Turkiye nasil bi cehennem
Dolarin 1.70 Azerbaycan manati olmasi gercek mi?
Turkiye nasil bi cehennem
Çok düşük
Azerbaycan’da Asgari Ücret Ne Kadar?
2023’de Azerbaycan asgari ücreti 345 manat olarak belirlenmiştir.
Azerbaycan'da memur maaşları, çalışılan kurumun kademesine göre değişiklik göstermektedir. Birinci derece devlet kurumlarında çalışanlar, 400 Manat maaş alırken, ikinci derece devlet kurumlarında çalışanlar 385 Manat maaş almaktadır.
Örneğin ekmek 0.40 manat, su 1 – 1.6 manat, kuru gıdalar ise 1-5 manat arasında markasına,
Azerbaycan İnşaat Ustası Maaşı 2023: 450 Manat= 265 Dolar
Azerbaycan Öğretmen Maaşı 2023: 700 Manat= 415 Dolar
Azerbaycan Polis Maaşı 2023: 600 Manat= 350 Dolar
Azerbaycan Aşçı Maaşı 2023: 500 Manat= 295 Dolar
Azerbaycan Şoför Maaşı 2023: 450 Manat= 265 Dolar
https://www. google. com/amp/s/www. paradurumu. com/amp/butce/azerbaycan-asgari-ucret-2023-haberi-16497
Dolar kurunun o seviyede olması halkının refahının yüksek olduğunu ne yazık ki göstermiyor daha çok yönetici ve bürokratlar yiyorlar insanları gene fakir asgari ucret 345 manat dolara vurunca 203 dolar yapıyor bizim asgari ücret 379 küsur dolar yapıyor da yine de sen bilirsin
Azerbaycan sabit kur rejimini kullanıyor o yüzden hiç oynamıyor
5 değil 9 yıldır öyle
Nasil?
Cevap
24Cevap
Evet gerçektir
Evet Gerçek
Azerbeycanın ekonomisi bizimkine göre daha iyi zaten. Sonuçta adamların doğalgazı var yeraltı kaynağı satıyorlar.
Bizde ise her yıl üretim daha da düşüyor nüfus daha da artıyor.
Çünkü Bizim milletimiz bir ülkenin sömürüsü altinda yaşamayı o ulkenin ekonomisine sahipmiş ve o3ulkenin vatandaşlarının sahip olduğu haklara sahip olacak gibi zannediyor o yüzden de ülkenin batıp başka bir ülkenin özellikle batı ülkelerinin birisinin sömürgesi altinda yaşamayı istiyor ama bilmiyor ki bi ülkenin sömürüsü altında yaşamak Afrika'daki gibi evinin önünden petrol borusu doğalgaz borusu geçip senin ise giyecek ayakkabı bulamadihinin gibi yasamak olduğunu bilmiyor
Yakında TL den Sıfırlar atılacak, bunu sözümü bir yere yaz. TL tekrar değerli hale. Gelecek, iki yıl içinde olacağını tahmin ediyorum.
:D kim anlatıyo bunları sana Türkiye savunma sanayinde çok daha başarılı olacak diplomaside daha ileri gideceğiz itibarımız yükselecek desen mantıklı bunlar zaten oluyor da tl değerlenecek falan hahaha komik olmayalım hocam şu hale bak her ay herşeye zam demir 5tl çıktı yakında 500 1000tl banknot ta çıkar her ay dolar yükseliyor..
Azerbaycandayım ve Azerbaycanlıyım evet gerçek, hatta eskiden manat dolardan daha değerliydi
asgari ücretiniz kaç onu da yazsana. bunlar şey sanıyor. para birimi rakam olarak sabite ekonomi süper sanıyor.
Evet ya bizde zor geçiniyoruz, asgari ücret 500 manat gibi bişi oda 8-9K TL yapıyor
Ve fiyatlarda çok yakın ülkelerde
Ohooo o zaman niye millet amerikaya kaçıyor. Kalkın kardeş ülke Azerbaycana gidiyoruz çalışmaya.
😅😅😅😅😅
bacım, dolara endexli manat ve eskiden dolardan daha değerli bir para biri miydi. fakat azerbaycanın ekonomisi burdan dhaa kötü
yasam sekli olarak iyidir bence sonucta orasi ortadogu degil sevisme ozguelugu serbest
kültür olarak daha iyi olabilir ama ekonomi olarka kötü. enflasyon burdaki gibi. ama asgari ücretleri 5 bin civarında. maaşlar çok düşük
azeri koca nasil bulabilirim 24 yasindayim
Turkiye evlilik ortalamasi 35 yaş. ordaki ortalama yas kac
tek güzel tarafı şu bakü parise çom benziyor. gittim gördüm. fakat halkın geneli fakir.
@Selamete ask diye bisey yok kimse inandiramaz bana
Olabilir ama orada insanlar aylık kaç manat alıyor satınalma gücü ne ona bakmak lazım tek başına kur bir şey ifade etmez
Sen Azeri olsan orada da isyan ederdin,, niye Rus olmadım diye.
Ne sandın bizim ülkeyi yönetenler bizi ayakta... hem de para da vermeden
azerbaycanli kardeslerimizin buna ragmen cebine para girmiyor.
ona aldanma part time ise gitigim işletmede bir üst düzey yonetici var Azerbaycan Türkü orada asgari 200 $ burada 350 $ tabiki bu adam asgari ücret almıyor
menim özüm Azeridir ben gidirem :D
Çok garip geliyor insana böyle şeyler
Azerbaycanda sabit kur car senelerdir degismedi. Zamaninda bizim parada iyiydi be 😏
Trendyol dan Keyif yapıyoruz. 😂
Şok edici olabilir ama artık sallanıyoruz bile.
Olur artık hiç bir şeye şaşırmıyorum
git orada yaşa sdfdfs
Normal
Evet gerçek
Evet gerçek
Üretim
Niye değişsin
Tabiki gerçek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?