Milyon ile trilyon aynı mi benim bildiğim trilyon milyondan daha büyük ama neden insalar milyona trilyon diyorlar bu ikisi aynı mi
2 ay
Milyon ile trilyon aynı mı?

Milyon ile trilyon aynı mi benim bildiğim trilyon milyondan daha büyük ama neden insalar milyona trilyon diyorlar bu ikisi aynı mi
20 yıl öce 1.000.000 tl den 6 sıfır atıldı 1 tl oldu 1.000.000.000.000 tl den (1 trilyon dan) 6 sıfır atıldı 1.000.000 tl (1 milyon) oldu 1.000.000.000 tl den (1 milyar dan) 6 sıfır atıldı 1.000 tl oldu fark etti isen 1.000 tl ye genelde 1 milyar diyorlar
Eski para alışkanlıkları hala devam ediyor. 6 sıfır atılmadan önce trilyon deniliyordu o şimdi milyon oldu. Tabi insanlarımızın kafası hala karışık ikisini beraber kullananlar var.
Evladım sen henüz doğmamışken parada 6 sıfır vardı, o dönem binlere milyon deniliyordu, milyonlara ise trilyon. Oradan kalma bir alışkanlık bu, halen değişmedi
Cevap
5Cevap
Paradan sıfır atılmadan önceki dönemi yaşayanlar oradan devam ediyorlar halen 🤣 aynı değil tabi
Eski kafada olanlar diyor
Sayısal olarak trilyon çok daha büyük
Tl para biriminde aynı şu an ikisi sıfır atıldığı için paradan. Yoksa trilyon büyük normalde.
Trilyon milyondan milyon kat büyük
boş ver sen yorma o güzel beynini
Sen yoruyosun ama sen de yorma bence
Eski parayla söylüyorlar
En İyi Cevap