“Öğrenciye kiralık” ev ilanında, aylık 10 bin lira yazmışlar!
Asgari ücret 11 bin 400 lira!
Ne düşünüyorsun?

“Öğrenciye kiralık” ev ilanında, aylık 10 bin lira yazmışlar!
Asgari ücret 11 bin 400 lira!
Ne düşünüyorsun?

Evet ev kiraları çok pahalı.
İki haftadır ev arıyorduk bu aşamada neler gördüm neler.
Ahırdan farksız olan evlerin kirası 10 bin TL.
İnsanlar kafayı yemiş artık kimsenin DUR dediği yok bu gidişata.
Ha DUR deme hakları da yok aslında.
Kendi düşen ağlamaz beter olsunlar!
Konyada öğrenciye kiralık ilanlarından biri 16 bin tl bir memur olarak konyada ev bulamıyorum konyanin nesi var böyle anlamiyorum denizi yok manzarası yok her yer kokuyor bide pahali saçmalık bunlara artik biri dur demeli kira sınırı konmalı
Yanlış seçimlerin ceremesini gençler çekiyor her zaman ki gibi. Bizde öğrenci olduk bizim zamanımızda her şey çok kolaydı şimdi okumayı bırak bir öğrencinin karnını doyurması bile lüks. Yazik cidden çok yazık
Ahır gibi evler bile çok pahalı okumak mı mantıklı okumamak mı karar veremedim yıllarca öğrenci olduğun için harcama yap sonra işsizlik falan türkiye olduğu için artık normal karşılıyorum
Cevap
10Cevap
Maalesef çok pahalı.
Dün haberlerde dinledim istda 18 -35 bin bandında özel yurtlarda o şekilde.. o parayı verdiğine deysede okulu başarılı tamamlayabilseler o da yok
Düşünecek şey yok, enflasyon ve ev sahibi düşmanlığı yapan devlet olunca çok normal... Kiracıların bu 25 olayıyla işi firsata çevirmesinin sonucu...
Öğrencileri para kaynağı olarak görüyorlar. Üniversitelerin öğrenci kapasitesinin en az % 70 kapasitesinde yurtları olması gerekiyor. Yurt olmayan üniversite kullanıma hazır değildir.
Tek başına bir öğrenci bu fiyatı karşılayamaz. Anca 3 4 kişilik ev arkadaşlığı olması lazım. Bu ev sahipleri istiyor ki ev kirasından maaş alsın, iyice saçmaladılar.
Serbest Piyasa'ya devletin müdahalesi olmadığı müddetçe, bu şekilde ilanlar görmeye devam ederiz. Üst sınır getirilmeli, tıpkı Avrupa'da olduğu gibi.
10.000 lira az bence 15.000 yapsınlar (!) Şaka bir yana fiyatlar abartıldıkça abartılıyor bakalım nereye doğru gidecek
Fazla abartı. Daha yeni 3+1 doğalgazlı evimizi 2.750 ye vermiştik ama bunu bile beğenmediler..
Öldürdüler artık insanları bence hani sadece bedenleri yaşıyor artık insanların hayalleri düşünceleri her şeyi ölmüş insanlar günü kurtarma peşinde.
Vicdansızlıktan başka bişey demiyorum
Kamucu ekonomiye ihtiyaç var ama bunu ne AKP ne CHP yapar şu an uygulanan neoliberal politikadır zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar
Ülke artık yaşanabilecek bi yer olmaktan çıkıyor cidden
Hürriyet mahallesine gidip it kopuk olmak çok cazip gelmeye başladı 😄
Öğrenciler kalabalık geliyorlar zaten bir şey olmaz
Şaşırmadım bakalım sonumuz ne olacak
Diyecek çok laf var da banlanırım sonra.
Herkes aile evinden gidip gelsin
Bu çözüm olmaz da aile evini bırakıp çocuğu ile okulun olduğu şehire taşınmalı...
Kısmen haklısın prenses.
Başka çözüm yok...
Bir çoğu evden kaçmak için şehir dışına çıkıyor🤦🏽 transkriptler yerlerde🤦🏽
Bitti o devir. Bu kiralar ile artık zor. Bütçesine güvenen çıksın...
Koyun koyuna tüm okul yatsınlar işte
normal bence, 4 kişi tutuyorlar zaten her biri 2 de kız getirse toplam 12 kişi. kişi başı 800 tl para değil. az bile
Yazık günah vallahi
Allahsız kitapsız bir toplumuz normaldir
Akpli öğrencilere 50 bin olsun diyenler
Anasını zktiler ülkenin neyi düşüncem.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?