Geçmeliyiz
Umrumda değil
Bilgim yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Saçma buluyorum. Saçma bulduğum ise.
1- En baştan niye Troy olarak dağıtılmıyor böyle karar almak zor değil oysa.
2- Merkez bankası dahil bir çok banka zaten yabancılara ve siyonistlerle ortaklığı var merkez bankamız da buna dahildir. Ing bank mesela bildiğim kadarıyla İngiliz bir banka.
3- Boykot için devletin yeterli önlem alması lazım. Basitçe kola zararlı bir şey. Sağlık bakanlığımız içeriğinde ki insan vücuduna zararlı şeylerin çıkarılarak üretilmesini niye istemiyor? İnsan sağlığı niye önemsenmiyor boykot dışında bakarsak olaya? Bazı kurumlar zaten işini yapsa milyarlarca dolarlık döviz çıkışı olmaz bu ülkede. Obezite azalır kola satışları düşer ve yerini doldurmak için zamanın olur hem. Aynı şekilde Burger King gibi yerlerde çin tuzu vb. kullanımı yasaklanabilir. Bu sayede yerli zincirlerimize talepte artar.
4- Benim önceliğim hep yerli üründür. Alternatifi yoksa veya aciliyet durumu varsa o zaman ithal alırım bunda da yok siyonistmiş yok Çinmiş dikkat etmem.
5- İsrail yarım asırdır yapıyor bunu Filistinlilere neden şimdi boykot ediliyor? Onlarca yıldır akılları neredeydi?
6- Bizim insanımızla maalesef yola çıkılmaz önce ki boykotları da gördük zaten.
7- İnsanımızda boykot bilinci yok. Boykotun nasıl yapıldığını bile bilmedikleri için insanları kutuplaştırıyor, haklıyken bile haksız gözükebiliyorlar hatta.
8- Geleceği hesap ederek hareket edilmiyor. Basitçe Burger King, Mc Donalds, Coca Cola, Fritolay, Pepsi vb. firmalar ülkemizden çekildi diyelim. Peki binlerce hatta on binler yüz binlerce işsiz insana kim iş sahası sunacak bu denli? Devlet daha çok yabancı yatırımcı ararken böyle firmaların zaten ülkemizden çıkması işsizliği daha da arttırır. Ayrıca böyle firmaların ülkemizden çekilmesi de kötü imaj çizer. Güçlü sağlam bir ekonomiye sahip değilsen saçma bir şekilde boykot etmek ancak devlete ve millete zarar verir. Boykot ederken büyük düşünmeliyiz hamburger zincirlerinde bile patates tarlaları, başka şirketler, yerel halk, üretici gibi bir çok kişi kazanıyor. İstihdam büyük yani. Yerli şirketlerimiz bu denli büyük değilken boykot ederken dikkat etmek ona göre davranmak lazım.
Ben hep şunu sorarım ben Kahve dünyasına giderim kahve içeceksem eğer ya da yerel esnaf tercihi yaparım. Starbucksa gitmişliğim var ama kahveleri vasat ama çok tercih ediliyor nedense. Asıl sormak istediğim şey gösteriş için bu markayı tercih edenler neden iyi iş yapan yerel firmalarımızı tercih etmiyor? Kahve Dünyasına ne zaman gitsem bomboş bazen %25 dolulukta görüyorum. Starbucksta ise oturmaya yer yok. Fiyatlarda pahalı ayrıca. Kola mesela zararlı neden tüketiliyor ve zararlı içerikle ülkemizde satışa sunulmasına üretilmesine niye izin veriliyor?
Kısacası ülkemizde köklü bir değişiklik olmadıkça hani insanların bilinçlenmesi ve kurumların işini iyi yapması gibi diyeyim. Bizim ülkemizin insanıyla yola da çıkılmaz boykot filanda yapılmaz.
Cevap
4Cevap
Bir ara WhatsApp'dan, Telegram'a geçiş modaydı. Sonrasında millet yine WhatsApp'da karar kıldı. Onun gibi yorumluyorum bu hareketi de.
zoruma nolmus banane. getirin orada israil mali falan ben yerim. sanki param varda almaya boykotu kaldi bu islerin.
Visa var bende güzel mis gibi
Geçtim
Visa'dan vazgeçmem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?