Bana göre evet çünkü yaşaması çok pahalı bir şehir. Tek başına kalmak 30 bin maaş altında hele zulüm..

Bana göre evet çünkü yaşaması çok pahalı bir şehir. Tek başına kalmak 30 bin maaş altında hele zulüm..

İstanbul çok zor bir şehir. Bununda başlıca nedenleri;
İlk aklıma gelen bunlar oldu. Kaçanların çoğunluğu muhtemelen ekonomik sebeplerle gitmiş olanlardır. Çünkü gerçekten özellikle çocukları olan ve okula başlayanlar için altından kalkılması zor maliyetler oluştu.
Diğer kaçan küçük kısım, deprem bölgesi diye kaçanlar. Çünkü önümüzde bir marmara depremi var. Diğer kaçan minik kısım ise, ekonomik özgürlüğünü eline almış ve daha rahat hayat yaşamak için göç eden gruplar var.
Allah İstanbul'da kalanların yardımcısı olsun..
Yaşanacak yer değil ki İstanbul. 1 saat sabah 1 saatte akşam trafik adım adım ilerliyor. Ambulansta olsan yolda öldün gitti. Hiç kimseyi de sorumlu da tutamazsın. 10 dakika da işine gidenler var İstanbul harici yerler. Balık yiyeceksin heryer uçuk, köfte yiyeceksin heryer uçuk, dondurma 70 - 100 lira. 20 - 25 liraya tavuk döner satıyorlar kesinlikle martı onlar bence. Yaşanacak yer değil İstanbul. Ne zaman gelip çarpacaklar arabama korkusunun olduğu bir şehir işte..
İstanbul dan göç edenler genellikle ekonomik , aşırı nüfus artışı ve aşırı trafik yoğunluğundan kaçıyorlar. Bir de buna büyük İstanbul depremi tehlikesi eklendi. Millet de memleketlerine yöneldi. Bu doğru. Ancak istanbulun nüfusuna bakılırsa , hep artar , hiç azalma olmaz. Yani halen göç de çok alıyor. Bu da doğru ve bunu göz ardı etmemek gerek diye düşünüyorum.
Yani ekonominin etkisi olduğu kadar İstanbul artık resmen yabancılaştı birçok yeri Arapları satıldı birçok yeri Suriyeli dolu bundan 5-6 yıl önce babam İstanbul'a gittiğinde diyor ki resmen başka bir ülkeye gelmiş gibi oldum her yerde Arapça tabela dola o yüzden insanlar haksız değil trafik ekonomik koşullar sonra oranın bozulması
Cevap
49Cevap
Kiralar almış başını gitmiş. Hayat pahalı. Bunların üstüne bir de deprem korkusu var
bence ekonomi ya da deprem
Bu göç edilmiş hali mi :dd O zaman bu İstanbul nüfusu niye düşmek yerine artıyor? Bu arada gidenler 90'lardan bu yana şehirde yaşamış kendini geliştirmiş tecrübeli insanlar, gelenler ise köylü cahil gösteriş meraklısı görgüsüz özentiler. Ayvayı yedi İstanbul.
İstanbul'daki AKP'li nüfus Tekirdağa geçti Tekirdağin akp oy oranı arttı böylelikle İstanbul'u CHP başa baş az bir farkla kazanıyor. CHP'nin İstanbul'da kazanmasının tek sebebi bu AKP'li nüfus Tekirdağa geçti. Yani genç nüfusun bir artısı falan olmadı chpnin oylarına. Bu seçimde Tekirdağ belediyesini tamamen kaybedecek CHP çünkü İstanbuldan hala göç alıyoruz ve İstanbul'un CHP oy oranı yükselecek böylelikle
Pek çok faktör var ama ekonomi eminim en önemli etkenlerden birisi olsa gerek. Ekonominin yanı sıra, kalabalık, yoğun stres nedeniyle yaşanmaz hale gelmesi, deprem riskinin yüksek olması diğer aklıma gelen etkenler
Çünkü hiç dikkate alınabilecek göze hitap eden bir gelişme olmamasına rağmen her sene her şeyin fiyatı diğer şehirlerde 2 katına çıkarken burada 4 katına çıkıyor. Adı var diye her kes para kopartmanın peşinde.
İstanbul yaşanılacak bir şehir değil. Sadece tatile geldiğinde bile boğuyor seni. Diğer şehirlere göre daha pahalı. Beton yığını. Trafik sorunu. Deprem tehlikesi. Keko insanlar da sanki hep oraya toplanmış.
Bence hem deprem riski hemde ekonomik nedenler, zaten zaman doldu, moloz yığını olucak yakında İstanbul , benim para yönünden sıkıntım yokta deprem yüzünden İzmir'e taşınmayı düşünüyorum
Daha çok ekonomi ve deprem korkusu yüzünden son birkaç yıldır göçler başladı benim erkek kardeşim ve annem ve babam deprem korkusu yüzden 3 yıl önce memlekete temelli olarak taşındılar
Ekonomik sebepler, yaşam standartlarının yükselmesi, kırsal kesimlere göçme hayali. İş bulma sıkıntısı.. mültecilerin geri dönmesi.. doğal afetler, deprem olacağı haberleri olabilir
Ekonomik nedenler tabiki bi nedenden biridir, deprem korkusu, daha sakın bir hayat, doğada daha yasama hissi vs. nedenlerde vardır. İstanbul gezmek için güzel bir ama yasamak istemem.
Bence de ekonomik sorunlar dan Tayyip bunları görmesi gerekiyor dış ülkeden adam almayı bırak artık senin ülken zaten zor geçiniyor çok zenginiz ya başkalarına bakma kaldı birde
Ekonomik sıkıntıdan ziyade deprem korkusu daha baskın
Iştanbul her nekadar pahalı bir şehir olsada iş imkanları geniş bir yer
1. deprem korkusun
2. Maasinin kiraya yetismedigi bi sehir
4. araplardan multecilerden sikilma sebebi
Hayat pahalılıgı almış başını gitmiş. Herkes yüksek maaş da almıyor. Hal böyle olunca insanlar yasayabilecekleri başka şehirlere göç ediyorlar
Yerine de mülteciler ve diğer zengin araplar geldiğinden nüfus değişmedi. Gidenler hep türkler..
Suriyelilere kalacak gibi. 😅
Kimi yurt dışına kimi başka yere tayin kimi de köyüne dönüyor.
afganlar göçmenler artık avrupaya kaçıyor burada para kazanamıyorlar artık pek iş sorunu kalmadı
Hiçbir zaman anlam veremediğim bir durumdu zaten bu kadar insanın ne işi var İstanbul da, oldum olası sevmedim 2 kez geldim benlik değil.
Çok haklısın ev ve faturalara min 12-13 giderse yeme içme gezme ile 17-18 min gider ne anlamı kaldı memur olsanız bile orada yaşamanın
Evet, o yüzden olabilir. İstanbul en pahalı ilimiz çünkü.
2 milyon kişi gittiyse 7 milyon kişi gelmiştir. İstanbul asla boş kalmaz :D
Bende gitmeyi düşünüyorum ama ekonomik sebeplerden dolayı değil.
Yarısı Suriyeli galiba çünkü her yerde görmeye başladım
Gitsinler yani ekonomi ve olası bir deprem de etkili olabilir
Bir grup ekonomi, bir grup deprem, bir grup kalabalık
Ben İstanbul'da doğdum büyüdüm ama artık istanbuldan nefret ediyorum o sebepten bodrumda yaşıyorum
Herkesin bir nedeni vardır bilemem niye göç etmiş
İstanbul da evin yoksa işin yoksa kira da yaşıyorsan yaşayamazsın
İnsanlar attık istanbulu sevmiyorlar çok yorucu bir yaşam tarzı çünkü kaçıyorlar artık insanlar
Pastanın büyük payı ekonomi tabiki ama azda olsa bir kısım deprem korkusu yaşıyor olabilir
Vallaha İstanbulu bilmem ama İzmir de pahalı bir yere de gidemiyoruz çünkü buralıyız allah aklımızı korusun.
Ekonomi
Deprem riski
Hükümet
Mülteciler
Pahalılık
Karmaşa
Doğal hayata merak
Gitme sebeplerim bunlar
İnsanlar hem ekonomi hem deprem yüzünden gidiyorlar çünkü İstanbul’a yakın bir yerde oturuyorum oturduğum yerde Binlerce insan göç etti İstanbul’dan ve hepsinin dediği tek şey depremden dolayı ve geçim sıkıntısı bizim buralarda ev kalmadı
maalesef gelenler daha fazla ve daha alt sınıf köylü tabakası geliyor.
İstanbul'da yaşanmaz ekonominin yanında tam bir suç sehri yanlışlıkla birine çarpsan yürürken seni öldürür.
Kiralar yüksek giderlerden dolayı 5 sene sonra TC vatandaşı bulunmucak İstanbul'da yabancılar esir alıcak...
İstanbul normal kazançlı bir insan için artık yaşanılabilecek bir yer değil
Ekonomi deprem olasılığı hepsi etken bence
Evet ekonomik şartlar
Başka neden gitsin insanlar
Gelen yerleşen kaç milyonmuş
Yaani ekonomik bence.
o zaman bu çok iyi haber
Peki neden hala adım atacak yer yok
bence artık trafik, suriyeli ve ekonomik sebepler
sıkıntı ya çok kalabalık
Deprem korkusu ve ekonomi
Nüfus ve Depremden kaynaklı