ekonomi düzelirmi evet düzelir ama bu 3 ay mı 3 yıl mı 30 yılmı surer buna karar verecek devletı yonetenlerdır.
1-onclıkle bilinçli servet transferınden vaz gececekler cunku bunu kasıtlı yapıyorlar.
2-enflasyon sebep ya da sonuç değildir bir tercihdir bu tercihden vaz geçecekler.
3-şu anda dünyada en çok kara paranın dolaştığı 5 ülkeden 1iyiz belkide 1. siyiz bunu mutlaka çözmeliler ve isteseler anında çözerler
4-tarım ziraat ve hayvancılığı mutlaka kayıtsız şartsız desteklemeliler gıda enflasyonu dunyada düşerken bizde korkunç şekilde artmaya devam etmekte
5-göçmenler mevzusu çözülmez ülke nufusu en az yuzde 10 azalmazsa bu gun yasadıgınız sıkıntı 10 yıl sonra yasayacaklarınızın yanında devede kulak bıle olmaz benden soylemesı
6-kur a mudahil olmayı genel anlamda serbest pıyasa kuralları ıle oynamayı acılen bırakmalılar su akar artı eksı yolunu bulur sız bızıkladıkca ısın dogasını kurcalıyor ve yıkıcı sonuclar ortaya cıkarıyosunuz
7-derhal barınma yasası altında bır yasa çıkarılmalı ve konut işine el atmalılar ama bu yuzde 25 sınır koydum dıyerek olmamalı cunku bu kanunun tek yararı ev sahıbı kıracı cınayetlerı artısı oldu bır oncekı madde de nufus azaltılmasından kastım bu yontem degıldır :)
8-uzmanları bankacılık sistemimiz çok sağlam diyor ama sağlam falan değil bu gun devlet elını bankalardan ceksın hepsı ıstısnasız hepsı batık bunu çözmeliler devlet elı demek senın benım vergım demek bankaların hepsını paranız olsun olmasın evınız arabanız olsun olmasın biz finanse ediyoruz ben koçu sabancıyı hatta devlet bankasını bile vatandaş olarak finanse etmek durumunda değilim.
9-turizm canlanmalı ama bu avrupadakı en garıban otelden cıkmayıp uc kurusa tatıl yapan turıstle olmaz acılen casıno yasası cıkartılmalı ege ve akdenızde pasaportu olan a casıno ımkanı saglanıp hem saglam vergılendırıp hemde paralı turıst cekmelıyız kıbrıs gurcıstan bu sekılde ayakta duruyor.
10-devlet israfının önüne geçilmeli her tür konuda tasarruf edilmeli istisna da olmamalı
11-eyt bu ulkenın emeklısının sonunu getırecek derhal bır yasa cıkartılıp emeklıye mınımum asgarı ucretın ıkı tık ustu verılmelı ancak calısma hayatına bısekılde devam edene emeklı olsada maas almamalı 2sınden bırını tercıh etmelı
yetermı
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ekonomi bir kaç yılda düzelmez! Üreten ülkeden tüketen ülkeye döndük. ülkenin 80 yıllık tüm birikimleri satıldı peşkeş çekildi. Devamlı para basılıyor piyasayı toz pembe göstermek için.
Yazdıklarını tek tek okudum millete kaç tane ekonomik kriz gördünki gibi şeyler yazmışsın asıl sen kaç tane gördün daha 20 yaşındasın!
Bana kalkıp 2002 masalı yapacaksan sakın yapma çünki o ekonomik kriz değildi bankaları etkileyen bir krizdi merkez bankasının bankaralara uyguladığı faizlerdeki yüksek değişiklikler sebebi ile!Üretim yok demekte yanlış olurmuş araba uçak falan üretiyormuşuk bu ülke 1967 den beri araba üretiyordu zaten yok uçak üretiyormuşuz bu ülke daha 1926 larda uçak üretmeye başlamıştı şimdi üretiyoruz dedikleri uçaklar nerede hani 2012 den beri göklerde olan yolcu uçağı mesela görebildin mi ya da hiç bine bildinmi?
Ülkenin tüm değerleri satılmış sadece trakyada üretilen pirinç ülkenin %64 lük ihtiyacını karşılayabilir durumdayken çinden pirinç ithal eder olmuşuz savaştaki ukraynadan buğday ihtal eder olmuşuz ve bunu tv lerde büyük başarı olarak canlı yayınlarla show yapan bir hükümet var!
Ekonomi bakanı çıkıp enkaz devraldık diyor yahu enkazı kimden devraldılar abaca 21 yıldır ülkeyi kendileri yönetiyor ama enkaz devralıyorlar ve senin gibilerde bunu yiyor!
Hani düne kadar nas vardı ne oldu da nas tan anında vazgeçildi çark edildi?
Devlet fabrika çalıştırmaz deyip marketçiliğe başladılar
Devlette ait tüm kitleri satıp kapatıp sonra da stokçuluk aç gözlülük masalına sığındılar
Devlet kitleri sayesinde piyasa dengede tutuluyordu fahiş zamların önüne geçiliyordu ama siz uyumaya devam edin!
Madem üreten ülkeyiz neden özel sektör hariç sadece devlete ait borç 485 milyar dolara yükseldi?46 Yorumla- +1 yıl
Tarım konusunda zaten kötüyüz ben bundan bahsetmedim. 1926 da ne uçağı uretmişiz söyler misin? Bi de diyorsun ki şu an ne uçağı üretiliyor 😂 iha siha ihracatımızdan haberin yok galiba aç biraz haber izle :)
- +1 yıl
Her sene uçağa binerim bi arada :) zengin de değilim halbuki. Son 1 buçuk 2 senedir uçak bileti fiyatları çok yükseldi. Öncesinde çoğu insan bineniliyordu. Normal geliri olan herkes binebiliyordu hatta. Hayal dünyasında falan mı yaşıyorsun?
- +1 yıl
Bana hükumetin bahsetme ben kimsenin taraftarı değilim. Ben ülkemin durumundan, ekonomisinden, yapılanlardan bahsediyorum. Gerçekçi olmak yerine her şeyi hükumete bağlayarak konusacaksanız zaten hiç yorum yapmayın
- +1 yıl
tarımda zaten kötümüydük? Çiftçi herşeyi üretiyordu akp den önce pancara kota getirdi bundan fazla ekemezsin dedi. Çiftçiye kendi tohumunu üretmen yasak deyip hapis cezası getirdi eyy israil deyip israille gdo lu tohum anlaşması yapıp çiftçiye zorla bu tohumu aldırır oldu
Ben çiftçi cocuğuyum bana tarımda zaten kötüydük masalı ile gelme sakın rezil olursun!
iha siha imiş biraz bilgin olsaydı böyle cahil olmasaydın bu ülkenin 1990 da ilk sihasını ürettiğini bilir böyle boş boş yorum yapmazdın
Bana burada ülkeyi batıran hükümetin yalakalığını yapacağına vatandaşın yanında ol ama doğru sen alışmışsın sel olunca, yangın çıkınca falan kafana çay atılmasına hüloğğ masalındasın hala.
Biraz yandaş tv izleyip uçuyoruz masalına inanacağına biraz okuyup araştırmayı deneseydin bu ülkede birçük şeyin üretildiğini ama akp gibi yandaşının yaptığını yalanlarla süsleyip reklamını yapmadığını öğrenirdin!
1926 da ne uçağı üretmişiz diye sorabilme cesaretinle zaten cehaletini kanıtladın. Bu ülke 1926-1951 yılları arası taa ki o çok sevdiğiniz menderes dönemine kadar yüzlerce uçak üretip satışını yaptı!
Biraz aklın olsa araştırırdın zaten yazılanları acaba benmi bilmiyorum diye ama o zekaya sahip olamayınca böyle cahil cesaretiyle masallara inanıyorsun.
Ha madem o kadar iyiydiler de satıyoruz ediyorz masalına inanıyosunda Neden ukrayna savunma bakanı satın aldığımız tüm ihalar kolayca düşürüldü dediğinde bayraktarlar çıkıp anıra anıra o zaman sizde taş kullansaydınız gibi saçma sapan konuştu?
Madem o kadar iyiydiler de neden deprem bölgesinde övündüğün ihalarla uçuş dahi yapamadılarda senin dalga geçme cesaretinde bulunduğun devletin yaptığı ihalar ile görüntüler alındı? - +1 yıl
Tarımda zaten "kötüydük" demedim. Zaten "kötüyüz" dedim. Önce bi okuduğunu anla, ondan sonra uzun uzun yorum yap. Olduğunu anlamayan birinin uzun uzun yorumlar yapması çok bişey ifade etmiyor
- +1 yıl
Ayrıca ben kimsenin yalakalığını da yapmıyorum, kimsenin taraftarı da değilim. Ülkemle alakalı ekonomiyle ilgili bir görüş belirtiyorum diye bunu siyasete bagsaştiracak kadar cahil cühela isen bu dünyada gereksiz oksijen harcayan birisin demektir
+1 yılBiz her zaman ekonomisi kötü yönetilen bir ülkeyiz arkadaşlar, bu hiç değişmedi, 2001 ikiz kuleler bombalanınca abd ekonomiyi kurtarmak için program dışı dolar bastı, bütün dünya bundan faydalandı tabi biz de 5-6 sene faydalandık, yine ekonomimiz kötüye gidecekken 2008 Lehman krizi oldu ve abd yine fazladan dolar basmak zorunda kaldı biz yine dört ayak üzerine düştük, bu da 5-6 sene kurtardı bizi, sonrasında böyle bir bolluk olmayınca kötü yönetilen ekonomimiz başkanlık sistemi ve nas olayı ile tüy dikmiş oldu, şimdi abd faiz artışlarını sona erdirip dolar basana kadar biz yine sıkıntı çekmeye devam edeceğiz, bizim olayımız bu şekilde.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet bu konuda haklısın. Çok fazla iniş çıkışlar yaşadık zamanında. Ama bu sonsuza kadar böyle sürmicek. Şimdi bir farkımız var ki o da şu, 50 sene önce bir çöp böyle üretememize izin verilmiyordu dış ulkeler tarafından. Şimdi arabadan tut uçağa kadar üretip ihracat yapabiliyoruz. Zamanla üretim artacak ve bu yolda ülkemiz mücadele edecek ben inanıyorum.
+1 yılİktidarda bunlar olduğu sürece imkansız. Talan, yağma, rant zihniyetinden vazgeçemiyorlar. Vahşi kapitalizm bunların yanında melek ki zaten faydası da çok. Bunlar anca anlık halkın hoşuna gideceği şeyler yapar, söyler.
01 Yorumla- +1 yıl
İktidar geçici. Devlet baki. Bir şekilde atlatilacak bu kriz. Öyle ya da böyle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence düzelmez
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 433 cevap paylaştı. bu kriz bence öyle bir iki yıla çözülecek bir durum değil. çünkü tek bizim ülkemizde olan bir ekonomik sıkıntı değil şuanki. en az 3 yılı var. düzgün ekonomik adımlar atılırsa o da. daha önce israil menşeyli bir çin firmasında çalışıyordum. bu yıl başında alman firmasına geçtim yönetici olarak. çok fazla yurt dışı seyahetlerim olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim tüm dünyada durum sıkıntılı. ama bizimki avrupadakindan 3-4 kat daha kötü durumda. aslında bununda en baş sebebi 2 ay öncesine kadar krizin olduğunu kabullenmeyerek ekonomik adımlar attığımız için. avrupa amerika ya da çin yaklaşık 2 yıldır bunu öngörerek adımlar attı. biz biraz geç kaldık.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet geç kaldığımız doğru zaten ama ben düzelmesi için max 5 yıl veriyorum
Para & Ekonomi konusunda 661 cevap paylaştı. Ekonomi iyi durumda değil ama kriz boyutunda da değil. Kötü yönetiliyor, kötüye gidiyor bu bir gerçek ama kriz olması için hem dünya genelinde de sıkıntılar olması gerekir. Gerçek olan şu global anlamda bir kriz çıkarsa biz bunu çok daha derin yaşayacağız.
25 Yorumla- +1 yıl
Global anlamda da kriz yaşandı zaten corona muhabbetine
- +1 yıl
Eminim atlatılacaktır
s +1 yılÜretim anlamında bir kriz oldu ancak tam bir ekonomik kriz sayılmaz. Hem Avrupa hem ABD yerinde önlemler aldı. Faizler artırıldı, sıkı para politikası uygulandı. Gerçek kontrolsüz bir kriz yerine kontrollü suni hafif bir kriz tercih edildi. Biz o dönemde faizi düşürüp, bol bol para bastık. Şu an onun acısını çekiyoruz.
- +1 yıl
Evet o konuda haklısın zaten. Yanlıştan biraz geç döndük ama döndük en azından.
- +1 yıl
Bundan sonrası artık duzelme aşaması
- Para & Ekonomi konusunda 497 cevap paylaştı.
+1 yılHangi ekonomi? Üretim yok ki artık. Üretilen hiç bir şey yok. Yakında pirinç , patatesi ithal edeceğiz. Ne çiftçiliğe ne de hayvancılığa yatırım var. Artık her şey yabancılara yap işlet devret usulü ile veriliyor. Hem de çok çok uzun yıllar için.
311 Yorumla- +1 yıl
Tamam durumumuz gerçekten kötü şu an kabul ediyorum ama üretim yok demek de haksızlık olur. 50 yıl önce bir çöp bile üretmemize izin verilmiyordu. Şu an arabadan tut uçaklara kadar üretim yapabiliyoruz.
- +1 yıl
Yurt dışına satılıp , yakılan ormanların yerine ultra lüks konutlar yapmak için. Togg araba fabrikasının içi boş sadece dış bina var ortada. Ayrıca karadenizde çıkan gaz da sembolik bir gazmış. Neden yaz ayında gaz bedava bunu bi düşünmek lazım, madem bol gaz çıktı kışın da verseler ya 👍🏻
- +1 yıl
Ben olsam bedavaya vermem gazı niye vereyim? Bu millet bedava bulduğu her şeyi israf etmeyi seviyor. Tabiki paralı olacak.
- +1 yıl
Yanlış şeyler çok var zaten ben ona bisey demiyorum da doğruları da konuşmak lazım yani. Vur deyince öldürmekle olmuyor. Togg araba fabrikası için içi boş demek hakkaniyetli bir tutum değil. Üretip ihraç ettiğimiz tonla uçağa ne diceksin? 50 sene önce bir plastik bile üretmemize engel oluyorlardı ama şimdi nerden nereye geldik. Burada mesele hükumet degil. Devletimiz çok daha iyi yerlerde olacak. Hükumet kötü bile yönetmiş olsa yapılan iyi şeyleri yok sayarak bu millete hizmet etmiş olmuyorsunuz
- +1 yıl
Hangi iyi şeyler? Enflasyonun düşmesi gerekmiyor mu? Günde 10 ekmek tüketen aileler var yani 70 - 80 lira günde. Aylarca et görmeyen aileler var. Türkiye hayvancılıkta çok ileri bir ülkeydi, ne oldu? 4 tane Domates 30 lira olur mu yaa? Yazık değil mi bu insanlara. Dolar 30 lira oluyor eylül ayında. 👍🏻 şu an üstüne üstüne bastırıyorlar doların seçimlerden dolayı tabii ki. 👍🏻
- +1 yıl
Bak hakkaniyetli olalım. Gerçekçi olalım. Kötü durumdayız zaten bu bir gerçek. Ama iyi şeyler de oldu bunları yok sayamayız. Enflasyona gelince şu an faiz arttırımı yapılıyor zaten enflasyonu yavaşlatmak için. Ama unutma ki Faiz arttırımıyla enflasyon durdurulduğunda işsizlik had safhada olacak. Piyasa duracak. Yerel seçimlerden sonra muhtemel yaşanacaklar bunlar. Piyasadan parayı çekecekler bence. Bu şekilde denge sağlanmaya çalışılacak.
- +1 yıl
😅😅 iyiymiş. 😅 10 - 15 güne kadar 500 liralık bankınot çıkıyor 👍🏻
- +1 yıl
Tamam çıkabilir. Çıkmalı da zaten. Bunun konuyla ne ilgisi var
- +1 yıl
Banknot mu mesele yani şu an 😂
- +1 yıl
Göz boyamaları yememek lazım. Çiftçiye, hayvancılığa yardım olmalı kredi yani hemde geri ödemesi 10 sene sonea ve aradaki toptancı kabzımalları yani büyük parayı vuranları çiftçinin emeğini öldürenleri kaldırılmalı. İnsanlar aç ya. Gençlik evlenemiyor, yuva kuramıyor. Çünkü bir evlilik ve ev kurma 1 milyondan aşağı değil. Okulunu bitiren direkt yurtdışını araştırıyor gitmek için.
- +1 yıl
Tamam şu an kötü durumdayız ama düzelecek. 15 sene önce de kötü durumaydık ama 10 sene öncesinde iyi duruma geldik. Şimdi yine kötü durumdayız ama yine düzelecek. İniş çıkışlar yaşıyoruz sadece
- 12 Yorumla
- +1 yıl
Biraz izledim dahasını da izlerim. Evet sıkıntılı bir durumdayız zaten. Enflasyonu durduramaz lazım. Yanlış politikalar izlendi zamanında. Bazı arkadaşlar parti martı muhabbetine girdi ama konumuz partiyle alakasız bir konu. Ekonomiden bahsediyoruz. Şu an faiz arttırılmaya başlandı zaten enflasyonu azaltmaya yönelik. Cari açığı da üretim yaparak durdurmaya calisicaz. Bir şekilde bu ekonomi düzelecek yani başka çare yok. Daha önce de sıkıntılar yaşanmış ve daha sonrasında enflasyon bitti denecek noktalara da gelinmiş. Sonra tekrar bu hale geldik vs. bu bir döngü. İniş çıkışlar oluyor maalesef. Ama ben daha önce de olduğu gibi düzeleceğine inanıyorum. Geçmiş tarihe baksak yeterli. Geçmiş geleceğin aynasıdır
- +1 yıl
Bu ülke neler neler gördü bunu da atlatır
Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Gerekcene bayildim daha oncede yasanmiş sonra geçmiş 😄
37 Yorumla- +1 yıl
E öyle ama
- +1 yıl
Şu an da yapılıyor
- +1 yıl
Sen ekonomik kriz görmemişsin djdjsjdh
- +1 yıl
Tamam
Ülkeler batmaz bakkal değil ki bu batsın kapansın sadece insanların alım gücü daha çok düşer fakirlik artar
111 Yorumla- +1 yıl
Daha sonra da tekrar yükselişe geçer. Bu bir dòngü
- +1 yıl
Ben en fazla 5 yılda düzeleceğini düşünüyorum. Bu arada özelleştirme kötü bişey değil aksine daha bile iyi bişey. Bak ABD'nin savunma sanayisi bile özel mesela. Neden? Özel sektörde üretim de çalışma stili de her zaman daha sıkı ve yüksek oluyor. Devlete bağlı olan yerlerde üretim de az oluyor, kâr da az oluyor, insanlar desen memur oluyor yata yata para kazanıyor. Ama sen sektörü özelleştirdiğin zaman özelde çalışanlar işten çıkarılmamak için var gücüyle çalışıyorlar. Şirket sahipleri de para kazanabilmek için olabilecek en üst düzeyde kazanç sağlamaya yönelik hareket ediyor ve üretim daha da artıyor. Bu açıdan düşündün mü hiç?
- +1 yıl
Özel sektördeki bir üretimle devlet elindeki bir yerin üretimi kıyas bile edilemez. O yüzden özelleştirmek daha mantıklı. Özel bile olsa sonuçta devlet denetimine bağlı, devlet himayesinde oluyor zaten elden cikmiyor.
- +1 yıl
Yabancıya bile satılmış olsa yine devletin kendi sınırları içinde vergisini de alıyor her şeyini de alıyor kazancına göre. Bence bu şekilde olması daha mantıklı
- +1 yıl
Zaten politikayı değiştirdiler. Bence olacak olan şu faizi arttırarak enflasyonu durduracaklar, sonra işsizlik üst seviyeye yükselecek, şu an fahiş fiyatlarla mal satan esnaflar satış yapamayacağı için canı yanacak, piyasa duracak falan ondan sonra normalleşmeye başlıcaz. Daha önce çok geçmiş yillarda bu şekilde politika izlenmiş
- +1 yıl
Kötü günler geçti, artık daha kötü günler bizi bekliyor. En azından bir süre böyle olmak zorunda herseyin düzelmesi için. Yerel seçimlerden sonra anamız aglicak bir süre. Ama 3-5 yıla düzelecek diye düşünüyorum
- +1 yıl
Bence yanlış düşünüyorsun adaletin olmadığı bir ülkede yabancı yatırımcı ülkene döviz getirmez adalet yok ki bu ülkede herkes birbirini öldürüyor hırsızlık yapıyor hapise girmiyor sen olsan bu ülkeye yabancı yatırımcı olsan can güvenliğin yokken yatırım yaparmısın? Döviz sıkıntısı adaleti düzeltmediğin sürece gelmez Amerika’nın adaleti güçlü diye yatırımcılar orada hep
5 yıl içinde her şey 10x ve üzerinde artış yaşandı hiçbir şekilde atlatılamadı krizler bugüne kadar sadece en fazla bir müddet stabil kaldı hepsi o
03 Yorumla- +1 yıl
Atlatmak için yeni yeni biseyler yapılıyor çünkü
- +1 yıl
Enflasyonu durduracaklar yakında. İşsizlik artacak bu sefer. Ama bu durumun düzelip dengeyi bulması birkaç yılı alır.
Ekonomi böyle yonetilirse düzelmez daha kötü gunler bekliyor bizi
115 Yorumla- +1 yıl
Biraz geç kalındı ama politika değiştirildi. Max 5 yıla düzelecek diye düşünüyorum
- +1 yıl
İlk defa ekonomik sıkıntı yaşamıyor bu ülke. İlla ki düzelecek. Bu kadar karamsar olmaya gerek yok
- +1 yıl
Enflasyonu azaltmak zor bişey değil. Çok yukseltirsen faizi enflasyon durma aşamasına da gelir. Mesele sadece o değil. Ama bunu yapmanın bedelleri oluyor. Enflasyon azaltılır ki zaten şu an faiz arttırarak bunu yapacaklar. Ama bunun bedelini işsizliğin çok çok yükselmesiyle ödeyeceğiz. Hatta öyle ki insanlar bırak alışveriş yapmayı sadece karınlarını anca doyurabilecek duruma gelecek, piyasa durma noktasına gelecek. Esnaflar da batacak. Daha önce yaşandı bunlar. Ondan sonra yavaş yavaş piyasa düzelecek. Bu işler böyle
- +1 yıl
Hükumetler geçici, devlet baki. İlla ki düzelecek bir gün. Hep bu durumda kalacak değiliz
- +1 yıl
Ben max 5 sene veriyorum. Bence düzelir
- +1 yıl
Dünyada kriz hep var. Ama biz yine şu an olduğumuz durumda daha iyi duruma gelebiliriz diye düşünüyorum. En azından bi 5 sene sonra şu anki halimizden çok daha iyi durumda oluruz
- +1 yıl
Başkanlık sistemiyle ne alakası var konunun? Bi de sizin gibiler falan diyosun bence gereksiz saçmaladın
- +1 yıl
Hükumeter geçici, devlet baki. Bir şekilde geçecek sonuçta
+1 yılEkonomimiz ancak mevcut hükümet değiştikten 10-15 yıl gibi bir süre zarfında düzelmeye başlar.
00 YorumlaCok zor
17 Yorumla- +1 yıl
Ama imkansız değil
- +1 yıl
Daha önce de ekonomik kriz yaşadık. Bu ilk değil. Gerçekçi ol
- +1 yıl
Venezuelayla biz bir değiliz ama
- +1 yıl
Tamam ama düzelecek işte
- Para & Ekonomi konusunda 934 cevap paylaştı.
+1 yıl10 yıldır bu yalanı duyuyoruz
17 Yorumla- +1 yıl
10 yıl önce alım gücü gayet iyiydi. Ne ilgisi var
- +1 yıl
Nerden iyiydi, zaten bu günlerin gelişi o günlerden belliydi
- +1 yıl
Millet patır patır ev alıyordu o zamanlar. Nasıl iyi değildi?
- +1 yıl
Çoğu kredi ile aldı şimdi ise ödemekte zorlanıyorlar ipotekli konut satışı ne kadar bilmiyorsun
- +1 yıl
Tipik aşırı fanatik taraftar gibisin
- +1 yıl
Yoo ben parti tutmuyorum ne alaka ekonomiyle parti? Sizin gibi herkesi bir kalıba sokmaya çalışanlara da cahil gözüyle bakıyorum kusura bakma
- +1 yıl
Cahiller sorumdan gidebilir
- Para & Ekonomi konusunda 448 cevap paylaştı.
+1 yılatom bombası ne zaman ateşlenir
01 Yorumla- +1 yıl
Umarim hiçbir zaman
- Para & Ekonomi konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle düzelcek
10 Yorumla
+1 yılİmkansız
28 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş tarihe bak bakalım imkansiz mi değil mi?
- +1 yıl
Geçmiş ne alaka şuanki hükümete bakarsan imkansız
- +1 yıl
Ekonomi bakanı değişti. Kaldı ki yine başarısız olsalar bile hükumet bir gün gidecek. Devlet baki. Bir şekilde düzelecek. Daha önce de ekonomik kriz yaşandı sonra duzeldi
- +1 yıl
Hayır yaşın da küçük değil yani biliyor olman gerekiyor
- +1 yıl
Ben ne nedir milyon kat iyi biliyorum senden. Rahat 30 sene bu ülkeden hiç bir şey bekleme
- +1 yıl
Ben max 5 yıl veriyorum
- +1 yıl
5 yıla daha da kötü olacaz
- +1 yıl
Sanmam. Önümüzdeki yıl daha kötü hale gelicez, sonra duzelmeye baslicak
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. 50 60 yıla düzelir
01 Yorumla- +1 yıl
Çok abartı bir rakam. Ben max 5 yıl veriyorum
+1 yılBence çok zor nerde yaşıyorsun
00 YorumlaDüzelmez
05 Yorumla- +1 yıl