AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kullanıyordum dondurdum. Son ödeme tarihi gelince kafasına göre para çekiyor hesaptan, para yoksa altın döviz ne bulursa bozup ordan parasını alıyor. Bu ne zorbalık ben belki bu ay ödeme yapmayacağım ya da asgari ödeme yapacağım ne bu saçmalık?
Son ödeme gelip ödeme yapmayınca diğer bankalar napıyor peki
Bir şey yapmıyor en fazla faiz koyar üzerine ufak ufak meblalarda. Ben kuveytte maden ve döviz tutuyorum, ayrı ayrı bankaları kullanmayı pek sevmiyorum hesaplarım kartlarım olsada cepte durur kullanmam. O dönem kuveyti kullanıyordum diye onun kartını kullanayım dedim baktım böyle işgüzarlık yapıyor aradım dedim hayırdır bu ne zorbalık efendim faiz binmesin diye öyle yapıyoruz dedi. İyi de faiz biner binmez o benim sorunum ben bilmiyor muyum belki benim başka bir yere nakit ödeme yapmam gerekecek ya da pahalıdan aldığım dövizi bana zorla zararına saattırıyorsunuz bu size helal mi diye söylendim. Sonra borcumu kapatıp kartı dondurdum, kart duruyor ama pasif kullanmıyorum kullanmayacağımda. Ama olur ya bir gün zor zaman gelir mecbur kalırım falan diye tamamen kapatmadım. Bazısı yıllık kart ücreti alır, öyle bir kartım vardı her sene kavga edip kart parasını geri almaktan bıktığım için bir tek onun kartını kapattım bu sene. HSBC bankasıydı.
Teşekkür ederim çok güzel anlatmışsınız aslında sizde onlarda haklı sonuçta Kuveytürk ile alkol alışverişi de yapmıyorsunuz biliyorsunuz peki mesela şu doğru mu mesela 50. 000 alışveriş yaptım faizsiz onu bölebiliyormuş doğru mu
Kuveyt sözde faizle işi olmadığını iddia ediyor ama mevduat hesaplarının adını değiştirip katılım hesabı diye işletiyor o para nerden geliyor tartışılır, o sebeple ben hiç bir bankanın müslüman bankası olacağına inanmıyorum. Ayrıca ben kuveytin kartıyla alkol de alabilirim bi engel yok diye biliyorum. Limitin yeterliyse şayet 50 binlik alışveriş yapabilir banka imkan veriyorsa taksitlendirebilirsin evet lakin taksitlerini ödemek zorundasın. Hesabında para varsa o zaten zoraki alır he yoksa o zaman ne gibi sorunlar çıkarır bilemiyorum doğrusu, muhtemelen kartını kısıtlar kullanımı durdurur belki faiz koyar belki haciz çıkarır bilemiyorum. En nihayetinde banka bu kendini mutlaka sağlama alır 🙂
Yok yok alamazsın yani çekmiyor hata veriyor:)
50000 faiz koymadan bölüyor ama dimi
Nakit avansa çeker nakit alırım yapamaz diye bir şey yok gözünüzü seveyim 😅 e yani koymaz herhalde. Gerçi alkole haram diyip faizi katlayan bi ülkenin sözde müslüman bankası şaşırtır mı şaşırtır koyar faiz belkide bilemiyorum 🙂
Ay valla kafamı karıştırdın yeminle
Niye karıştırayım yahu 😃 çok basit kuveytin müşteri hizmetlerini arayıp sorarsın eğer faiz koymadan bölüyor cevabını alırsan alışverişini yaparsın. Olur da faiz koyarsa tekrar arar konuşmalar kayıt altında konuşma kaydını istiyorum faiz koydunuz dava açacağım der blöf yaparsın durumu düzeltirsin. ya da evet faiz koyar derse ki faiz demez taksitlendirme bedeli gibi bir kılıf geçirip sunarlarsa o zaman da alışveriş yapmazsın yani 😊
Güzel anlattın valla şu an
KVKK kapsamında kayıt alıçtına alıyorlar ya hani madem öyle onu kullanmayı da bilmek lazım. Geçen İstanbul kart güncellemesi için aradım kartınız eskimiş yenilemenizi öneririz dediler bi ücreti var ı diye sordum eğer kendiniz almaz kargolatırsanız sadece 20 tl kargo ücreti ödersiniz dedi. Kartı iptal etmeden yeni kart başvurusu olmuyor diye iptal ettim elimdekini, bi bakrım 80 tl kart ücreti istiyor, öyle mi öyle. Aradım kimle konuştum ismini verin dedim vermediler beni neden madur ediyorsunuz konuşma kaydını verin dedim vermediler biz inceleriz dediler. Sonra incelemişler evet bizim çalışanımızın hatası özür dilediler falan. Bende özür dilemeyin ya benim kartımı tekrar açın ya da ben kart parası vermem bana yeni kart gönderin dedim. İkisine de yok çektiler. Kızdım kapattım, şikayetvar a yazdım da yazdım. Akşam aradı güzel sesli bi kadın iban verdim tık parayı attı hesabıma. Bu devirde yedirmeyeceksin hakkını valla her yolu deneyeceksin. Ufak para diye göze gelmeyip ödediğimiz paraların hattı hesabı yok. Yedirmemek lazım uyanık olmak hakkını aramak lazım
Aaa süper olaymış cidden şaşırdım şu an
İstanbul böyle işte sürekli uyanık olmak zorundasın sürekli araştırmalı sürekli tetikte olmalı. Geçenlerde bir yerden mesaj geldi bilmem kaç lira borcum varmış eğer hemen ödersem bilmem ne kadar indirimle dosya kapanırmış aksi halde eve haciz gelirmiş falan. Adres verin gelicem dedim kalktım gittim adrese istanbulun göbeğinde bir plaza. Polisi aradım ya gelin beraber gidelim ya da ben girip kendi işimi kendim görürüm dedim. Büyük ihtimal dolandırıcıdırlar dedi bi gittim öyle bir yer yok. Adamı arıyorum güvenliğe verin sizi içeriye aldırayım diyor, hoparlörü açıp verdim güvenliği güvenlik kimsiniz diye soruyor adam karşıdan sakın o beyfendiyi içeri almayın tehlikeli biri diyerek tak diye telefonu kapattı 😅 savcılığı arayıp bilgilendirdim polise de numara verip takip etmeleri için dilekçe oluşturdum. Milletin canını nasıl yakıyor şer*fsizler. Bu İstanbul’dan nefret ediyorum o yüzden zor ve sıkıcı bir hayat var
Aaa çok değişik Allah korusun evet İstanbul zor her anlamda
Her anlamda her zaman
Peki kullandığın Kuveyttürkt kartı önceden yani sanal kart altın kart falan diyorlar ya o mu
Eskiden kullandığım 😌 yo hayır bildiğin fiziki karttı işte sarı renkti
Peki teşekkür
kulanıyorum
Memnun musun
evet açıkcası