AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
2x 100 liranın 200 TL olması. 50 x 100 TL'nin 5000 TL olması
Şimdi ben 50x seçince 3x de işlemi durduramıyormuyum?
Seçim hakkın yok ki. X meselesi bir getiri ve borsada istediğin an istediğin xte işlemini sonlandırabilirsin. Sen sanırım kriptoların vadeli tarafıyla karıştırıyorsun orada 5-10-20-50 x işlem açmak gibi kavramlar var.
Borsa da param var ama o 50 X olmasi pek mumkun degil belki3.5 yil sure bilir uzun vadede getiri gelebilir
Ne kadar yatıridn?
Çoğu kişi girme kumar diyor sende mi böyle düşünüyorsun
Bankanin birinde 245 bin tl vqr digerinde 76 bin tl
Kazanmak münkün diyosun
Insanlar Kumar gozuyle bakabilir belli ki kaybetmis Ben yatirimciyim tparqmi yatiriyorum tutuyorum altin dolar almiyorum borsa da kazanc daha fazla Ben bi cok uzmandan bu soylemleri duyuyorum hesapta ediyorum 1 yil once ki altinla 1 yil once ki X hissesini
Hisse daha fazla kar getiriyor
Bana 10 dolar ile ne yapmamı önerirsin?
Yatirim tavsiyesi vermek sucmus cezasi varmis askim bisey diyemem o konularda
Hangi hisseler var elinde? iyi anlarım borsadan.
Senin elinde ne var
Senin 10 doların olsa ne alırdin
Bu bence senin kendi fikrin suç sayılmaz
Önce sen söyle :D
Ikinizde aynı anda söyleseniz
Ben yazilim aldim 1250 lot arge calismasina cok buyuk miktar da yatirim yapan bi sirketmis Sirketin bi LOGO'su
Xumle icinde soyledim umarim basim belaya girmez😂
Yatirim tavsiyesi degildir
Logo yazılım mı aldın zararda mısın?
1250 lot kaç dolar yapiyor
Un sektorune yatirim yaptim tekstil sektorune yatirim yaptim girisim sektorune yatirim yaptim gayrimenkul sektorune filan filan
1250 lot maliyet 79.65 tl
Saçmalama niye başın belaya girsin. Öyle şeyler senin benim dememle bir şey olmaz büyük balinalar vardır spekülasyon ve manipülasyon yaparlar ve büyükte takipçi kitlesi vardır onlara al diyip malı yukarıdan verirler oyun oynarlar o açıdan ceza alırlar belki. Yani sen ben ceza alacak insanlar değiliz :D
Bunlar hisse seneti galiba
1250×79.65=99.500 tl filan
Ya çok kötü sektörlere yatırım yapmışsın. Neye dayanarak kimleri dinleyerek yaptın bilmiyorum üzüldüm şimdiden sana.
Borsa hisse senedi evet
Yazilim sektorunde argeye en cok yatirim yapan bi sirket diye yaptim biraz para aldim 1000 lotumu da sattim
@bbrow kendisi uzman zaten
Bi sirketten 53 bin tl aldim birinden 18 bin tl birin 3.5.7 bin tl
Bütün sektörlerin kendilerine göre yatırımları var konu o değil ki. Bu yıl o sektörlerden bir cacık olmaz.
Paramin %100'unu kar ettim Allah bereket versin
Bi hisse almistim bedelli sermaye artirimina gitti lane olsun ona 10 bin tl ayirdim gunu bitmeden ona verecegim ordan da 9090 lot gelecek
Bu bahsettiğin karı geçmişten gelen bir yatırımla mı elde ettin? yani mesela logo örneği 35 tlden almak gibi
Logo yu aldigim da 13 ekim di zamanlama cok kotu oldu dususte almistim 60 a dustu 2 ay icin de 86 ya cikti ordan sattim 1 lot
1000 lot 4 bin liraya yani
Kaç dolarla başladin
13 bin tl ile
Logoyu düşen trenddeyken almışsın sonradan toparlaması normal çünkü 2023 ü güzel geçirdi. 3. çeyrek bilançosu taşımıştır onu. Ama 2024 her hissenin gideceği bir yıl olmayacak arada dağlar kadar fark var şimdi faizler yüksek ve sıkılaşma politikası var. Ben bu işleri deli gibi araştıran bir insanım pek iç açıcı bulmadım portföyünü. Ama umarım çok kazanırsın.
Işlemleri nerden yapıyorsunuz?
Senin o soylediklerini Ben hhergun dinliyorum zaten senin biliyorum dediginden daha fazla sey biliyorum da bilmislik taslamiyorum sana 😂
Banka
Bincance gibi uygulamalardan yapmıyormusun?
Hayir canim o senin dedigin bitcoin uygulamasi
Borsa bist100 de bulunan 630 tane sirketin hisselerinden olusan buyuk kurum burada turkiyede ki sirketlere yatirim yapiyoruz burasi er meydani😂
Çok acemiyim b
Bitcoinden tavsiyen var mı ?
2025 e kadar 120 bin tl alirsam yeter 120 de Ben yatiririm misss
Bilmişlik taslayamazsın çünkü bilmiyorsun zaten. İşin garip tarafıda söylediklerimi bilip dinlediğini söylürsun e sorarım sana sıkılaşma varsa talepte arzda düşüş olacak değil mi malum ekonomi modelimiz enflasyonu düşürmeye yönelik adımlar atıyorda? bu yıl parakendecilerin gyoların yılı değil. Görürsün 2023 karlarına ulaşamayacak çoğu şirket. Ben gyo alacak olsam faiz indirimlerinin başlayacağı dönemde alırdım. daha seçim var sıkılaşmayı yeterince hissetmedik seçimden sonra gör sen her sektörün bilançolarının nasıl düşeceğini. Konut satışlarıda araç satışlarıda düşecek. Bakan açık açık şirtketlere ihracata yönelin dedi :D. İhracatta öyle kolay bir şey değil dışarıda büyük rakip çin pazarı var. Sana para kaybedersin demiyorum kazanırsın yine ama bu 2023 teki gibi olmaz.
Uzmanlar alt coine degil Etherium bitcoin gibi batmayacak coinleri alin diyor buyuk olanlari bunlar gibi alt coinlerden 13 bin tl kazandim o cok tat vermedi
Bilenle bilmeyen bir olmuyor kiz bak cocuk su gibi analiz cekiyor kral misin lan sen
Sokmarket hakkinda da bilgi ver bari
Az önce saydığın bütün sektörlerden yüzdesel olarak daha fazla kazanırsın şokta. Bu sıkışma ekonomisinde en sağlam ayakta kalacak sektörlerden biri gıda parakendecileridir. Beğeniyorum şok marketi. Ama tercihim değil onun yerine migros veya BİM alırdım. BİM gıdanın lokomotifidir yabancıların ilk alacağı şirtkerlerden biridir. En çoksa migrosu beğeniyorum onun iştiraklerinde kozmetikte var yani yani farklı farklı büyüme alanları. O yüzden tercihim migros.
Maşallah
Sok aldim hedefim 105bekleriz 1 yil
Logo hedefim 94 bekleriz 1 yil
Mndrs e ne dersin
Hdfgs casa hlgyo vertu uluun metro
9 bin Lotta ona var 🤣
Her yatirdigimdan 20 bin tl alsam 100 bin temiz para
Sok markette yıl sonu 100 tl civarlarında bir rakam görebilirsin veya daha erkenden. hedefin iyi. Logo 94 tl hedef için niye 1 yıl bekleyesin şu an zaten 78 tlden kapatmış. 98 e gitse %26 civarı bir getiri elde eder. E git mevduata koy paranı %50 faize bağla 2 kat fazla kazanırsın yani bu yatırımın hedef fiyatla çok saçma. Bütün tekstil şirketlerini bu yıl beğenmiyorum hele mndrs dediğin %50 halka açık onu hayatta almazdım onun yerinde gider kordsa alırdım. Ama alsam bile sanırım net bir zaman veremem ama 2024 ikinci yarısında alırdım galiba. veya 2024 üçüncü çeyrek civarlarında. Casa zarar açıklamış ve fiili dolaşımıda çok yüksek. Bedava verseler işime yaramaz almam. Hlgyo ise fikrim tesktil şeyiyle benzer. Bunuda şimdilik almam alacak olsamda gyodan farklı bir şirketi alırdım. Uluun kazandırır ama şok market kadar değil. Vertu ve metro ise benim tercihlerime girmezler yine.
Bu yıl para kazanmak önceki yıllardan daha zor. Sanada bu fikirleri kim veriyor bilmiyorum ama özelliklede casayı öneren kimse onu direkt engelle izleme :D. Pörtföyün mantığa ve matematiğe çok uzakta haberin olsun.
Sagol kral her konuda haklisin ama faizlerden once almistim hos gormedigin bazi sirketleri eyvallah yorduk seni de
İşte faiz borsanın düşmanıdır. Bu yıl o yüzden her şirket gidemeyecek ve zararda yazacaklar. Sana tavsiyem hangi bankayla yapıyorsan git o bankanın yatırımcı ilişkilerini arayıp hisselerini sor. Danışmanlardan fikir al.
Tamam onun farkindayim su bedelli yi bi halledelim de
Soruyu soran sende bı mesaj at 10 dolar ile pek bir şey yapılmaz ama ne yapılır bakalım yinede
10 dolar ile neler yapmak münkün?
Hiçbir şey yapmak mümkün değil. Mesela bir hisse 25 tlden 50 tlye giderse %100 kazanmış oluyorsun. E Bin tl para koyanda %100 milyonlar koyanda %100 kazanıyor. E sen 1000 lira koyarsan 1000 tl kazanırsın ama adam milyonlar koyduğu için milyonlar kazanıyor ama aslında ikinizde aynı yüzdeyi kazanmış oluyorsunuz.
Maalesef zengin olmak içinde zengin olman lazım :D
O kadar para katlaniyor
Şimdi 50x seçersem 2 3x durdurmak münkün mü?
Yani sana kalmiş evet