Evet, kesinlikle mantıklı
Hayır, asla
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer hangi zamanda aldığına bağlı seçimden önce bende kredi çektim hepsine altın aldım şu an faizini bile rahat ödeyecek kadar kârdayım tabi o zaman kredi faizleri düşüktü ondan biraz kârım oldu bence Mart Nisan aylarını bekle o zamanlar düşük faizli ihtiyaç kredileri veriyor bankalar ne hepsini al altına at altın ya düşerse diye düşünme bundan sonra altın sürekli yükselir
Eğer aylık olarak tasarruf ederek altın alabiliyorsan faize para ödemek mantıklı değil. Tasarruf yapmayı beceremiyor, kazancını tamamen tüketiyorsan ödeyebildiğin tutarda kredi çekip altın almak tasarruf yapmanı sağlayacaksa mantıklı. Ben aylık ödeyebildiğim kredi tutarında altın, döviz, eurobond. vb yatırımlara aktaracak şekilde tasarruf yapmayı tercih ediyorum.
Olabilir fakat kredi kartına ulaşmama gerek. Benim de 7.08 yıl önce yapmışlığım var 200.000 TL’ye kadar kredi çıkıyor almıştım, tabii onunda faiz bardı.
İlerleyen süreçte hem faiz parasını çıkardım hem de kare geçtim iki katı fiyata kar ettim diyebilirim uzun süreçte, 1 yıl dememişti
Cevap
39Cevap
Hayır, asla mantıklı değil
Ben kredi çekip altın alma işine çok karşı değilim de her dönemde mantıklı bişi değil. Kredi faizleri uçmuş, alacağın altından elde edeceğin kar o farkı kapatacak da… ama düşük faizli kredi denk getirirsen belki mantıklı olabilir de onun için ara ara yoklamak lazım. Ben en son altın aldığımda teklifimgelsin üzerinden akbankın faizsiz nakit avansını denk getirmiştim mesela. Ama sabit değil hiçbişi o yüzden ara ara bakman lazım. Faiz yüksekse saçmalığın daniskası olur
Mantıksız diyenleri anlamadım şimdi,
Mevcut şartlarda Hızla yükselen bir değeri korumak adına yatırıma dönüştürmek için böyle bir şey yapılabilir.
Kredi faizleri çok yüksek. Aldığın paranin iki katini geri ödüyorsun. Ancak yeni bir bankada yeni hesap açarsan düşük faizli veriyorlar öyle mantikli olabilir.
Enflasyonla beslenen ayakta durmaya çalışan bi ülkede yatırım yapmak aynı ipin üzerinde onlarca cambazla aynı ipte durmaya benzer en dengeli olan ipte kalır ve diğerleri düşer
Faiz oranları çok yükseldi. Ödemelerde zorlanmayacaksanız gümüş alın ve bekleyin altından daha çok getirecek
Bence uzun vade olursa tamam ama borçla birikim yapmak mantıklı gelmedi ama durumunu sen daha iyi bilirsin.
Daha önce yaptım ama beklediğim kadar kar vermedi 1 tane çeyrek altın kazandım sadece :) Uzun vade yatırım düşünüyorsan borsaya gir daha çok kazanırsın :)
var var tupras ve reeder edinmistim 🙂😃 umarim beni uzmezler 🤓🤓😃🙂🙂
Uzun vadede Tüpraş üzmez ama reeder dan bir şey bekleme 😄
vaar mi onerinn
Astor
Altın aldığın zaman krediyi geri ödemesini de hesapla. kar elde edebileceğini düşünüyorsan mantıklı olur
Faiz haram altın alacaksın yükselecek helal kazancına iyice haram buluşacak para olarak belki karlı görünecek ama ya sonra
O tren kaktı
Bu faiz oranlarıyla bir şey almak saçmalık, borçsuz harçsız bir yıl diliyorum.
Değil şu an kredi oranları aşırı yüksek eline geçen parayla yavaş yavaş Alman daha mantıklı
Şu sıra faizler yüksek.
Çok uzun vade tutacaksan belki ama yok ya, girişilmez.
Kredinin faizi olmasa mantıklı olabilirdi… 😅 muhtemelen karı onu götürür…
Hayır mantıklı değil sakın yapma, krediyi nasıl ödeyeceksin
Terazi mantığı gibi olur. Yani kredi faizine gider gelen
Asla mantıklı değil. Getireceği kâr faize gider.
Kredi çekip yatırım yapmak şu anda sana bişe kazandırmaz faizler çok yüksek
faizler çok yüksek asla mantıklı bir yanı yok bunun
Altın almak mantıklı yükselecek zaten ama kredi çekerek değil
Alamazsın. Yatırım amaçlı almana izin vermiyor akape 🤬yani mantık olarak alırsın ama tespit edilirse cezası vs olabilir.
kredi mantığı yok çünkü zaten altın yükselse dair krediye olan borcnunu ödersin yani hamallık
Param varsa alırım krediyle işim olmaz
Bu konuda uzman olmadan yorum yapılamaz
Altın çekip kredi alın
altın değilde kredi riskli
Kredi alabiliyorsan basari senin icin
faiz oranları çok yüksek
Mantıklı değil kaldı ki zaten faiz yüksek.
Uzun vade düşünüyorsan 5-7 yıl gibi. Mantıklı.
Kredi ile yatırım yapilmaz
Hayır krediler çok yüksek
Hayatım da duyduğum sn saçma şey 😆😆
Dusuk. faizli. krrdi. aliyorsan mantikli
Şu kadar yorumda bir tane mantıklı yorum yok 😀
Konu hakkinda detayli bilgi verebilirim
şu an faizler aşırı yüksek. Hiç mantıklı değil.
Düşün bakalım, mantıklı mı sence?
Altın yatırım değildir hisse senedi al
Oda iyi kripto borsada iyi dolar 40 lirayı girecek
Görecek
Dolar al dolar 40 lirayı girecek
Görecek ama kredi çekip bişe almak cahillik bu zamanda kredimi çekilir
birikim varsa biraz dolar ya da altın zarar etmezsin
Hayır altın şu an yüksek
Değil tabiki faizler çok yüksek
Bu soru şaka mı 🙂
Faizle yatırım olmaz
Bana pek mantıklı gelmiyor