40 ₺’ye satın aldığınız bir kalemi, 50 ₺’ye sattınız. Sattığınız kalemi 60 ₺ vererek geri alıp, 70 ₺’ye sattınız. Bu alışveriş sonunda kar-zarar durumunuz nedir?

40 ₺’ye satın aldığınız bir kalemi, 50 ₺’ye sattınız. Sattığınız kalemi 60 ₺ vererek geri alıp, 70 ₺’ye sattınız. Bu alışveriş sonunda kar-zarar durumunuz nedir?

Soru tam olarak şu.
"40 ₺’ye satın aldığınız bir kalemi, 50 ₺’ye sattınız. Sattığınız kalemi 60 ₺ vererek geri alıp, 70 ₺’ye sattınız. Bu alışveriş sonunda kar-zarar durumunuz nedir?"
Biraz balık hafızalı olduğumdan unutmamak için buraya yazdım, şaşırıyorum, ve beynim duruyor sjsjsjs.
20 tl kâr.
Seni beklediğimi söylemiş miydim?
Cevap
6Cevap
Kazancım yok maalesef
-40
+10
-60
+70
Diyecek olursak, 20 lira zarardayız.
Yanlış olmuş...
20 lira kardayız.
Ancak maliyet arttı. Kalemin fiyatı 60 TL oldu?
40 tl paran var işin sonunda 70 tl cebinizde para oldu kazanç 30TL
Kazanç ok. Kâr durumu nedir?
@Geminism Ticarette 40TL öz sermaye kar zarar dail edilmes
Oturup kalem karı mı yapalım erkeklerin aklı çok garip çalışıyor yav😂
Kadın gibi düşününce ortaya ne çıkıyor?
Kadın gibi düşündüğümü söylemedim ama genel olarak erkekler olarak düşünce mı kast ettim
Kadınları bilmem
10 tl kârdayım
Nasıl hesap yaptın?
Okuyarak. İlkin zaten 10 tl kârdayım sonra 0'a düşüyor sonra tekrardan 10 tl kâra geliyorum
ChatGPT de, senin gibi hesaplamış :D Bilgisayar gibi kadınsın :)
Doğru mudur efenim :)
İyi eğlenceler efenim ;)
20₺ kâr.
Maliyet arttığı için 20 TL kâr olmaz.
Kalemin yeni maliyeti 60 TL olduğu için aynı ticareti tekrar yapmak istediğinde 10 TL daha sermayeye ihtiyacın olacak. Yani enflasyon var.
Kâr soruluyor. Yani o malı tekrar almak istediğinde, elindeki paranın ne kadarını sermaye yapacaksın, ne kadarı sana kalacak. Bunu ayırmak lazım. Örneğin son olarak 70 TL ye sattığın kalemi tekrar almak istediğinde alış fiyatın 80 TL oldu ise kafadan 10 TL zarardasın demektir.
10 tl kâr dasın
Neden yok?
Zincirleme devam ederse alabiliyorsun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar