• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Para & Ekonomi

Asgari ücretli biri evlenmek için 200-300 bin TL takı parasını nasıl biriktirebilir?

Gizli Üye
Gizli Üye
(36-45)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
65
Yapay Zekaya Sor
Asgari ücretli biri evlenmek için 200-300 bin TL takı parasını nasıl biriktirebilir?
Evlilik Soruları Para Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • İsimsizk994
    İsimsizk994 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 94%
    +1 yıl

Arkadaş karşıyım şu milletin nefsini tatmin etmeye ya millete gösteriş yapmak için bu kadar para harcamaya değmez ki o parayla ev dizilir. ama millet parayı harcıyor ediyor sonra eşyaları borca alıyor. Evlenmek parayla değil ki imam nikahı da parayla resmi nikah da parayla millet takı takıcak diye bir sürü parayı düğün yapmaya harcıyor millet sonra milletin taktığı takılarlada eşya alıyorlar hatta borca giriyorlar. Takı takıcalmplan insan evlenince evine misafir gelir takını takar. Bide gelinler diyokarki 1 kere evleniyor ulan siz 1 kere evleniyorsun da biz 3 4 yılda bir mi evleniyoz KENDİNİZE DÜĞÜN YAPIP GÖSTERİŞ YAPMAK İSTEYEN DEĞİL YUVA KURMAK İSTEYEN İNSANLAR BULUN GEREKİRSE AYRILIN

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• sosyalik
    sosyalik Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29 , eic 89%
    +1 yıl

Valaha kardeşim oyle birinin senle evlenmek için başka neden leri olduğunu düşünürüm her şey ameliyat değil yemeğin varsa ocakta evinde huzur varsa bu önemli bu kızlar be zannediyor altının var güvenden mi var diyolar anlamıyorum yani yüzük küpe saat bi iki bilezik te hakkıdır tamm da 200 bin 300 bin nedir huzuru olucakmi döven bi koca olucak mi söven bi koca olucak mi bunları güvence altına alsınlar bence bu nedir ya oyle biriyle evlenme bile sen kendine bugüne kadar oyle bi yatırım yapabildinmi ki o da sende bunu istiyor milletin derdine bak bide evlenmek için bu kızları istedikleri şeylere bak mal gibi kendilerini sararmış gibi bu nedir yani ya koca sana anlayışlı güvenilir aldatmaya çokluğuna çocuğuna bulabilecek bi insan ölçekli bunları düşünsünler önce maadiyat nedir eşine ilerde yardimcibolur beraber biriktirrsiniz bi kişinin yapıp kaldıracağı bisey değil bu benim fikrim bu yönde gene sen bilirsin

0
    0 Yorumla
  • MertKayaci96
    MertKayaci96 Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Asgari ücretli evlenmek için..200-300 bin. tl. lik takı parası biriktirmemelidir. Hedefi bu olmamalıdır. Daha ulaşılabilir.. gerçekçi hedeflerin olmalı. Evlenmek için 200-300 bin. tl. karsiligi altın.. takı beklentisi olan kız arkadaşından vazgecerek yeni bir başlangıç yapmak.. senin için başlangıçların en hayırlısı gibi görünüyor. Asgari ücretli çalıştığını bildikleri halde bu seviyede takı bekleyen bir kız arkadaşın ve ailesi falan varsa.. direk iletişimi kesmelisin. Bugün halden.. bugün yoktan.. bugün bütçe yapmak ve tutumlu olmaktan anlamayan kız ve kız tarafı.. hadi o takıyı topladım Allah mağfaza.. yarın evliliğinde zehir eder. Benden söylemesi.

0
    0 Yorumla
  • Savas86
    Savas86 Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 97%
    +1 yıl

Böbreğini satarak. 450 500 eder. 300 takılara verirsin 200 de sana kalır. Şaka yapmıyorum ciddiyim. Dostum yanlış anlama. Asgari ücretin kendisi şaka. Bunu bu insanlara reva gören sistem şaka. Avrupa ve Amerika da. Asgari ücret kazanan kişilere yıl sonunda maaşından kesilen vergi geri ödeniyor. Ülkemizde de uygulansa fakir halk rahatlar enflasyon yaratmadan.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

68

Cevap

74

Cevap

• Wineandorange
    Wineandorange Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

O takı parasını biriktirip takı alıp bi kızla evlenip versen hayat sana bu birikiminin garantisini verecek mi vermicek hem de hiç. Takı tokayla evlenmeyi şart koşan kadın bulmak yerine önce paranı biriktirip tatile git ve kendine şunu de "benimle evlenmek isteyen benden neden 200-300 bin" değerinde takı istesin.. evlilik cidden bu şekilde bisey mi diye iyice düşün.. Mesela niye başka ülkelerde böyle değil sadece bizde böyle diye bi kavramaya çalış gerçekleri ve seni sahiden şart şurt koymadan sevip evlenmek isteyenle evlen. Takı tuku yerine hayatım biz bu parayı yiyelim güzel anlar biriktirirek kendimize harcayalım. Bilemem senin hayalin anlayışın ne yönde ama bu devirde ve şartlarda asgari ücretli bi çalışanın sırf takı parası için bunca eziyete girmesi bana komik geliyor saçma geliyor hele hele evlilik müessesi adı altında kadınların kocalarını "banka" kocaların da kadınlarını "se**s aracı" görmeleri rezil rüsva bir şey. Fikrini bilemem ama saygı duyarım. Karar senin kardeş.

4
    0 Yorumla
  • NilHatun
    NilHatun Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Asgari ücrette çalışan bu kişinin evi kira mı? Evi kiraysa tek başına mı yaşıyor? Tek yaşamıyorsa kaç kişi ev kirasını ve masraflarını bölüşüyor?

Tek yaşıyorsa ve kirası makul bir tutarsa, masraflarından çokça kıssa dahi köşeye her ay 3 bin atsa 8 yıl gibi bir sürede biriktiriyor.

Ev kirasını bölüşüyorsa ve her ay 6 bin biriktirme 4 yılda 300 bine yakın paran birikir.

Ev kira değilse aylık 8 bin köşeye atsa 3 senede 288 bin lirası olur. Ama bu sadece nefes alarak yaşaması demek de olur. Daha kolay bir yolu var. Mesela 200-300 bin liralık takı almasanız mı?

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben de almamayı tercih ettim

Yorumla
    • NilHatun
      NilHatun
      +1 yıl

Mantıklı.

Yorumla
  • CeyinBerrahi
    CeyinBerrahi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

4 kişilik bir aile için açlık sınırı 13.334 TL olmuş yoksunluk sınırı 43.433 TL asgari ücret açlık sınırının altında İstanbul'da normal bir ilçede normal bir dairenin kirasına bile yetmez asgari ücret. Bu ekonomik şartlarda erkekler olarak evlilikten soğuduk takı parası biriktirmek bir tarafa doğru düzgün beslenemiyoruz spor, sosyal faaliyet, sağlık giderleri (psikolojik destek vs) yeterli olmadığı için bir çoğumuz ya obezite ile uğraşıyoruz ya da asosyal psikolojik sorunları olan bireyleriz. Uzun lafın kısası kötü günler bitti artık daha kötü günler bizi bekliyor.

1
    0 Yorumla
  • tırttırtıl
    tırttırtıl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl

bu yaş aralığında zor, önceden bir birikimle gelinmeliydi ama hayat şartları herkes için aynı değil maalesef bu yüzden herkes kendi standartlarında bir kişi ile evlilik kurmalı. hiçbir şeyi olmayan kadının da gereksiz yere karşı taraftan altın istemesine karşıyım.

4
    0 Yorumla
  • NNillay
    NNillay Takip Et
    Xper 4 Yaş: 32 , eic 93%
    +1 yıl

Takı şart mı? Buzdolabı şart, çamaşır makinesi şart, mobilya şart, kullanım eşyaları şart ama kola boyuna süs diye takılan bir obje asgari ücretle çalışan bir insana neden dayatılır? Takılar mı çamaşır yıkacak, ürünleri serin tutacak, takıların mı üstüne yatıp uyuyacaksınız? Bunun gerekliliği nerede, ailene ve evleneceğin insana bir sor.

3
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kızın garantisiymiş dediklerine göre

Yorumla
    • NNillay
      NNillay
      +1 yıl

Saçmalık. Benim ailem benim için böyle bi talepte bulunsa utancımdan yerin dibine girerim. Neyin garantisi bu eşya mı alıyorsun kasko mu ödüyorsun. Kızlarını evlendirmiyolar onlar koca ödemeli BES yapmışlar. Sene olmuş 2023 hayat yeterince zor değilmiş gibi bi nikahla mümkün olan bir evliliği saçma sapan koşullarla zorlaştırıyorlar. Sen enayi değilsin, kız mal değil karşıklı bir yuva kuracaksınız hepsi bu. Ne takısı ne masrafı ne garantisiymiş bu çok onur gurur kırıcı bi durum halbuki maddi durumun el verişliyse jest olması gereken bi hediyenin böyle çirkin bişeye sebep olmasıda ayrı enteresan. O hediyede sadece kıza değil çiftin yatırımı olur çocuk için ya da zor zmanlar için. Abim var gelinler böyle bi talepte bulunmadı. Ablamlar var ne babam ne annem karşı taraftan böyle bi talepte ne bulundu ne ima etti. Herkes gücünün yettiğince ne eksikse almaya çalışır bunun kızı erkeği yok.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Aynı fikirdeyim zaten " Zengin koca bul" dedim kendilerine...

Yorumla
    • NNillay
      NNillay
      +1 yıl

👍en iyisini yapmışsın. Geçmiş olsun zarara girmeden kurtulmuşsun.

Yorumla
    • Yapgu
      Yapgu
      +1 yıl

Size helal olsun böyle düşünen birilerinin olduğunu bilmek ne büyük şans ama keske bizlerde ki bu elalemi memnun etme hastalıgı olmasaydı iyi olurdu

Yorumla
    • 1asosyal
      1asosyal
      +1 yıl

Kızın yarın ölmeyecek garantisi de var yanında demekki. ..

Yorumla
  • Kelebekomrukadarr
    Kelebekomrukadarr Takip Et
    Xper 7 Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl

Bence o birikimi takıya değil dövize yapıp ortak hesabınıza atın. Düğünde imitasyon takı takın. Davetliler gerçek takar illaki ama iki tarafın ailesi sahte taksın kim anlayacak sonuçta. Çok yüksek mebla biriktirip altın alacağız diye kendinizi yıpratmayın.

2
    0 Yorumla
  • beyzüüü
    beyzüüü Takip Et
    Xper 4 Yaş: 21
    +1 yıl

Evlenmek çok da gerekli değil aslında şu devirde evlenmeden herkes herşeyi yapıyor yani ne bilim şıp sewdi bosancaksa neden bu kadar masrafa giriyolar sadece altın da değil ev bulması kiradir o bu şu ay bunu yazarken yaşlandım cart curt saçma yani kendinizi geliştirin bı de ben kendimi daha gelistirememisim kendim olamamisim evlenip yüke mi giriyim erken yaşta saç dokulmesi sebebi çocuk olcak sonra ogrenmedigim öğrenme aşamasında olduğum yanlış şeyleri ona mi ogretcem saçma saçma saçma ay çok kötü nesil

2
    0 Yorumla
  • Seinjerlin
    Seinjerlin Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Biriktiremezsin. Yardım almadan veya işini değiştirmeden olmaz o iş.

Ayrıca şu evlilik için "Altın" şartı arayanlara tilt oluyorum. Şükür bizim ailede evlenen kadınlar da, erkekler de öyle 300-400 bin liralık masraf yapmadı.

Normal bilezik, yüzük alındı ve toplasan günümüz parasıyla 100 bin lira anca eder. Ondan sonra da millet gelip taktı. Düğün vs. olmuyor bizde genelde. Nikah töreni olur bir mekanda. Masraf da az olur mis gibi borçsuz harçsız evlenir çiftler.

2
    0 Yorumla
  • pinarzengin1
    pinarzengin1 Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 58%
    +1 yıl

Ek işle ancak borswyler yapilabilir. Bunu ikinci bir yerde calismak olarak da soylemiyorum. Olursa en azindan duzenli para gelir ek isten fakat internet uzerinden birseyler satabilirsin mesela. Para getirecek bir zanaatin var mi? Müzik gibi, enstrüman çalmak gibi. Izin gunlerinde sokak sarkiciligi yapabilirsin. Gibi gibi

1
    0 Yorumla
  • Keskin58
    Keskin58 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Soygun planı yapıp banka soyar viya dededen babadan kalanı satar savar versa tabiki veya iç organlarını satar veya tefeciye gidip kendini öptürür ula bu nası soru böyle 200 -300 takı parası mı olur yuh be artık biz külfetsiz olsun diyoruz millet külfeti artırmanın derdinde

0
    0 Yorumla
  • yaparsınyavrum
    yaparsınyavrum Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 62%
    +1 yıl

Almayız olur biter hayatım. soruya bak sanki farz olmazsa olmaz gibi yazmış. arkadaş şunu idrak edin o insanla mutluluk için evlenin. paranin işe yaramadıği durumlar var. tamam kötü cikarsa hatun filozof olursun felan diyor sokrat ama kendi yanmış bizi de yakacak kardeşim. her neyse hayat kısa konun birbirinize.

0
    0 Yorumla
  • 1asosyal
    1asosyal Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 100%
    +1 yıl

200-300 bin altın isteyen kızla evlenmez konu kapanır. Evlilik yeni bir yuva yeni bir aile kurmaktır. Adam evliliğe geleceğe dönük 5 yıllık geliri kadar borçla girerse zaten evlilik değil kölelik başlıyor demektir. Gerek yok o kadar kasmaya. Evlenmesin onunla o kadar

0
    0 Yorumla
  • selin97ms
    selin97ms Takip Et
    Xper 3 Yaş: 28
    +1 yıl

Eşim ile düğünsüz sade bir nikah kıyarak evlendik. Kendisini ‘içten, samimi ‘ sevdiğim için altın gibi bir beklentim hiç olmadı. Zaten 200-300 bin takı parası bekliyorsa bir kadın zengin arayışındadır. Zira asgari ücretle çalışan birinden bunu beklemek aptallık olurdu.

3
    7 Yorumla
    • zMejorGato
      zMejorGato
      +1 yıl

bedavaya gitmişin yani

Yorumla
    • selin97ms
      selin97ms
      +1 yıl

Ben bi eşya değilim bedavaya ya da parayla gideyim. Kendinizi ‘eşya’ olarak görüyor iseniz o sizin sorununuz. Bence gerçekten yürekten seven bir insan altın peşinde olmaz. Eşimin durumu yoktu alamadı şimdi yavaş yavaş çalışarak alıyoruz. İlla ki 200-300 bin liralık altın takması şart değildi onunla evlenmem için. Herşeyiniz gösteriş olmuş.

Yorumla
    • zMejorGato
      zMejorGato
      +1 yıl

erkekler öyle görüyor sonuç olarak senin görüp görmemen önemli değil

Yorumla
    • zMejorGato
      zMejorGato
      +1 yıl

böyle yapan bi kadına da kocası seni bedavaya aldım dedi

Yorumla
    • selin97ms
      selin97ms
      +1 yıl

Öyle bir şey diyorsa veyahutta düşünüyorsa o onun problemi sonuç olarak benim alnım ak başım dik. Ayrıca herkesin öyle yapacağı ne malum, kahin gibi konuşuyorsun😂

Yorumla
    • zMejorGato
      zMejorGato
      +1 yıl

erkekler kendi diyor

Yorumla
    • selin97ms
      selin97ms
      +1 yıl

Öyle diyen erkekle zaten evlenilmez bence. He sonradan da söylüyorsa pişmanlık der geçersin. Yapacak bişey yok insan oğlu çiğsüt emmiş.

Yorumla
  • Yenilenyeniden
    Yenilenyeniden Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 95%
    +1 yıl

1 Yemeden içmeden
    2 bilmem kaç yıl beklemek zorunda olarak
    3 Biriktirmek zorunda kalmayarak
    4 Daha önceden başlayıp simdiye kadar biriktirmiş olarak

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

3. seçenek bana göre daha iyi gibi

Yorumla
    • Yenilenyeniden
      Yenilenyeniden
      +1 yıl

Yani böyle bı şart kosuyorsa sana ha tabi hiç olmasın degil olmalı ama sırf taki için zor durumda birakiyorsa seni 🤷

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anlamadım bu tumceyi

Yorumla
    • Yenilenyeniden
      Yenilenyeniden
      +1 yıl

Yani takı hiç olmaz değil olmalı ama seni zor durumda bırakacak bir miktarsa s ni düşünmüyor demektir

Yorumla
  • Alacabulaca
    Alacabulaca Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

200-300 bin lira takı parası isteyen yamyamlardan uzak durarak meselâ.

4
    0 Yorumla
  • тαмαяιѕк
    тαмαяιѕк Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 74%
    +1 yıl

Para için değilde mutluluğun için seninle birlikte olacak, hayat arkadaşlığı yapacak birini bulmalısın.

2
    4 Yorumla
    • cyrax1
      cyrax1
      +1 yıl

Ne anlatıyon, gelmişsin kaç yaşına

Yorumla
    • Dreammmm_
      Dreammmm_
      +1 yıl

Bu eskidendi hayat arkadaşı flan şimdi evleniyorsan bile anlaşma yapıyorsun aşk karn doyurmaz yeşil çam filmin de değiliz zaten gerçekten parasız sadet olunmuyor

Yorumla
    • тαмαяιѕк
      тαмαяιѕк
      +1 yıl

Eski, yeni diye bir şey yok. Aile yapısı, hoşgörü , anlayış olayı var. Benim aile yapımın önceliği mutluluk. Maddi olarak bir dayatma içine girmezler insanlara karşı. Çünkü, elalemin ne dediğinden önce ortada olan sevgiye, çabaya bakarlar. Böyle bir bakış açısına sahipler, sahibim. Umuyorum ki, herkes edinsin bu olguyu.

Yorumla
    • cyrax1
      cyrax1
      +1 yıl

Olguyu ben kaybettim
      Çünkü bunun sürekliliği imkansız
      Evliyken beğeneceğim karakterine duruşuna hayran olacağım illa ki başka kadınlar olacak ve onları kazanmak için boşanamam
      Tek kişi kendine ket vurmak olur özgürlüğüne, belki de gençliğine

Yorumla
  • Tuğberk_Bey
    Tuğberk_Bey Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 48%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı.

Aga o işi unut hayal artık ev kurmak vs imkansız onu geçtim artık kıyafet bile lüks oldu temel ihtiyaçlar örneğin bir markete gittim en kötü 600 TL Lik oldum geldim mesala hiç bişey de almadım üstelik artık paranın adı var tadı yok

0
    0 Yorumla
  • yigitkmutn
    yigitkmutn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Evlenmesin ozaman. evde kalsin herkss memur hakim savci burokrat bulsun ne tuafsiniz ha... peki neden evlenen erkek memur oluyo ana babasinun bakamadığına biz neden bakalim. ybuada bakiyor ailem der birileri ! ozaman neden babanin evinde durmuyorsun yadaaa neden sen okumadin... yonden dusundunuzmu

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Universiteli asgari ücretlilerden haberin var mı

Yorumla
    • yigitkmutn
      yigitkmutn
      +1 yıl

Haberim var sen yazdigimi anladin mi

Yorumla
  • askomyeto
    askomyeto Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 64%
    +1 yıl

Takı takma abi ya zorlama kendini hiç karşıdaki seni anlıyor ise doğru kişidir ztn anlamiyorsa boş ver Allah işaret yolluyor yanlış kisi

3
    0 Yorumla
  • Eddoşşş
    Eddoşşş Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Kendi standartlarına uygun olmalı genelleme yapmak doğru olmaz, yaşın doğruysa bu zamana kadar birikimin olmalıydı.

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hayat herkes için aynı değil...

Yorumla
  • Kancan34
    Kancan34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Çok zor başımızda ki müslümanlar sükür edin diyorlar kendileri boluk içinde yüzüyorlar onlara göre hava hoş neye şükür edelim neye göre düzenlendi bu asgari ücret asgari ücret 11 bin ev kirası 11 bin bi çay olmuş 20 tl gelde geçin evlen düğün 200 bin altın 400 bin beyaz eşya 100 bin mobilya 100 bin ev 2 3 milyon araba 700 bin gariban ne yapsın insanlar çöplerden ekmek topluyor kirada olan evli insanlar kıt kanat geçiniyor Allah gariban insanların yardımcısı olsun

1
    0 Yorumla
  • gamzesari1
    gamzesari1 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Gerçekten çok zor. Biz de yaza evlenmeyi düşünüyoruz. İkimizin maası toplam 40.000₺ civarı ama çok zor biriktirebiliyoruz. Allah yardımcımız olsun hepimizin

1
    0 Yorumla
  • kırmızı_mercan
    kırmızı_mercan Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 37%
    +1 yıl

Çevremdeki çogu insanlar artık emitasyon takıyor arkadaşım annesi gile bile söylemedi bankaya attık dedi bu sadece iki kişinin anlaşacağı bir şey öyle herkes karışırsa zaten olmuyor.

1
    0 Yorumla
  • cyrax1
    cyrax1 Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl

Evlenin abi evlenin
    Sisteme köle devşirin
    Eğitimlisiniz başarılısınız ya çocuklarınız da vatan millete yararlı olur boş oksijen sarfetmez
    2 Üniversite 1 yurt dışı Eğitimi tamamladım sizin kadar evlilik hususuna sıcak bakmıyorum

0
    0 Yorumla
  • ellevoguer
    ellevoguer Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 96%
    +1 yıl

Sadece o mu? Ev var araba var ev eşyası beyaz eşya şu bu. asgari ücretle nefes almak imkansız bunları yapması uzaya bisiklet ile çıkma ihtimalinden bile daha düşük.

1
    0 Yorumla
  • Nar__cicegi
    Nar__cicegi Takip Et
    Xper 6 Yaş: 109 , eic 83%
    +1 yıl

Acele etmeyip iki üç yıl sonra evlenerek. Zaten takıları düğün borcuna yatiriyorlar sonra.

2
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

O kadar borçlanmanın alemi ne?

Yorumla
    • Nar__cicegi
      Nar__cicegi
      +1 yıl

Sonuc olarak düğün yapacaksin degil mi

Yorumla
  • tortitotilla
    tortitotilla Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 444 cevap paylaştı.

Banka soyarak🤔 Ha bu olmaz dersen ülke insanının yaptığı gibi çalıp çırparak😂 bu ara baya moda oldu çalmak😂😂

2
    4 Yorumla
    • İsyankarkader
      İsyankarkader
      +1 yıl

Bankalar boş para yok banka seni soyar 😂😂😂

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

Doğru dedin😂

Yorumla
    • İsyankarkader
      İsyankarkader
      +1 yıl

Herkes paraları Dubai kaçırıyor seninle beraber dubai yi soyalım 😂😂😂😂

Yorumla
    • İsyankarkader
      İsyankarkader
      +1 yıl

Araba parası çıkar tam alacam fiyatlar yökseliyor hayalimi çaldılar 😂

Yorumla
  • biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 31%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.

Parayla evlenilmiyor aileler hala bunu anlamadı evlenirken taki sarti koşmak kızını para karşılığı satmakla aynı şey... çocuğa sorarsın durumu neye müsaitse onu takar..
    Karşılıklı iyi niyet lazim

0
    0 Yorumla
  • MSeyfettinCAN
    MSeyfettinCAN Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 81%
    +1 yıl

Abim sen 300 bin TL takı parasını ne yapacaksın Allah aşkına? Evini al içini düz tamam. Eğer senden 300 bin TL takı parası istiyorlarsa zaten evlenme sen.

0
    0 Yorumla
  • SoraSorabitiremedin
    SoraSorabitiremedin Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 97%
    +1 yıl

Degil 200 300 taki parasi bu tarz konulara girenin ailesiyle ve bunun soz konusu edilmesine bile musama gosteren kadinla olma derim. Sana bir abi tavsiyesj

0
    0 Yorumla
  • Spray_Paint
    Spray_Paint Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 59%
    +1 yıl

Ben takılara para yetmiyor dedim napcaz dedim. Bilmiyorum dedi Hiç gerek yok falan demedi.
    Sartmi bu altın anlamiuorum yoksa nerden bulcaz
    Eşya almaya zor para yetcek

0
    0 Yorumla
  • Kastellorizo
    Kastellorizo Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 98%
    +1 yıl

Zor gerçekten çok zor dostum. Bu devir de eski adetleri yerine getirmek cidden çok zor. Kızla konuş ve sade nikah yapın takıların olmayacağını söyle. Üzgünüm sevgi bu değil, böyle olmamalı!!!

0
    0 Yorumla
  • MrKuzey
    MrKuzey Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Para biriktirmek yerine senden maddi olarak beklentisi olmayacak, düğün istemeyen seninle çalışıp mutlu bir şekilde yuva kurmak isteyen birisini bul bence

0
    0 Yorumla
  • AşkıÖldürmek
    AşkıÖldürmek Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    +1 yıl

Biriktiremez ya evlenmeyecek ya da kadın takı diye kafayı yemeyecek

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evlenmemeyi tercih ettim

• AşkıÖldürmek
      AşkıÖldürmek
      +1 yıl

Maddiyata bu kadar düşkün insanlar. kendilerine zengin erkek bakmalı boşuna kimse kimsenin kalbini kırmamalı

• ouzinyo
    ouzinyo Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 35%
    +1 yıl

Yazık yav bu erkeklere reis sana evlilik için şart koşan biriyle evlenme. Evlilikte veya çocukta keramet yoktur. Borçla oluşan evlilikte dertle biter

0
    0 Yorumla
  • Sametpex
    Sametpex Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39 , eic 92%
    +1 yıl

Akıllı biri evlenmez ama kızlar evlenmezse evde kalır o yüzden erkekleri evlilik cehennemine çekenler kadınlardır

0
    0 Yorumla
  • Kayıpgezginn
    Kayıpgezginn Takip Et
    Yoda Yaş: 79 , eic 97%
    +1 yıl

Evlenmeyin gerek yok evliliğe ayrıca evlenecen doyecmasraf yapmak mantıksız takı Felan çok gerkesiz mal mı satın alıyorsunuz

0
    0 Yorumla
  • prensbey_1
    prensbey_1 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 70%
    +1 yıl

Köyde tarla miras bişey vardır. Satar onu. Şehirde kirada oturur. Sonra mutsuzluğuna mutsuzluk ekler. Cesaretı olan boşanır. Olmayan sürünür

0
    0 Yorumla
  • KaplanKral101
    KaplanKral101 Takip Et
    Guru Yaş: 21 , eic 98%
    +1 yıl

Kendisi tek biriktirmesin kız tarafı da biriktirdim, saçma sapan adetler (sandık, kapıda beklemek falan .) olmasın

0
    0 Yorumla
  • benfavor
    benfavor Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 94%
    +1 yıl

Evlenmek isteyen gençler için işi kolaylaştırmak yerine zorlaştıranlar evlilik ihtimlekerini unutsunlar. Min 1 milyon gidecek 2024'te

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Yumurta gte dayandı mi sorulan soruya benziyor... ise başladığında parayı çar cur yapmadan azar azar 3-4 bin şeklinde biriktirsen zaten yeterince birikmiş olur

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben yemedim sen ye olayı mı? Biriktir el kızına ver sonra anlaşamadık desin çeksin gitsin

Yorumla
    • emreg16
      emreg16
      +1 yıl

KS de ulk defa boyle seninki kadar canım bir yorum gordum hadi matematik bilmiyon diyelim. Hicmi disari cikmiyorsun

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

@emreg16 dışarı çıkmakla ne alaka?

Yorumla
    • emreg16
      emreg16
      +1 yıl

Disari ciksa bu ekonomik sartlarda para biriktirmenin zor oldugunu anlayacakti ama hep baba parasi yemis belliki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@emreg16 aynen knk

Yorumla
  • Mavitüylükelebek
    Mavitüylükelebek Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 77%
    +1 yıl

İnsanlar bu devirde elini vicdanına koyup hareket etmeli. Bu kadar altın istemek saçmalıktan başka bir şey değil

0
    0 Yorumla
  • Şokagirenbimkasiyeri
    Şokagirenbimkasiyeri Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

o parayı kendim için biriktirirdim kendim için derken evlenmek için değil kendi geleceğim hayallerim için

0
    0 Yorumla
  • Everglow
    Everglow Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Birikmez, saçma adetler 200-300 bin takı bi o kadar da diğer masraflar tutar uzunca bir süre çalış sen

0
    0 Yorumla
  • ooylesinebirix
    ooylesinebirix Takip Et
    Xper 6 Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Biraz şu devirde nasıl zor olduğunu anlasalar keşke. İnsanlar kendi maaşıyla zor ay sonunu getiriyor altın da az oluversin nolur acaba

0
    0 Yorumla
  • AliceMixfield
    AliceMixfield Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 884 cevap paylaştı.

Hiçbir şey yememesi içmemesi barınmaması ve fatura ödememesi lazım

1
    2 Yorumla
    • yigitkmutn
      yigitkmutn
      +1 yıl

Yine yetmez

Yorumla
    • gkhnthee
      gkhnthee
      +1 yıl

ayakkabı kutusundan ve yastığın altındaki dövizleri bozdursun

Yorumla
  • VişneliBrowni_
    VişneliBrowni_ Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Şu düğün ve takı kadar saçma bir şey görmedim Allah sabır versin.

1
    0 Yorumla
  • müdaaresiz
    müdaaresiz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Öyle kızlara değer verieseniz daha cok çalışırsınız

1
    0 Yorumla
  • sebepsizea
    sebepsizea Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 97%
    +1 yıl

Bu devirde asgarî ücretle geçinmek zorken, takı parasını biriktirmek imkansız

0
    0 Yorumla
  • more000
    more000 Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 86%
    +1 yıl

Asgari ücretli evlenmesin zaten. Perisan olur pert olur yazik olur

0
    0 Yorumla
  • Greyx
    Greyx Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl

Git gez o parayla gidip bi kızı satın alacağına

0
    0 Yorumla
  • alindzeko
    alindzeko Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 95%
    +1 yıl

Takı parası da iyimiş, imkanın olduğu kadarını kabul edecek biriyle evlenmelisin bence

0
    0 Yorumla
  • By_Barsss
    By_Barsss Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 73%
    +1 yıl
    Para & Ekonomi konusunda 365 cevap paylaştı.

30 ay kadar hiç bişey yiyip içmemen lazım o şekilde anca

0
    0 Yorumla
  • beyt_16
    beyt_16 Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 82%
    +1 yıl

Bankalar bugün için var en zayıf anında kadınlarla iş birliği yapıp bizi bitirmek için

0
    0 Yorumla
  • gizemli_herif
    gizemli_herif Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

O takıları şart koşanların hayatları yalan. Sal gitsin.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Benim eşimde ben o kadar takı istemememe rağmen sırf bazı giderler için ek işe girmişti nişanlıyken sonra hastalandı. Rabbim önce sağlık versin altın para boş sevdiğim iyi olmadıktan sonra

0
    3 Yorumla
    • Kriminal_Kalp
      Kriminal_Kalp
      +1 yıl

Ne kadarlık evlisin?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@Kriminal_Kalp 6 ay oldu

Yorumla
    • Kriminal_Kalp
      Kriminal_Kalp
      +1 yıl

Aranız nasıl?

Yorumla
  • Savvron
    Savvron Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

Öyle takılar takılmıyor artık. İsteyen varsa defolsun bir zahmet. 😉

0
    0 Yorumla
  • faydali_bilgin_16_08
    faydali_bilgin_16_08 Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 100%
    +1 yıl

kızlar onu düşünmez ki. Önce gösteriş sonra geçim sıkıntısı daha sonra da boşanarak erken emeklilik

0
    0 Yorumla
  • Fearlesgirll
    Fearlesgirll Takip Et
    Master Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl

Ek iş.. işini değiştirebilir, ticarette şansını deneyebilir vs vs asgari ile zor maalesef

0
    0 Yorumla
  • Özgürolll
    Özgürolll Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Hiç bir zaman bu kadın için erkek için bu zamanda asla birikim yapılmıyor

4
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (82)
Devamını Gör(127)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Asgari ücretli biri evlenmek için 200-300 bin TL takı parasını nasıl biriktirebilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlenmek için 1 milyon TL nasıl biriktirilir, 30 bin maaşla ne kadar sürede olur? 13 cevap verildi
Evlenmek için en az kaç para gözden çıkarmak gerek? 16 cevap verildi
Evlenmek için ne kadar bir birikim lazım? 38 cevap verildi
Evlenmek için en az ne kadar para gereklidir? 83 cevap verildi
Bu şartlarda evlilik için ne kadar para gereklidir? 2 cevap verildi
Evlenmek için ne kadar birikim yapmam gerekiyor? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Yaban mersini özü sever misiniz?
  • Deveye ayran iç demişler kırk çadır devirmiş niye nolmuş? içeceksin ayranı, öpeceksin arabı... demişlermi ne?
  • Risk almayı sevenlerden misiniz?
  • Yapmaktan en zevk aldığın şey ne?
  • Bezelye pilav ikilisini seviyor musunuz bezelye de et mi tavuk mu olmalı?
  • Yalnız mısın Sevgilin yanında mı?
  • şu an kimler denizde olmak istiyor?
  • Dondurma yemeden durabilen var mı, siz kaç gün dayana biliyorsunuz?
  • Hangi yemekler limonsuz olmaz?
  • Genelde yaşınıza uygun mu davranırsınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨