Para & Ekonomi konusunda 625 cevap paylaştı. Bence sağlığınıza yatırım yapmanız daha iyi
Nasıl mı?
Özel sağlık sigortası yaptırın
Bankaların en yüksek getirili bes sistemine kaydolun
Ve küçükte olsa anladığınız bi alsatı internetten gerçekleştirin
Cunki hangi yatırım tipini seçerseniz seçin asla ticaret gibi olmaz
Benim mesleğim yatirimcilik değil ama kendimi uzman vatandaş olarak görüyorum
Bi kere sağlığınıza niye yatırım yapmanız gerek? Söylim
Ben geçen kış kalçamın üzerine cook sağlam bi düştüm sonra 7 ay sonra ağrılar sancılar başladı derken ssk da kendimi doktor randevusu da buldum
Ama randevu almak bi ölüm
Size yakın yerden randevu asla bulamıyorsunuz
Hal böyle olunca eğer anlaşmalı özel sağlık anlaşmam olsaydı istediğim özel hastaneye patadanak giderdim hemde çat kapı diceksiniz ki ne alaka? Cook alaka
Akıllı bi insan sağlığını kollayan insandır
Önümüz kış yerler buzlu ve kaygan düşmekse istemediğiniz bi zaman her an mümkün
Bankalar bireysel emeklilik hizmeti sunuyor bu size az gibi gelebiir ama küçümsemeyin az çoğa gider
Ben yok altın yok döviz yok borsa hiçbirini sevmiyorum
Cunki para hep sisteme gidiyor yani size dönen bişey yok
Sistem şunu al diyor elinizdeki avucunuzdaki herşeyi alıyor sonrada cebinizde kalan 3 kuruşla yaşamaya çalışıyosunuz
Elimizden gelen bi el işide yapabilirsiniz
Bu sabun imalatı olur dantel olur kazak örme olur olurda olur
Anladığınız biseyi cevrenize satabilirsiniz atlet olur iç çamaşırı olur
Sürekli yaparsanız getiriniz illaki olur
Dantel işine örnek annemi verebilirim annem uzun yıllar el işi dantel örerek evimize büyük katkilarda bulundu şu an yaşlandı öremiyor
İç çamaşırı işine gelince bi köylümüz teyzemiz yıllarca iç çamaşırı sattı hatta bu yoldan kazandığı paralarla oturduğu 3vi satın aldı bu anlattıklarım şaka değil gerçektir , inanarak ve devamlı yaptığınız her iş mutlaka başarıya gider
Dantel fantezi lüx sayilsada çoğu kadının evinde hala var ve iç çamaşırı herkesin ihtiyacı olan bişey bunları sadece örnek olarak verdim
Siz anladığınız işinize gelen biseyi satarak kendinize ek gelir elde edebilirsiniz
Paranızı dolara altına borsaya yatırarak ancak başkalarını zengin edersiniz
Size düşen ancak sus payı olur
Benim diyeceklerim bunlar
Araştırmadan emin olmadan hicbiseye paranızı bağlamayın
Hele yakın çevrenizden
Aldığınız tavsiyeleri bi kenara atın kesinlikle dinlemeyin10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılArkadaşlar para para para diye bir bildirim geldi. Buraya yönlendirdi uygulama. Size bir tecrübe ettiğim bir tavsiye vereceğim.
* Flörtünüz olan (Henüz çok iyi tanımadığınız bir kıza) , kendini ne kadar acındırırsa acındırsın para vermeyin para göndermeyin. İster 10 lira ister 10 bin lira.. Her ne olursa olsun kullanılırsınız. Bunun alameti "eski sevgilisiyle barışıyor olmalısıdır"
* Sizden bu parayı direkt istemeyecek. Dolaylı yoldan sizin teklif etmesini sağlayacak.
* Siz teklif ettiğinizde "Borç" olarak alacak ve hiçbir zaman vermeyecek ve sizi her yerden engelleyecek.
* Siz birkaç hafta sonra paranızı istediğinizde ağza alınmayacak küfürler edip çirkefleşecek "merak etme göndericem paranı" diyecek.
* Sizden aldığı parayı "ya eski sevgilisine aktarır, ya prezervatif alır ya da kahve alır"
* Yeni tanıştığınız bi kız paradan , parasızlıktan bahsediyorsa kendini açındırıyorsa kaçın ondan kaçın.
* Paranın varlığını hissettir ama yedirme (kullandırma kendini)
* Para amaç değil araçtır (Gerçekten yardıma muhtaç insanlara yardım edin)
* Yardım ettiğinizde karşılık beklemeyin.
Gerçekten yardıma muhtaç insanlar da var. İnsanın cebinde gözü olan insanlar da var. Bazı gururlu kaliteli insanlar "yardıma muhtaç olduğunu belli etmez" onu siz anlarsınız.
* Bu devirde kimse kimseye iyilik yapmaz ama benim gibi mallar yapar. :)34 Yorumla- +1 yıl
Knk çok yedirmişsin herhalde paranı dikkat et
Cevap sahibi+1 yılBirkaç yüz lirayı geçmez :)
- +1 yıl
Aslında para için yazan kadında cinsellik için yazan erkekte kendini çok net belli ediyor sadece duygularımız olduğu için ya beni severse seviyorsa diye düşünüp devam ediyoruz ama yanlış
- +1 yıl
@Sananegjnn aynen öyle valla her iki taraf içinde
+1 yılAltın kağıt paradan daha iyi
Benim on binlerce dolarım vardı
Hepsini altına çevirdim
2018 cumhuriyet altını 1200 liraydı
Dolar 4 liraydı. Şimdi cumhuriyet altını 13 bin lira. Dolar daha 30 bile olmadı
Yani altın bir kuruş bile yukarı gittiğin de hemen zamlar geliyor
Aklın varsa dolar Euro değil altın yap
Şimdilik dolara operasyon yapılmış
Doların yükselişi durdurmuslar azar azar yükseliyor
Ama altın Durdurulamaz.
Döviz endeksinde en güvenilir yatırım noktası 24 ayar altın
en kral paraya al
Lazım olduğunda en kral paraya sat
Eğer bildiğin Anladığın bir iş varsa
Biriktirdiğin dövizleri ileride kendi iş yerini satın almak için bozdurursun10 Yorumla
al unut istiyorsan altın fena değil ama dolar alıp aylık %4 (nkolay 32günlük repo) yapabilirsin.
Ancak benim önerim günümüzde 32günlük TL mevduat %46 seviyeleri ile dolardan daha fazla getirisi var. Veya benim her an planım değişebilir paraya ihtiyacım olabilir dersen yine Nkolay'ın %44 oranlı bonosunu alırsın mesai saatlerinde istediğin miktarını satıp nakite dönebilirsin. Ayrıca Nkolayda üşenmezsen her gün tüm bonoyu satıp getirisi dahil yeniden bono alırsan kazancın biraz daha artmış olur.
Aylık olacağı için o günün şartlarında yeniden piyasayı değerlendirip ona göre hareket edebilirsin.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
+1 yılEğer borsa bilgin yoksa en kolay tabiki altın.
26 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu dönemde faizler çok yüksek olduğundan borsa tehlikeli uzun dönem yatırım için borsa karlı yatırımdır.
Döviz altın gibi paralar sadece birikimdir enflasyona karşı paranızı korur, yatırım değildir.
En iyi yatırım
1. Sırada gayrimenkul
2. Sırada borsa.
- Para & Ekonomi konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBence altın
00 Yorumla
+1 yılMerhabalar paranın bir kısmını yatırım yap ve bir kısmını da kenara köy neden niye dersen ne olacağımız belli değil aniden paraya ihtiyacın olur ya da bir alavagun olur benka ile transfer yapacaginda bile banka çok komisyon kesiyor altın güzel bir şey para her geçen gün değer kaybediyor altın da değer kaybeder ama çok direkt değer kaybetmez sonuç olarak para senin paran ama bir kısmını altın al bir kısmını kenara koy (6 Şubat depreminde para çok lazım oldu benzindir yemektir nakitin olsun banka kartında da olsun)
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok Tskler düşüncen için
- +1 yıl
Ne demek
+1 yılKenara düz para koymak kadar saçma birsey yok. En kötü altin olarak kalsın ya da aklına ne yatarsa dolar ya da euro da olur. Fakat parayı para getirecek başka birseylere baglayabilirsen çok iyi olur. Ev alıp kiraya vermekten kastetmiyorum. Kiracının getirsinden çok götürüsü var. Aylık 10 bin TL'ye evi kiraya ver. Adam 1 sene sonra çıksın kazandım dersin 120 bin TL ama ev dönmüş çöplüğe. Sadece mutfak dolabı bugün 100 bin tl kesin tutar. Diğer masraflar ayri
111 Yorumla
Soran+1 yılEuro’nun değeri yoki sadece Türkiye de var
- +1 yıl
Hayır Euro dünya genelinde kullanılan Avrupa parasıdır.
Dolar ABD parası.
Örnek olarak Amerika savasa girse veya büyük felaket olsa dolar dibe cakar.
Nerede bir savas veya felaket olsa Euro düşmez. Euro Avrupa ülkelerinin ortak parası olduğu için dünya kullanılan ortak paradır
Soran+1 yıl@Sarmal1234 Avrupa’da değeri yokı euronun turkıyede ıyı oluyor bozdurunca
- +1 yıl
Altın ve Euro her ülkenin kendi parsıyla değerlendirilir. Euroyu turkide de bozdurunca iyi oluyorsa biz zaten turkıyede yasıyoruz. Ama sen yurtdışında yasıyorsan da fark etmez oranın parası değerinden alım ve satım yapabilirsin. Altın da aynı şekilde
Soran+1 yıl@Sarmal1234 Avrupa’da yetmiyor Euro
- +1 yıl
Ben insanların şuanda 2 milyon TL para verip ev aldığını duyunca şok oluyorum. Demekki kiminde de para var
- +1 yıl
O konuda haklısın.
Dünya genelinde ekonomık sorunlar var.
İyi bir yaşantı için kişini gelir seviyesi yüksek olmalı.
- +1 yıl
Memur bile olsa aylık kazanıyor diyelim 40 bin tl. Bu parayı ne kadar bekletip birseyler alacaksın ki koca bi sorun? Bugün evlenmeye bile gidiyor rahat 500 bin tl kesin. Insanlarda para olmadığı için izdivaç a pek mantıklı bakmıyor. Fakat parasizlikta nereye kadar koca bi sorun?
Soran+1 yılAynen ben Avrupa’da yaşıyorum büyük Bır krız var her ülkede
- +1 yıl
Alanlar genelde yıllarca birikim yapanlar. Veya gelir seviyesi yüksek kişiler alıyor.
Fabrikada calısıp da ev ve araba almak imkansız. Birikim bile yapamaz. Bir ailede birden fazla calısan varsa maaşları da iyi ise borclanarak belki alabilir bilir
Soran+1 yıl@Sarmal1234 her yer bıttı
+1 yılDişinden tırnağından artırdığın parayı kenara koyarsan eğer o para enflasyona kurban olur erir gider. Para ile bir şey yapman lazım. Yatırım yapmayı hiç bilmiyorsan eğer, dolar ve altın alabilirsin. Normalde dolar ve altın yatırım aracı değildir. Dolar ve altın ile yatırım yapılır ama dolara ve altına yatırım yapılmaz. Hiç bilmeyen bir kişi yapabilir. En azından enflasyondan zarar görmez.
17 Yorumla
Soran+1 yılAltın zararmi
- +1 yıl
Altın ve dolar biribiri ile uyumlu olarak hareket eder. Birinin düşerken diğerinin çıktığı pek görülmemiştir.
Soruna gelirsek, evet altın uzun vadede kazandırır. Ancak son 5 senede altın %700 kazandırırken hisse senetleri %1.176 kazandırmış. Arada epey bir fark var. Hisse senedi yatırımı kolay değil, risk sınırını bilmen lazım, hisse senedi için iyi bir önce sektör sonra şirket analizi yapman lazım vs. Bunlar öyle basit şeyler değil. Bunları yaparsan gerçekten iyi gelir elde edebilirsin. Bilmiyorsan da altın veya dolar alıp kendini koruyabilirsin.
Not: rakamları Tefas'taki fonlardan aldım.
Soran+1 yıl. d çok Tskler çok bılgılısınız
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim. Aslında yeteri kadar bilgili değilim. Sadece elimden geldiğince araştırıp öğreniyorum. YouTube'a girin. Bir sürü kanal var izleyip öğrenebilirsiniz.
Soran+1 yılÇok Tskler zekı bırıne benzıyorsunuz
- +1 yıl
uzun zamandır arsstıryorum fakat hangi sırkete yatırım yapılmalı guvenılır hangılerı var vodeolarda söyleyen bulamadım bu konuylads ılgılı fıkrınız var mı paylasıtmısınız? gercekten dolar altın ıle kısıtlı oluyor
- +1 yıl
Direkt olarak şirket ismini hiç kimseden duyamazsınız. Yatırım tavsiyesi vermek için bu konu üzerinde yetkili bir kuruluşun verdiği sertifika sahibi olmak gerekir. Bu da neredeyse kimsede yok YouTube'da falan yani. Diyelim ki birisi size bir şirket önerdi ve yatırım tavsiyesi verdi alın diye. Eğer ki şirket zarar görürse siz de bundan etkilenirsiniz. Ve o adama dava açma hakkınız olur. Sertifika olmadan yatırım tavsiyesi vermek ciddi bir suçtur. Kimse o topun altına girmek istemez.
Ama size şöyle bir tavsiye verebilirim. Eğer ki ne yapacağınızı tam olarak bilmiyorsanız Bist30 endeksindeki şirketlere bakabilirsiniz. Bunlar borsadaki en yüksek değerli şirketler. Akbank, Aselsan, Arçelik, Ereğli, Ford Otosan, OYAK, ŞişeCam, Tüpraş, THY vb. Hepsini yazmadım kalabalık olmasın diye, toplamda 30 tane var. Bunlar ülkemizin en güçlü şirketleri arasındalar. Bu Bist30 yılda 4 kez güncellenir. Kısa vadede büyük kazanmazsınız ama bu şirketler çok büyük ve sağlam alt yapıya sahip oldukları için istikrarlı bir büyüme sağlarlar. Yatırım yapmayı bilmeyen yatırımcılar için idealdir. Normalde sizin bir hisse senedi yatırımcısı olarak göz önünde bulundurmak zorunda olduğunuz bazı şeyler var. Bunları bilmeyen bir yatırımcı olarak ya da yapacak zamanı olmayan birisi olarak, Bist30 iyi bir başlangıçtır.
Not: yatırım tavsiyesi değildir 😁
- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılYapılacak en kötü yatırım TL olarak paranı kenara koyup biriktirmeye çalışmaktır. Bunu yapacağına her ay marketten 50 tane ayçiçek yağı alıp kenara koysan emin ol daha mantıklı olur. O yüzden altın da yapabilirsin döviz yapıp ufak ufak kenara da atabilirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılTskler
Nakitte bekletmek tam bir saçmalık olur
Tabi nakit TL olarak
Asgari ücretin 2300 olduğu zaman 2000 tlsini nakite bıraksan ve şimdi o 2000 ile alışveriş yapmak istesen alacağın ürünler kendi zamanına göre 6 7 kat kat azalır
Bu belki 10 15 de olur13 Yorumla
Soran+1 yılEkonomi her ülkede berabet gidiyor
+1 yılBöyle soru mu olur.
Laf olsun torba dolsun misali bir soru bu. Saçma bir soru bu. Altın mı döviz mi yoksa borsa mı diye sorsaydınız çok mantıklı olurdu. Mantıksız soruya bende mantıksız cevap vereyim. Paraları topraga gömün fide olsun. Sonra meyvesi para olur. Ağaçtan sucuk toplama misali
18 Yorumla
Soran+1 yılBence senin birikimin yok diye kuduruyorsun. d
- +1 yıl
Öncelikle evet ben birikim yapmıyorum, yatırım yapıyorum.
Ben paramın çoğunu borsaya yatırdım
Ve borsa cok düştü.
Zararım çok.
Bir çok şirketlerde hisselerin var.
Bir miktar paramı kur korumalı vadeli hesaba yatırdım.
Bir miktarıyla da ev ve araba aldım.
Umararım herkes istediği hayallere ulaşır.
Soran+1 yılGecmıs olsun teşekkür ederim evet dünya biraz adaletsiz ben Avrupa’da yaşıyorum mesela Avrupa bile şu an çöküşte
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Yapacak bir şey yok beklemekten başka caremiz yok.
Dünya genelinde Boyle.
Ama Türkiye daha kötü.
Türkiye de gelir dengesi çok adaletsiz.
Acıkcası iş yerim ve evim kıra olsaydı çoktan iflas bayrağını çekmiştim.
Soran+1 yılAynen turkıye daha zor
- +1 yıl
Hangi ülkede yasıyorsunuz
Soran+1 yılÖzel
- +1 yıl
Saygı duyarım
+1 yılOnu bilmem ama bir paranız olsun.
Anneler hep der, yavrum köşede bir altın bileziğin bulunsun diye. Kız erkek fark etmez. Unutmayınız!, para var ise menfaat vardır, herkes yanındadır. Paranız, durumunuz yoksa siz hiçsiniz. Bir birikiminiz kesinlikle olsun. İyi gün var kötü gün. İyisi var kötüsü ;) Saygılarrr
YATIRIM DEĞİL AMA, KESİNLİKLE HAYAT TAVSİYESİDİR!11 Yorumla
Soran+1 yılDoğru bir söz
Para & Ekonomi konusunda 582 cevap paylaştı. bu sen ilk 3-4 ay altın olacak sonra bakacağız bakalım. tl koyma en azından enflasyona paran ezilmesin
yatırım tavsiyesi değildir :D
213 Yorumla
Soran+1 yılAltın mı bırıktırım?
Soran+1 yılHadı borsa batarsa suda var bugün altın bozdurmak ıstedıgınde bozmuyorlar kasada para yok elde patlamasın altınlar
Soran+1 yılGeçen bozdurmak ıstedım ıkı yerde yok dedı sonra başka yerde bozdura bıldım
- +1 yıl
Para biriktırmek istiyorsan bu soruyu gercekten bir seyleri öğrenmek için sorduysan
Biriktereceğin paranın bir kısmını altın bir kısmını da Euro olarak biriktir. Ama altın enflasyona karşı en iyi koruyandır. Ama altın altındır. Zarar ettirmez.
Soran+1 yıl@Sarmal1234 altın koydum ben kenara devam ediyorum altına paranın değeri yok
- +1 yıl
Bir miktar da Euro koy. Biri düşşe diğeri değerini korur. Hiç bir zaman birikimleri tek varlık üzerinde tutma mümkünse 3 bol risk ordan kalkar.
Umarım kısa zamanda biriktirmek istediğin hedefe ulaşırsın.
Soran+1 yıl@Sarmal1234 y’a sımdı ben parayı yıyorum kuruşuna kadar tebrik edıyorum senı akıllısın
- +1 yıl
Borsa batmaz paran zarar eder. Ama yükseliş trendine girdiğinde
Büyük paralar kazandırır. şu an çok düştü ama
Batmaz. - +1 yıl
Teşekürler ederim.
Kazancın yüksekse birikim yapmaya çalış biraz sık. İleride cok faydasını görürsün.
Ama gelirin düşükse asla birikim için uğraşma. Yiyebildiğin kadar ye. Gelir az olunca birazda sıkarsan sağlığın bozulursa o yapılan birikim bir işe yaramaz. Doktorlara ben yemedim sen ye demek gibi olur.😀
Soran+1 yıl@Sarmal1234 ben öpüyorum kurusuna kadar
Euro alın. Ağustosta beklenen 1 euro 45 tl olacağı. Türk kaynakları yalan söylüyor, yabancı kaynakları 2 gün okudum, 40ın altında kalmayacak.
11 Yorumla
Soran+1 yılEuro kazanıyorum Euro’nun değeri yok sadece Türkiye de değeri var
Ben öğrenciyim geçen sene Gram altını aldım 800
Lü fiyatlardan , tabi bu sırada kenara para koymaya devam ettim Haziran ayı gibi borsaya giriş yaptım.
Geçtiğimiz günlerde altınları 1900 den bozdum sağlam iki hisseye koydum aynı zamanda geçmişten kalan arzlar da var
Altın evet düşmesi zor
Güzel yatırım garanti yatırım
Ama borsada uzun vadede güzel yatırım
Bu parayı zaten biriktireceğiz değil mi
Koy güzel hisseye şirketler büyürken senin paranda büyüsün
Portföy değerim 150 bin civarı şu an
Zaten biriktiriyorum 3 -5 sene sonra açıp bakacağım
Ben borsayı tercih ettim
Dileyen altın alır
Gümüş alır
Nakit biriktirir
Yatırımın veya birikimin iyisi kötüsü olmaz00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Altın almak iyidir tabiki bir ay sonra satayım dersen altın alırken zararın olur satarken zararın olur belki 100 liralık altın alış satış fiyat farkı nedeniyle 99 a düşebilir o durumda para olarak tutmak ya da yatırım fonu alarak kısa vade için uygun olur ama bir yi kullanmayacaksan satın karlı olur
00 Yorumla
+1 yılSadece TL veya altınsa seçenaklerin kesinlikle altın
14 Yorumla
Soran+1 yılEuro altın?
- +1 yıl
Altın
- +1 yıl
Bilgin ilgin varsa borsa seçenek olabilir
- +1 yıl
Ama Euro da bir kısım bir kısım da altında olabilir
Şahsen ben altın birikimimin yarısını borsaya taşıdım ve getirisi daha yüksek oldu. Altın daha stabil ama borsada dengeler değişebiliyor. Altın da şu zaman oldukca ucuz gibi gözüküyor, alabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılAltın olarak koymak altın her gecen gun uzerine koyuyor ata lira yaptır
14 Yorumla
Soran+1 yılPara bırıktırmek dahamı mantıksız altına göre
- +1 yıl
Para durduğu yerde sayar ama altini farzet 11 bine aldin daha sonra bozacaktır 13 15 bin olmuş oluyor
Soran+1 yılÇeyrek ya da yarım para edermı
- +1 yıl
neden etmesin her gecen gun uzerine koyuyor
+1 yılKenara para koymanın hiçbir mantığı yok. Paranı nakitte tutacaksan bunu ya altın ya da döviz şeklinde tutmalısın. Altın da döviz de artıyor ve artmaya devam edecek.
10 YorumlaAltın tabili ki altın yükselişte uzun vadede para olduğu yerde sayar üzerine her şeye zam gelir kenara para olarak koymaktansa harcamak bile daha mantıklı.
10 YorumlaElindeki türk lirası ile altın alsan da, dolar alsan da paran değerini korur. İkisinden birini yap.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAltın tabiki kenara para koyabilen var mı ki ben harcarım
11 Yorumla
Soran+1 yılBende harciyorum maalesef bir andan iyi harcamak hayatını yaşıyorsun ama bir anda kötü çünkü kenarda hiç bir birikimin bulunmuyor
Para günden güne pul pluyor. Altın şimdilik daha iyi bir tercih olabilir. ( Yatırım tavsiyesi değildir :) )
10 Yorumla
+1 yılDünyada enflasyon olduğu için nakit para biriktirmek demek elindeki paranın azalması demektir.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılEn kolayı altın almak kafan rahat olur borsa biraz riskli birde anlamiyorsan o işten zarar edersin
10 Yorumla
+1 yılPara enflasyona yenilir. Yani paranın değeri düşer. Altın uzun vadede değerlenir. Para ise uzun vadede değer kaybeder.
10 Yorumla
+1 yılAltın ya da dolar. bitik ekonomide dolar çok değerli ve şavaşlarda güvenli liman altın Türk parası daha çok değer kaybedecek ya dolar ya da altın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNakitte kalın. Erzak depolayin. Yakındır büyük operasyon.
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
Cevap sahibi+1 yılGüneş patlaması kıtlık açlık savaşlar.. geliyor gelmekte olan
Soran+1 yıl. d çok film baktın
Cevap sahibi+1 yılNakitte kal
+1 yılTabi ki altın, altın yükseliyor, para yerinde sayar ve değerini kaybeder, altın değerli bir birikimdir
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılTÜRK LİRASI kenarda durdukça her zaman değer kaybeder... İstediğin kadar üzerine yeni birikimler ekle, zarar!..
10 Yorumla
+1 yılHayır bu soruyu hiç mi düşünmeden sordun. Tabi ki altın. Türk parası her saniye değer kaybediyor. Kredi çekip altın aldın enflasyondan kazanmak için.
10 Yorumla
+1 yılaltın tabiki
en basitinden bi yarım almıştım Haziran ayında o zaman 4.600 liraydi Şu an olmus 6. bin küsürlü bi seyler. sen düşün10 Yorumla
+1 yılGold her zaman iyidir ama artık alınmayacak kadar yüksek
20 Yorumla
+1 yılBen altın ve dolar alıyorum alabildiğim zamanlarda birini seçecek olsam altın derim
10 YorumlaAltın en garantili olanıdır Doların değeri ne kadar düşer bilemezsin altın çıktığı fiyatta kalır
10 Yorumlaya bu soruyu sorucak kadar mı ekonomiden uzaksın ablacım
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle altın asla değer kaybetmez çünkü zarara sokmaz seni
10 Yorumla
+1 yılParan durdukça değer kaybeder. Altinla paranin değerini korursun
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 451 cevap paylaştı.
+1 yıl2017 yılından itibaren her ay aynı miktarda gram altın satın alıyorum
10 Yorumla Altın %100 daha kârlı tabi. Dolar alınabilirse o da altınla yarışabilir
10 YorumlaAltın daha mantıklı eğer para koymak istiyorum bir kenara diyorsan TL de durma dövize yatır Euro dolar gibi
13 Yorumla
Soran+1 yılSen ne yatırım yapıyorsun altın mı paramı
Soran+1 yılBende altın yapıyorum ama bakalım ben korkuyorum ıllerde altın düşer. d
+1 yılHiç biri anı yaşayacan hepsini yiyecen yarına sağ çıkacağmız kesinmi😂😂😂
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılAltın yapmak daha mantıklı gününe girin çok iyi getirisi oluyor
10 Yorumla Bankaların altın hesabı var telefonundan bile alabilirsin, çalınma derdin olmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen direk altın yapıyorum. Kiradan kurtulmak için tek ümidim zamanında altın sattm eşşek gibi pişmanım şimdi olsa direk ev alrdm. Tekrar aynı hataya dusmeyecegm
10 Yorumla
+1 yılAltın tabi ki ben mesela her ay altın alırım kar da ediyorum altından
10 Yorumlaaltın da kar lı değil para koymakta...
kar getiren işler yatırımdır. hisse senedi
10 YorumlaAltina göre degisir yani ya değer kaybeder ya da degeri artar. Para yani duruma göre ben Parayi seciyorum altin seven bir insan degilim sonucta calistiginda altin kazanmayacam tabii altinin daha iyi degeri var
11 YorumlaMaaşım 21.340 bin iken fena değildi şimdi 35 bin tl küsür oldu - ev kiram 14 bin oldu 😂😂😂diyeceklerim bunlar
10 Yorumla
+1 yılben altın alıyorum ama banka üzerinden en azından ani sıkıştığımda satıyorum trink hesabımda borsa bilgin azsa bulaşma derim
00 Yorumla
+1 yılTürk lirasının değeri her gün düşüyor, altın ise yükseliyor..
10 Yorumla
+1 yılAltın akıllı yatırım her daim. Dolar ve Euro da olmalı. Lira bulunca direkt bu üçüne çevirmek gerekiyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaltın degiş euro alman lazım çünkü en pahalısı eurodur euro yükselir
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 401 cevap paylaştı. Türkiye'de yaşıyorsan bir kenara para koymak, yapacağın en büyük hata olur.
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 365 cevap paylaştı. Altın her zaman iyidir koyabiliyorsan parada koy tabi hatta arsa arazi vs yatırım bile yapabilirsin
00 YorumlaAltın mı para mı tabiri Altın ama ben borsaya yatırım yaparım
00 YorumlaYatırım tercihi kişisel dir nasıl yapmak seni tatmin ediyorsa öyle davran
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen paramı borsada degerlendiriyorum. Bazilari bes yapar, bazisi altin.
Yerinde olsam voo etf ini araştiririm.
Altin yatirimcisina para kazandirmiyor. Ons altina bak kazanc yokz dolar arttigi icin gram altin artiyor.
10 Yorumla
+1 yılPara koymak mantıklı yani evet altın size kalmış bir şey sonra karı kıca tartışma çıkar parasalda altın da dahil
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılAltın dolar euro Tl her zaman kaybettirir
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen euro karı sadece türkıyede
+1 yılben de bunu çözmeye çalışıyorumm
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende. d altın diyorlar
+1 yılGümüş almak daha karlı olacak
11 Yorumla
Soran+1 yılHahah
- Devamını Gör (125)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!