bence 14.000 civarlarında olur.. yine hiçbir şeye yetmeyeceği garanti de :)

bence 14.000 civarlarında olur.. yine hiçbir şeye yetmeyeceği garanti de :)

TL'yi korumaya yönelik en önemli araç olan faizin tümden seferber edilmesiyle birlikte dövizin önü çoğunlukla kesilmiş gibi görünüyor, bununla birlikte önceki kayıpların telafisinin söz konu olması gereken önemli bir zamlama dönemine de giriliyor, bu süreç kesinlikle iyi yönetilmesi gereken bir süreç, çünkü tek başına maaşlara zam yapmanın hiçbir kalıcı etkisi olmadığını ve refaha olumlu bir katkı sağlamadığını 2 yıl boyunca hazin bir seyirle gördük, bugün ki ekonomik duruma bakıldığında asgari ücretli ve emekliye %45-50 geçmeyecek, memura da %35-40 oranlarında zam en doğru oranlama olabilir, çok daha fazlasını hakettikleri konusunda hiçbirimizin şüphesi yok ancak aşırı zamlama durulma evresindeki piyasalarda yeniden bir dengesiz fiyatlamaya yol açabilir, netice itibariyle belirttiğim oranlar muhtemelen onanacak oranlar da olacaktır.
Tayyip maaşları yükseltiyor iyi güzel de yalnız şunu bir türlü yapamıyor maaş yeterli değil ekonomi ye el atması gerekiyor herşeyin haddinden fazla pahalı hale gelmesine kısıtlama engel getirecek şimdi sen asgari maaşı 11 bin TL yaptın en son ee bu vatandaş yine zor geçiniyor bunu geçtim 16 bin TL maaş alan bile zor geçiniyor dışarda halkımızın durumu ortada
50 bin yapsalar ne fayda? Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar. Ekmek 10 liraysa 50 olur, sigara 100 liraysa 200 olur, ev kirası 10 bin ise 20 bin olur. Olurda olur. İstedikleri kadar versinler fazlasıyla geri alırlar biz de öyle öküze bakar gibi bakarız.
30 Bin TL bile olsa her şey yine zamlanır, gelen askerî ücrette hiç bir anlam ifade etmez. Ev kiralarını 30-40 bin yaparlar; elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaç olarak ne varsa, askerî ücret gelmeden önce bi zamlanır daha sonra yine zamlanır.
Cevap
73Cevap
18 bin olur bence
İsterse 50 bin yapsınlar, yine de bir şey değişmez. Çünkü ona oranla diğer her şeyin fiyatı artacak. Zaten isteselerde çok aşırı yükseltemezler, bu sefer yurtdışından gelmiş olan firmalar fabrikaları kapatır, daha ucuz olan ülkelere taşınır, orada açar. Burada da işsizlik artar.
Adam elemanına asgari 20 bin verirse, o işçilerin sgk ödemesi, iş yerinin elektriği, suyu, kirası gibi ödemesini çıkarabilmek adına sattığı ürüne zam yapacak. Yine başa baş gidecek her şey.
Emekli muhabbetiyle ülkeyi batırdılar zaten herşeye hergün zam yapılıyor ne tembel milletiz ya asgari Ücretin çıkmasını istemiyorum bıktık yüksek vergiler ödemekten bıktım bu ülkeden bir faydası yok devletin bana ancak bizden alıp millete dağıtıyor. Hakkımı helal etmiyorum.
sene ortasında zam olmayacağından en az 17-18 ya da üzeri yapmaları gerekir yoksa sadece asgari ücret alan kişiler daha da zor bir durumun içine düşecek
60 bin yapsalar ne olur fren patlamis durduramiyorlar bu mal halkta ayni adamlari bir daha secti aci ceke ceke yasasinlar kimsenin sikayet etmeye cureti dahi olamaz diktatorlukle gelmediler.
3-4 defa çay içip kurabiye yerler sonrasında 14-15 aralığında fiyatlanir tabi oncesinde hemen hemen herşeye zam gelir sadece fazla para alıp fazla para öderiz eflasyon böyle bir şey
Asgari ücrete zam diye bekliyorsunuz da enflasyonu görmüyorsunuz , yahu isterlerse 1000 bin TL olsun Türk milleti cehallette master yaptı artık kardeşim , senin ekonomin bitik alacaksın 20 bini ertesi gün başladığın yere geri döneceksin değeri yok anlayın artık saraydaki badem bıyık önce enflasyonu duzeltecek çaldıklarını bırakacaklar
Keşke hiç zamlanmasa😄 o artınca her şey uçuşa geçiyor 🥲 para arttıkça alım gücü azalıyor 🤦
OLay asgeri ücret zammı deol paranın deger kay betmesi alsında
@Adanus0101 zam açıklandığı gün bütün marketler etiket değiştiriyor sabahtan. Bizim ülkemizin fırsatçılığı da büyük etken yani
maalesef öyle kötü bi durum var
Asgari ücret artmadan herşeyin fiyatı artıyor zaten. Bir aylığına bir nefes alıp sonra boğazına tıkınıyor asgari ücretlinin
15 bin civarı olacaktır. Enflasyon 2024 te daha büyük sorunlara yol açaçağı için. Sorunlar insanlara artı para artışı demektir.
Secim dolayisi ile biraz fazla verecekler ama secimden sonra baskilanan dolar serbest kalinca paracogimiz eriyecek
Açıkçası yeni öğrendim 1 Aralıkta bunun konuşulmaya başlanacağını
O kadar çiçek değil
En düşük zammı yaparlar inşallah
O kadar s*k*mde değil. Kizlarsoruyorda bu kelimeleri değiştirmeyi bulan arkadaşın da validesini...
%40 ile %50 arasında bir beklenti var ama bence %50 yapilacak seçim öncesi oy sayısını artırmak için
14 bin de değil abartma 2023 asgari ücret 16500 olacak
İsterse 100 bin olsun bu ülkede umudum yok zamlar arta arda geliyor
Maaşlara zam değil de fiyatlara yapılan zam önemli istedikleri kadar maaşa zam yapsınlar faydası yok önce çarşı pazar market fiyatları sabitlenmeli.
Asgari ucret yoksulluk sınırında olmalı bence.
16800 / 17500 aralığında bekliyoruz kalsın burada 🤫
14.800 gibi geliyor bana da yıl başında olacak zamların haberleri geldi bile
40 yapılan faizden sonra sorarlar adama değdi mi aw
hayır 14 olmaz en az 15.500 üstü ama maximum 16.500 altı
500 dolar civarı olur ozaman asgari ücret ne olursa o civarda tutulur
14.000 olursa bu ülkede iç savaş çıkar. Not edin.
neden
Min 17 civarında olur. Çünkü yıl ortasında tekrar zam yapılmayacak.
Bence 13 yapacaklar o olmazsa maksimum 15 olur diye düşünüyorum.
Ne kadar olursa olsun yetmiyor 10 TL kira ödüyoruz... Çok yazık yönetenler...
Enflasyon yuksek ve asgari yuksek olsa ne olur hep artis var hicbirseye yetmez yarim kilo sekeri asgari ucrete alcaksiniz sonrada ekonomi iflas edecek
Bazilari yunan adasina kacacak ve turkiye turk devleti degil arap devleti olacak
Yani Şu an ki rakamlar ile insanlar maf olmuş durumda enaz 16 olur diye düşünüyorum
Seçim var 15 üstü garanti muhtemelen 16 falan ki bana kalsa 20 bile az
Köpeğe yalatıyormusun böyle köpeği olan kadınlar öyle yapıyor genelde dikkat et ısırmasın
Enflasyon düşer , yakıta ona buna indirim gelir. Asgari ücreti düşük tutarlar yeter derler 5 maaş alanlar. Sonra bi zam herşeye hooop eridi gitti
Naparlarsa yapsınlar hiç kurtarmıyor. Asgari ücret hep açlık, yoksulluk sınırı altında kalıyor. Var mi böyle bir saçmalık
16,500 bekliyorum en az ama viccjjdan meselesi tabi. Ekonomik verilere bakılmadığı için.
20 bin olsa ne olacak çok mu degiscek
Para değersiz olduktan sonra istersen 100k yap
Konuşulan rakam 15.363 deniyor.
15.600 aha yazdım buraya
En az 17 bin diyorum yetmesede
14 yaparlar
kiralar 15 olur en az
En az 22 25k olmalı
Ama olsa ne olacak
artış anca 2 sene önceki enflasyonu karşılar.
50 bin bekliyorum reisten
15 olur biz kusur sevmeyiz
Zor o paralara gecinmek allah yardim etsin
yani 1.400 lira gibi
14 az ya. 15.500 den aşağısı olmaz büyük ihtimalle
Asgari ücret 17,250 TL olur
Olsun 20.000 olsun Türkiye Yüz Yılı bı 🤣🤣
Duyduğum kadarıyla 17500 lira olacakmış.
Olsa ne olcak zamlarla üste borclandirirlar 😂
Yerel seçim öncesi daha yüksek gelebilir.
Seçim olduğu için muhtelemen yüksek verirler.
17,300 ile 18,500 arası olacaktır
En az 16 bin olur herhalde.
15.500 tl olacağını düşünüyorum.
Geçer 7 bine yaklaşır bence
En fazla 15-16 arası olur
hiç önemli değil fark eden bir şey yok sonuçta
Bence hiç artmamalı yoksa dibin dibini görücez
En fazla 17
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?