şiddetli geçimsizlik ekonomiden kaynaklı maddi olarak kötü durumda veya manevi olarak ekonomik durumdan etkilenme , en büyük problem bu bence.
2 ay
Boşanmaların artma sebebini ekonomiye bağlıyor musunuz?

şiddetli geçimsizlik ekonomiden kaynaklı maddi olarak kötü durumda veya manevi olarak ekonomik durumdan etkilenme , en büyük problem bu bence.
Bence sadece sorunumuz kıskançlık ve özentilikten başka hiç bir sebebi yok.
Başta dizilerdeki hayatlara göre giyinip yaşamak istiyoruz.
Onlar gibi bir konuşma şeklini taklit ediyoruz.
Saçma sapan sadece birinin kıyafeti veya eşyası diye koşa koşa gidip alıyoruz hiç ihtiyacımız olmadigi halde, olmayan paramızla.
Sadece marka diye tonlarca ara döküyoruz gösteriş olsun diye.
Şu yaşıma kadar ekmek kuyruğu , şu kuyruğu , lokma kuyruğu gördüm ama cep telefonu kuyruğu görmedim diyordum maalesef onu da gördüm.
Fevri ve saygısız kadın çok fazla, evliliğin gerektirdiği yükümlülükler eşit değil. Evlilik ile ötenazi arasında bir fark yok, kapana kısılıyorsunuz, büyük kumar, bu şekilde toksik bir duruma getirip başarı diye övünürseniz olacağıda bu.
Kesinlikle. Zaten iyi anlaşamayan çiftler ekonominin de getirdiği zorluklarla daha çok anlaşmazlık yaşayıp boşanıyorlar. Kötü bir ekonomi hayatınızı her alanda mahveder.
Ekonomik bir parça olabilir ancak sadece bu diyemeyiz. Psikolojik şiddetin farklı boyutları da var. Birbirini çekememezlik içinde karşılıklı anlayışın yitirilmesidir.
Cevap
41Cevap
boşanmaların neredeyse %60a yakını aldatmaktan oluyorsa nasıl ekonomik sorun oluyor insanlar aç kaldıkları için aldatmıyor sanırım. bir toplumda kadın bozulursa her şey bozulur, kadın düzelirse her şey düzelir. ekonomik kazancını elde eden bir çok kadın yuvasını rahat yıkabiliyor, burada mutlak kötü erkektir söyleminin arkasına sığınmak bu gerçeği değiştirmiyor maalesef
Bence asıl sebep çiftlerin doğru düzgün tanışmadan aslında gerçekten uyumlu olmadıkları halde sırf evlenmek için evlenmeleridir. Kimse evlenmek zorunda değil. Bir insan aradığı gibi birisini bulamayınca niye evlenir ki çok saçma. Sonra boşanmalar, şiddet, ihanetler, geçimsizlik, kötü psikolojiyle doğan çocuklar ortaya çıkıyor.
Bence de en önemli sebep ekonomik. Bu hiperenflasyonda evlenmek çok zor, evlenenlerin de evli kalması zorlaşıyor ki yeni evlenmeden daha zor çünkü evliyķen iyi zamanları oldu alıştılar bir çok şeyi rahatça almaya sonra alamayınca afallama olur. Diğer faktörlerle birleşir zamanla cinsellik sekteye uğrar.
Sanmıyorum. şu an eşler çalışarak geçimini sağlayabilirler.
Bence güvensizlik, aldatma olayları, eşlerin birbirini tam tanımaması gibi sebeplerden boşanmalar artıyor. Daha geçen gün arkadaşım boşandı. Aynı eve girdikten sonra eşimden tiksinmeye başladım diyor.
Ne alaka ya? Aşk evliliğinden kaynaklı tamamen. Aşık insanlar birbirlerinin hoşuna gitmediği yönlerine göz yumuyor belli bir zamandan sonra da anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor.
Mantık evliliği yapan boşanmaz.
kadınlar ekonomik özgürlük kazandığı için normal şartlarda ayrılması gereken kocasına katlanmak zorunda kalmıyor artık
Çiftler güçlerini birleştirirse güncel finans sanmıyorum evliliği sallantıya uğratmaz bir taraf sorumluluk alıp diğerinin destek vermemesi ile alakalı olmalı
Sosyal medyaya bağlıyorum. O kadar gördükleri bildikleri halde, istediklerini veremeyecek insanlarla birlikte olup, yine de isteyerek karşı tarafı çıldırtıyorlar, erkekte aynı kadında.
Kesinlikle öyle. Zaten bu ekonomik şartlar yüzünden insanlar ya evlenemiyor ya da evliliğini devam ettiremiyor. Sözde bir ekonomistin inatçı politikaları yüzünden ne hale geldik
Evet ama tek sebebi bu değil. Anlaşmazlık ve bazı erkekler veya kadınlar. Yani şiddet gören kadınlar.
Ekonomi de etkiliyordur belki ama asıl sebebi bence o değil, benim fikrimce sevgi saygı bitince bitiyor evlilikler.
Eskilerin bir sözü vardır " Geçinmeye gönlü olmayanın bahanesi çok olurmuş derler ... oyuzden bir kişinin geçinmeye gönlü yoksa ekonomi , kıskançlık , aldatma her şey bahanesi olur
Uzat elini öpücem
@Sözmuhendisii estafurullah 🙋
Ne ekonomisi ya aldatınca biter evlilikler ya da bir şey paylaşmayınca mesela bir rakı içmeyince bir şarkı türkü söylemeyince bir etkinlik yapmayınca eğlenmeyince gülmeyince beraber bir yemek yapmak bile paylaşımdır ya da beraber balık tutmak arkadaş gibi düşün eşine öyle bakıp evleneceksin yoksa o evlilik sürmez her şey cinsellik değil zaten birini beğenip beraber oluyorsun bunun için evlenilmez
Ekonominin sebep olduğu kesin ama artık kimsenin kimseye eyvallahı yok
Etkisi var ama tam da değil kişiye bağlı, kötü davranış ya da aldatma da oldukça önemli nedenlerden biri
Tamamen iki gönlün bir olmaması sonucu samanligin yakılmasına bağlıyorum. Beklentiler istekler aşırı yüksek ama elden gelen yok.
Onunda erkisi vardır ama cinsellik olmasığından arttığını düşünüyorum
Maalesef her şey çok pahalı milletin alım gücü kalmadı geçimsizlik başlıyor sonra kavgalar. .
Sevgili iken her şeyi yapıyorlar evlenince değişecek sanıyorlar ama maalesef, sevgi bir yere kadar götürüyor ondan sonrası yok, evlilikte birbirine saygı olacak, saygı olan evlilikler görücü usulü olur genelde ve daha çok sürer
alakası yok ekonomiyle toplumsal sosyolojik değişimlerden dolayı
En İyi Cevap