Ben mobil uygulama geliştiriyorum ve mobil uygulamada admob ve unity ads reklamları var. Admobda aylık kazanç 2000-3000 TL unity için aylık 300-400 TL. Her ikisinde ödemeleri bankaya yapıyor. Şimdi ben bu şirketlerden bu ödemeleri aldığımda herhangi bir vergi sorunuyla karşılaşır mıyım. Vergi vereceksem nasıl yapmalıyım. Bu konuda bir bilgisi olan cevap verirse sevinirim.
Not: bu işle ilgilenmeyenler veya bir bildiği olmayanlar cevap vermezse sevinirim
Not: bu işle ilgilenmeyenler veya bir bildiği olmayanlar cevap vermezse sevinirim
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gelir Beyannamesi: Adsense gelirinizi beyan etmek için yıllık gelir beyannamesi vermeniz gerekmektedir. Gelir beyannamesi, her yıl Mayıs ayında verilmektedir.
Vergi Mükellefiyeti: Adsense kazancınızla vergi mükellefiyeti kazanırsınız. Kazanç miktarınıza bağlı olarak Gelir Vergisi Kanunu'na göre belirlenen sınırlar dahilinde vergi vermeniz gerekebilir.
Gelir Vergisi: Gelir Vergisi Kanunu'na göre, Adsense gelirinizden elde ettiğiniz ücretlerin belirli bir yüzdesini gelir vergisi olarak ödemeniz gerekmektedir.
Gelir Vergisi Kesintisi: Adsense, Türkiye'den elde edilen gelirler için belirli bir yüzdeyi vergi kesintisi olarak talep etmektedir. Bu kesinti vergi iadesinden düşülebilir.
Yabancı Para Cinsinden Ödeme: Adsense, ödemeleri genellikle dolar olarak yapmaktadır. Yabancı para cinsinden elde ettiğiniz gelirlerin Türk Lirası'na çevrilmesi gerekmektedir.
vergi dairesinden istisna belgesi alın bankaya gidin bu belgeyle hesap açın bu hesaba ödemeleri alın %15 kesinti oluyor gerisi sizde
İstisna belgesi almak için herhangi bir şart var mı?
yok kimlikle alın hemen
Biraz araştırdım fakat bu durum adsense kazançlarini kapsamiyor galiba
kapsıyor emin olabilirsiniz bu işi yapıyorum :) adsense eğitimi satan bir insanım :)
Şimdi vergi dairesine gittim oradaki memurlara ne diyeceğim. Daha sonra dediğiniz belgeyi aldıktan sonra bankaya gittiğimde oradaki çalışanlara ne diyeceğim. Cevap verirseniz sevinirim. Ödeme eşiğini geçtim fakat vergilendirme sorunu çıkmasın diye eşiği artirdim
gidin işinizi anlatın onlar yardımcı olacak
En kısa sürede yapacağım. İnş olur. desteğiniz için teşekkür ederim
İstistan için başvurdum benden e-tebligat istediler
onuda internet ortamında yapacaksın sanırım
İnternet üzerinden dilekçe ye basvurdum. Bugün beni aradılar. Dilekçenin kabulü için muhesebecim tarafından e-tebligat oluşturulup gönderilmesi istendi. Nasıl yapılacağını bilmiyorum
muhasebeciye ilet kendisi yapabilir
Muhasebecim yokki
şimdi kilitlendi olay :d keşke söyleseydin bunu
Şimdi ne yapayım
Anlaşılan sizde yardım etmeyeceksiniz
hayır ederimde bunun olduğunu bilmiyordum bunu en iyisi, r10. net forumuna geçin, ya da wmaraci. com forumuna bu konu ile alakalı açılmış binlerce konu var kişiler sormuş cevapları bulmuş girin derim
Son bir soru soracam. E tebligatın açılması gerekiyormuş. Bunun için mal müdürlüğüne dilekçe vermem gerekiyor muş. Bunu internet üzerinden yapabiliyormuyuz
online sitelerinden bakabilirsin bu seviyede nasıl oluyor bilmiyorum ilk defa duydum normalde istisna belgesi bunlar olmadan veriliyordu
Sizi rahatsız ediyorum ama son bir sorum olacak. Diyelim ki belge bana verildi. Bazi forumlrda bağkur falan açılıyor diye okudum. Bu dogrumu
hayır, siz yinede tedbir olsun diye vergi dairesine gidin ve ben muhasebeci tutmak bağkur ödemek istemiyorum deyin, belirtin emin olun
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!