Herhangi bir şehir de ama mesela İstanbul olabilir ne kadar gelir elde etmek gerekir zorluk yaşamadan geçinmek için

Herhangi bir şehir de ama mesela İstanbul olabilir ne kadar gelir elde etmek gerekir zorluk yaşamadan geçinmek için

İstanbul yaşanılacak bir şehir değil. Tatile geldiğimde bile boğuluyorum. O nasıl kalabalık? Varoşların ve kekoların hepsi oraya toplanmış sanki. Adam kıza laf atıyor, kimseden çıt yok. Adam gözümün önünde ve diğer insanların yanında uyuşturucu satıyor. Çıt yok. Ben taciz ediliyorum. Çıt yok. Çıt olmayan insanların hepsi oraya gitmiş sanki. Ekonomik olarakta diğer şehirlere göre kat kat pahalı. 100-200 tl farkla daha yüksek oluyor. Ev kıralarını bilmem ama. Yerinde olsam daha sakin ve daha ucuz bir şehir seçerdim.
Çok haklısın ama ne yazık ki orada ki imkanlar da başka şehirler de yok İzmir düşünüyordum ama orası da ekstra küçük sahil kasabası gibi geliyor İstanbul’un şehir havası var yani iş duşunda da çevre ya da arkadaş vs edinmek için iyi bir şehir gibi geliyor bana yalnız kalmazsın gibi en azından
Onu bilemem tabiî ki.
Bu sorunun çok pratik bir çözümü var. Dünya genelinde de baya işe yarıyor.
Sahibinden com'da yaşamak istediğin şehrin ve bölgenin ortalama kiralarına bak. Bir daire seç kendine.
Maaşının 3'te biri kiraya gidiyorsa orta direk yaşarsın. Sinema, tiyatro vs de olur. Arada arkadaşlarla da buluşursun. Yarı yarıyadan aşağı olmaması lazım.
Örneğin 15 bin'lik bir ev seçtiysen gelirinin 45 civarı olması daha uygun olur. 30 binden aşağı maaş alıyorsan kira kriterini değiştirmen lazım demektir.
Ama bu çok kaba bir hesap tabi.
Cevap
12Cevap
Kiralar 10 bin TL'den başlıyor en kotu 10 bin oraya versen 4.5 bin yeme içme faturalar desek özel ihtiyaçlar yol ucretleri vs kafadan 25 bin TL şart tek kişi için
iyimser bile söyledin hatta 😅onun iki katı gibi aklımdan geçiyordu ama hemen hemen öyle olur sanırım teşekkürler
En az 15bin kira, aylık 5bin araba gideri, aylık ev masrafı 8bin, sosyal giderler, Cafe, rest, konser, tiyatro vs, 10bin orası sevgili falan varsa, birde yıllık tatil bütçesi için aylık ayrılacak tutar 5bin. 50bin yeterli olur gibi
İstanbul'da 1 0 veya 1 1 eve çıkmış olsa 20 eve gider gezme tozma vs 30 olur 35 olsa rahat geçinir gibi
İstanbul 40 bin ister en az gel bizim birada 20 bine cok rahat yaparsın
Biz 5 kişiyiz 9000 bin zor yetiyor sen anla
İstanbul zor olur knk
Ankara’da 40-50 bin yeter
İstanbul için tek başına ortalama 40 bin
Bu devirde kadının tek yaşaması imkansız
Neden imkansız olsun maddiyat dışında
Köyde yaşamayacaksan imkansız
22 bin en az
Minimum 35k
35 bin +
Asgari