Ne olduysa pandemiden sonra oldu zaten dolar Euro artışa geçince insanlar kafayı yemeye başladı herkes akın etti restoranlara gece kulüplerine marketlere bunlar gerçekler şimdi bakıyorsun yeni düzen şu cebin doluysa kadınlar bakıyor eğer keriz biri isen o para 2 günde biter yeni düzen bu
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öyle valla insanlara bile cüzdan gözüyle bakılıyor durum çok kötü
Öyle dolar Euro 2 3 TL bazında ilerlemiş olsaydı bunlar olmazdı ben çok iyi hatırlıyorum pandemi ve öncesinde 10 TL e 4 adet cips alabiliyodum şimdi 1 taneyi zor alıyosun kimisine koyar kimisine koymaz yeni düzen artık parası olan yaşıyor ve köleleştiriyorlar muhabbet bu
Ve yurt dışındakilere yarıyor bu sistem dediğim gibi dolar Euro para birimleri 3 TL bazında olsaydı TL karşılığında bunlar olmazdı eskiden bu yoktu mesela şimdi bakıyosun dolar euro fırlamış kimde para varsa peşindeler maalesef yazık
Ben Almanyada Yasamama ragmen Türkiyenin ekonomik durumu benim piskolojimi cok bozdu ve gercekten artik cok üzülüyorum. 26 yasindayim ülkeye gitigimde eski zamanlari hatirliyorum birde simdiki duruma bakiyorum. Kirtasiyede bir kalem 100 TL olmus. Ev sahipleri ile kiracilar kavga ediyor birbirini öldürüyor. Eskiden insanlarin yüzü gülerdi herkes mutluydu. Simdi herkes gergin birbiriyle kavga ediyor. Anneler babalar intahar ediyor. Okuyan cocukar genclerimiz issiz. 10-12 yasindaki cocuklar oyun oynamak yerinde sagda solda ekonomi gecim sikintisi konusuyor. Piskolojilerin kötü olmasi gercekten normal. Artik bu durum nereye varacak bilemiyorum.
Şimdi soru bankası için mi ağlıyorsun sen bütün sorun bu mu 😂😂 ben sana bir akıl vereyim o toynaklarina kaç para verdiysen vermeyeydinde soru bankası alaydn 😂😂 edebiyat yapma burada
biz geçmişte yaşadık bunları o yüzden psikolojik etkisi yok.
Sadece bunun fiyatı şu oldu dediklerinde biraz sinir oluyorum ama geçiyor 5-10 sn içinde
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğer bir abi tavsoyesi istersen karakız illa bu sene uniye girecem diye uğraşma. Git almanca öğren b2 seviyesi yeterli yaşın genc. En azından insani şartlarda, organik beslenme ve huzurlu bir yaşam deneyimlersin.