Hesabı erkek mi kadin mi ödemeli?

Erkek
Kadin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hesabı erkek mi kadin mi ödemeli?

Geleneksel olarak, erkek hesabı ödemekle sorumludur. Bu, kadının erkeğin bakımına muhtaç olduğu ve erkeğin bu sorumluluğu üstlendiği fikrine dayanır. Ancak, bu görüş artık birçok insan tarafından paylaşılmamaktadır. Günümüzde, birçok insan hesabı kimin ödeyeceğinin ilişkideki eşitliğin bir göstergesi olduğuna inanıyor. Bu görüşe göre, her iki partner de eşit sorumluluklar üstlenmelidir. Hesabı kimin ödeyeceğine karar vermenin birkaç yolu vardır: Sonuçta hesabı kimin ödeyeceğine karar vermek için kura çekin. Hesabı dönüşümlü olarak ödeyin. Hesabı kimin ödeyeceğine birlikte karar verin.
Sonuçta, hesabı kimin ödeyeceği konusunda en önemli şey, her iki partnerin de bu konuda rahat olmasıdır. İlişkinizdeki dinamikler: İlişkiniz geleneksel mi yoksa daha modern mi? Her iki partnerin de geliri: Her iki partner de aynı gelire sahip mi?
Hesap ne kadar tutarlı?: Hesaplar genellikle küçük mü yoksa büyük mü?
Hesap ne sıklıkla ödeniyor?: Hesaplar haftalık mı yoksa aylık mı ödeniyor?
Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, sizin için en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz.
Bu o kadar çok tartışılan ve bi o kadar da saçma bir konu ki, her iki tarafta bence ödemeli. "Bu bir sorumluluktur gelenektir erkek ödemeli" çok yanlış geliyor bana. Bana göre olması gereken şey mekana kim götürüyorsa parayı da o öder çünkü ekonomisine göre zaten bir mekan seçmiştir ve birbirimizi sırayla mekanlara götürürdük. Mesela yemeği o ödedi yemekten sonra bir tatlıcıya gittik orayı ben öderdim gibi gibi
kendi ekonomik özgürlüğüm var aslanlar gibi çalışıyorum Rabbime bin şükür ama erkeğin bana hesap ödetmesini sindiremem hesabı erkek öder bu bir görgü kuralıdır gelenektir bana hesap ödeten erkek gözümden düşer maalesef
Erkek
Cevap
28Cevap
Yani genelde erkek ödemeli centilmenlik ve saygı gereği ama karşı tarafta harcamalarında düşünceli olmalı diye düşünüyorum...
Gerçeği nedir anlatayım.
İlk buluşmayı erkek öder.
Özel davet eden öder.
Onun dışında evlenene kadar herkes kendi hesabını öder.
Çünkü ufak bir tartışma olsa benim paramı yedin gibi kavgalar çıkar.
Evlenince de her şey ortaktır senin benim param olmaz.
Zorlanmadan ödeyebilecek olan kimse o ödemeli.
İki tarafı da zorluyorsa paylaşılmalı.
İki tarafı da zorlamıyorsa bugün biri yarın diğeri ödemeli.
İki tarafı da zorlamıyorsa ve tek bir buluşma olacaksa erkek ödemeli.
Konu çözülmüş ve kapanmıştır. Artık daha fazla bu hesap mevzusu gündeme gelmesin 😂
Kim bir yere davet ediyorsa o ödemeli. Atıyorum kadın seni güzel bir yere götürücem falan dedi adamı bilmediği yere götürdü. Kadın ödemeli hesabı. Aynı şekilde tam tersi de geçerli. Kimse ilk kez gittiği mekanda hesap ödemek zorunda olmasın.
Davet eden kişi ödemeli veya bir kisi yemegi ödüyorsa digeri kahveyi tatlıyı ödemeli. Kimse kimseyi doyurmak zorunda degil. Bu konu çok suistimal ediliyor.
Klasik toplumsal normlar bunlar.. Kaç yıldır evliyim, sevgili olduğum zamanlarda bile hesabı ödemek hiç sorun olmadı bizim için. O gün kim finansal olarak uygunsa, o ödüyordu. Bu kadar basit.
Alman usulü ödenmeli yani herkes kendi hesabını ödesin
Almanya üsülü olabilir yarı yarıya ya da sırayla ödenmeli ben kesinlikle her zaman erkek öder demem aynı şekil kadında her zaman ödememeli duruma göre bakılmalı
Bu sorunsalı bitirmenin vakti gelmeli sanırım.
Gösteriş meraklısı kadınların hesabını ödemek paran olsa da istemediğin irrite bir durum oluşturuyor. Özgüveni tam ve geliri olan kadınlar için hesaba ortak olmak onların da istediği bir durum. Bu durumı karşılıklı karşılayamayacak iki insan ise konuşabiliyor ise ! Zaten hesap ödemek diye bir şey de olmaz.
Hem parasız erkek istenmiyor hem de hesabı kim ödese deniyo kadınlar siz gerçekten farklı varlıklarsınız..
Aslında kadında ödiyebilir ama nedense nişanlım hep kendi ödüyor
Buluşacak kadar değer veriyorsam her türlü öderim.
Farketmez hesap ödeyemeyecek bir kızla yemeğe çıkmamak lazım
durumlarına göre ödemeli bence
mesela biri iki yerde ödüyorsa biri de bir yerde ödemeli
Centirmen lik. olarak erkek ama asıl doğru olan sırayla ödemek
ikiside ödememeli bulaşıkları yıkamalı...)))
Ya herkes kendi ödesin ya da parası olan koca yürekli olan hangisiyse kendini öne atıp o ödesin 😅
Erkek tabi ki alman usulü yapanlar ezik profillerdir (bence)
İki tarafta ödeyebilir
Yeri gelir erkek yeri gelir kadın.
Ben ödeyeyim bitsin bu anlamsız kavga 🤦🏽♂️
Herkes kendi yediğini içtiğini ödemeli
Fark etmez bence, kadının öderse de sorun edilmemeli
Mekanın sahibi ajwbxuwx
Erkek ödemeli
Tabikide erkek
kımın parası daha coksa:D
Kadın ödemek zorunda. Madem bizden üstün varlıklar ben karı parası yemek istiyorum 😃😃😃
Herkes kendi hesabını ödesin ben öyle yapıyorum
Ben çağırdıysam ben öderim
Kadın erkek eşitliği var böyle bir dayatma olamaz
İkiside ödeyecek tek tarafa bırakılmaz
İlişki ciddiyse erkek
Hersey fahiş fiyat olmuş iki tarafta ödemeli
İkisi de sırayla
Parası olan öder
Hesabı erkek öderse daha kârlı çıkar..
Erkek
Erkek
Ortak