+1 yılArkadaş karşıyım şu milletin nefsini tatmin etmeye ya millete gösteriş yapmak için bu kadar para harcamaya değmez ki o parayla ev dizilir. ama millet parayı harcıyor ediyor sonra eşyaları borca alıyor. Evlenmek parayla değil ki imam nikahı da parayla resmi nikah da parayla millet takı takıcak diye bir sürü parayı düğün yapmaya harcıyor millet sonra milletin taktığı takılarlada eşya alıyorlar hatta borca giriyorlar. Takı takıcalmplan insan evlenince evine misafir gelir takını takar. Bide gelinler diyokarki 1 kere evleniyor ulan siz 1 kere evleniyorsun da biz 3 4 yılda bir mi evleniyoz KENDİNİZE DÜĞÜN YAPIP GÖSTERİŞ YAPMAK İSTEYEN DEĞİL YUVA KURMAK İSTEYEN İNSANLAR BULUN GEREKİRSE AYRILIN
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Valaha kardeşim oyle birinin senle evlenmek için başka neden leri olduğunu düşünürüm her şey ameliyat değil yemeğin varsa ocakta evinde huzur varsa bu önemli bu kızlar be zannediyor altının var güvenden mi var diyolar anlamıyorum yani yüzük küpe saat bi iki bilezik te hakkıdır tamm da 200 bin 300 bin nedir huzuru olucakmi döven bi koca olucak mi söven bi koca olucak mi bunları güvence altına alsınlar bence bu nedir ya oyle biriyle evlenme bile sen kendine bugüne kadar oyle bi yatırım yapabildinmi ki o da sende bunu istiyor milletin derdine bak bide evlenmek için bu kızları istedikleri şeylere bak mal gibi kendilerini sararmış gibi bu nedir yani ya koca sana anlayışlı güvenilir aldatmaya çokluğuna çocuğuna bulabilecek bi insan ölçekli bunları düşünsünler önce maadiyat nedir eşine ilerde yardimcibolur beraber biriktirrsiniz bi kişinin yapıp kaldıracağı bisey değil bu benim fikrim bu yönde gene sen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücretli evlenmek için..200-300 bin. tl. lik takı parası biriktirmemelidir. Hedefi bu olmamalıdır. Daha ulaşılabilir.. gerçekçi hedeflerin olmalı. Evlenmek için 200-300 bin. tl. karsiligi altın.. takı beklentisi olan kız arkadaşından vazgecerek yeni bir başlangıç yapmak.. senin için başlangıçların en hayırlısı gibi görünüyor. Asgari ücretli çalıştığını bildikleri halde bu seviyede takı bekleyen bir kız arkadaşın ve ailesi falan varsa.. direk iletişimi kesmelisin. Bugün halden.. bugün yoktan.. bugün bütçe yapmak ve tutumlu olmaktan anlamayan kız ve kız tarafı.. hadi o takıyı topladım Allah mağfaza.. yarın evliliğinde zehir eder. Benden söylemesi.
00 Yorumla
Böbreğini satarak. 450 500 eder. 300 takılara verirsin 200 de sana kalır. Şaka yapmıyorum ciddiyim. Dostum yanlış anlama. Asgari ücretin kendisi şaka. Bunu bu insanlara reva gören sistem şaka. Avrupa ve Amerika da. Asgari ücret kazanan kişilere yıl sonunda maaşından kesilen vergi geri ödeniyor. Ülkemizde de uygulansa fakir halk rahatlar enflasyon yaratmadan.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
+1 yılO takı parasını biriktirip takı alıp bi kızla evlenip versen hayat sana bu birikiminin garantisini verecek mi vermicek hem de hiç. Takı tokayla evlenmeyi şart koşan kadın bulmak yerine önce paranı biriktirip tatile git ve kendine şunu de "benimle evlenmek isteyen benden neden 200-300 bin" değerinde takı istesin.. evlilik cidden bu şekilde bisey mi diye iyice düşün.. Mesela niye başka ülkelerde böyle değil sadece bizde böyle diye bi kavramaya çalış gerçekleri ve seni sahiden şart şurt koymadan sevip evlenmek isteyenle evlen. Takı tuku yerine hayatım biz bu parayı yiyelim güzel anlar biriktirirek kendimize harcayalım. Bilemem senin hayalin anlayışın ne yönde ama bu devirde ve şartlarda asgari ücretli bi çalışanın sırf takı parası için bunca eziyete girmesi bana komik geliyor saçma geliyor hele hele evlilik müessesi adı altında kadınların kocalarını "banka" kocaların da kadınlarını "se**s aracı" görmeleri rezil rüsva bir şey. Fikrini bilemem ama saygı duyarım. Karar senin kardeş.
40 YorumlaAsgari ücrette çalışan bu kişinin evi kira mı? Evi kiraysa tek başına mı yaşıyor? Tek yaşamıyorsa kaç kişi ev kirasını ve masraflarını bölüşüyor?
Tek yaşıyorsa ve kirası makul bir tutarsa, masraflarından çokça kıssa dahi köşeye her ay 3 bin atsa 8 yıl gibi bir sürede biriktiriyor.
Ev kirasını bölüşüyorsa ve her ay 6 bin biriktirme 4 yılda 300 bine yakın paran birikir.
Ev kira değilse aylık 8 bin köşeye atsa 3 senede 288 bin lirası olur. Ama bu sadece nefes alarak yaşaması demek de olur. Daha kolay bir yolu var. Mesela 200-300 bin liralık takı almasanız mı?12 Yorumla
Soran+1 yılBen de almamayı tercih ettim
+1 yıl4 kişilik bir aile için açlık sınırı 13.334 TL olmuş yoksunluk sınırı 43.433 TL asgari ücret açlık sınırının altında İstanbul'da normal bir ilçede normal bir dairenin kirasına bile yetmez asgari ücret. Bu ekonomik şartlarda erkekler olarak evlilikten soğuduk takı parası biriktirmek bir tarafa doğru düzgün beslenemiyoruz spor, sosyal faaliyet, sağlık giderleri (psikolojik destek vs) yeterli olmadığı için bir çoğumuz ya obezite ile uğraşıyoruz ya da asosyal psikolojik sorunları olan bireyleriz. Uzun lafın kısası kötü günler bitti artık daha kötü günler bizi bekliyor.
10 Yorumla
+1 yılbu yaş aralığında zor, önceden bir birikimle gelinmeliydi ama hayat şartları herkes için aynı değil maalesef bu yüzden herkes kendi standartlarında bir kişi ile evlilik kurmalı. hiçbir şeyi olmayan kadının da gereksiz yere karşı taraftan altın istemesine karşıyım.
40 YorumlaTakı şart mı? Buzdolabı şart, çamaşır makinesi şart, mobilya şart, kullanım eşyaları şart ama kola boyuna süs diye takılan bir obje asgari ücretle çalışan bir insana neden dayatılır? Takılar mı çamaşır yıkacak, ürünleri serin tutacak, takıların mı üstüne yatıp uyuyacaksınız? Bunun gerekliliği nerede, ailene ve evleneceğin insana bir sor.
36 Yorumla
Soran+1 yılKızın garantisiymiş dediklerine göre
- +1 yıl
Saçmalık. Benim ailem benim için böyle bi talepte bulunsa utancımdan yerin dibine girerim. Neyin garantisi bu eşya mı alıyorsun kasko mu ödüyorsun. Kızlarını evlendirmiyolar onlar koca ödemeli BES yapmışlar. Sene olmuş 2023 hayat yeterince zor değilmiş gibi bi nikahla mümkün olan bir evliliği saçma sapan koşullarla zorlaştırıyorlar. Sen enayi değilsin, kız mal değil karşıklı bir yuva kuracaksınız hepsi bu. Ne takısı ne masrafı ne garantisiymiş bu çok onur gurur kırıcı bi durum halbuki maddi durumun el verişliyse jest olması gereken bi hediyenin böyle çirkin bişeye sebep olmasıda ayrı enteresan. O hediyede sadece kıza değil çiftin yatırımı olur çocuk için ya da zor zmanlar için. Abim var gelinler böyle bi talepte bulunmadı. Ablamlar var ne babam ne annem karşı taraftan böyle bi talepte ne bulundu ne ima etti. Herkes gücünün yettiğince ne eksikse almaya çalışır bunun kızı erkeği yok.
Soran+1 yılAynı fikirdeyim zaten " Zengin koca bul" dedim kendilerine...
+1 yılBence o birikimi takıya değil dövize yapıp ortak hesabınıza atın. Düğünde imitasyon takı takın. Davetliler gerçek takar illaki ama iki tarafın ailesi sahte taksın kim anlayacak sonuçta. Çok yüksek mebla biriktirip altın alacağız diye kendinizi yıpratmayın.
20 YorumlaEvlenmek çok da gerekli değil aslında şu devirde evlenmeden herkes herşeyi yapıyor yani ne bilim şıp sewdi bosancaksa neden bu kadar masrafa giriyolar sadece altın da değil ev bulması kiradir o bu şu ay bunu yazarken yaşlandım cart curt saçma yani kendinizi geliştirin bı de ben kendimi daha gelistirememisim kendim olamamisim evlenip yüke mi giriyim erken yaşta saç dokulmesi sebebi çocuk olcak sonra ogrenmedigim öğrenme aşamasında olduğum yanlış şeyleri ona mi ogretcem saçma saçma saçma ay çok kötü nesil
20 Yorumla
+1 yılBiriktiremezsin. Yardım almadan veya işini değiştirmeden olmaz o iş.
Ayrıca şu evlilik için "Altın" şartı arayanlara tilt oluyorum. Şükür bizim ailede evlenen kadınlar da, erkekler de öyle 300-400 bin liralık masraf yapmadı.
Normal bilezik, yüzük alındı ve toplasan günümüz parasıyla 100 bin lira anca eder. Ondan sonra da millet gelip taktı. Düğün vs. olmuyor bizde genelde. Nikah töreni olur bir mekanda. Masraf da az olur mis gibi borçsuz harçsız evlenir çiftler.
20 Yorumla
+1 yılEk işle ancak borswyler yapilabilir. Bunu ikinci bir yerde calismak olarak da soylemiyorum. Olursa en azindan duzenli para gelir ek isten fakat internet uzerinden birseyler satabilirsin mesela. Para getirecek bir zanaatin var mi? Müzik gibi, enstrüman çalmak gibi. Izin gunlerinde sokak sarkiciligi yapabilirsin. Gibi gibi
10 YorumlaSoygun planı yapıp banka soyar viya dededen babadan kalanı satar savar versa tabiki veya iç organlarını satar veya tefeciye gidip kendini öptürür ula bu nası soru böyle 200 -300 takı parası mı olur yuh be artık biz külfetsiz olsun diyoruz millet külfeti artırmanın derdinde
00 Yorumla
+1 yılAlmayız olur biter hayatım. soruya bak sanki farz olmazsa olmaz gibi yazmış. arkadaş şunu idrak edin o insanla mutluluk için evlenin. paranin işe yaramadıği durumlar var. tamam kötü cikarsa hatun filozof olursun felan diyor sokrat ama kendi yanmış bizi de yakacak kardeşim. her neyse hayat kısa konun birbirinize.
00 Yorumla200-300 bin altın isteyen kızla evlenmez konu kapanır. Evlilik yeni bir yuva yeni bir aile kurmaktır. Adam evliliğe geleceğe dönük 5 yıllık geliri kadar borçla girerse zaten evlilik değil kölelik başlıyor demektir. Gerek yok o kadar kasmaya. Evlenmesin onunla o kadar
00 YorumlaEşim ile düğünsüz sade bir nikah kıyarak evlendik. Kendisini ‘içten, samimi ‘ sevdiğim için altın gibi bir beklentim hiç olmadı. Zaten 200-300 bin takı parası bekliyorsa bir kadın zengin arayışındadır. Zira asgari ücretle çalışan birinden bunu beklemek aptallık olurdu.
37 Yorumla- +1 yıl
bedavaya gitmişin yani
- +1 yıl
Ben bi eşya değilim bedavaya ya da parayla gideyim. Kendinizi ‘eşya’ olarak görüyor iseniz o sizin sorununuz. Bence gerçekten yürekten seven bir insan altın peşinde olmaz. Eşimin durumu yoktu alamadı şimdi yavaş yavaş çalışarak alıyoruz. İlla ki 200-300 bin liralık altın takması şart değildi onunla evlenmem için. Herşeyiniz gösteriş olmuş.
- +1 yıl
erkekler öyle görüyor sonuç olarak senin görüp görmemen önemli değil
- +1 yıl
böyle yapan bi kadına da kocası seni bedavaya aldım dedi
- +1 yıl
erkekler kendi diyor
+1 yıl1 Yemeden içmeden
2 bilmem kaç yıl beklemek zorunda olarak
3 Biriktirmek zorunda kalmayarak
4 Daha önceden başlayıp simdiye kadar biriktirmiş olarak14 Yorumla
Soran+1 yıl3. seçenek bana göre daha iyi gibi
- +1 yıl
Yani böyle bı şart kosuyorsa sana ha tabi hiç olmasın degil olmalı ama sırf taki için zor durumda birakiyorsa seni 🤷
Soran+1 yılAnlamadım bu tumceyi
- +1 yıl
Yani takı hiç olmaz değil olmalı ama seni zor durumda bırakacak bir miktarsa s ni düşünmüyor demektir
+1 yıl200-300 bin lira takı parası isteyen yamyamlardan uzak durarak meselâ.
40 YorumlaPara için değilde mutluluğun için seninle birlikte olacak, hayat arkadaşlığı yapacak birini bulmalısın.
24 Yorumla- +1 yıl
Eski, yeni diye bir şey yok. Aile yapısı, hoşgörü , anlayış olayı var. Benim aile yapımın önceliği mutluluk. Maddi olarak bir dayatma içine girmezler insanlara karşı. Çünkü, elalemin ne dediğinden önce ortada olan sevgiye, çabaya bakarlar. Böyle bir bakış açısına sahipler, sahibim. Umuyorum ki, herkes edinsin bu olguyu.
- Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılAga o işi unut hayal artık ev kurmak vs imkansız onu geçtim artık kıyafet bile lüks oldu temel ihtiyaçlar örneğin bir markete gittim en kötü 600 TL Lik oldum geldim mesala hiç bişey de almadım üstelik artık paranın adı var tadı yok
00 Yorumla
+1 yılEvlenmesin ozaman. evde kalsin herkss memur hakim savci burokrat bulsun ne tuafsiniz ha... peki neden evlenen erkek memur oluyo ana babasinun bakamadığına biz neden bakalim. ybuada bakiyor ailem der birileri ! ozaman neden babanin evinde durmuyorsun yadaaa neden sen okumadin... yonden dusundunuzmu
02 Yorumla
Soran+1 yılUniversiteli asgari ücretlilerden haberin var mı
- +1 yıl
Haberim var sen yazdigimi anladin mi
Takı takma abi ya zorlama kendini hiç karşıdaki seni anlıyor ise doğru kişidir ztn anlamiyorsa boş ver Allah işaret yolluyor yanlış kisi
30 YorumlaKendi standartlarına uygun olmalı genelleme yapmak doğru olmaz, yaşın doğruysa bu zamana kadar birikimin olmalıydı.
11 Yorumla
Soran+1 yılHayat herkes için aynı değil...
Çok zor başımızda ki müslümanlar sükür edin diyorlar kendileri boluk içinde yüzüyorlar onlara göre hava hoş neye şükür edelim neye göre düzenlendi bu asgari ücret asgari ücret 11 bin ev kirası 11 bin bi çay olmuş 20 tl gelde geçin evlen düğün 200 bin altın 400 bin beyaz eşya 100 bin mobilya 100 bin ev 2 3 milyon araba 700 bin gariban ne yapsın insanlar çöplerden ekmek topluyor kirada olan evli insanlar kıt kanat geçiniyor Allah gariban insanların yardımcısı olsun
10 Yorumla
+1 yılGerçekten çok zor. Biz de yaza evlenmeyi düşünüyoruz. İkimizin maası toplam 40.000₺ civarı ama çok zor biriktirebiliyoruz. Allah yardımcımız olsun hepimizin
10 Yorumla
+1 yılÇevremdeki çogu insanlar artık emitasyon takıyor arkadaşım annesi gile bile söylemedi bankaya attık dedi bu sadece iki kişinin anlaşacağı bir şey öyle herkes karışırsa zaten olmuyor.
10 YorumlaEvlenin abi evlenin
Sisteme köle devşirin
Eğitimlisiniz başarılısınız ya çocuklarınız da vatan millete yararlı olur boş oksijen sarfetmez
2 Üniversite 1 yurt dışı Eğitimi tamamladım sizin kadar evlilik hususuna sıcak bakmıyorum00 Yorumla
+1 yılSadece o mu? Ev var araba var ev eşyası beyaz eşya şu bu. asgari ücretle nefes almak imkansız bunları yapması uzaya bisiklet ile çıkma ihtimalinden bile daha düşük.
10 Yorumla
+1 yılAcele etmeyip iki üç yıl sonra evlenerek. Zaten takıları düğün borcuna yatiriyorlar sonra.
22 Yorumla
Soran+1 yılO kadar borçlanmanın alemi ne?
- +1 yıl
Sonuc olarak düğün yapacaksin degil mi
- Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılBanka soyarak🤔 Ha bu olmaz dersen ülke insanının yaptığı gibi çalıp çırparak😂 bu ara baya moda oldu çalmak😂😂
24 Yorumla- +1 yıl
Bankalar boş para yok banka seni soyar 😂😂😂
- +1 yıl
Doğru dedin😂
- +1 yıl
Herkes paraları Dubai kaçırıyor seninle beraber dubai yi soyalım 😂😂😂😂
- +1 yıl
Araba parası çıkar tam alacam fiyatlar yökseliyor hayalimi çaldılar 😂
- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılParayla evlenilmiyor aileler hala bunu anlamadı evlenirken taki sarti koşmak kızını para karşılığı satmakla aynı şey... çocuğa sorarsın durumu neye müsaitse onu takar..
Karşılıklı iyi niyet lazim00 Yorumla
+1 yılAbim sen 300 bin TL takı parasını ne yapacaksın Allah aşkına? Evini al içini düz tamam. Eğer senden 300 bin TL takı parası istiyorlarsa zaten evlenme sen.
00 Yorumla
+1 yılDegil 200 300 taki parasi bu tarz konulara girenin ailesiyle ve bunun soz konusu edilmesine bile musama gosteren kadinla olma derim. Sana bir abi tavsiyesj
00 Yorumla
+1 yılBen takılara para yetmiyor dedim napcaz dedim. Bilmiyorum dedi Hiç gerek yok falan demedi.
Sartmi bu altın anlamiuorum yoksa nerden bulcaz
Eşya almaya zor para yetcek00 Yorumla
+1 yılZor gerçekten çok zor dostum. Bu devir de eski adetleri yerine getirmek cidden çok zor. Kızla konuş ve sade nikah yapın takıların olmayacağını söyle. Üzgünüm sevgi bu değil, böyle olmamalı!!!
00 YorumlaPara biriktirmek yerine senden maddi olarak beklentisi olmayacak, düğün istemeyen seninle çalışıp mutlu bir şekilde yuva kurmak isteyen birisini bul bence
00 Yorumla
+1 yılBiriktiremez ya evlenmeyecek ya da kadın takı diye kafayı yemeyecek
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmemeyi tercih ettim
- +1 yıl
Maddiyata bu kadar düşkün insanlar. kendilerine zengin erkek bakmalı boşuna kimse kimsenin kalbini kırmamalı
Yazık yav bu erkeklere reis sana evlilik için şart koşan biriyle evlenme. Evlilikte veya çocukta keramet yoktur. Borçla oluşan evlilikte dertle biter
00 YorumlaAkıllı biri evlenmez ama kızlar evlenmezse evde kalır o yüzden erkekleri evlilik cehennemine çekenler kadınlardır
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyin gerek yok evliliğe ayrıca evlenecen doyecmasraf yapmak mantıksız takı Felan çok gerkesiz mal mı satın alıyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılKöyde tarla miras bişey vardır. Satar onu. Şehirde kirada oturur. Sonra mutsuzluğuna mutsuzluk ekler. Cesaretı olan boşanır. Olmayan sürünür
00 Yorumla
+1 yılKendisi tek biriktirmesin kız tarafı da biriktirdim, saçma sapan adetler (sandık, kapıda beklemek falan .) olmasın
00 YorumlaEvlenmek isteyen gençler için işi kolaylaştırmak yerine zorlaştıranlar evlilik ihtimlekerini unutsunlar. Min 1 milyon gidecek 2024'te
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYumurta gte dayandı mi sorulan soruya benziyor... ise başladığında parayı çar cur yapmadan azar azar 3-4 bin şeklinde biriktirsen zaten yeterince birikmiş olur
05 Yorumla
Soran+1 yılBen yemedim sen ye olayı mı? Biriktir el kızına ver sonra anlaşamadık desin çeksin gitsin
Soran+1 yıl@emreg16 dışarı çıkmakla ne alaka?
Cevap sahibi+1 yıl@emreg16 aynen knk
+1 yılİnsanlar bu devirde elini vicdanına koyup hareket etmeli. Bu kadar altın istemek saçmalıktan başka bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılo parayı kendim için biriktirirdim kendim için derken evlenmek için değil kendi geleceğim hayallerim için
00 YorumlaBirikmez, saçma adetler 200-300 bin takı bi o kadar da diğer masraflar tutar uzunca bir süre çalış sen
00 Yorumla
+1 yılBiraz şu devirde nasıl zor olduğunu anlasalar keşke. İnsanlar kendi maaşıyla zor ay sonunu getiriyor altın da az oluversin nolur acaba
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 884 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir şey yememesi içmemesi barınmaması ve fatura ödememesi lazım
12 Yorumla- +1 yıl
Yine yetmez
+1 yılŞu düğün ve takı kadar saçma bir şey görmedim Allah sabır versin.
10 Yorumla
+1 yılÖyle kızlara değer verieseniz daha cok çalışırsınız
10 Yorumla
+1 yılBu devirde asgarî ücretle geçinmek zorken, takı parasını biriktirmek imkansız
00 YorumlaAsgari ücretli evlenmesin zaten. Perisan olur pert olur yazik olur
00 YorumlaGit gez o parayla gidip bi kızı satın alacağına
00 YorumlaTakı parası da iyimiş, imkanın olduğu kadarını kabul edecek biriyle evlenmelisin bence
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 365 cevap paylaştı. 30 ay kadar hiç bişey yiyip içmemen lazım o şekilde anca
00 YorumlaBankalar bugün için var en zayıf anında kadınlarla iş birliği yapıp bizi bitirmek için
00 Yorumla
+1 yılO takıları şart koşanların hayatları yalan. Sal gitsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim eşimde ben o kadar takı istemememe rağmen sırf bazı giderler için ek işe girmişti nişanlıyken sonra hastalandı. Rabbim önce sağlık versin altın para boş sevdiğim iyi olmadıktan sonra
03 Yorumla- +1 yıl
Ne kadarlık evlisin?
Cevap sahibi+1 yıl@Kriminal_Kalp 6 ay oldu
- +1 yıl
Aranız nasıl?
Öyle takılar takılmıyor artık. İsteyen varsa defolsun bir zahmet. 😉
00 Yorumla
+1 yılkızlar onu düşünmez ki. Önce gösteriş sonra geçim sıkıntısı daha sonra da boşanarak erken emeklilik
00 Yorumla
+1 yılEk iş.. işini değiştirebilir, ticarette şansını deneyebilir vs vs asgari ile zor maalesef
00 YorumlaHiç bir zaman bu kadın için erkek için bu zamanda asla birikim yapılmıyor
40 Yorumla- Devamını Gör (82)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat