Güncellemeler
+1 yıl
Güncel
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yeterli
bu devirde çocuk büyütmek için ultra zengin olmak gerekir.
Ya ne kadar gelir olması lazım ama işte
ben çcuk yaoacaksam, yılda beş milyon da gerekse on milyon da gerekse onu en iyi okullarda okutmalıyım. dandik yerlerde dandik şekilde çocuk büyütülmez. Bu parayla hele hiç Büyütülme. en basiti anaokulu için 100- 200 arası ödüyorlar özellere dönemlik.
Ne diyosun ya harbi mi özel okul fiyatlarını hiç bilmiyorum cidden 🤦🏻♂️
gelirin şu koşullara göre 400/500 bin değilse çocuk olayına girme. Ki böyle olsa da max bri çocuk yapılır.
2 kişilik aile için yeterli ama 4 kişilik aile için yetmez bence
Harbi moralim bozuldu bu insanlar nasıl yettiriyor ne iş yapıyorsunuz Allah aşkına
Çoğu yetiremiyo ya herşeyden kisitliyo ya da krediye batıyo ya da babadan zenginler: )
Mesela anlatsana bana mutfak masrafı ne kadar? Bebek masrafı ne kadar? Atıyorum evin farklı ihtiyaçları ne kadar? Atıyorum ayda 5-6 kez dışarda yemek yense ne karar? Alışverişi vs vs ne kadar?
4 kişilik bi aile için hesaplasana cidden merak ediyorum
Bı bebek hesaplayalım meraktan araştırdım şu an 😂 mama fiyatları her mama 400 desek haftada 1 mama 1600 bez masrafı 370 her paket onuda haftalık hesapla bunun yanı sira hastanesi kıyafetleri bebek arabasi beşiği vs vs birsuru para
Hesabı ben böyle yazdım az önce ama bilemedim bak Ya 20 lira mutfak 10 lira yakıt 3 lira aidat diyorum 10-15 lira da çocukların masrafı hadi kış aylarında doğalgaz da yüksek gelsin 4 lira da faturalar olsun netinden elektiriğine. Hadi dışarı çıkıp arada yiyip içip eğlenelim sinemaya falan gidelim gezip tozalım ona da 20 lira gitsin. 72 lira masrafım olur
Tek bunlar olmuyoki bu düz hesap bide teferruatları oluyo bunların extra çıkan masrafları
Tabi esine ve sanada bağlı her şey savurgan biriyseniz değil bu para 2 katını kazansan yine yetmez ama tutumlu biriyseniz bu para her halükârda yeter..
Doğru söylüyorsun biraz da eşim olacak kadına bağlı sanırım bakalım inşallah olanla mutlu olabilen olmadığında da suratımıza vuran biri olmaz
Umarım Rabbim gonlunuze göre versin insallah 🤲
Teşekkür ederim herkesin gönlüne göre versin 🙏
Sence yeter mi bu soruya sorduğuna göre biliyorsun yetmez. Yetmediği gibi aday istiyorsun aday gelince daha da yetmez hale gelecek
ben şu an evli hayatı yaşamıyorum yeri geliyor günde 10 bin yeri geliyor clube gidip 25-30 u bi günde yiyorum, ama asgari ücretle geçinenler var tabi ki kestiremediğim için soruyorum
Yetmez bence o para
Sen alışmışsın bol bol harcamağa evlenince sıkıntı yaşarsın
Evlenirsem ben clube falan gitmem ki veya atıyorum günü birlik İzmir'e seyahat etmem, harcadığım paranın büyük çoğunluğu eğlenceye gidiyor şu an
Sen öyle san sigara içenler evlenince bırakacak der bırakmak kolay Mi? Aynı şekilde senin için kolay Mi o alışkanlıklardan bırakmak simdş sözde kolay gitmem dersin
Yok hocam ben kendimi biliyorum :) eşinle birlikte akşam yemeği yersen 15 lira hesap ödemezsin. Alkol alacaksam da evimde alırım, çok da öyle alkol takıntısı olan biri de değilim nadir içerim zaten, şu an maksat eğlenmek diye böyle
Senden adam olmaz diye tahmin ediyorum senle zor neyse zamanım kıymetli benim hadi sana iyi aday aramalar
1. ben burada mı aday arıyorum?
2. sen kimsin de benim adamlığımı sorgulayacaksın slk herif.
Sence de artik dogru duzgun paralar kazanma zamani gelmedi mi
Ne iş yapıyorsunuz hocam?
Bana yetmez şahsen çünkü çok fazla yurtdışına seyahat ediyorum
Keşke bende gidebilsem 😩
Bu ne tükettiğine bağlı mesela benim bir kızım var ayda 3000 gibi Bi rakamla geçiriyoruz ama yaşamak denmiyor bizim durumumuza tabi
Muhakkak ki her çocuk değerlidir ben bir eksiği olsun istemiyorum bu yüzden evlilik yaşı hep ilerliyor zaten
Kesinlikle öyle her ebeveyn öyle ister
O paranın 9/1 için eşek gibi çalıştım ne yetmez boşan semerini ye p
Kanka valla 2-3 saat eğlencesine takıldım 27 lira hesap ödedim harbi harbi düşünüyorum artık, hadi ben neyse de millet nasıl geçiniyor? Hiç mi eğlenmiyorsunuz napıyosunuz abi siz
Eşin de çalışırsa yeterli
Herkes bu kadar kazanamıyor bile, eşim 20-25 bin liraya çalışır muhtemelen. 4 kişilik bir ailenin masrafı ne olur? Önümü göremeden evlilik düşünmek istemiyorum
Masrafı şimdiden hesaplayamazsın. Çocuğunun bir sağlık sorunu olur pahalı bir ilaç tedavisi gideri olur. Şimdiden kestiremezsin ve hesaplayamazsın bunları. Şimdi hesaplasan bebek kıyafetleri vs. aylık 10 bin tutsa seneye belki 25 bin olacak bilemezsin. Evlenir evlenmez 4 kişi olmayacaksınız sonuçta. Çocuk sahibi olana kadar yatırım yaparsınız.
ilaç tedavisi falan ağzını hayra aç djdjdt tabi ki dediğin gibi net olarak bilemem bunu ve dediğin gibi o zamana dek yatırım yapmaya devam ederim ama işte çocuklarımın bir eksiği olmasın yetebileyim istiyorum. Enflasyona bağlı gelirim de artacak, kazancım dolar bazlı zaten ondan yana sorun yok ama merak ettiğim bişey var özelden sordum cevaplarsan sevinirim
Ya bilemezsin işte benim arkadaşım doğum yaptı bebeğin ve kendisinin vücudunda yüksek oranda enfeksiyon çıktı hastalandılar 25 gün boyunca hastanede yattılar binlerce tl ödeme çıktı özel hastanede. Şimdiden ne kadar masraf hesaplarsan hesapla bilemezsin
Yok çok az
Ne kadar olması gerekiyor sence?
Saka yapıyorum gayet iyi ben ne yapayım asgari ücret ile beni dusunn
şaka yapılacak konu mu bu iki gündür psikolojim bozuldu resmen 🤦🏻♂️
Sende nerde yasiyirsun neyi takıyorsun ülkede bu parayı kazanan kaç kişi var
Ben biraz takıntılı biriyim ama kim ne kadar kazanıyor bilemem, tabi ki asgariye geçinenler de var ama her şey mükemmel olsun diye uğraşıyorum 😊
Dert etme ben ne yapayım asgari ücret yetmiyor şükür et iyi kazaniyorsun
Sen zengin koca bulur keyfine bakarsın biz de böyle dertleniyoruz işte 😂 keşke bende kadın olsaydım valla misss
Olye olsa fakir kadın kalmazdı her erkek zengin degilk
Hızlı olan kazansın 😂
Yetmez kardeş
Ne iş yapıyorsun hocam? Ne kadar yeterli olur sence?
yeter
Ya 20 lira mutfak 10 lira yakıt 3 lira aidat diyorum 10-15 lira da çocukların masrafı hadi kış aylarında doğalgaz da yüksek gelsin 4 lira da faturalar olsun netinden elektiriğine. Hadi dışarı çıkıp arada yiyip içip eğlenelim sinemaya falan gidelim gezip tozalım ona da 20 lira gitsin. 72 lira masrafım olur, bende geçinebiliriz diye düşünüyorum açıkçası
ya abi yoksulluk sınır ne kadar zaten kira mira vermiyon yeter tabi ashjdah
Benim için değil üzgünüm
Ne kadar yeterli olur peki?