Hayir maalesef Yapilmiyor. Artik.. Eskiden. Almanyaya isvi olarak gidenler direk calisma izni aldilar tum haklara. sahip. olarak ise basladilar.. O sekilde duzen olursam yapilirdi... Ama simdi. Batiya gidenler n" Calisma izni yok". Vize bitince kacak. Ucaktan indiniz. Tanidiginiz yoksa. Ne olur.. Tanidiginiz varda ne olur? Ucaktan indiniz tanidiginiz yok kalacak otel Usa da $100 gunluk ekonomi. dil bilmiyorsunuz. nasil is bulacaksiniz. Halbuki Usa, ya geldiginizde. Dollar kazanacaktiniz..( Turkiyede iyi mesleklerde olan AV. Dr. Muhendislerin yuzde doksani iyi ingilizce bildigini soyler aslinda bilmiyorlar konusulan. ingilizce bambaska Usa, da. Bu okumus. insanlardi. size eger ilkokul lise mevzunuysaniz. Sifir Kabul edin bildiginiz yes no, yu burada Aksam farkindan dolayi anlamazsiniz kesin bu.. bunlari soyledim Turkiyede ingilizce biliyorum diyenleri burada koca Aksam farki bekliyor.. Simdi dollar kazanma yolunda. ilk engeli ogrendiniz.. ikinci Engel. Onlari aksamlarindan dolayi anlamadiginiz icin is bulamayscaksiniz.. uc. Kalacak yer ekonomi otel geceligi $100. Sosyal sigortaniz yok isveren sizi ise almayacak. Turkiyeden. getirdiginiz. para bitiyor bitmeden Ucak bileti alip Turkiyede geri donuyorsunuz.. Su anki. Amerikaya gelip dollar basmanin imkansiz oldugunun. Hikayesin bu ama Hala Turkiyede gorulen RuyanUsa, ya geliyorsunuz. Para kazanmaya hemen ama hemen basliyorsunuz... Yok Boyle sey bilin. bunu 1- oturum calisma izni yoksa. 2- Calisamazsiniz 3- sosyal guvenlik no nuz olmaz4- sosyal guvenlik no, su yoksa ehliyet yok. is yok, calismak yasak, telefon hatti alamazsiniz, ehliyet kesinlikle alamazsiniz, Ehliyet olmayinca arac alamazsiniz, Sosyal yardim. alamazsiniz, gocmenlik ofisi yakalarsa el ve" ayaklarada" zincir vurularak sinir disinda edilirsiniz.. Yani son yurt disinda calismasi Almanci, lar gibi degil.. gidiyorsun isin hazir yok artik.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Zorluklar eskiye göre daha fazla ama para birimi olarak yuksek meblalar kazanılıyor.
tr den çok para yapılacağı kesin de
Tr, den. cok. Para yapilacagi kesin de.. 1- hava alanindan inince nerede kalacaksin 2- calisma iznin yok tr, den fazla para yapacak is bulamazsin. 3- oturma izni kolay degil avukat bulman gerekiyor4- Is bulamamissin avukat ucreti$6000..5- Dil biliyorum diyen aslinda bilmiyor.. ancak bulasik yer temizligi yapabilir.. Eskiden Almancilar direk calisma izni almislardi. Su an calisma izni. Cok zor artik
Valla onu onlar düşünsün bana ne benim vatandaşlığım var istediğim zaman giderim bi kere gittim devlet bedavadan 450 eur para yolluyordu her ay kira ödüyordu her şeyi iş bulana kadar benlik sıkıntı yok
Hangi ulke? Ben Usa, dan bahsettim.. Avrupa, nin sosyal haklari Usa, dan fazla.. Usada bes yili oturum izniyle doldurmadan hicbbir. yardim verilmiyor.. Ben konuyu actim Turkiyeden. gorulen. Batiya ulkelerine😄gittin mi hava alanindan inince doviz kazanmaya basliyorsun idi.. Turkiyeden gorulen bu.. Gercek ise Oturum izni veya vatandaslik yoksa. calisma izni olmadan cok zor kimse is vermez.. Sen bunu biliyorsun. Cevrendebcok vardir. Calisma. izni yok ancak. gorulmeyen islerde bulasikcilik gibi islerde calisiyorlar.. oda bulabilirlerse.. Bulamazlarsa.. Turkiyeden. Yanlarinda getirdikleri para otellerde bitiyor.. is yoksa kalacak yerde bulamazsin
Almanya sosyal bir devlet olduğu için kimse aç kalmıyor dediğin gibi
@ Hangi yolla vatandaslik aldin? Bulundugun ulkede sosyal yardim almak icin oturum izniyle. Kac yil. Prada oldugunun belgelemek zorundasin.. Kacaklara. Yardim. verilmiyor mu? ( Usa, da Kacaklara isterse yirmi yil orada olsun yardim Yok.. Ancak oturum izni ile 5 yil sonra veriliyor. yani oturum olsada. 5 yildan once yok.. Kacaklara Kesinlikle yardim Yok.. yakalanirlarsada sinir disinda ediliyorlar
Usa, da Almanya sosyal haklarindan bahsedilirken. " Onlarda cok. Sosyal yardim var Cunku ordu yok biz harciyoruz. Tum avrupanin koruma. harcamalarini v. s. diyorlar. Usa, da devlet yardimi almak cok zor en az bes yil oturum. dusk gelir belgeleri. harcamalar belgeli olarak her uc. Ayda yenilenmesi gerekiyor
Almanyada doğdum alman vatandaşıyım oturum iznine falan gerek yok bildiğin şu an hans müller hangi haklara sahipse ben de aynı haklara sahibim
Amerika da güzel ülke orada maaşlar daha fazla sosyal yardım olmasa bile böyle
Degil... neden? Cogu kisi. Ayda. $1500. Civarinda kazaniyor. ev yoksa. Kiralik. $1000 ya birkac kisi kalip Yani evde. kira. O zaman duser.. bu yabancilarin yaptigi.. Amerikali. tek calisansa esi calismiyorsa. Kira yardimi yiyecek yardimi ve cocuk yardimi aliyorlar.. Yani Amerikalilar yardimla geciniyor.. Kacaksa. $1000. Kiralik odemek icin. Alti kisi Yani evde kalip. Para arttirmayi calisiyorlar.. Ehliyet Kacaklara verilmedigi icin. Bisiklet. Alip. Bu sekilde. Alti kisi bir evde yillarca yasiyorlar.. Ama Turkiyeden gorulen. Para basiyorlar. habuki. degil hayat yasiyorlar burada. oradada oyledir
1500 dolar ne ya benim arkadaş work n travel ile geldi otel çamaşırhanesinde çok daha fazla kazanıyordu normal mğhendis falan olsan en az 5k usd ile başlarsın büyük şehirlderde yıllık 200k usd kadar maaş alanlar çok
Yalan soylemis..40. Saat calisma var saati. NJ. de $15. New York. Ve Californiyada $ 19. Hesapla yalnizca. O eyaletler Cok pahali ev kialari ayda $4000 civarinda Su an. Nj. de. Benim bulundugun eyalette Saat ucreti $15 40 saat calisabiliyorsun. Vergilerden sonra para dusuyor. Ele gecen. Ben. Normal insandan bahsediyorum. Eger doktor gibi. Mesleklerde olanlar. Serbest calismiyorsa yani kendi klinigi varsa $170.000. Hastanede ise $ 130.000. Civarinda. Demektir. Almanyadan gorulen USAya gelince $200.000 yapmya basliyorsun? Buyuteceksin sehirlerde 20.000 K. Demis arkadasin. $19 , dan hesapla 40. Saat haftada alirsan yillik $200.000K elde. Ediliyor mu? Doktor. Muhendis Hakim. Avukat degilsen buyuteceksin para yok Usa, da
Sence amerika mı daha iyi refah seviyesi olarak türkiye mi?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!