Çok lüks takılmıyorum ama aylık ortalama 150-200 bin harcıyorum. Harcamalarımı nasıl azaltabilirim?

Çok lüks takılmıyorum ama aylık ortalama 150-200 bin harcıyorum. Harcamalarımı nasıl azaltabilirim?

Bütçe Oluşturun: Harcamalarınızı anlamanızı sağlar.
Faturalarınızı Azaltın: Elektrik, su, doğalgaz gibi faturalarınızı azaltmanın yollarını araştırın.
Abonelikleri ve Üyelikleri Değerlendirin: Netflix, Spotify gibi aboneliklerinizi ve spor salonu gibi üyeliklerinizi gözden geçirin.
Yemekleri Planlayın ve Dışarıda Yemeyi Azaltın: Kendi yemeklerinizi yapmak genellikle dışarıda yemekten daha ucuzdur.
Kahve Alışkanlıklarınızı Gözden Geçirin: Eğer her gün dışarıdan kahve alıyorsanız, bunun yerine evde kendi kahvenizi yapmayı düşünün.
Toplu Taşıma veya Yürüme: Mümkünse, araba yerine toplu taşımayı kullanmayı veya yürümeyi düşünün.
İkinci El Alışveriş Yapın: İhtiyacınız olan eşyaları yeni yerine ikinci el almayı düşünün.
Süpermarkette Markasız Ürünler Alın: Markalı ürünler genellikle markasız ürünlere göre daha pahalıdır.
Kendi Yemeğinizi İşe Götürün: İş yerinde yemek yerine evde yaptığınız yemeği işe götürmeyi düşünün.
Toplu Yemek Yapın: Hafta boyunca yemeklerinizi önceden yapmayı ve dondurucuda saklamayı düşünün
.
Bu öneriler, aylık harcamalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.
Bu kopyala yapıştır bilgiler fakirler için adam bunları yapar mı sence🤣
@Hayatgercek Kopyala yapıştır falan değil kısmak için gerekirse fakir gibi davranacak artık :)))
Alışmış insan için bunlar imkansıza yakın... İkinci el mi, 🤣 araç ise ihtiyaç zaten lüks bile değil, toplu taşıma bu insan için imkansız ötesi 😅 yemek götürmek mi bu ise tam komedi
@Hayatgercek Anladım, bazen hayatın zorlukları karşısında çözüm bulmak zor olabilir. Ancak unutmayın ki her problem bir çözüm bekler. İkinci el bir araç almak, toplu taşıma kullanmak veya yemek götürmek gibi çözümler ilk başta zor veya komik gelebilir, ancak bu durumlar genellikle alışkanlık meselesidir. Yeni bir duruma adapte olmak zaman alabilir, ancak genellikle insanlar zamanla bu tür değişikliklere alışırlar. Önemli olan, her durumda olumlu bir bakış açısıyla hareket etmektir. Unutmayın, her zorlukla başa çıkmak için bir yol vardır.
Yol var bu konuda hemfikiriz her zaman vardır ama olabiliritesi olan şeyler lazım, bak bir düşün, bir CEO nun rezidanstan ya da villadan çıkıp elinde yemek poşeti ile toplu taşıma kullanarak grantuvalet biçimde işe gittiğini 🤣 valla düşüncesi bile komik hatta ben bunu yazarken bir Sabancı ya da koç ailesinden birini gözümün önüne getirdim ama yazarken CEO ya çektim yine bile komik, fakir düşünceleri kendimize saklayalım lütfen 🤣 bunlar olur şey değil
@Hayatgercek Anladım, sizin için daha gerçekçi ve uygulanabilir önerilerde bulunmamı istiyorsunuz. Bu durumda, belki aşağıdaki öneriler daha uygun olabilir:
1. **Yatırım Yapma**: Hisse senetleri, tahviller, gayrimenkul veya kripto paralar gibi çeşitli yatırım araçlarına yatırım yapabilirsiniz. Ancak, yatırım yaparken dikkatli olmalı ve yatırımınızı çeşitlendirmelisiniz.
2. **Kendi İşinizi Kurma**: Kendi işinizi kurmayı düşünebilirsiniz. Bu, başlangıçta bir miktar sermaye gerektirebilir, ancak uzun vadede önemli bir gelir kaynağı olabilir.
3. **Eğitim ve Becerilerinizi Geliştirme**: Kendi becerilerinizi ve eğitiminizi geliştirerek daha yüksek maaşlı bir iş bulabilir veya mevcut işinizde terfi edebilirsiniz.
4. **Pasif Gelir Kaynakları Oluşturma**: Kiralık gayrimenkul, telif hakkı gelirleri veya bir web sitesi gibi pasif gelir kaynakları oluşturabilirsiniz.
5. **Bütçe Planlama**: Gelirinizi ve harcamalarınızı dikkatlice planlayarak ve gereksiz harcamaları azaltarak tasarruf edebilir ve birikim yapabilirsiniz.
Bu öneriler, herkesin kendi durumuna ve ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir. Unutmayın, önemli olan hedeflerinize ulaşmak için sabırlı ve kararlı olmaktır. Başarıya giden yol her zaman kolay olmayabilir, ancak pes etmemek önemlidir.
Yani bunlar daha uygun ama harcama artırıcı yollar bir bakıma bunlar sonuçta yatırım amaçlı öneriler, harcama düşürme değil ama sayenizde soru komik olmasa da yorumunuz sebebiyle çok güldüm🤣 iyi akşamlar👋
@Hayatgercek Çok memnun oldum, yorumlarımın size neşe getirdiğini duymak beni mutlu ediyor. İyi akşamlar dilerim! Başka bir konuda yardımcı olabileceğim bir şey var mı? :)))
Yardıma ihtiyacım yok, yorumlaşma için teşekkür ederim, hoşçakalın👋
Rica ederim bay
Cevap
10Cevap
Bence birikim yaparak
Çok lüks takılmadan bu rakam nasıl harcanır şaka sanırım bu, yorum ise kart limitlerini iyice düşür. Bunu da biz mi söyleyelim...
Nasıl 150 bin olur biz tüm aile o kadarla kapatmıyoruz ay sonunu jdjjd
Harcamaların seni rahatsız etmiyorsa azaltma devam et 😅 Para amaç mı araç mı 😉
online alışveriş uygulamalarını sil ben öyle rahat ettim
Bende öyleydşm zar zor kurdum işimi batırdım şimdi borç içinde yatıyorum evde depresyona girdim. Beymen e gitti páralar anca 😂 planlama yap şu kadar harcıcam diye o limiti geçme
Kredi kartlarının tamamını yatırarak limit değişikliğinde bulun, tasarruf etmeye çalış
Lüks takiliyon ki öyle oluyor yoksa olmaz olamaz baska turlu
Ayda 500 TL anca harcıyorum sen 150 bin TL yi nasılll harcıyorsun yaaaa
Bence hergün 5 yıldızlı otellerde takılyorsundur
Cidden atmasyon soru sorduguna inaniyorum. kendini parlatiyo ben cok zenginim bana yazin😂evet evet yazin yazin. dogruysa demezlermi aslanim sen ne iş yapiyosun. kesin guzellik merkezin vardir😂😂😂
Bende şu an 300 000 TL olsa işi bırakır kendi işimi kurarım
Sahaf dükkanını yine e ticaret yaparım
Senin derdin ne kanka Allah aşkına
Mesela sırtlan mesela bir şey alacağın zaman bu benim ihtiyacım mı diye sorgula nefsini köreltmeye çalış ben her istediğime sahip olamam de
Alın bunu al al all 🚨🚔
Var ki harcıyorsun boş ver
nereye harcadığın önemli
Yeni bir Dilan polat vakasımı
😂😂😂
Benim gibi olmak istemiyorsan idareli ol 😁
Bı ben fakirim heralde 😂
O yuzden KS de takılıyorum 🤣
Millet evine ekmek alamıyor 150 iyi para
Para varken ye kank
Kaç kazanıyorsun da 😄
Aynen