Çarpık kentleşme ile ilgili ülkemiz ile alakalı bir sorum var?

Arkadaşlar Türkiye'de çarpık kentleşmenin nasıl önüne geçebiliriz? Mesela bizim ülkemiz deprem ülkesidir. Depremlerin yoğun yaşandığı ülkeler arasındadır. Neden Ülkemizde depremlere karşı uygun binalar yapılmıyor? Neden ülkemize uygun kentleşme yapısına gidilmiyor, geçilemiyor?

Mesela bakın İngiltere de, Büyük Britanya ülkelerinde hep bu tarz evler ve binalar görürsünüz. Çünkü neden, Büyük Britanya ülkelerinin havaları genel olarak, yağmurlu, rüzgarlı bazen de, kasvetli olduğu için, ve de Hortum vb. gibi doğal afetlerden korunmak için, bu tarz, güçlü, sağlam ve ekonomik tuğla, taş evlerden yapıyorlar... Ve en önemli tarafı ise, yıllar önce bu kentleşmeyi, günümüze kadar taşımışlar ve hala bu kentleşme yolunda ilerliyorlar...

Sorum şu aslında, Biz neden yapamıyoruz? Biz neden doğrusal kentleşmeye geçemiyoruz? Bunu neden başaramadık?

Dolayısıyla, Bu kadar sistemi ve düzeni merak edip, ve de bu kadar sistemsizliği ve düzensizliği tercih eden herhalde yeryüzündeki ender insan gruplarından bir tanesiyiz diye düşünüyorum... (Ben Kentleşme konusundan açtım konuyu ama, bu söylediğim her konu için geçerli aslında)