Güncellemeler
+1 yıl
Piyasadaki 8 milyar insanın tümüne dağılan para çok az olunca Millet de diyor ki Allahın cömertliği , keremi bu diyip haline şükrediyor , bazıları da siyasilere suç atıyor 😂 ulan total paranın %20 si 8 milyar insana dağılıyor, geri kalan %80 i bunların ellerinde ne şükretmesi 😂 siyasiler zaten akıllı olsa bu sisteme halkını yutturmazlar fakat onların da bu sistemden çıkarları olduğu için dilsiz şeytan oluyorlar. Ekonomik kriz var diyip millet sürekli birbiriyle kavga ediyor. kiracı ev sahibi v
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tayyip 20 - 25 senedir başta madem kapitalizm kötüydü buyurun mesela bizi komünizme geçirseydi ya. Bak ne güzel eşitlik adalet olurdu. Topluca çalışırdık kardeş kardeş üretirdik para babalarını yenerdik falan
Bu iş onun işi değil. büyük gelir ona bu işler.
Yani Komünist olmaya okeysin yeter ki bir şekilde o sisteme geçelim
özet geçecem bu yüzden allaha inanmıyorum devlet insanlardan vergi alabilmek için dini devlet uydurdu
Devleti yönetenler veya siyasiler zaten bu çarkın taşeronu. Taşeronluk yapmak onların işlerine geliyor vergilerle bu işin kaymağını yedikleri için sus payı almış gibi oluyorlar. Ama faili maalesef yanlış yerde arıyorsun.
beni çok iyi dinle enflasyon diye bir şey yok rte sayılarla oynuyor direk konuya gireyim 3 yıl önce dolar 7 tl idi şimdi 28 tl şimdi insanlar ne yapacak dolar 3 yılda 4 kat artınca dolar yine artacağını öğrendi dolar almaya başladı rte putin gibi bunu önceden tahmin etmişdir rte ne yaptı millet 28 tl den dolar alınca bilerek doları 28 tl de tutuyor ki enflasyon devam etsin diye yani dolar 28 den yukarı çıksa para değerini koruyacak ama dolar 28 de kaldıkça yine paramız enflasyonda eriyor en başda ne demişdim enflasyon diye bir şey yok nasıl mı 10 yıl önce maaşlar 900 tl idi şimdi 11.500 tl şimdi sen işe gidince 12 kat fazla iş mi yapıyorsun da 11.500 tl alıyorsun hayır aynı işi yapıyorsun amaçlarını açıklıyorum eğer asgari ücret 900 tl de kalsaydı o zaman insanlar 6 ay çalışıp 6 ay evde yatacakdı düşünsene bi memurun 6 ay işe gitmediğini ülke yürümez şimdi diyecen ki 6 ay çalışmamak ne alaka misal sen 1 ay çalışdın 900 tl aldın 10 yıl sonra parayı harcayacaksın 10 yıl sonra asgari ücret 11.500 olduğu için 11.500 tl nin yanında 900 tl hiçbir şey amaçları insanlar hergün işe gitsin umarım anlatabilmişimdir ya da yanlış biryer varsa düzeltin bu arada ekonomi kötü diyenlere fıtık oluyorum adam aldığı 11.500 tl yi 20 günde bitiriyor neden her şey pahalı diyor oyun 1 aylık değil oyun en az 3-5 yıllık yani 11.500 tl maaş alıp 11.500 tl yi 5 yıl boyunca kenara atma diye rte her şeye zam yapıyor yani 11.500 tl yi 5 yıl sonra harcayacak olanlar dertlenmesi lazım maaşını 20 günde harcayan puşlara ne oluyor anlamadım eğer ekonomi hakkında yazdığım kısmı anlamadıysan özet geçeyim ekonomi kötü değil ekonomi aldığı maaşı kenara atıp 3-5 yıl sonra harcayanlara göre kötü
Evet ama napalım..
Dolarla bağını kesmen gerek. ama onu yapacak babayiğit yok piyasada.