Genel seçim öncesi faizler % 8,5 civarı sabitken herkes ellerinde poşetlerle olmayan parayla krediyle borçlanıp alışveriş yapardı. Peki bugünlerde durum ne alemde?
Çevrenizde ya da kendinizdeki yaşam koşullarında ne gibi değişiklikler oldu?

Genel seçim öncesi faizler % 8,5 civarı sabitken herkes ellerinde poşetlerle olmayan parayla krediyle borçlanıp alışveriş yapardı. Peki bugünlerde durum ne alemde?
Çevrenizde ya da kendinizdeki yaşam koşullarında ne gibi değişiklikler oldu?

MB faizleri reel faizlere epey yaklaştı. PPK toplantısında sıkılaşmayı en sürede bitireceklerini açıkladılar. Bu demek oluyor ki ocak ayında son 250 puanlık bir artış yapılacak ve orada durdurulacak. Piyasa raporlarında da 2024 sonuna doğru kademeli olarak faizlerin düşeceği ön görülüyor.
Bu piyasanın konuştuğu konular.
Sokağa gelecek olursak, faizlerin yüksek oluşu işsizliği arttıracağı gibi alım gücünü de ciddi düşürmesi bekleniyor. Geçmişte de olduğu gibi direk vatandaşın cebine yansıyacak zamlarla uyanacağımız son bir kışa hazırlanıyor devletimiz.
2024 sıkılaşma / 2025 - 2026 refahın yavaş yavaş artacağı ve ekonomik sıkıntıların düşeceğinin sinyallerini almaya başlayacağız. Enflasyon tek haneye düştüğü zaman alım gücü artmış olacak.
Özetle 2024 son çetin ve sonrasında artan refah olarak yorumlayabiliriz.
İsabetli ve uzun yorumunuz için teşekkür. 👍
Cevap
5Cevap
Bu daha ön sevişme sen asıl Ocak , Şubat ve Marttaki Tcvzü izle
Seçimden sonra yangın yeri olur.
Politika faizii nedir biri diye bağırmak isteidm şimdi neyse
Nas gitti yas geldi. 😺
Aynen
Ben harcama yapmıyor, yaptığım harcamalardan kısıyor, biriktirebildiğim kadar biriktirmeye çalışıyorum. Birikimlerini dolar bazlı fonlarda ya da kıymetli madenler fonlarinda tutuyorum.
Aylık 30k faiz ödüyorum yazık bana :(
Konut ya da otomobil kredisi mi?
İhtiyaç kredileri
Çokmuş bro faizler düşükken ihtiyaç kredisi çekmiştim geçen sene 100,000 lira kadar benimde 20,000 lira kadar borç kaldı.
Birde buna ek banka hesaplarının eksi bakiye faizleri
Allah ödeme kolayliğı versin. Yeni zamlara karşı yine savunmadıyız.
Amin, borcu olan herkese ödeme gücü versin
🙏
Ekonominin kendisi zor bi koşul
Evet
Evet zorlaşıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?