@ilginfulyaa Sana çoook teşekkür ederim, gözlüğünün buğusu olayım. :))
#Fulyaadmincandır
Merhaba sevgili KS üyeleri hepinize mutlu hafta sonları diliyorum..
Malum zamlar hayatımızın bir parçası oldu alıştık artık hergün bişeylerin zamlanmasına. Haliyle dışarı çıktığımızda yediğimiz yiyecekten tutun market alışverişlerine kadar her şey zamlandı. Artık bir posiyon iskendere 250 TL verdiğimizde şaşırmaz hale geldik.
Peki siz dışarı çıktığınızda ortalama ne kadar harcıyorsunuz?
Bi dişarı çıksak zaten arkadaşlar ile bi hamburger klasik zaten yeniyor uygulama ile indirimli alıyoruz ya da paket burger uygun 2 burgerli menü 190 falan sosları içecekleri sınırsız ondan yiyoruz. Bide az gezince bir kahve 50 tl ye normal bir kahveci den içilebiliyor güzel bir kahve 10 tl ile de bi soğuk su içeriz tam 250 tl tutuyor zaten minimum bu tatlısı yok bile öyle istiyorsanız da kahve ve dondurma alın burgercilerden daha uyguna tatlıda var içinde 30 tl kahve 20 de dondurma de burgercide diğer yemekleri de kat yine 250 tl minimum öğün dişarda bu bazen de dişari gezmeye oyun yerine gidiyorsak 50 tl kahve alıp. 20 tl dondurma 150 tl yi de oyun yerinde harcayıp kalan 30 tl nin de 18 tl si yol parası gidiş geliş kalan 12 tl nin de 10 tl si ile bir soğuk su normalde 5 tl ama mekanlarda 10 tl su ve kalan 2 tl ile de bir langırt ya da box aletine veriyorsun yine 250 tl oluyor min harcama fakır öğrenci zaten 40 yılda bir çıkıyoruz onuda kısıtlı minimum harcıyoruz eskiden 250 tl ile neler yapmazdık ki 2 hamburgerli menü 10 tl idi 250 tl yi 1 günde bitirmek baya zor olurdu şimdi bir yemek yesen min 250 zaten eskiler özlenmeye değer kimse bukadar sapıtmamıştı mutluyduk bukadar yoklukta değildik yardım sever çoktu muhtaç azdı şimdi okadar pahalı ki her şey eskiden senin benim demeden paylaştığımız şeyleri paylaşamaz olduk pahalı bir şey olursa alamayız derdiyle... keşke zamanı geriye alabilsek ama, maalesef... :(
Bu hafta pek dışarı çıkmadım, bazı şeylerle meşguldüm. Halletmem gereken işler var.
Dün arkadaşlarımın ısrarıyla çıkayım dedim.
1.800 yakıt fulledim,
210 yemeğe verdim,
70 milkshake,
65 filtre kahve..
Doğru düzgün bir yere gitmemize rağmen durumlar böyle.. Yakıt her çıktığımda atmasam da, günün içerisinde yemek, kahve ve gezme işini koyunca kafadan 1.000'lik oluyorsun zaten artık.
Ayak takımının bolca bulunduğu Starbucks tercihleri gitmiyorum daha kenarda daha tenhada daha sakin yerlerde bir şeyler içip yiyorum kumda kahve içen var mı bilmiyorum 20 liraydı en son gittiğimde gayet de lezzetliydi Starbucks'ta makine kahvesine 70-80 lira vermenin lüzumu yok aptallığa da gerek yok
Cevap
17Cevap
Nereye gittiğime göre değişiyor bazen 50 tl bazen 200 harcarım bazen daha fazla
Yeni Türkiye modelinde dışarı çıkmak ve gönlünce bir gün geçirebilmek için sağ böbreğimizi bırakmamız lazım 😄 neden sağ dedim çünkü sağdan nefret ederim 🤐😁
Dışarı çıktığımda genellikle amacım alışveriş oluyor. Onun dışında pek arkadaş ortamlarında gezip dolaşan biri değilim. Alışverişe çıktığımda da minimum 3-5 bin lira harcıyorum.
Her dışarıya çıktığımda yarını ya da ondan sonraki günleri düşünerek harcama yapıyorum yani 50 yi geçemiyorum
Çocuklarla çıktıysam 500ü geçiyor bazen. Yeme içme, market, oyuncak vs. Genelde 100 250 arası
Değişen bisevbu sabit değil pavyona girersen 1 bin olur meyhanede de 500. 2 lahmacun yersin 70 100 olur. f
Gittiğim yere gore degısıuor. Ama kabataslak İstanbul da bıraz gezeyım bırseyler ıceyım dıyınce kafadan 1 k bırakıyorsun zaten
Türkiye de yaşamıyorum ama euro olarak düşünürsem 250-500.
Cimriyim kardeşim ne harcaması
Genelde evdeyim
Çok sık dışarı çıkmam ama çıktığım zamanda 250-500 arası harcamam olur..
Minimum 300 -500 TL ama yakın yerlerde ama uzak yerlerde ise değişiyor durum
Mekana göre, gidilen yere göre değişiyor. Ama Min 500 TL.
Sence bir öğrencinin haftalık harçlığı ne kadar olmalıdır
Aile evinde kalan bir üniversite öğrencisine yeter mi sence 500
Şu an üniversite öğrencisiyim ama babamdan yeterli harçlığı nasıl alabilirim bilmiyorum
Bu ülkede bu piyasada bu şartlar altinda para harcanmaz kardeşim 1tl nin kiymetini bilmek lazim
100-200 lira genelde
1 milyon dolar harcarm
500-1500 arası gidiyor maalesef 🥲
O da lüks bir şey değil kahve yemek derken 1000 lik oluyorsun
500 gidiyor eğer yemek yiyip gezeceksek
250 rahat gidiyor arkadaşlarla olunca.
500 TL gidiyor hemen hemen
Bi teklik oluyoruz kesin
Değeri kalmadı ki paranın artık..
Genelde baskalari harcıyor ben yiyorum
Minimum miktarda harcamaya çalışıyorum !
Kişi başı 1500-2000 falan
Benim ise gidis gelisim zaten 50 lira😂
Sadece bakmakla gezerseniz 100 TL
Harcayabildigim kadar harcarim
Hayat çok pahalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?