Teb bankasının kredi kartını kullanmaya başladım geçen ay tüm güncell borcu kapattım bu ayda harcadım eksik ödesem faiz olur mu? 3.335 tl. Geldi 2bin felan ödesem sadece faiz biner mi

Teb bankasının kredi kartını kullanmaya başladım geçen ay tüm güncell borcu kapattım bu ayda harcadım eksik ödesem faiz olur mu? 3.335 tl. Geldi 2bin felan ödesem sadece faiz biner mi

Evet, kredi kartı borcunuzun tamamını ödemezseniz, kalan borç üzerinden faiz işlemesi söz konusu olabilir⁴⁵.
Örneğin, bazı bankalar, ödenmiş olan borcun asgari ödeme tutarının altında kalması durumunda, asgari tutarın ödenmeyen kısmına belirli bir oranda gecikme faizi uygular⁵. Asgari ödeme tutarı dışında kalan dönem borcuna ise farklı bir oranda akdi faiz uygulanabilir⁵.
Bazı durumlarda, kredi kartı dönem borcunun sadece bir kısmının ödenmesi durumunda kalan hesap bakiyesine faiz işler. Kalan hesap bakiyesine, asgari tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda belirli bir oranda akdi faiz, asgari tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise farklı bir oranda gecikme faizi uygulanabilir⁴.
Bu oranlar bankadan bankaya değişiklik gösterebilir ve genellikle kredi kartı sözleşmenizde belirtilir. Bu nedenle, Teb Bankası'nın belirli bir politikası olup olmadığını öğrenmek için bankanızla iletişime geçmenizi öneririm. Unutmayın, her zaman borcunuzu tamamen ve zamanında ödemek en iyisidir.
Kaynak: Bing ile konuşma, 28.09.2023
Olur bence
Cevap
1Cevap
Evet sadece faiz biner diğer aya
Ama asgari tutarın altında ödeme yapmamalısın , 2000 lira asgari tutarın üzerindedir sorun olmaz.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar