Sınava hazirlik icin kitaplar almam lazim. Bazen internette indirim oluyor. Normal kitapcidan almaya kalksam daha pahali oluyor. Internetten kitaplari soylesem sonra ucret tutarini gidip herhangi bir bankanin atm sinden ucreti ödeyebiliyor muyum?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bi banka hesabı aç kendine paranı oraya yatır alışveriş yaptıkça o karttan ödersin diğer türlü olmaz
O kart dedigin nasil bir sey? Aylik ucreti falan var mi?
Hayır hayır sadece bi bankadan hesap açmış oluyosun içine para atarsan kullanırsın yoksa kalır bi kenarda benim yıllardır var düz banka hesabı açacaksın kredi kartı değil ki ücreti olsun
Vadesiz hesap acacagim. Ordan nasil online alisveris yapacagim. Banka karti mi verecekler? O karta para yukleyince hesaba da haliyle para yuklenmis olacak. O karttaki numarayla falan alisverisimi tamamlamis mi olacagim
Yani dogru mu anlamisim demek istediginizi?
Evet gayet doğru anlamışsın eve kart geliyor o kartı ATM takıp para atacaksın karta. alışveriş sitelerinde en son kart bilgilerini girdiğinde yeterli bakiye varsa ödeme yapılmış olacak. Mobil bankacılık indirirsin ordan e alışverişe açarsın kartını o zaman internetten alışveriş yapabiliyo olursun
Herhangi bir bankadan cikartsam olur galiba. Ziraat dusunuyorum hem devlet hemde en cok kullanilan diye. Alisveris siteleri icin banka farkediyor mu? Simdi ziraattan kart cikarsam alisveris sitesi baska banka istese (istiyor mu bilmiyorum ama) baska banka adlari olsa farkediyor mu? Yani alisveris siteleri en cok hamgisini kullaniyor ondan mi kart cikarmam lazim yoksa farketmiyor mu?
Hayır farketmez banka kartı olması yeterli. Ben garanti bankasını kullanıyorum sen bilirsin banka sana kalmış devlet veya özel farketmez
Bu banka kartiyla havale eft seklinde alisveris yapılıyor galiba dogru mudur?
Doğru
Öyle bir sey mi varmış ilk defa duyuyorum da
Ne bileyim bu konularda bilgim yok. Osym ucretlerini nasil atm den yatirabiliyorsak alisverislerde de yapabiliyor muyuz diye merak ettim
Öyle bir şey yok banka kartı kullanacaksın veya kredi kartı banka kartın yoksa acabilirsin sana bir tane öneririm Enpara encard çok guzel karttir bankaya gitmeden internet üzerinden sitesinden basvuru yapiyorsun basvuru sürecinden sonra sana kartı getiriyorlar zaten bankası finansbank tabi sana yakin mi uzak mi bilemem denizbank ile ortaklardi galiba atmeden karta parayi yatiriyorsun alacagin isteden üyelik aciyorsun oradan secip sepete ekliyorsun ödemeye geliyorsun ismini kart numarani son kullanma tarihi cvv bilgileri dolduruyorsun sonra telefonuna sifre geliyor onu girip onayliyorsun bu kadar basit
En para aylik aidat falan istiyor mu? Ya da boyle durumlarda adima borc cikarma durumu oluyor mu? Internette sanal kart vs olsun borc cikaran bankalar olmus. Kisi 2 bin yuklemis. Harcamis 1 yil sonra 2 bin lira borçlu göstermişler Bankayla konustum ses seda yok yazmis falan. Boyle sıkıntılar olur mu en para da?
Hayir yok vu kredi karti degil banka karti yukledikce harcarsin onunkini anlamadim ama bayagi degisik onun durumu onda ancak kredi karti olur da hic mi farkinda degilmis hic bir banka kartinda aidat yoktur bazi bankalarin kendilerine gore avantajlari vardir bunun da kendine gore avantajlari var ve guzel kart haa banka kartina gerek yok ön ödemeli kartlar kullanabilirsin ben kullaniyorum Papara Tosla Pep Fups bu kartlarda cok iyi avantajlari cok fazla hele ki Papara banka karti yerine Papara al daha iyi olur gerci Papar ve Tosla Akbanktan islem yapiyorsun Pep de Halkbank fups da yine ücret kesiyor ama diger yandan kartlardan yapabiliyorsun ücretsiz ama ben sana Papara öneririm harcamalarda cashback var %5 %10 gibi degisiyor spotify youtube netfilx burger vs belli bir kismini veriyor bakarsin kendin zaten uygulamayi indir kayit ol oradan karti iste önceden yoktu artik iban geldi para gonderip alabiliyorsun ama cok fazla kesiyor karsi tarafta da papara olsa iyi olur bu durumda sen direk bunu al kullan ama banka karti da olabilir yaninda o zaman Enpara encard olabilir veya Ziraatbank heryerde atmsi var sorun yasamazsin bunda belki Akbank ve Finansbank da sorun yasayabilirsin
Ziraat bankasindan ne yapayim? Kart mi cikarmam gerek?
Evet bankaya gidip başvuru yapacaksın hesap kartı çıkartmak istiyorum diyeceksin
Bu hesap karti vadesiz hesap mi olmus oluyor? Kusura bakmayin cok soru soruyorum ama hic anlamiyorum bu konulardan ve hic bilgim yok. Vadesiz hesap olmus olacak. O hesabin banka karti elimde olacak. Ve ben o banka kartina atmden ya da bankadan vs para yukleyecegim ve online alisveris icin kullanmis olacagim. Bu sekilde mi oluyor banka kartiyla alisveris?
Aynen öyle Ziraat veya başka banka aldığın banka kartını bankanın atmsinden para yatırıp çekebilirsin uygulama üzerinden takip edebilirsin birisine para göndereceksin iban ile onu uygulama üzerinden yapabiliyorsun
Tesekkur ederim biraz oturdu kafamda bir seyler. Birisine para gondereceksin demissiniz bu şahıs mi yoksa alisveriste magazalara da mi ödemeyi iban ile yapmis olacagim? Sorum sacma mi oldu biraz bilmiyorum ama😅
Bu banka kartiyla yapacagim alisveris sitelerinde secenegi eft havale olarak secmem gerekiyor galiba degil mi? Bu secenegi secip, hesabimdan parayi yatirip siparisi mi onaylamis olacagim boylelikle. Eger youtube videosu bulabilirsem bu eft havale durumu icin rahat islem yapabilirim diye dusunuyorum
Bu iban işi bir tanıdığın olur birisine para gönderecekken olur iban internetten alışveriş için zaten orada sana ne yapacağın yazıyor kart ismi kart numarası bilgilerini giriyorsun alacağın kitap neyse onu ödemiş oluyorsun şimdi kartında 1000 lira var kitap alacaksın 200 lira kartından 200 lirayı çekiyor geriye 800 liran kalıyor
Tamamdır tesekkur ederim. Kafamda biraz oturdu. Bu en para, papara dediginizde benzer sekilde isliyor anladigim kadariyla. Galiba en paranin kolayligi bankaya gitmeden, hesap acmadan sadece basvuru ile hemen karti yolluyor. Siz hangisini tavsiye edersiniz banka karti mi daha iyi avantajli olur en para tarzi kartlar mi?
Enpara para cardı da finansbankanin alt yapisi sadece isleyisi farkli yoksa o da bir banka karti bunda havale eft gonderme baska bankalara ücretsiz faturalar ödeme ücretsiz yine kredi karti bile var aidatsiz istersen bunu al istersen baska bankalardan al farketmez bu ya sana hangisi uygun olursa atmler acisindan enparada ayda 3 kere teb ve deniznanktan para yatirip cekebiliyorsun senin icin onemli olan atm zaten senin kredi kartiyla isin yok zaten o yuzden hangi banka oldugu farketmez sana bankalar arasinda iyi olanı söyledim haa dedigim bankalara gerek yok Papara var internetten ve uygulama uzerinden üye olup karti isteyeceksin sana getirecekler bu bir banka kartı degildir bu başka bir karttir ama en iyisidir avantajlari boldur Akbank ile anlaşması var şu anda para yatirip cekmede ücretsiz hallediyorsun yine iban geldi onu söylemiştim sana tabi ücreti var o da biraz yüksek o sorun olabilir ama cok cok iyi karttir şu anda ben de 4 banka karti var garanti bbva enpara encard Vakıfbank Ziraatbank kartlari ayriyetten Papara Tosla Pep Fups var banka kartlarini kullanamiyorum bir kac senedir digerlerini kullanabiliyorum ama bir tek Papara kullanıyorum ha bir de sonradan A101 Hadi kart almıstım ama hic kullanmadim onu tabi daha ama sen bir tane bankanka karti al bir tane de Papara al daha iyi olur bankadan ya Enpara al Finansbank varsa bulabiliyorsan yakinsa yoksa Ziraat al gitsin yaninda da Papara al
Bana yakin olarak ziraatın katilim bankasi var. Ona gidip vadesiz hesap actirsam ve karti yollasalar bir sıkıntı olur mu? Yani bana kart normal kart olarak gelir mi ustunde katilim falan yazar mi? Ya da katilim vs yazsa da sorun olur mu? Eger normal ziraat karti gelecekse yakin olarak katilim bankasindan halledebilirim. Ama normal asıl ziraat bankasina gitmem gerekiyorsa ona biraz otobus olayi falan girecek isin icine. Eger katilim bankasi farketmiyorsa katilimdan hesap actirayim, karti yollasinlar diye dusundum. Katılıma gitsem olur mu farkeder mi?
Eger farkeder diyorsaniz normal ziraat bankasina giderim
Ziraat Katılım diye yazıyormuş kartta ama farketmiyor tabiki de Ziraat Bankası ile aynı orası sadece farklı işliyor ama seninle alakalı degil oradan kartını çıkartabilirsin Halkbank Vakıfbank Ziraatbank Ziraat Katılım Bankası Vakıf Katılım Bankası hepsi aynıdır bunlar devlet bankasıdır özel degildir Finansbank Garanti İş Bankası gibi drgildir yakınında o varsa ondan al uzaga gitmeye gerek yok sen hesap karti kullanacaksin zaten ama sen bilirsin yine de bankaya gidip başvurunu yapiyorsun onlar istersen sana kartini hemen veriyorlar istemezsen ismim olsun diyorsan sana bir kac gun sonra ismin yazılı şekilde kurye ile gönderiyorlar
Tamamdir cok tesekkur ederim. Cok yardimci oldunuz. Kartı aldıktan sonra alisveris yapma asamasina geldigimde de sorularim olursa yine burdan yorumlardan sorularim olursa yazabilir miyim size? Zaten internetten de arastiriyorum, okuyorum, videolari da izliyorum ama bazen kafamda baska sorular oluyor cevabi hemen bulamiyorum. Sayenizde basta kitaplar olmak uzere internetten alisveris yapmayi ve ozellikle kafami cok karistiran ucret kismini halletmeyi ogrenmis oldum. Tekrar sagolun.
Tabiki de yazabilirsin bildigim konularda elimden geldigince yardimci olmaya calisirim sana
Bir sey daha sormaya geldim😅 internette biraz arastirdim da ziraat katilim bankasi ziraat katilim diye kart gonderiyor. burada sorun yok. Ama bir de bankkart diye bir karti var. O kredi karti mi oluyor anlayamadim. Ben kredi karti istemiyorum. Banka karti istiyorum. Ziraat bankasi da en cok kullanilan bankalardan biri ve devlet bankasi diye daha guvenli geliyor bana. Bankkart banka karti mi kredi karti mi? Kendi sitesinde kredi karti olarakta gozukuyor cunku yanlis anlamadiysam
Bankkart banka kartı hesap kartı oluyor senin alacağın da bu zaten bankaya gidip ben banka hesap kartı alacağım diyeceksin
Selam yine ben😅 ben pazartesi gunu ziraat bankasindan (katilim degil normal olandan) vadesiz hesap actirdim. 1 haftaya banka karti gelir dediler. Internet bankaciligi da oldu. Internet bankaciligina girdigimde işlem limiti falan çıkıyor. Usd, altin, baska hesaba aktarilacak tarzi basliklar ve altinda oara limitleri yer aliyor. 50 bin vs diye. Ilerlemekte tereddut ediyorum, bir suru onay istiyor. Onay vereyim mi kararsizim ve korktum biraz. Banka beni sonra ben bilmeden borclandirmaz degil mi ya. Babam zaten bu islerden hic anlamaz. O yuzden online alisveriste yapmadik hic. Ben boyle bir ise gireseyim, herkes yapiyor ben niye yapamayayim dedim. Yillardan beridir de birçok ihtiyacim olan sey internetteydi ama alamadim bu yuzden. Biraz denemedikte istiyorum ama cekiniyorum😊 ilk adimi attim hesap actirdim ama internet bankaciligindaki surekli onay istemeler, para limiti falan karsima gelince tereddutte kaldim. Keske bankada ki gorevliye o an yaptirsaydim bu islemleri de. Simdi ne yapayim bankaya tekrar mi gideyim gonlum rahat sekilde onaylayayim mi
Sen banka hesap kartı açtıracam dedin degil mi öyle açtılar sana böyle limit vermez sana o usd euro altın bunlar başka ama 50 bini anlayamadim ekran görüntüsü atsana bir bakiyim
Mobil bankacılıga üye oldugun zaman böyle bir ekran olacak sende
https://hizliresim.com/atqroth
Vadesiz hesap acmak istiyorum dedim. Hesap karti degil. Ikisi farkli mi? Sana sordugumda da vadeli dedin diye hatirladim. Bu soruda baska bir kiz arkadas daha evet vadesiz hesap olacak dedi. Asagida okuyabilirsin bende vadesiz hesap olarak açtırdım. Senin attigin resimdeki noktaya gelemiyorum ki ben. Ilk basta elektronik sozlesmeyi oku onayla cikti. Onu onayladim. Sonra guvenlik icin bir sozlesme cikti onu onayladim. Sonra bu dedigim sana sorduğum limit kismi cikti. Ordan da ilerlemeye korkuyorum. Ama senin attigin bu resimdeki hesap cuzdani var ya bana verilenle ayni. Senin attigin resimdeki hesap cuzdani uzerinde vadesiz mevduat hesabi yaziyor simdi baktim benimkinde de ayni yaziyor. Iste bu attigin noktaya gelemiyorum. Benden bir seyler icin onay istiyor surekli.
Resim atayim sana, cokta iyi olur da buraya boyle senin attigin gibi nasil resim atılıyor onu bana bir tarif edersen atabilirim belki. Kusura bakmaya ya bircok seyde bilgim yok. Buraya resim atma da dahil.😅Bu banka isleri olsun, internet isleri olsun bu bilgisizligimi mazur gör🙈
Youtubedan bakmistim bir videoya, kisa bir video. Internet bankaciliginda benim karsima gelen seyler o videoda var. Sana linkini atabilirsem o videoyu atayim. Videoda dakika 2.44 te ki sayfa geliyor karsima. Ilk bastaki elektronik bankacilik sozlesmesi cikti. Ona devam dedim. Sonra guvenlik sozlesmesi cikti ona devam edim. En son dakika 2.44 teki alan geldi karsima. Işlem limitleri diye basligi olan yer. Ordan da ilerleyemedim cekindigimden, yanlis bir sey yaparim diye korktugumdan dolayi.
https://youtu.be/E6GonytLV5A?si=dF6eqviFpfyMhJYM
Tamam onda bir sey yok kiz 50 70 yazdigi seyler yapacagin limit bu kadar para yatirabilirsin edebilirsin diyor bu sen de zaten o kadar para olmaz korkmana gerek yok bunda bir sorun yok sen videodakileri gösterileni yap
Yani beni borçlandirma vs gibi bir durum yok degil mi? Karşıma o kadar rakam cikinca 50 bin, altin falan da yaziyor videoya baktiysan, o yuzden biraz endise ettim😊
Senin dedigin seyi yapabilmis miyim yani? Dedin ya hesap karti falan diye. Benim yaptirdigim farkli mı senin dediginden?
Bu tüm kartlar için geçerli bir şey hepsinde var bu kullanılabilir limit olduğunu söylüyor sana bu kadar para yatırabilirsin diye bu doğru ben farklı bir şey diyorsun zannettim bunda korkulacak bir şey yok merak etme sen yani burdakileri uygula aferin kız doğru videoyu bulmuşsun :) :)
Tamamdir cok cok tesekkur ederim sana. Senin verdigin bilgiler olmasa belki yapamazdim. 1 senedir dusundugum bir seydi hem tedirgin oluyordum hemde kredi kartiyla yapilir sanıyordum, baska secenekler olur mu, olursa nasil olur diye dusunup duruyordum. Sen kredi karti disinda bircok secenek önerdin. Benim bu banka ve online alisveris işlerine girmemde destegin oldu diyebilirim.
Baskasi olsa bu sohbeti bir yerde bitirirdi. Cevap yazmazdi belki. Oyle yapanlar oluyor cunku. Her yazdigim yoruma cevapta verdin, belki bircogu sacmaydi🙈 ama onlara bile cevap verdin. Gercekten cok sağol, cok yardimci oldun.
Insallah online sitelerden de rahatca alisverisimi yapabilirim kart gelince. Bir de o kısım var, ondan sonra ne yapacagim pek bilmiyorum simdilik. Ama öğreneceğim insallah. Belki takildigim yerde yine sana yorum atarim rahatsiz etmiyorsam😊 ama bu noktaya kadar da kafamdaki soruları cevaplamamda cok destegin oldu. Tekrar sagol. Iyi aksamlar🌸
Rica ederim ne demek bir şey olduğunda yorum atarsın yardımcı olurum bundan sonrası kolay zaten bir şey yok hesabını mobil bankacılıktan halledebilirsin bir sorun olduğunda zaten müsteri hizmetlerini araman gerekiyor internet alışverişlerinde yine dikkat et bilindik yerlerden alışveriş yap bu arada kartına dikkat et çaldırma kaybolma vs olmasın olursa da böyle durumda müsteri hizmetlerini ara bildir kartını iptal edip yenisini göndersinler uygulama üzerinden ne kadar harcadığını ne kadar bakiyenin kaldığını oradan görebilirsin birinden para isteyeceğin zaman uygulama da ibanın zaten yazıyor yine aynı şekilde uygulama üzerinden iban ile sen de para gönderebiliyorsun banka kartına çok da önemli değildi ama yine ban kartı iyi olur tabiki de hele ziraat devlet bankası sonuçta
Hangi siteleri önerirsin? Senin alisveris yapıpta memnun kaldigin hangileri var? Arastirdigim kadariyla kitaplar icin falan nadir kitap, bkm kitap, işler kitabevi falan var galiba. Bunlar guvenilir mi? Bir de artik belki kiyafet vs gibi kisisel ihtiyaclari da uygun buldukca internetten alirim belki. Bu tarz seyler icinde hangi siteler guvenilir? Kart gelene kadar bir iki tanesine uye olayim diyorum.
Bkm İşler İdefix Hepsiburada Trendyol N11 Amazon D&R bunlar güvenilir zaten diger yandan ayakkabi alacaksan Flo kullanabilirsin bu cok iyidir indirimler oluyor magazaya git ayakkabiyi sec dene Flo nun sitesinden indirimle al veya yine internetten al olmadi Flodan degistirirsin yine Lcw aynı şekilde kullanabilirsin bir çok site var bir siteden bir sey alirken yorumlara mutlaka bak öyle al yorumlar fazlaysa aynı degilse iyiyse al ama hic yorum yoksa alma yorumlar ayniysa yine alma yorumlar kötüyse alma arastiraral ögrenebilirsin
Yorumlar ayniysa dediginden kastettigin ne? Trendyolda biraz urunlere baktim. Cok yorumlulara da girsem kargo hizli geldi, esim icin aldim, yorumlara bakarak aldim tarzi ayni cumleler var genelde. En cok satanlara da girsem, en cok yorumlananlara, favorilenlere de girsem asagi yukari ayni yorumlar, ayni cumleler var. Bazen cok öven de var. Acaba bunlar fake yorumlar mi diye de dusundurdu beni. Yorumlarda tam olarak neye dikkat etmek lazim
İste böyle yorumlar seni aldatmasın trendyolda var zaten bu şöyle bir şey var satıcı sırf ürün satılsın diye kendisi de eşe dosta yorum yaptiriyor trendyol iyidir alışveriş yaptım ama sorunlu satıcılar var o yüzden dikkat etmelisin orada hepsiburada da böyle sorunlar yok
Hepsi buradaya da biraz baktim trendyol kadar yorum sayısı yok. Ben ilk baktigimda trendyol daha cok kullaniliyor galiba diye dusundum ama fake yorumlar da olabilir dedigin gibi. Hepsi burada urun yorumlari açısından daha mi guvenilir? Ve trendyol kadar urun cesitliligi var mi hepsi burada da? Bana sanki trendyol daha cesitli geldi sanki ama bilmiyorum.
Trendyol daha çok kullanılıyor ama yorumlara dikkatli bakmalısın satıcılar sorunlu olabiliyor işte bir ürün alıyorsun beğenmedin geri aide edecen satıcı kabul etmiyor veya bozuk çıktı geri almıyor böyle satıcılar var maalesef o yüzden dikkat etmelisin ben de çok alışveriş yaparım bir kaç ay oluyor kendime oradan bilgisayar monitörü aldım sorun çıkmadı saat almıştım bileklik ve bandana aldım şurubu mu hep oradan alıyordum ben bandana ve bileklik saat çok severim birisi bana hediye alacaksa benim sevdiğim türden bunları alırsa iyi olur takı toka işlerine bayılırım işte ona göre dikkat edip alacaksın öyle hepsi sorunlu değil tek tük çıkabiliyor hepsiburada da büyük mağaza zaten oradan da alışveriş yaparım hatta satıcılar hepsiburada trendyol n11 çiçeksepeti gibi yerlerde mağaza açabiliyorlar ben banyoda duş jeli kullanırım onu da hepsiburadan alırım bir kaç tane alacağım orada daha uyguna geliyor çünkü yorumlara bak nere olsun emin olduktan sonra al haa emin değilsin bir sürü satıcı var diğerlerine bak bir de kendine sanal kart aç onunla alışveriş yap
Yavas yavas öğreneceğim artık. Senin dikkat et dediklerinde kulagimda. Insallah aldigim urunlerde sıkıntı yaşamam. Bilgiler icin, yorumlar icin tekrar cok tesekkur ederim🌸
Rica ederim ben bir kere yasamistim sonradan bir daha o siteden alisveris yapmadim gecen senelerde site kapandi zaten aldigim ürün bozuk cikti gonderdim yenisi geldi o da bozuk cikti neyse dedim kaldi öyle ugrasmadim seneler seneler önceydi oyle cok para vermemistim 30 lira mi neydi ben hala bir sey alirken tedirginimdir kasimda indirimler vardi her yerde aliexpresste de vardi iki tane saat aldım burası Çin bir de gunlerce aklim gitti gitti geldi ama sonunda elime ulasti saatler öyle kolay kolay sorunlar yaşamazsın zaten ama dikkatli ve temkinli olmak da fayda var normal bir dukkana girip almiyorsun sonuçta
Son yorumundan sonra kafamda bir soru daha olustu😄 ürün sende oldugu gibi kırık bozuk gelse ya da ürünü beğenmezsek fotodaki gibi degilse (bazen boyutu da resimden anlamiyoruz sonucta. Normal boyut sanırsın küçücük bir sey gelir) ya da kiyafet söyledim bana yakışmadı, bedenini tutturamadim normalde s/m giysem bile cok dar geldi. L daha iyi olurmus, daha salas dururdu vs dedim. Sonucta kiyafette, ayakkabi da falanda kalip farkı var. Degisim ve iadeyi nasil yapiyoruz bu tarz durumlarda? Kargoya biz mi gidiyoruz? Kargocu gelip urunu aliyor mu? Iade de oaramiz ne zaman geri hesabimiza yatırılıyor? Ya da yatiriliyor mu? Urunu de yolladik ama paramizinda gelmeme gibi bir sorunu var mi? Ailem de bende bu sorunlari dusundugumuzden online alisveris olayine bir turlu giremedik açıkçası.
Öyle durumlarda saticiya mesaj atiyorsun sana kod gonderiyor o kod ile kargoya goturup veriyorsun kargocu geliyor mu o konuda bilgim yok geliyorda olabilir ona bakmak gerekiyor urunu geri gonderiyorsun degistirip geri gonderiyorlar iade varsa aliyor parani geri iade ediyor 3 4 gun de paran karta yatiyor