Merhabâlar,
Şahsen dominant olarak müzik ve dijital grafik tasarımcılık ile uğraşıyorum. Biraz daha detaylı bilgi verecek olursam sekiz senedir müzik ile derinlemesine ve kapsamlıca uğraşmaktayım. Her türde ve yapıda çalışma yapabiliyorum. Profesyonelim diyebilirim... Sizce, maddî açıdan, bu niteliklerimi internet üzerinden veyâ aracılığıyla ne şekîlde değerlendirebilirim?
Bunların hâricindeki alanlar ilgili de bir fikir verebilirsiniz. Her türlü yönteme vb. açığım. Eğer yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir kalırım. Hayırlı akşâmlar diliyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ya Freelancer iş yapacaksın ya da Tutorial tarzı öğretici videolar çekip youtube, udemy gibi yerlerde paylaşacaksın
Tamâmdır, çok teşekkür ederim.
Aa grafiker misin
Evet, ancak çok ustâ değilim. Çocukluğumdan beri ilgileniyorum. CorelDRAW ile özellikle. Tabîî ki, Adobe Photoshop vb. de kullanıyorum. Genelde logo, tabela, albüm kapak tasarımları vb. şeyleri yapmayı seviyorum. Açıkçası karakter tasarlamak vb. de çok istedim; fakat çok vakit istiyor.
Bende bu bölümü okuyorum 2. sınıfım sen alaylı mısın
İyiymiş, adınıza sevindim. Umarım güzelce bölümünüzü bitirebilirsiniz; ancak bol bol pratik yapmak çok önemli. Ben üniversitelerdeki bu prosedürün ne şekîlde işlediğini pek bilmiyorum. Zannedersem video vb. ile eğitim veriyorlar... Tasarımcılık ile ilgili resmî bir eğitim vb. almadım. Sâdece peder ile çocukluğumdan beri arada sırada çalıştım, işler yaptım. Epey bir şey öğrendim buradan. Sonrasında kendimi geliştirdim.
Okulda teorik eğitim veriyolar uygulama çok az verimli değil haliyle işsiz kalmaktan korkuyorum önünün açık olduğunu biliyorum ama kendimi geliştirememekten okul bittiğinde yeterince donanıma sahip olamamaktan korkuyorum açıkçası
Samsung tüplü monitörlü bilgisayarımda ilk tasarımımı yapmıştım. Güzel günlerdi... O zamânlar beş ilâ yedi yaşlarındaydım. Baskı makinaları, renk renk parlak folyolar, sıraca dizilmiş pleksiler vb. ile büyüdüm...
Korku ve paniğe gerek yok. Dil çok önemli. İngilizceniz ve yanında da bir Almancanız varsa hârika olur... Birçok tanıdığım vardı bu bölümü okuyan. Bazıları atölyeye gelip çalışıyordu. Bir nevi staj gibi aslında...
Siz baskı üzerinden mi yoksa dijital olarak mı ilerleyeceksiniz bu bölümde?
Bilmem ki bende bilmiyorum 2 nin yarısı bitcek 2 hafta sonra ama hiçbir şey öğretmiyolar
Eğer baskı üzerinden ilerleyecekseniz Outdoor Reklam ile uğraşmak gerekiyor. Açıkçası çok sağlam para var özel sektörde. Tabîî ki, eğer çalışacaksanız güzel, temiz ve dürüst bir yerde çalışmanız gerekiyor. Maalesef çok dolandırıcı ve sahtekâr var her tarafta.
Önce baskı sorna dijital olur ama çünkü ilk işi matbaa da falan bulurum geliştikten sorna dijitale geçerim
İsterseniz küçük bir araştırma yapın ve kendinize uyup uymadığına göre bir analiz hâzırlayın. Sonuçlara göre hareket ederseniz. Kadınlar için biraz daha işi kolaylaştırıyorlar. Kadınların biyolojik özellikleri erkeklerden birçok alanda daha ileri. Özellikle böyle görsel şeyler kadınlar için çok iyi olacaktır. Hareket vb. istemiyorsanız dijital tasarım vb. iyidir. Baskılı reklamcılık biraz daha sorumluluk gerektirir. İş yükü fazla olabilir; ammâ kazancınız da iyi olabilir. Zamânla tecrübe vb. de artınca zâten aranılan kişi oluyorsunuz; fakat bu sektörde gerçekten çok başarılı ve çevrenizin olması gerekiyor. Şu ân Türkiye'de piyasa sıkıntılı bu alanda.
Kusûra bakmayın lütfen, yanıtlar biraz karışıyor olabilir. Yapacağınız iş zâten bilgisayar önünde sizden istenilen şekîlde tasarımları yapmak. Vakit çok önemli, özellikle de bu alanda. Benim için biraz stresli açıkçası. :)
Maaşlar ne durumda peki
Bide gerçekten anlattıkları kadar önü açık mı iş bulabilir miyim okul bittikten sonra
Hmm, ben tasarımla pek uğraşmıyordum. Daha çok montaj vb. Benim seviyem montajda düşük olmasına rağmen 16000 ₺ aylık maaş alabiliyorum; ve bu 20.000 ₺ ye varabiliyor. Tasarımcılar için daha yüksek olabilir, bu temelde tahmîn edebilirsiniz. İnternette de buna bakabilirsiniz. Farklı yerlerde farklı maaşlar veriliyor olacaktır nihâyetinde. Kimisi daha fazla verecektir; ancak dediğim gibi çok sahtekâr vb. var. Bu yüzden kurumsallar ile hareket etmek çok daha müfîd olacaktır.
Tasarımcılar uygulayıcılara göre çok daha râhat ve onlara tanınan haklar daha fazla olabiliyor. Sâdece tasarımlar iyi, düzgün, hatasız ve vaktinde hâzır olmalı.
Sizi takip edebilir miyim bu alanda çevremi genişletmek istiyorum
Şöyle ki rakip çok; fakat işinizi çok iyi bir şekîlde yapar ve isminizi duyurabilirseniz neden olmasın. (Gerçekten saçma sapan yerler, çalışanlar var. O yüzden işinizde iyi olursanz yukarı çıkarsınız.) Buna rağmen ben yine de yurtdışında bu işleri yapmanın daha iyi olacağını düşünmekteyim. Bu arada, yurtdışına da çalışanlar var. Onlarla da iş yapabilirsiniz...
Dilediğiniz gibi, takip edebilirsiniz elbette. Yalnız dediğim gibi çok böyle ileri düzey değilim. Zâten şu ân Üniversitede Dil ve İktisât bölümlerinde öğrenim görüyorum. Alanım farklı; ancak hobi ve ek oalrak para kazanmak amacıyla bunları yapıyorum.