Merhabalar toplam 4 arkadaşız ve 3 tanemiz ev hanımı çalışmıyoruz hiç birimiz. Geçen sene başında bir arkadaşımızın tavsiyesi ile bu işlere girdik ve gizlilik dahilinde sorunsuz çalışmaya başladık. Fakat geçen ay maliyeden davet kağıdı geldi. Ne olduğunu anlamadık umursamadık fakat bugün telefondan ulaşıldı. Hesaba gelen düzenli paranın ne amaçla geldiğini anlatmamız için çağırılıyormuşuz. İlk sabah arandığımızda dolandırıcı sandık fakat internetten araştırma yapınca numara bölgemizdeki vergi dairesine ait olduğunu gördük. Telaşla gittik öğrendik durumu. Hesaba her ay düzenli olarak gelen paraların neden geldiğini açıklamamızı ve şirketimizin olup vergilendirip vergilendirmediğimizi sordular.
Tabi öyle bir durum olmadığından 1 yıllık hesaba giren tüm paranın muhasebesel detaylandırıp çıkarılıp araştırılması ve döküman çıkarılması istendi. Şuanda gib. gov. tr de vergi levhamız bile gözüküyor. Muhasebeci ile görüştük 1 yıllık muhasebe ücreti + defter o bu masrafları ve maliyeden çıkabilecek cezalar olabileceğini söyledi. Maliyede hatta ulaşılan veya ulaşılamayan geriye dönük binlerce insanın soruşturmaya girdiğini belirttiler.
Yani kazandığımız 1 yıllık para vergi dairesine + muhasebeye gidecek gibi duruyor. Ev hanımı olan arkadaşlarım ise bu durumdan nasıl çıkacak hiç bilmiyorum. Başına gelen var mı acaba bu durum? Biz çalışırken böyle şeylerin başımıza geleceğini hiç bilmiyorduk.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer