İstanbul'dan başka bir şehre göç edin ailecek. İstanbul çok lüks oldu mültecilerden alamadıklarını Türk milletinden almaya çalışıyorlar. Son nüfus sayımına göre 15 milyon küsür insan İstanbul'da ikahmet ediyor üstüne bir de asgari ücretin yükselmesi sonucu işverenler, işçilerin maaşını ödeyebilmek için zam yapıyorlar. Ben olsam direkt şehir değiştiririm ev kiraları bile çok yüksek İstanbul'da İstanbul koca metropol bir şehir ve giderleri çok fazla duyduğuma göre de İstanbul'da hal ekmek 5 ₺ olmuş. Şu an Ankara 'da halk ekmek 3 ₺
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılIki kisi yasiyoruz bi evde
Faturalar ortak
Kira 3250 ydi şu son 6 ay icinde bu ay 3750 tl oldu
Elektrik 200
Su 200
Aidat 150
Wifi 100
Bunun disinda herkesin kendi sahsi ihtiyaci
Evli olsam esime bakarim da bu maasla bebegin masrafi belki zorlayabilirdi beni02 Yorumla
Soran+1 yılişte şu kiralar getiren artış sınırı sayesinde eski kiracılar oturmaya devam ediyor da. Sosyalleşme eğitim vs gibi şeyler de çok pahalı
- +1 yıl
Dogrudur
Gizli Üye(30-35)+1 yılEkonominin kesinlikle kötü olduğunu düşünüyorum. İstanbul’da fakir biri nasıl yaşar onu bende düşünürüm hep. Ama abartma o kadar şeye 1000 tl asla gitmez. 2 porsiyon yemek diyorsun ne yedin? 500 tlye mi yemek yiyorsun? Şahsen ben iyi yerlerden yemek yerim. Maksimum tek başıma yiyeceğim yemeğin fiyatı 200 tldir. Çay limonata zaten ucuz yanı. 1000 tl gitmesi için çok daha fazla şey yemen gerek.
011 Yorumla
Soran+1 yılyemek iki şiş, biraz bulgur biraz patates. ama çayın bir tanesi zaten 15 liraydı.
Cevap sahibi+1 yılE normal kaç tane çay içtin? Ben Karadenizliyim çayı sevmem bile. Yediklerin pahalı şeyler değil ki sen düz hesap yapmışsındır 1000 tl. Cidden lüks mekanlara giderim yaşadığım yerdeki hiçbir zaman bir yere o kadar para vermedim. Hatta daha geçen kuzenimle gittim. Arap restaurantıydı resmen hep Araplar vardı o yüzden pahalı yerdi. 2 et döner porsiyon ve büyük sarmalar söyledik ortaya tam 400 tuttu. İçecekte alsaydık tutacağı 470 480 ancak. Ya da aylar önce Sushi yiyip bir kadeh şarap içmeye gittim lüks bir mekandı. 350 falan verdi arkadaşım oraya da 2 kişi yedik. 8 sushi ve 1 kadeh şarap fiyat bu.
Soran+1 yıl2 çay 30 tl. iki porsiyon yemek 740 bir de limonata aldk ama onu başkamekanda. yani az bile söyledm
Soran+1 yılek olarak burası İstanbul. yani Karadeniz de bir şehirle kıyaslarsan büyük hata edersin. Ki ben pek lüks mekanda oturmam
Cevap sahibi+1 yıl740 tl fazla o yemek için hemde baya fazla. İstanbul’u iyi biliyorum. Karadeniz haricinde İzmir İstanbul Manisa Muğla bunlar en iyi bildiğim şehirler. Lüks yerde de takılmayan biriymişsin zaten böylelikle İstanbul olmasının da farkı olmuyor. Sonuçta bebekte Etiler de lüks yerlere gitmedin. Sıradan iki yemeğe o para çok. Yani hata yapmadım yediğin yemek basit bir yemek gerçekten lüks mekanda o yemeği yesen yine okey. Ama normal bir yer için fazla bunun şehir değişikliği yok. Normal bir yerde basit bir yemeğe hayatta o parayı vermem. Bu arada sana yazdıktan sonra sushi mekanına girdim baktım 300 küsürlerde ödediğimiz hesap şu an 530 tl olmuş. Ama bunu uygun bulurum sushi ve şarap sonuçta ve çok güzel lüks yer. 1000 tl olsa böyle bir yer olmasına rağmen kabul edilecek bir şey yine olmazdı.
Soran+1 yılsanırım siz bayadır İstanbul'a gelmiyorsunuz. hani iki ay öncesiyle bugün arasnda ciddi fark var. ekmek 8 tl. simit 10 tl. Su en düşük 7 tl. çay desen 15/20 tl ucuz bile sayılıyor. yani şehir pahalı. İzmir mizmir kıyaslanamaz bile. günden güne uçuyor burası. Ki İstanbul enflasyonu T R enflasyonun dan yüksek gelir genelde
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum bilmeseydim bile tüm akrabalarım orada. Hiçbirinden de böyle bir şey duymadım. Her dışarı çıktığımızda bin tl gitse ooo hiçbir yerde yaşanmaz.
Soran+1 yılyemiyorlar demek ki pek bir şey dışarda.
Cevap sahibi+1 yılYok yiyen insanlar özellikle kuzenim hep dışarda ve maddi durumu öyle yok asgari ücretten biraz üstünü alıyor. Tek başına yaşıyor arabası var bir sürü lüks ihtiyaçları var ama misler gibi geçiniyor. Şahsen ben o parayla kirada yaşayamam diye düşünüyorum. Yakın olduğum biri her şeyi der yani bana.
Soran+1 yılvalla bacım, yalan söyleyecek halim yok. Durum bu. bak İstanbul'da yaşayanlar karşı çıkmamış, desteklemiş. İstanbul dışındakiler şaşırıyor hep
Cevap sahibi+1 yılZaten neden yalan söyleyesin. Ne bileyim garip geldi cidden. Yakın arkadaşım da 2 ay önce İstanbul’a taşındı Kasım da geleceğim İstanbul’a o zaman sana çok daha iyi yorum yaparım buralarda kal 😂😂 ama fikrimin değişeceğini sanmıyorum yine de gidip yerinde görmek daha iyi.
Para & Ekonomi konusunda 386 cevap paylaştı. Galiba hayatta kalma savaşı veriyorlar. İstanbul'da hayat çok pahalli. Ekonomi politikasi zaten naylon olmuş her gelen ayrı bir şey söylüyor. Hafize hanım aslında doğru olanı yapıyor ama ondan öncesi ne yaptiysa tüm bu fakirlik hep onun suçu. Ah ya rakam da veremiyoz ya işte 😄
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u +1 yılZor yaşıyorlar
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOn numara beş yıldız yaşıyor gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşarlar ama köle olarak yaşadığını zannederek yaşarlar. Buna da yaşamak denmez zaten kölelik denir. ama onlar kendi durumlarını kölelik olarak görmüyorlar, çalışkanlık olarak görüyolar hatta çalışmayanlara tembel, iş beğenmiyor diyebilecek kadar haddi aşabiliyorlar. Durumları çok acınası.
27 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın. belki de farkındalık için biraz farklı hayatları da yaşamak lazım, değil mi ama. işte orta sınıfın da farkındalığının sebebi. ortadayız.
Cevap sahibi+1 yılSence şu foto iyi mi
https://ibb.co/fqHNm3x
Cevap sahibi+1 yılyaşlı mı duruyorum sence?
Soran+1 yılsen beğendiysen iyi 😀
Cevap sahibi+1 yılİşte ikilemdeyim hazır burdayken sana sorıyım dedim kjljkl
Soran+1 yılpaylaş gitsin. ne olacak
Cevap sahibi+1 yılPP yapılır mı yani
+1 yılBüyük şehirlerin ya da bazı il ve ilçelerin sadece her yerde zengin kesimleri serttiriyor ki mesela Ankara 'da Çankaya bölgesi de var Keçiören bölgesi de var Mamak bölgesi de var herkesinden Her ekonomik koşulda insan var.
12 Yorumla
Soran+1 yılama yeme içme genelde çok değişmiyor. fiyat hep yüksek. ultra yükske yerler de var o ayrı
- +1 yıl
Doğru
+1 yılGalataya ilk çıktığınla evleniyorsun inancı yüzünden bu yaşıma kadar imkanlarım olsa da çıkmadım (kapısından döndüğüm bile oldu). Şimdi pişmanım artık istesem de çıkamam😅😅
11 Yorumla
Soran+1 yılhaha çok büyük hata olmuş.
+1 yılYaşamıyorlar ki hepsi yürüyen ölü. Buna yaşam denmez. Ama olsun zenginin parası varsa fakirin de şükrü var 😂😂
23 Yorumla
Soran+1 yılzenginler sürüyor bu dünyanın sefasını hep ya😂 fakirler mutlu, biz orta sınıf da yakınyoz
- +1 yıl
Orta sınıfta kalmadı neredeyse. Aklıma K. Sunalın orta direk şaban filmi geldi 😂😂
Soran+1 yılbiz ortayı ya işte :ddd
+1 yılİstanbul’da 2 kişi 130k gelirimiz var ucu ucuna yetiyor. Asgari ücretli nasıl yaşıyor bence bu bildiğin bir araştırma konusu.
13 Yorumla
Soran+1 yılbir de çoluk çocuk varsa anca yeter bu miktar
- +1 yıl
Okul fiyatları olmuş 300k yıllık bence yetmez bile bu para. Tabii hayat standartlarını düşürürsen o ayrı; ama hayata 1 kere geliyorum neden düşüreyim. 😃
Soran+1 yılkesinlikle öyle. ama hayat standarttımz aslnda orta. millet daha da kısarsan şöyle böyle diyor.
Kuzenim çalışıyor, Ümraniye'de yaşıyor ama kirasını annesi babası veriyor. Yoksa aldığı 16 bin lirayla çark dönmez.
11 Yorumla
Soran+1 yılstüdyo daireler 15 binden başlıyor. yani düzgün ve nispeten yeni binalarda durum bu.
+1 yılValla biz mutluyuz parası olmayan düşünsün İstanbul'da nasıl yaşanır ekonomi kötü vs diye artık kimseye acimiyorum son seçim sonrası
14 Yorumla
Soran+1 yılben değilim 😂 aylık 70 bin yetmyor
- +1 yıl
Yetiyor valla bana kazandığım çokta güzel yaşıyorum 😁
Soran+1 yılbiri beni suçlu çıkardı. bin tlye yemek yiyen mallar olduğu sürece daha da zor olur dedi 😂
- +1 yıl
Param var yiyorum kime ne boşversene
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiz istanbulun neresinde ictiniz yediniz 1000 tl gitti
112 Yorumla
Soran+1 yılbir çay 15 tl. Ki 25 olan yerler de var. ben 15 ödedim. iki çay zaten etti 30. Bi porsiyon da 370 tl. çarp ikiye.. ve Bi de su aldk. çok mu. sanmyorm
Soran+1 yılyani salatası içkisi şusu busu vs yok bile
Cevap sahibi+1 yılPorsiyon 370 tl ne yediniz ki normalde 370 TL çok para değil ama yazık yani üzülüyorum bir dışarı çıkmaya 1000 tl
Soran+1 yıltabakta olanı anlatayım. iki küçük şiş. az bulgur ve az patates.
Cevap sahibi+1 yılYazık günah ya gerçekten ne diyik bu hale getirenler utansın
Soran+1 yılneden şaşırıyorsunuz ki. daha geçen sene kadıköyde bir mekana oturdum. bir tane kurvasana 70 tl verdim. çay 20 tl. geçen aralıkta. şu an ne olmuştur sizce.
Cevap sahibi+1 yılŞaşırmıyorum üzülüyorum
Soran+1 yılsiz hangi şehirdesinz
Cevap sahibi+1 yılBen İstanbul'da yaşadım 5 yıl şu an Şanlıurfadayim
Cevap sahibi+1 yılBu kadarmiydi
Soran+1 yılne söyleyeyim. meraktan sordum.
Cevap sahibi+1 yılSohbet edelim isterdim
+1 yılbiz 10 kişi pizzacıya gitmiştik 6 orta boy pizza 10 kutu kola 1 büyük kova almıştık bin lira tutmuştu diyarbakırda olduğumuz için olabilir
03 Yorumla
Soran+1 yılorta boy pizza bırak mekanda yemeyi eve sipariş ediyorm arka sokaktan 200 tl tutuyor. sizin menünüz burada en az bir kaç bin tutar. hele de dışarda bir yerde yiyorsanız.
- +1 yıl
sen nasıl yaşıyorsun İstanbul'da
Soran+1 yılbizim durum fena değil ama biz bile zorlanıyoruz
+1 yılBu saydıklarına 1000 TL veren mallar oldukça, yaşanması daha da zor oluyor
23 Yorumla
Soran+1 yılne yapalım peki abicim. dışarı çıkmayalım, yeyip içmeyelim ki mal olmayalım mı
- +1 yıl
Sen neden bahsediyosun ya kafan mı güzel?
Soran+1 yılyahu pahalılığın sorumlusu biziz gibi konuşan sen değil misin. ne demek o saydıklarna bin tl veren mallar olduğu sürece daha zor olacak?
- Para & Ekonomi konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul artık yerlilere hizmet odaklı bir şehir değil tamamen yabancılar üzerine.
02 Yorumla
Soran+1 yılnüfus sürekli artıyor turist olsa da olmasa da İstanbul pahalanır. yer yok çünkü. düşünsene o mekanın sahibi oraya ne kadar kira ödüyor. ve her geçen gün herkes İstanbul'a geliyor. bunlar da evdir dükkandır vsdir kiralamak istiyor. talep artıyor da artyor.
- +1 yıl
Doğma büyüme İstanbul'da olan birisi olarak söylüyorum. İstanbul bitti Okeye dönüyor şu an. En rezil kepaze zamanlarını yaşıyor şu an ve daha da kötüye doğru gidiyor. Kaçıp gitmek lazım buradan.
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılçoğu sosyal yardım alıyor ve buna rağmen mevcut düzeni destekliyolar :)
02 Yorumla
Soran+1 yılSosyal yardımla da zor
- +1 yıl
öyle zaten. tüm bunlara rağmen bize bunları yaşatanlara hala oy veren varsa beter olsun zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılilkokul mezunu bile asgari ücret almiyor lisans mezunu iş bulamıyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet millet İstanbul da nasıl yaşıyor valla bilmiyorum. İzmir bile cidden pahalı. İzmir de öğrenciler nasıl geçiniyor hayret ediyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılgel bir de burayı gör
- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul'da yaşıyorum
her geçen gün zorlaşıyr11 Yorumla
Soran+1 yılbazı yorumlardaki kabul etmiyor. diğer illerde yaşayanlar olamaz diyor. porsiyonumdaki bulgura kadar saydırttılar bana 😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanki hükümet değişse ekonomi sağlanacaktı.
015 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞahlanacaktı*
Soran+1 yılöyle bir şey demedim
Soran+1 yılsiyasete bulaşmadığım halde bunu demesi de tuhaf kaçtı. ayrıca zaten muhalefet gelse her şey değişir diyenlere de laf anlatmaya çalışanlardanm. o iş öyle olmuyor diye 😂
Cevap sahibi+1 yılSoran sana demedim zaten yorumlarda kendi yorumunu kaptanlar oldu sözüm onlara
Soran+1 yılo zaman başka.
Cevap sahibi+1 yılÖyle.
Cevap sahibi+1 yıl@gaddarım ne diyorsun sen derdin ne kavga mı durup dururken
Cevap sahibi+1 yıl@gaddarım birde düzgün yazsa. Önce Türkçe yazmayı öğren.
Cevap sahibi+1 yıl@gaddarım yerin olmadığını halde ot gibi yorumunda biten sensin.
Cevap sahibi+1 yıl@gaddarım IQ PKKlılarda ne arar.
Cevap sahibi+1 yıl@gaddarım ayrıca k*rdler bu ülkede muhalefet tarafıdır algı seviyesi düşük insan parçası. birde haddi olmadan o küçük aklıyla beni kendisiyle uğraşmaya zorluyor :dd
Cevap sahibi+1 yıl@gaddarım oradaki sansürlü kelime doğru yazıldı*sahlanacaktı* bu yazılıyor üç kağıtçı ve dolandırıcılık siz k*urdlerin işidir. Yalanda siz de palavrada
+1 yılLüks yaşamaktan vazgeçip yaşam maliyetini azaltıyorlar
02 Yorumla
Soran+1 yılvazgeçmek derken? 😂😂😂😂
- +1 yıl
Yani şimdi kendi evi varsa Evden de doğru düzgün dışarı çıkmıyor veyahut evden işe işten eve yaşıyor ve bu şekilde geçinip gidiyorlar işte
Borç içinde yaşayanlar var
Anne babadan destek alanlar var
Bir şekilde mecburen idare ediyorlar işte
Gizli Üye(36-45)+1 yılSponsor bulmalisin:) ben dogma buyume ıstanbulluyum yaşıyorum fakat kiram yok kendi işimiz var vs vs
00 Yorumla
+1 yılallahtan 10 kez çıkmışım galata kulesine 650 verebilirim ama enayi değilim kimse kusura bakmasın o ne la:P
00 Yorumla
+1 yılİstanbul değil türkiyede nasıl yaşanıyor diye sorman gerekirdi
02 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul daha beter her zaman
- +1 yıl
öyle tabikide ama burada yalamak zorlaştı artık
+1 yılYaşayamıyorlar ki sadece nefes alıyorlar demek ki?
03 Yorumla
Soran+1 yıldeğer mi ya İstanbul'da yaşamak uğruna
- +1 yıl
Değmez bence
- +1 yıl
Sence?
Çoğu Karadeniz Doğu illerinden geliyorlar köylerine geri dönsünler onlara fazla orası
00 Yorumla
+1 yılesenyurt gibi varoş mahallelerde suriyelilerle yaşıyorlar
00 Yorumla
+1 yılYaşamıyor, hayatta kalmaya çalışıyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılo bile zor gibi
- Para & Ekonomi konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılYaşayan var, yaşayamayan var bence..
01 Yorumla
Soran+1 yılilla ki
+1 yılDileniyolar... valla bizden zenginler😅
02 Yorumla
Soran+1 yılyok ya. bazı semtlere gir bak evler yıkılıyor. ama o evlerde insanlar oturyor
- +1 yıl
Herkese hayat bal badem sunmuyor
O kadar pahalı mı Türkiye yuh
04 Yorumla
Soran+1 yılTürkiyeyi bilmem ama İstanbul çok pahalı. Siz nerdesiniz
Soran+1 yılgeçen seneyi geç, geçen aydan bu aya değişiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşamak mı?
Yaşamıyor sürünüyorlar.
10 YorumlaYaşamadın olsunler fakirler
00 YorumlaYaşamak için uğraşıyor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 349 cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor ya bu zaman da
00 Yorumla
+1 yılEvimiz var ama yinede şükürler olsun 🤗
01 Yorumla- +1 yıl
şükret sen şükret
- Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılKenar mahallede yaşıyorlar..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşayamıyor çok zor bir durum
00 Yorumla
+1 yılhallerine şükür edip malum partiye oy veriyorlar
00 Yorumla
+1 yılBu yaman çelişki anne
01 Yorumla
Soran+1 yılçelişki derken
+1 yılGecekonduda herhalde
01 Yorumla
Soran+1 yılyemek, içme, gezme, Okul vs vs bunlar ne olacak.
+1 yılUyuyor
00 Yorumla
+1 yılİntihar edecek düzeydeki o derece
00 Yorumla
+1 yılYaşamıyorlar ki sürünüyorlar
00 Yorumlazor yaşıyor borçla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSizinndurum iyimi
01 Yorumla
Soran+1 yılorta kıvam
Gizli Üye(30-35)+1 yılFakirler yaşamıyor
00 Yorumla