+1 yılYa ben diğer insanlara çok eli açık da kendime cimriyim bende evden su yemek götürürüm çünkü dışarıda yesem karnım bile doyacak paralarını da fuzuli gördüğüm için kitaplarımı ikinci el alırım ama gel benden bir şey iste canımı da veririm ben biraz tuhafım habsjsn
01 Yorumla
Soran+1 yılSende benim gibi idareli Biridin önceden kitaplara çok para döküyor dün bende 2 nci el kitapçılarda pahalı geldi sonra farkettim kütüphaneden almak daha mantıklı
En İyi Cevaplar
+1 yılBense plastik atığı miktarını arttırmak istemediğim ve arıtma suyu daha çok sevdiğim için evden su taşıyorum.
Cimri tarafım ise şu, bana karşılığında iyi bir hediye vermeyeceğini anladığım birine hediye vermem.
Hediye vermeyi çok sevsem de çoğu zaman verdiklerim kadar yerinde hediyeler almıyor olmak canımı sıkmaya başlamıştı. Bu sıkıntıya mahal vermemek için böyle bir önlem aldım.10 Yorumla
Canımdan değerli gördüğüm iki üç tane şeyim var asla onu kimsenin eline vermem dokunmasina dahi izin vermem çünkü ne çocukluğuma dair neden onca geçen anılara dair tek bir şey kalmadı onlara sahip çıkıyorum bir gün eğer oğlum veya kızım olursa onlara bırakacağım çocukluğumun ve ailemin en değerli gördüğü şeyi bilsinler diye
120 Yorumla
Soran+1 yılOnlar ne
Soran+1 yılDepremi mi yaşadın 😔
Soran+1 yılAllah rahmet eylesin o kadar çok üzülüyorum ki o kadar anı fotoğraf hepsi gitti depremde 😔allah yardımcınız olsun
Soran+1 yılYok değilim gerçekten o kadar can gitti o kadar çocuk kaçırılmış bide yuvalar dağıldı o kadar zor ki düşünmek bile her aklıma geldiğinde gözlerim yaşarır Allah bidaha böyle felaket vermesin başımıza gittikleri yer cennet olsun hepsinin 😔
- +1 yıl
Amin amin depremde şunu anladım mesela ben depremden 2. gunu İstanbul'a geldim normalde zaten İstanbul'da yaşıyoruz dedem vefat etmişti depremden 2 gün önce o yüzden gittik depremde kaldık 2. Günü sadece ben gelebildim ailem vs 2 hafta kaldılar mecburen İstanbul'a geldiğimde yol bilmeyenlere ben tarif ettim bazılarını akrabalarına ben götürdüm ilk defa gelenler vardı mesela sonra çalıştığım iş yerine geçtim ve gittiğimde sadece müdürümüz tek başına bir kamyon malzeme toplamış hepside giyilecek şeyler battaniye vs hepside yeni temiz sonra diğer insanlar geldi çalıştığım yer de 3 bine yakın insan var inan ki en kötü dediğim sevmediğim adam bile geldi seferber oldu o gün omuz omuza olduk sevdiğim sevmedigim kim varsa hep birlikte yardım topladik
- +1 yıl
Ama sana bir şey söyleyim mi benim ilk depremim zaten dedemin vefat etmesi ile oldu bana göre en büyük deprem oydu çünkü benim öğretmenim di bana okuma yazmayı hocam ogretmenden dedem ogrettti hemde 1. Sınıfta 4. Sınıf konularini bile yapardım sonra benim arkadaşım di onunla oyun oynardım küçükken sabah erkenden evine giderdim beni yatağına alırdı sarılır uyuyalım gel oğlum derdi bende sigara kokuyor ama derdim 😀 sonra büyüdüm ergen oldum beni tek o dinledi anlamaya çalıştı babam uzaktaydi babam oldu beni biri dövecek olsa arkamda dedem vardı saygın biri olduğu için birde çok tanınan biriydi beni dovenler olsa da ailesinin yanına giderdi ailesi hocamın torununu mu dövdünuz utanmadan derdi ya hani şimdi bizim ailenin çınariydi
- +1 yıl
Bana annem dedem vefat etti dediğin de edemez ki dedem gitmez benim yalan söyleme dedim inanmadim çünkü uzaktaydi ve daha 3 gün önce yanına gitmiştim 1300 km yol gittim 3 gün uyumadim yanında oturdum izledim konuştum morali de güzeldi sonra çıktım İstanbul'a geldim bu dediğim gibi oldu dedem gitmez dedim şok geçirdim müdürümüz ve amirimiz su getirdi yüzüme döktü içirdi telefon elimdeydi böyle olduğum yere yığıldım kaldım isyan etmedim yanlış anlama ama zordu ve en son morgdan çıktı yıkama yapılacak ben baktım dokunamadim dedem ölmemiş o bedeni diye ağladım sadece göremem ama birakmaz beni dedim geçen gün telefondan dedemi arıyorum akıl işte babaannem açtı ama telefonda dedem yazıyor ya dedemi bekliyorum sonra kapattım telefonu ağladım saatlerce
- +1 yıl
Dedem 1 senedir baya rahatsızdı vefat etmeden önce de işte hastalığını daha duymamıştı kimse birgün uyandım uykumdan ve ağlıyorum rüyamda da ağlıyordum ama öyle bir rüyaydı ki gerçek gibi uyandığımda gözlerimden cidden yaşlar akıyordu dedem vefat etmişti kalktim aileme anlattım dedene telefon et dediler o gün rahatsız olduğunu duydum şok olmuştum yani benim için annem babam kardeşim neyse dedem de ayniydi rahmetlik
Dedem vefat etmeden öncede bana o yüzüğü bıçağı vs verdi ya hani ne dedi biliyor musun ölene kadar taşı bunu çocukken sen çok severdin bu iki yüzüğümu de bıçağı mi bunlar sana emanetim senin olsun hakkını helal et oğlum ben ölürüm bir daha gormezsin bu son demişti cidden öyle de oldu son 3 4 aydır ayda 5 gün izin aldım 2 gün yolda geçti 3 gün kaldım geri geldim işte ve oradan çıktım işte 2 3 gün sürdü dedemin vefatı. Bana son sözleri şöyleydi işte sen benim hep oğlum oldum hatta babani amcalarini senin kadar sevmedim onlardan daha değerlisin benim için dedi ve cidden bunu herzaman belli de ederdi bana tek torunum senmissin hiçbiri aramadi sormadı gelmedi sen hep geldin dedi duygulandı ogullarim bile aramadı sormadı diye söyleyince çok üzüldüm hepsini tek tek aradim dedemi arayin dedim bari son zamanlarinda hasret gitmesin dedim aradılar ama dedem anladı herşeyi duymadığı halde - +1 yıl
Kusura bakma sorunu anı defteri gibi ettim bir anda açıldım ve yazdım ilk defa yazıyorum bunları vs aslında benim için kolay değildi o günleri hatırlamak çünkü iki depremi yaşadım ikiside büyüktü ikiside benim için yıkımdi 1. deprem aile depremi çınar yıkıldı aile kökten gitti ikinci deprem binalar yıkıldı çocukluğumuz anilarimiz geçmişimiz gitti canlar gitti geriye toz bulutu bile kalmadı geçmişim yok şu an anilarim yok çocuğumuz yok hepsi uçtu gitti senin de dediğin gibi rabbim bir daha yaşatmasin
Soran+1 yılÇok üzüldüm ne güzel torunu olarak dedeni yalnız bırakmamışsın gönlünü etmişsin resmen içine doğmuş iyi ki vermiş hatıra kalmış kabri cennet olsun inşallah 😔
Soran+1 yılNe mutlu bana iyi gelebildiysem 😊 çok teşekkür ederim inşallah seninde hep güzel geçer bütün mutluluklar seni bulur
Soran+1 yılBurdayım az giriyorum buraya istek attım şimdi
+1 yılBenim cimri hareketim yoktur sadece bir insana bir şey ısmarlarım bir defa olur iki defa olur lan hadi üçüncü defa da ısmarlayım derim ama karşıdan bir hareket görmezsem kusura bakma da bir sonraki buluşmamızda ben cimri olurum herkes kendi hesabını ödesin derim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılcimri hareketim yok
00 Yorumla
+1 yılMesela önceden parayı karttan harcardım sonradan fark ettim ki bankadan çekip nakit olarak harcayınca daha az gidiyormuş karttan ne harcadığımızı anlamıyorum bitmeyecekmiş gibi davranıyormuşum önceden ay sonuna getiremiyordum şimdi nakit harcamaya başladığından beri daha tutumluyum bir de online alışveriş yapmamayı öğrendim her şeyi marketten alıyorum kendime doğru düzgün kıyafet almayı bırakalı çok oldu mesela bu da cimrilikten sayılıyorsa
31 Yorumla
Soran+1 yılBen artık şöyle düşünüyorum irternetteki kıyafetler pazar kıyafeti gibi geliyor marka olanlar hariç ucuz pazar malını orada gösteriyorlar ama fiyatı çok iyi düşürüyorlar
- Para & Ekonomi konusunda 877 cevap paylaştı.
+1 yılHiç cimri bir insan değilim ama suyumu ve atıştırmalık bir şeyim muhakkak çantamda durur acil durum çantası gibi bir şey taşıyorum yanımda ahsjs.
Benim en cimri özelliğime gelirsek ben cimrilik olarak görmüyorum ancak çevremde bazı insanlar tarafından cimrilik olarak görülen bir özelliğim var: alışveriş yaparken alacağım ürünlerin üretim yerlerine bakarım. Bildiğim ve güvendiğim üretim yerinden çıkmış iki ürün varsa direkt ucuz olanını alırım.10 Yorumla
+1 yılEşyalarıma kimsenin dokumasını istemiyorum kardeşi olanlar anlar...
26 Yorumla
Soran+1 yılYa benim kardeşim yok ama annem kıyafetlerimi giyiyor kafayı yicem 😭
- +1 yıl
Yaa ohaaa bu daha kötüymüş😭
Soran+1 yılKavga ettik kaç defa en sonyeni alınmış hiç giymediğim pantolonumu giymiş zayıflayınca giyerim diyordum sinir krizi geçirdim kestim pantolonumu görüyorsun de mi halimi 😭
Soran+1 yılBen sevmiyorum asla eşyalarımı birisinin kullanmasını kaç kez uyardım yapma diye yepyeni aldığım mango marka pantolonumu ilk o giydi sinir krizi geçirtti bana
- +1 yıl
@zaxral8 öyle olmuyo iste knk surekli surekli insan istemiyo artik bıkıyor
Gizli Üye(18-24)+1 yılBizim burada bazı insanlar var o kadar inek beslerler fakat hiç kurban kesmezler zenginler fakat gözleri doymaz
Kadının oğullarının çocukları amansız hastalıklarla mücadele ediyor biri hayatını kaybetti biri doğuştan engelli 🥺
Kadının kocası boğaz kanserine yakalanmış seneye çıkmaz diyor bir sürü olay var cimri olmayın 🥺01 Yorumla
Soran+1 yılZengin olduğu halde kurban kesmemek çok günah neden böyle yapıyorlar ki Allah şifa versin o çocuklar onların günahını çekiyorlar bizim burada da çok cimri var kurban keserler ama hastalanmazlar hiç
+1 yılYok ya ben ne kadar tutayım falan desemde bi gün sonra en gereksiz bişeyi görüp aaa bu ne kadar güzelmiş diye hayran hayran bakıp alıyorum almazsam da gün boyu aklımda kalır keşke alsaydım falan derim o yüzden hiç riske atmadan alıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Bende aynen dediğin gibiyim ya
+1 yılBen de suyu evden götürürüm, bence bu cimrilik değil akıllılık. 🤣 Benim cimri hareketim ise ister lokanta olsun, ister en şık restoran olsun ıslak mendili kullanmadıysam çantaya atarım lazım olur diye. 🤣
00 Yorumlacimrilikten değil ama geri dönüşüm ve israf etmemek için
kargo poşetlerini çöp poşeti olarak kullanıyorum
banyoda boşa akan suyu koyaya biriktirir sonra klozette kullanırım10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 619 cevap paylaştı.
u +1 yılMakyaj malzemelerimi, sevdiğimi, parfümümü ve bana özel zaman konusunda cimriyim, paylaşmam
10 Yorumla Cimri değilim, cimri olanıda çevremden uzak tutarım ne demişler cömertin ekmeği şifa getirir, cimrinin ekmeği illet getirir.
20 Yorumla
+1 yılCimrilik küçük hesaplar yapan ve onlar için kendini yırtan değişen kaba olabilen demek biz cimri değiliz tutumluyuz bu söylediğim insanlara minnet etmek zorunda kalmamak için
00 Yorumla
+1 yılsevdiklerime elim fazla açık sadece erkeklere para yedirmem 😀
15 Yorumla- +1 yıl
Sen para yersin dimi onursuz
- +1 yıl
onursuz sensiz saygısız kendini bilmes
- +1 yıl
Hangi erkek kadın para yiyormuş da erkeklere para yedirmem diyorsun terbiyesiz sanki bütün erkekler jigoloymuş gibi hakaret ediyorsun qodumun khaşarı
- +1 yıl
kendine gel babanın kızı yok karşında hareketten dava açacağım sana kendini ne sanıyorsun dağdan inmiş
Soran+1 yılYıgıt seni gtunden sever sktr gt
+1 yılHiç cimri olamıyorum param hemencecik bitiyor hshsh
11 Yorumla
Soran+1 yılNe alıyon kız nasıl bitiyor paran
Paranın harcanışından çok, birikip bi köşede duruşunu seviyorum 😂😂
20 YorumlaHiç biseyin fiyatı rahatsız etmiyor. Begendiyesem alırım yerim içerim ama su kaç para olursa olsun pahalı geliyor. Çocukluktan kalan travma gibii..
00 Yorumlaben de evde şişem varsa suyu evden götürürüm. Tek cimri hareketim bu😄diğer yandan da sürekli savuruyorum
00 YorumlaStarbucks gibi yerlere gitmem
Kesinlikle kahve içmem , inançla alakalı değil
O kadar para veremem vermem00 YorumlaAlışveriş yaparken 10 kuruş 5 kuruş ve altlarını geri vermedikleri için karttan alışveriş yapıyorum 99,99 diye direkt çekiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Gereksiz bir şey ama bunu ben de yapıyorum. Cimrilik değil bence takıntı
+1 yılSuyu evden götürmek cimrilikse gittiğin iş yerinden su doldurup götürmek nedir? 😬
02 Yorumla- +1 yıl
Hırsızlık 😂
Soran+1 yıl😂😂
Ben kendime cimri diyemem. Yakınlarıma karşı çok bonkörüm. En cimri hareketim ise kupon kullanmak/ ikame ürün tercih etmek olabilir.
00 Yorumla
+1 yılYa 4 top dondurma 8 tl tutmuştu 2016 yılıydı. Çok pahaliymis bu ya diyip dondurmayı geri çevirdim ikramimiz olsun demişlerdi. İlk aklıma gelen hikaye bu, daha neler var da
34 Yorumla- +1 yıl
16 liraydı galiba ya yanlış hatırlamışım
Soran+1 yılVerilen dondurma geri çevrilir mi sende😂başka ne yaparsın
- +1 yıl
Adam şeyapiyorlarsa çevrilir
Soran+1 yılNe yapıyorlarsa
Cimri degilim sadece israfa karşıyım yakınlarıma aileme yaparım harcama
10 YorumlaSevmediğim insana her türlü cimriyim… (sevgi saygı anlayış tahammül vs) 😅😅😅
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 398 cevap paylaştı. Aidat vermemek için aile apartmanından daire tuttum
00 Yorumla
+1 yılCimrilik asla benlik değil. Saçarım varsa yoksa da saçarım :D
00 Yorumla
+1 yılCimrilik benden uzak olsun. Tasarrufa ve israf etmeden dönüştürme hareketlerine çok önem veriyorum.
00 YorumlaBen kimseye kolay kolay bir şey ısmarlamam ama kendim için her türlü parayı harcarım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBir kere yemek Festivali vardı yiyecekler ucuzdu ama içecekler aşırı pahalıydı Bu yüzden çantama gizlice içecek sokmuştum yemekleri aldım yanında kendi getirdiğim içecekleri içmiştim
00 Yorumla
+1 yılCimrilik degil ki bu , memleket cok kotu durumda yetmiyo para falan
00 YorumlaCimrilik hikayem pek dışarı çıkmıyorum her şey pahalı diye
00 Yorumla
+1 yılBazan cimriliğim tutar cebim de parayla gezerim yemek yemem su içmem
00 Yorumla
+1 yılmekanda yemek yerim su içmem. çıkınca bimden alırım.
00 Yorumla
+1 yılTuvaletini uzun süre tutarak acıkmamaya çalışanlar gördüm 😃
00 Yorumla
+1 yılCimri değilim ama artık esnaflar tuttuğunu mokoko yaptıkları için dikkat etmek gerekiyor.
00 YorumlaBeğendiğim bişeyi küresel araştırma yaptıktan sonra en uyguna ve kaliteye almak
00 YorumlaHayatım boyunca hiç cimri olmadım sadece kendime cimriyim yanımda biri varsa acımam paraya
00 Yorumla
+1 yılÖzel eşyalarımın kullanılması konusunda cimriyim
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 489 cevap paylaştı. Ben çimri değilm bonkörüm para olmasa bile yardımcı olurum yani elim bol
00 Yorumla
+1 yılTutunlu ve cimri karistirilmasin cevremden cimrileri silerim para savuranlarıda
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 651 cevap paylaştı.
+1 yılSon zamanlarda markete giderken poşet götürmeye başladım
00 Yorumla Velhasıl kelam. Nerede para harcaması gerekiyorsa orada harcıyorum.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yıl1.9 LT. Stanley termos aldım, yolculuğa çıkmadan önce orta karar çay demliyorum. 24 saate kadar kaynar tutuyor, yolda çaya para vermiyorum. 😃 En büyüğü budur herhalde.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBabam elektriğe suya ve kiraya para vermemek için karavanda yaşıyor
01 Yorumla
Soran+1 yılNeee😱
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkenden telefon araması için mesaj atarım birine beni arar
Çünkü hesap kitleme de normal hesap gelmiyor artık otur min 150 TL hesap00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkaynanam burununu üstüne sile kullandığı ıslak mendili yine paketine koyar sifonu asla çekmez
05 Yorumla
Soran+1 yılİyrenc ya nasıl duruyon onun yanında😬
Cevap sahibi+1 yılAllah a şükür yanında değilim
Soran+1 yılKaynanaların geneli ya huyu pis ya da kendisi 😬
Cevap sahibi+1 yılbunun ikiside pis
Soran+1 yılİşin zor valla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCömert biriyim ama zepzengin Hilmi gibi bir cimriyi de bu devirde mantıklı bulmamak elde değil maalesef 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCimrilik yapamıyorum maalesef tam yapiyorum sonra sıkıyorum sonra bir şey oluyor bongörlüğüm devreye giriyor bu cimrilik degilki olması gereken
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnem çok para ödememek için çay içmemişti 5 6 kişiydik geriye kalan herkes içmişti ahahhahajahdjahd
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPoşete para vermemek için sebze veya ekmek reyonundan ücretsiz olanları alıp kasada ona koyarım 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevdiklerini kimseyle paylaşmamak ta cimrilik sayılıyor mu
00 Yorumla
+1 yılCimrilik mi bilmiyorum ama eşyalarımı, özellikle kitaplarımı kimseyle paylaşmam. illaki zarar geliyor, eskiyor, sevmiyorum o stresi.
00 Yorumla
+1 yılSacim hariç kiyafette okadar para harcamam cimrilik degil sanki benimki
03 Yorumla
Soran+1 yılSaç boyasını marketten almamak gere kiyor gerçekten önemli bu saçım turuncu oldu akıttı
- +1 yıl
Yok saç derken kisa saclarim afrıka örgüsü vs saclara önem veriyorum
Soran+1 yılKrem filan mı sürüyorsun yağlar filan
+1 yılOkuduğum Kur'an-ı Kerim'i başkasının alıp benden izinsiz okumasını sevmiyorum
10 Yorumla
+1 yılAsla cimri değilim cimri olmak iyi bir şey değildir diye düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılCimri olma konusunda cimriyimdir 😃 genelde savurgan bir yapıya sahibim ben
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şekilde cimrı değilim her türlü cömert biriyim
00 Yorumla
+1 yılKardeşim bunun cimrilikle alakası yok ki bi su 5 lira olmuş evden götürecen tabi
00 Yorumla
+1 yılKahve bağımlısı birisi olduğum için yola çıkmadan önce kahvemi evde yapıp o şekilde çıkarım yola
00 YorumlaYeni aldığım şeyleri paylaşmakta zorlanıyorum galiba
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsaclarimi az Sampuanlıyorum Ustumu basimi bazi zamanlar bir ay degismiyorum saclarim dolaşık oluncaya kadar duş almiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılDuş almamak olmaz ki bu cimriliğe değil kirliliğe girer hiç hijyenik değil
- Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat