Yardım lütfen. Sizce bu olayı nasıl çözerim?

Bir arsa beğendim yatirim icin. Gittim gördüm iyi fena değil. Ama sahipleri sıkıntı. Iki yakın arkadaş ortak almışlar. Bunlar devlet memuru ve arsayi kendi üzerlerine almamışlar onun yerine birinin yaşlı babasının üzerine tapulamışlar. Arsanın Kadastrol yolu yok. Dava açılması lazım yol hakkı için. Neyse ben beğendim 2 milyona anlaştık. Arkadaş diğerini aradı ama o satmak istemiyor. Ikisinin de tayini Türkiyenin bir ucuna çıkmış farklı yerlere. Gidiyorlar. Diğeri artık arsanın satılmasini ve payini almak istiyor. Öteki ise satılmasın istiyor zaten arsa babasının üzerinde, diğeri hiçbir şeyi ıspatlayamaz yasal olarak hak iddia edemez. Satilmasin diye diğerini ikna etmeye çalıştı ve ilerde çok değerleneceğini söyledi, bu da beklemek istemiyor hemen satılsin istiyor.

Neyse biz 2 milyona anlaştık, benden kapora istediler ben de banka kredisine başvuracağim 10 gün süre verin kredi çıkınca hemen tapuya gidelim kapora veremem kredim çıkmazsa kaporam yanar dedim. Tamam dediler anlaştık. Bankaya başvurdum,3 gün sonra arsanın yol davasi ile ilgili bilgi almak istoyorum dedim. Yaşli babasinin üzerindeymiş, olsun dedim e devletten vatandaş uyap uygulamasindan girin dava bilgileri ve dava aşamaları çıkar fotolarini çekip gönderin dedim. Tamam dedi. Göndermedi. 2 gün sonra mesaj atıp sordum. Babam e-devlet şifresini vermiyor hem de biz o arsayi başkasina sattik 50 bin kapora aldik siz kapora vermediniz dedi. Madem sattiniz bana niye söylemiyorsunuz ben bankadan krediyi çekmek üzereyim dedim. Sonra baktim ilan duruyor 3milyon 800 bine çıkarmiş ilani. Diğer arkadaşını aradım yani satılmasini isteyen kişiyi, onun hiçbişeyden haberi yok. Cenazedeyim müsait değilim, o arkadaşimi arayin dedi. Ben de durumu yazdim. Onunla konuşun dedi başka cevap yazmadi.

Şimdi siz benim yerimde olsaniz napardiniz? Ne düşünüyorsunuz?

Yardım lütfen. Sizce bu olayı nasıl çözerim?