Çok tasarruflu kadınım 😄 dünkü yaptığım konserve kabuklarını atmadım kaynatıp blenderdan geçirip salça sos gibi yapıp buzluğa attım bugünde tadı nasıl bakayım diye spagetti yaptım o domates sosuyla çok lezzetli olmuş uğrasima değdi 😋👌

🌺🌺✨
Çok tasarruflu kadınım 😄 dünkü yaptığım konserve kabuklarını atmadım kaynatıp blenderdan geçirip salça sos gibi yapıp buzluğa attım bugünde tadı nasıl bakayım diye spagetti yaptım o domates sosuyla çok lezzetli olmuş uğrasima değdi 😋👌

🌺🌺✨
Savurgan olmamaya çalışıyorum ama anneme göre çok savurganım. Eğer kendim yemezsem hayvanlara veririm çöpe atmamaya çalışırım. Bir de hediye vermeyi çok severim, herkese dağıtırım dağıttıkça hediye gelir onları da dağıtırım yine gelir öyle kısır döngü 😅
Cevap
84Cevap
Savurgandim simdi biraz duruldum
Ben her zaman tasarrufluyum. param olsa dahi gereksiz harcama yapmam ya da illa kalite olsun demiyorum. ha gerçi hiç zengin olmadım hayatımda :D Afiyet olsun güzel düşünmüşsün abla 😊
Teşekkür ederim ablacım
İslamiyet kibri yasaklamış , zelil olmayı da yasaklamış. Ortası tevazu. Yine islamiyet israfı ve cimriliği men etmiş. Ortası cömertlik. İslam zalim olmayı men etmiş ama mazlum olmayı da men etmiş. Orta yolu bulmak lazım. Benim tasarruflu biri olduğum söylenemez ama savurgan da değilimdir.
Masadan kalkarken hesaba yazılmış yarım suyu alan kadınla evlenin sizi zengin eder ama sakın ha boşanmaya kalkmayin donunuza kadar alır.
Senin için bu sözü güncellemek lazım 😂
Harikasın ellerine sağlık senin gibisi bu zamanda çok az bulunuyor @27esmerim seni alan yaşadı 😇👍
rica ederim
Kız kabuk çok ince olur su ile yapıp soyduysan lezzeti olmaz ☺️ .. haha bu kadar tasarruflu değilem 😀
Moduma bağlı biraz. Genelde tasarruflu olmaya çalışırım ama bazen sabırsız oluyorum amann diyip atıyorum bazı şeyleri 😐
seni alan çok şanşlı he 😂😂😂 sen çok tasarruflusun tam bir kadın 😌 bir de bana bak anca ocağa incir ağacı hesabı 🥺
Yok canım sende süpersin 😄 aynen öyle yaşadı alan 😄 teşekkür ederim canım
benim aklıma domates kabuklarını atmıyım da sos yaparım diye gelmez ki 😀 sınıfta kaldım o yüzden 😀 ben anca marketten sos alırım çok ucuza almışım demi derim tahminim 😂😂😂
Bazen öyle olmak lazım canım 😄
peki bir şey sorucam sen konserveyi tek başına mı yaptın yardım almadan? eğer öyleyse şu an kendime harakiri yapıcam 🥺
Evet tek başıma 😑soy doğra kavonozla üstüne kabuk sos gece bir buçukya uyudum
off çok beceriklisin yaaaaaa 🥺 gerçi bende geçen aylarda reçel yapmıştım 😔
Ne güzel işte yapmayanlar da var onu 🙂 maşallah de kız 😄
maşaAllah sübahanAllah tütü sana 😌
Teşekkür ederim canım sana da 😘🥰😅
rica ederim tatlım 🥰😌
Pardon bir şey soracağım. Konserve kabuğu nedir acaba?
Tebrik ederim. Bu tasaruftan ziyade beceri. Eşiniz şanslı.
Aferin sana ekonomi bakanı olacak insansın. Hamaratlığında cabası👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Piyaaahh eyiymiş tasarruf hayatın her alanında önemli
Seni alan yasamis desene. On parmak on marifet masallah.
2 yumurta kırmayı bilmeyenler var eline sağlık. Ben ise yerine göreyim
yerine göre harcama yaparım her zaman harcamam gereken yerde asla paraya acımam ancak dikkatli olmam gereken yerde de tutumlu olurum genelde tutumlu bilinirim
şu görüntüleri biraz uzaktan çeker misin lütfen tam analiz yapamıyoruz
savurgan olmadım olmak ıstemıyorumda
Türkiye de tasarruflu olsan da para yetmiyor. Savurgan olsan hiç yetmiyor. Nereden tutarsan tut elinde kalıyor aga
Ben tasarruflu olmayı seviyorum ama söz konusu kitaplar olunca bütün servetimi harcayabilirim.
Çocukluğumdan beri kendi hayatımı kazandığım için tasarruflu tutumlu cimri ne derseniz diyin o benim.
Domates kabugunda çok özel maddeler var. inanılmaz faydalı
Hayatta en nefret ettiğim şey İSRAF, yeri geldi mi savurgan, yeri geldi mi tasarruflu birisiyim.
Bu aralar tasarrufluyum. Yeni bilgisayar kuruyorum, o yüzden borç alıp tamamlamak yerine param biriktikçe parçalarını alıyorum
Bugün buldum bugün yerim kuru para olmaz hep yaş paradır biriktirip ne yapacak arkamdan evlatlarım sağolsun mu diyecek yok ne gerek var
Tasarruflu biriyimdir. Savurganlığı sevmem. İyi kazanıyor olmama rağmen pek harcama yapmam, yatırım yapmayı tercih ediyorum
Savurganım ya, annemle hep tartıştığım bir konudur.
Aferin Antepli hatun işte. Konu gastronomi ise bir numara 🎉
3 Ay öncesine kadar biraz savurdum da odada yer kalmayınca eski tassaruf moduna geçtim :D
Parayi sevmediğim icin elime gecen her kurusu hakkiyla yok ediyorum
Hiç bir zaman emek harcamadan para kazanamadin. Oyuzden har vurup harman savurmadim
Eskiden savurgan bir insandım fakat şu an tasarruflu davranmaya çalışıyorum.
Tasarruflu bir savurganım.. nasil oluyor bende bilmiyorum.
İsraf etmem de, savurgan biriyimdir, para harcamayı severim yani.
Tasarruflu yım 35 alıp 31 kenara ayırabiliyorum sence tasarruflu sayılırmıyım?
kabugu kaynat blendardan gecır daha fazla enerjı daha fazla malıyet bı domates kulanmak daha mantıkklı
Maşallah keşke bizim etrafımızdakiler de böyle olsa
Tasarruflu. İyi yapmışsınız bu arada ziyan etmemek değerlendirmek çok güzel afiyet olsun
Rica ederim :)
Savurganiz daha geçen ihtiyacım olmadığı halde gittim 24 bin liraya apple max kulaklik aldim gittim 6 bine 2 tane columbia sweat aldim disarida kardeslerimi yedirdim üşendim yemek yapmadım ele gelen para 60 kira yok bir şey yok elde kalan 000
Bu yıl daha çok tasarruf edip. savurganlığı minimum dereceye indirecem.100 bin TL gereksiz harcamışım bu yıl 2024 de 100 bin TL daha altın alsaydım.150 bin TL daha fazla olurdu. birikimden. bu yıl hedef 800 bin TL en az.
Bu soru nereden hortlamış yıllar sonra 😂
Afiyet olsun :)
Rica ederim, tasarruf meselesi, ekonomide öncelikli konuların başında gelir :)
Ahahahaha ne hortlattım ama soruyu hala cevap geliyor 😃
Ellerine sağlık ♥️🧿
eline sağlık..
bnde tasarruf luyum
yaşınız kaç
İsraf etmem ama fazla pinti değilim..
Ne mutlu sana
Tasarrufluyum , bravo 👌
Konserve kabukları da nedir?
Baya baya savurganlık yapıyorum 😅
Fakirim fakir ama savurgan kredi kartlarını patlattım
Savunmanın bende rahatsızım bu konudan fakat onune asla ama asla gecemiyorum
Para biriktirmek istiyorsam eğer ilk parayo kendimden saklama gerekiyo
Parayi kolay kolay harcamıyorum çok biriktiriyorum tasarrufluyum
Savurganım o yüzden paralarım birikmez , nasıl bittiğini bile anlamam
Tasarrufluyumdur
Eli açık diyeyim ben 😂😂
savurgan değilim tasarrufluyum
Savurgan.. Zaten filmin sonunda öleceğiz
Savurganım maalesef 😕
İnanılmaz har vurup harman savururum 😂
Bazen tasarruflu bazen savurgan değişiyor
Her eve lazım senin gibi bi hatun👏😄
Eli açık bir insanım. Öyle diyim :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, tasarruf meselesi, ekonomide her zaman öncelikli konuların başında gelir ve basit tasarruf yöntemleri uygulamak, ev bütçesini korumak açısından çok büyük önem taşır. Artık gıdaları değerlendirme yöntemiyle mutfak masraflarını her ay indirmek mümkün ve sorunuzda da bu yöntemle spagetti yapmışsınız, afiyet olsun...