Parayi kâr payina yatirsam ve aylik maas gibi kullansam olur mu? Dini olarak faize giriyor mu kâr payi?

Parami genelde altinda tuttum. Bankalarla hic isim olmadi, hesabim falanda yok. Suanda da bozdurdugum takdirde fena olmayan bir miktar yapiyor ve bana kâr payinda aylik gecinebilecegim, maas gibi kullanabilecegim bana yetecek kâr payi sagliyor.

Ben artik aile evinde kalamiyorum, canımi sıkıyorlar, üzüyorlar atanamadim ki cekip gideyim. Bolulumun atamasi da kolay degil. Artik dayanamıyorum. Boyle bir yol dusundum. Bankaya yatirsam, kâr payi gelse ordan gecinsem, ayri eve ciksam vs diye.

Belki bu ayda gelecek paraya ek olarak calisadabilirim. Ama simdiki zamanda sadece asgari ucretle gecinmek, ayri eve cikmak zor. En azindan yaninda destek olur diye dusundum bu aylik gelecek miktar. Ama faize falan bulasmak istemiyorum, bugune kadar da dedigim gibi bankayla isim olmadi. Biraz arastirdim kimi caiz degil diyor kimi kar ortakli oldugundan faize giriyor diyemeyiz diyerek olumlu konusuyor. Ne yapsam sizce?

Parayi kâr payina yatirsam ve aylik maas gibi kullansam olur mu? Dini olarak faize giriyor mu kâr payi?