Güncellemeler
+1 yıl
ekonomistler?
bu hafta sonu çıkan olaylar, kurlar ve diğer ürünleri nasıl etkiler sizce? hani filistinlilerin İsrailli sivillere uyguladıkları vahşet olayları üzerine çıkan savaş ortamını soruyorum. nasıl etkiler dünya piyasalarını, özellikle altın, petrol ve dolar..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
biraz etkilenir
Yıllardır İsrailin yaptığı da sevgi gösterisiydi heralde ☺ Hamas terör örgütünün yaptıklarını nasıl vahşet görüyorsanız (ki evet vahşet bunda hemfikiriz) keşke İsrailin de senelerdir yaptıgı vahşeti bu kadar açık yüreklilikle herkes konuşabilseydi.
Ermeni soykırımını kabul eden filistinlilerden bana ne? aynı şekilde Ermenilere karşı Türkleri savunan İsrail var karşınızda.
Ülke politikaları sivillerden bağımsızdır. Soykırımı kabul eden o an ki hükümettir tüm halk değil. Nasıl ki bizim başımızdaki hükümetin kararları bizim kararımız değilse...
Twitter'dan gördüğünüz ezbere cümlelerle bilinç oluşturmayın lütfen. Çoğusu planlı ve insanları manipüle etmek için söylenen sözler. Kim sivillere yönelik barbarca katliam yapıyosa o haksızdır. Buna Hamas'ın yaptığı da dahil, yıllardır İsrail'in yaptığı da dahil. İsrail askerlerinin Filistinli hamile kadının karnını deşip kız mı erkek mi diye iddialaştıgı dalga gectiği görüntüler ya da küçücük çocuğu yanına cagırıp önce güzel davranıp çikolata verip sonra acımadan kafasından vurduğu görüntülerde kimsenin bu kadar sesi çıkmadı.
benim için kendi ülkemin ve milletimin çıkarları önemli. benim yanımda olan İsrail'e neden düşmanlık edeyim. üstelik şu an salıya uğrayan İsrailliler. madem suçsuz insandan yanasınız bunu da kınamalısınız.
salıya=saldırıya
Hamas terör örgütü bunda zaten hem fikiriz. Ve hiçbir terör örgütü faaliyetini desteklemem mümkün değil. Ama israil ve yahudilerin katliam çıkarmak için dünyaya serdikleri oyunu görmemek için kör olmak gerekir. Hamas terör örgütü de tıpkı diğer kendini cihadçı gösteren terör örgütleri gibi altında farklı ülkelerin islamofobi oluşturmaya yönelik yardım ve yataklık eden bi örgüt olduğunu ve gerçek müslümanlardan oluşmadıgını cok rahat görebiliyorum. İsrail bu sayede magdur edebiyatı uygulayıp filistini diğer ülkelerin desteğini alarak dümdüz edebilcek. He evet bu oyuna gerek olmadan da dümdüz edebilcek güce sahipti. Fakat o zaman herkes karşısında olacaktı
bacım İslamafobi zaten çok hızlı yayılıyor ama nedeni israil değl. avrupaya bak, tr ye bak. gelen afgan paki suri mülteciler yüzünden çıkan olaylara, taciz tecavüz vakalaırna bak. böyle yayılıyor işte islamafobi. övülecek bir tarafları yok bu milletlerin. savunacak Bi tarafları da. bize düşen Türkün yanında kim duruyor kim ihanet ediyor ona göre yön belirlemek.
şu an ki müslümanlar üzerinden İslam'ı kötü görmek gerçek müslümana yakışmaz. Allah'ın emirleri net bi şekilde belli. Gerçek müslüman zaten o kurallara uyar. İnsanların yaptığı üzerinden bir dini kötü göstermeye dinden soğutmaya çalışılıyor. Benim zaten ülkeme mültecilerin gelmesiyle ilgili hükümete nefretim var. O kişiler İslam'ı tam anlamamış İslam'a uygun yaşamıyo diye İslam'a laf söylenilmesine izin veremem.
bacım ortada İslamı anlayan kimse yoksa zaten korkma islamafobiden. İslamafobiyi bu vahşi ırklardan nefret giib algılyorm. çünkü bunlar İslamı kullanarak kendi yaptıklarını haklı çıkarıyor. Twitterda Türklere öfke kusuyor şu an Türkiyedeki filistinliler suriyeliler filan. Bunlar böyle. başına çıkar, doymaz. sne git savaş ister, yapmazsın, nefret kusar dinsizlikle suçlar.
O yüzden diyorum kişiye bakarak değil okuyarak anlayarak öğrenmek lazım.
peki sen bu arapların farsların İslamı kullanarak her şeyi meşrulaştırmasına nasıl bakıyorsun? gördünmü görüntüleri? hani bir israilli kadının k. ç kısmı ful kan içindeydi ve onu sürükleyen filsitinli askerler allahu akbar diye bağırıyordu. Onu gördüysen ne hissettin cidden merak ediyorm.
Benim sivillerin katledildiği görüntülerde her zaman içim acır. Bu dediğin görüntüleri izleyemedim bile. Bi savaş varsa bile sivillere kadınlara çocuklara dokunulmamalı. Ki dediğim gibi bu bi terör saldırısı. Sadece demek istediğim İsrail askerleri aynısından cok daha fazlasını yıllardır Filistinli kadınlara çocuklara yapıyordu. Neden şu an ki gibi kimsenin sesi çıkmadı
kimsenin sesi çıkmadı diye mi ülkede bu kadar Filistinli var? bak bayraklarını alıp İstanbul'da sokağa inecek kadar baş üstünde taşınıyorlar bu ülkede. daha ne istiyorsunuz ki. ayrıca o görüntüleri izlemeden öte bunu allahu akbar diye meşrulaştırmaları konu. kendinizi diğer ülkelerin yerine koyun. bunları izleyende islamafobi oluşmasın da ne yapsn.
Bu kadar görüntü zaten onun için islama karşı nefret oluşturulması için olusturuluyor. Terör örgütleri altında İngilizlerin Amerikalıların yardım yataklık ettikleri insanlardan oluşuyor. İnsanları din uğruna cihad etmek ugruna kandırıp böylesine vahşice saldırmalarına sebep oluyorlar. Halbuki islamda cihatın bile kuralları var. Hiç bir şekilde kadınlara cocuklara zarar verilemez. Evet kimsenin sesi çıkmadı diye o insanlar ülkelerinde huzurlu yaşayamadı. Milyarlarca müslüman varken 10 milyonluk yahudi halkına kimse birlik olup ses cıkaramadı.
tamam o vahşiler özel yetişti peki trdeki filistinlileri sence nasıllar? demin dedin ki ülkeme kızgınım mülteciler yüzünden? neden çünkü rahat durmuyorlar dimi? çünkü kendileri sıradan insanları bile tehlikeli.
Ben ülkemde mülteci istemiyorum. Arapları da sevmem zaten. Ama bu demek değil onlar yüzünden tüm hepsinin katliamını isteyeyim. Onları katleden yahudileri destekleyeyim
Seviyeli bi şekilde fikirlerini söylediğin için de teşekkür ederim ☺ burada veya herhangi bi sosyal medyada karşıt fikirli olanı direkt küfürle ya da çirkin sözlerle susturmaya çalışmalarına alıştık maalesef
seviyeli şekilde tartışmayı bilen herkesle tartışmak benim için de hoş. Ben de sana teşekkür ederim.
Bastan biraz korkaklarin kaciş icin borsa duser ama ogleden sonra toparlar. Etki olsaydi dolarda ani dalgalanmalar olurdu hersey stabil gibi duruyor
Ekonomiyi ne yapacaksın?
bu nasıl soru ya. hayatımızın en temel olayı ekonomi
Bokta çıkabilir
ekonomi bilgin göz yaşartıyor :d
https://voca.ro/1ghCgU9DeLqK
Gaz yaşartıcı sprey 😂 aynen mantıklı göz yaşartıcı sprey gibi fakat yine de kim çıkar kim kalkar merak ediyorum çünkü pusudayım yatırımlarm var
Bende yatırım olarak kalbinde tüm hisseyi almak gerek para kokusu aldım djfj
burnun keskin kalbin de paragözmüş 😂😂😂
Dolar kokuyor kalbimi sevgiyle doldurdun
Dip açar
yoruma gel
Gelip ne yapacam