Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in basına kapalı toplantıda kredi kartı ile taksitli alışverişler için "Bu iyi bir şey değil" dediği ortaya çıktı. 2024 Yıllık Programında kredi kartlarındaki taksitlere ilişkin tedbirlerin yer aldığı görüldü.
Hayır kaldırılmamalı Çünkü kalkarsa insanların alım gücü yok olur zaten yoktu da daha da yok olur Örneğin bir çamaşır makinesi 10.000 TL ise taksitle değil tek seferde alacaksın eğer 10.000 TL hesabında varsa yoksa alamazsın onun gibi yani çamaşır makinesi bozulduğunda onu alma imkanın eğer zengin değilsen hiç yok onun dışında esnaf zor duruma girer Çünkü taksit olmayacağından esnafın geliri düşecek ve işsizlik artacak ve esnaf kepenk kapatacak özellikle taksitle alışveriş imkanı sunan mağazalar kapanacak yani kısacası marketler hariç çoğu işyeri ve AVM kapanır ve bugünleri mumla ararız
Taksitlere engel gelirse ekonomi darboğaza girer bu büyük yıkımlara sebep olur. Çalışırken birçok müşterimin geçtiğimiz aylarda gelen limit sorunu sebebiyle alışverişten vazgeçtiğini gördüm. Bu iki tarafa da zarar. İşletmelerin satış ciroları düşüyor her işletmede çalışan insanlar var istihdamı kötü yönde etkiliyor. Ayrıca müşteriler içinde sorun çünkü enflasyonla boğuşan bir ülkede bugün aldığın ürünün fiyatı 1 ay sonra bambaşka seviyelere çıkıyor. Peşin para olmayınca insanlar taksitle anlık fiyat avantajiyla alabileceği birçok ürünü alamaz olur. Bunu biraz ekonomiden anlayan ve ticaret hayatı olan herkes bilir. Kredi faizlerin yükselmesi bile darboğaza sebep olmuşken üzerine taksit engellemesi iflasa sürükler. Bu gibi saçma sapan kararlar alacaklarına öncelikle ekominin temel sorunlarını çözmeliler, mesela hırsızlığın, adaletsi vergi düzeninin, hukuksuz kararların önüne geçip üretimi artıracak hamleler yapsalar, Ekonominin E sinden anlamayan ben ekomistim diyen ülke yoneticilerinin iki dudağına mahküm bırakmadan daha akıllıca ve samimice adımlar şart.
kısaca hiç bir şey almayalım sadece kedinin ciğere baktığı gibi bakıp yalanalım istiyorlar. hadi seni beni geçtim alamazsak belki ölmeyiz ama bir baba bebeğine beşik nasıl alacak ya da bir bekar evlenirken evine eşya nasıl alacak? eskiden senet vardı şimdi bir dandik buzdolabı bile limiti yediyorsa taksitliydi oda kalkıyor. adam asgari ücret alacak 3 ay tv için 3 ay bulaşık makinesi için 2 ay çamaşır makinesi için çalışacak ömrü bitti anca dandik malları olup evlenecek yani iyice ülkecek 💩 a sardık.
Kesinlikle! Sürekli tüketim yaparak enflasyon kontrolu olmaz.
Ekonominin sogumasi gerekiyor yani Kücülme vede aciklari kontrol etmek icin tüketim kontrol alinmali. Ülkemizde tüketim ürünlerinin cogu ABligi den ithalat bunuda onlarin verdigi kredi (kredi karti) ile aliyoruz oysa o ülkerin halkinin yüzde kacinin kredi karti var bir arastirin.