Arkadaşlar Türkiye'de çarpık kentleşmenin nasıl önüne geçebiliriz? Mesela bizim ülkemiz deprem ülkesidir. Depremlerin yoğun yaşandığı ülkeler arasındadır. Neden Ülkemizde depremlere karşı uygun binalar yapılmıyor? Neden ülkemize uygun kentleşme yapısına gidilmiyor, geçilemiyor?
Mesela bakın İngiltere de, Büyük Britanya ülkelerinde hep bu tarz evler ve binalar görürsünüz. Çünkü neden, Büyük Britanya ülkelerinin havaları genel olarak, yağmurlu, rüzgarlı bazen de, kasvetli olduğu için, ve de Hortum vb. gibi doğal afetlerden korunmak için, bu tarz, güçlü, sağlam ve ekonomik tuğla, taş evlerden yapıyorlar... Ve en önemli tarafı ise, yıllar önce bu kentleşmeyi, günümüze kadar taşımışlar ve hala bu kentleşme yolunda ilerliyorlar...

Sorum şu aslında, Biz neden yapamıyoruz? Biz neden doğrusal kentleşmeye geçemiyoruz? Bunu neden başaramadık?
Dolayısıyla, Bu kadar sistemi ve düzeni merak edip, ve de bu kadar sistemsizliği ve düzensizliği tercih eden herhalde yeryüzündeki ender insan gruplarından bir tanesiyiz diye düşünüyorum... (Ben Kentleşme konusundan açtım konuyu ama, bu söylediğim her konu için geçerli aslında)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Halkın sosyolojisiyle ilgili. Halkımız devletçi ancak militarist kökenli değil. Kurallara saygı duymakla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kuralcılık yok.
Sizce bu liyakatsizlite olabilir mi? Ben hiç sanmıyorum. Türkiye'nin bir çok sorunu var çözülmesi gereken çarpık kentleşme de bunlardan sadece birisi. Bizim ilk önce millet olarak kafa yapımızı değiştirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.
Türkiye liyakatsiz bir ülke. Türkiye'nin kurumlarının her biri zedelenmiş durumda. Eğitimi, Devlet daireleri, kurumları, her yerde liyakatsizlik dönüyor. İşin ehli olan insanlar gözetilmiyor, görmezden geliniyor. Mesela bir örnek, Ülkemizde fazlaca vasıfsız inşaat yapan serbest müteahhitler var, rantlaşma var, herkes kafasına göre inşaat yapıyor ve de işin tuhaf tarafı da, işin ehli olmayan vasıfsız kişiler inşaat yapıyor. İnşaat mühendisleri de, Mimarlarda haliyle işsiz kalıyor. Adalet kavramıda hiç yok zaten.. Bu ülkeden ne olabilir ki size soruyorum... Ülkenin bir çok sorunu var çözülmesi gereken. Bu sorunları tek bir kişi, bir lider asla çözemez sadece liderlik, öncülük yapabilir. Ama dürüst gerçekten net, radikal kararlar ile... Ülkemizin kocaman bir reforma ihtiyacı var her alanda bence... Kocaman radikal değişiklikler gerek ülkemiz için...
Biraz geç kalınmış ama düzeltmek imkansız değil. Daha çok hükümet ve devlet kurumları vasıtasıyla olacak bir şey bu
Sizce bu liyakatsizlite olabilir mi? Ben hiç sanmıyorum. Türkiye'nin bir çok sorunu var çözülmesi gereken çarpık kentleşme de bunlardan sadece birisi. Bizim ilk önce millet olarak kafa yapımızı değiştirmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.
Türkiye liyakatsiz bir ülke. Türkiye'nin kurumlarının her biri zedelenmiş durumda. Eğitimi, Devlet daireleri, kurumları, her yerde liyakatsizlik dönüyor. İşin ehli olan insanlar gözetilmiyor, görmezden geliniyor. Mesela bir örnek, Ülkemizde fazlaca vasıfsız inşaat yapan serbest müteahhitler var, rantlaşma var, herkes kafasına göre inşaat yapıyor ve de işin tuhaf tarafı da, işin ehli olmayan vasıfsız kişiler inşaat yapıyor. İnşaat mühendisleri de, Mimarlarda haliyle işsiz kalıyor. Adalet kavramıda hiç yok zaten.. Bu ülkeden ne olabilir ki size soruyorum... Ülkenin bir çok sorunu var çözülmesi gereken. Bu sorunları tek bir kişi, bir lider asla çözemez sadece liderlik, öncülük yapabilir. Ama dürüst gerçekten net, radikal kararlar ile... Ülkemizin kocaman bir reforma ihtiyacı var her alanda bence... Kocaman radikal değişiklikler gerek ülkemiz için...
Peki sizce bizim milletin zihniyeti değişir mi? Unutmayın güçsüz ülke vatandaşı güçlü lider prototipine oy verir, liyakate bakmaz! Sandıkta bunu tekrardan görmüş olduk
Bence kesinlikle değişmez. Sizce benim bu bahsettiğim şeylerin gerçekleşme yolu nedir?
Halkımızın, nitelikli, okuyan, araştıran, her daim sorgulayan ve eleştiren bir halka dönüşmesi için neler olması gerekiyor sizce?