oyun olarak da yakında 8k oyunları göreceğiz teknolojiye ayak uydurmak lazım şu an 8k için erken. Ama 4k şart
YouTubede bile 8k videolar mevcut
Dediğin şey doğru değil. Ve doğru olsa bile ileride yayginlaşınca fiyatları çok daha ucuz olacaktır. Ve p zaman da senin gibi birisi çıkıp henüz yaygınlaşmış daha ileri bir teknolojiyi, yüksek fiyatlarla satın almayı önerecektir ☺️
Yeni teknolojilerin ilk çıktığı zamanlardaki pahalı fiyatlarını ancak kalburüstü zenginler veya akil fukarası yoksullar öderler.
Şimdi sen 8k tv diyorsun da bizim televizyon 4k idi (ben temizlik yaparken yanlışlıkla ekranını kırdım kaç senedir tv kutuda duruyor) İnternet hızımız 4k'yı bile kaldırmıyordu bazen full hd izliyorduk. 8K-4K yayın izleyeceksen internet alt yapın da çok iyi olması lazım. Düzenli olarak da internete bok gibi para dökmen lazım. Sen o parayı vermeye kalksan bile Türkiye'de internet bilinçli şekilde düşük hızda kalitesi düşük şekilde servis ediliyor halka. Avrupa kıtasında bizim gibi internet kullanan ülke yok kıçı kırık balkan ülkeleri bile bizi solluyor internet kalitesinde sinyal kalitesinde. Türkiyedeki çoğu binanın eski ve alt yapıya uygun olmadığını da düşünürsek 4k-8k tv almak paranı çöpe atmaktır. En güzeli gidersin sanal gerçeklik gözlüğü gibi bir şey alırsın. Teknolojik özellikleri kuvvetli tvlerden alırsın iyi bir ses sistemi olan kulaklık alırsın gözlük ve kulaklığı televizyona bağlar dibine kadar filmi izlemekle de kalmaz yaşarsın. Benim şahsen param olsa öyle denerim. Ya da evinde düz beyaz bir duvar varsa çok iyi projeksiyon cihazları var. Onlardan alırsın hem görüntü kalitesi güzel hem de ses kalitesi güzel oluyor. Onlarla izlersin filmleri falan.
EVLENMEYİN... o yapılan masraflara yazık zaten evlenenler boşanıyor
Ev tutmak için sadece 30 40 bin TL, 300 bin eşyalar, 400 bin düğün filan desek gelinlik kuafor dahil olsun) , 300 bin takılar desek. 1100 tl aşağı yukarı gerekir...
400 bin TL civarı olabilir diye düşünüyorum. Şu enflasyon yüzünden, içim evlenmenin en düşük maliyeti 600 bin TL'den aşağısını kabul etmiyor.
2-3 milyon olsun kenarda dursun zira ben biraz kalite mayyagiyimdir. Kendi param tabi hicbir erkege bel baglayamam.
Gariban işi diyeceğimiz bir evliliği 500 binin altında bitirene beşi bir yerde takarım.
Bu size bağlı düğün yapacak mısınız
Abi bir milyon kafadan gider.
Bana gerekmez evim de var eşyam da. Tanrı olmayanların yardımcısı olsun.
Ev var ki kız burayı istemez yanına isterse kira dahil desen bilemedim
Trilyonlar gerek.~☆
Şu dönemde en az 500/700 arası
Kadın olmama rağmen strese sokuyor beni 😂
Kadın olmanla ne alakası var?
Genelde erkek tarafı yapıyor ya, bide beni yoruyor nişan hazırlığıydı çeyizdi falan.. vs
Lira mı 😂
Bize lira değil milyonlar lazım 😂
10 milyon en az bebeğim
öyle valla şekerim
Niye çıragan da mı yapacak?
1milyon sanırım ancak
500 bin tl.
Minimum 800 bin TL Max 1300 benim için
Milyaaaaaarlar
500 bin
250 k mininmum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?