Para & Ekonomi konusunda 313 cevap paylaştı. Konusunda uzman bir profesör yatırım tavsiyesi soranlara su cevabı vermişti. Size tavsiye verebilmek için kişiliğinizi bilmem lazım. Lan ne alâka dedim bizim kişilik. 100 liralik yatırım yapınca 150 lira olursa herkes sevinir ama 100 lira 90 kiraya düşünce tepkiniz ne olur? 60 liraya düşünce tepkiniz ne olur? Hiç kalmazsa tepkiniz ne olur? Lan zaten riske girdim bitti gitti diyen de var, battım diye intihar eden de. Bunu bilmeliyim ki size ona göre risk tavsiye edeyim. Ben 100 liram 99 lira olursa kendimi 99. Katdan aşağı atacak bir tipim. O yüzden riskli borsa ve kripto işlerine asla girmem.
Bu yüzden benim tercihim dükkan ve/veya ofistir. Ev kiracisi ile ugrasilmaz. Hele de şu günlerde iyice dert oldu. Ofis veya dükkanda her gelen kendi tadilatını yapar. Arşa değer kazanır ama satmadiginiz müddetçe o değerin size hiç bir faydası olmaz. Değer kazanırken sahibine biseyler damlatacak, sorunsuz, risksiz en güzel yatırım dükkan ya da ofis (ticari gayrimenkuldur.) O yüzden yatırım tercihim hep bu ikisi oldu ve şimdi de iyi ki diyorum. Şimdi iyi bir kira gelirim olduğu gibi değer anlamında da her sene aldığım güne göre yaklaşık x20-25 değer kazandılar hepsi.510 Yorumla- 1 yıl
Maşallah.
Profesör doğru demiş kaybetmeyi göze almak lazım.
Ama işi bilirsen en az hasarla atlatmak, hatta bazı işlemlerle düşerken kazanmakta mümkün.
Soğuk kanlı olanlara göre borsa.
Ama sen de yolunu bulmuşsun tebrikler.
daha çok kazançların olsun 🙂 - 1 yıl
Teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla sen bu işlerden iyi anlıyorsun. Tebrik ederim.
Anca borsa ya da kripto tercih etmememin bir sebebi daha var. Dolar 3.40-4 seviyesinde iken dolar alıp sattım ve kısa sürede %25 kazandım. Ama kazanmama rağmen bıraktım.. Sebebi de gözlerimi hiç ekrandan alamamakti. O zaman başkan Trumpdi ve bir tweet atıp her şeyi b*klayabiliyordu. Lan bugun Trump sağından mi kalkacak solundan mi? Nasıl bir tweet atacak, diğer gelişmeler vs. Vs. Bir süre sonra kafam Matrix gibi sayısal/politik ve finansal verilerin hızla geçtiği bir servere dönüştü.
Yok dedim ben hayatımı böyle ekrana bakarak yaşayamam. Sevdiklerime, kendime ayırmam gereken zaman var. Birisi ile konuşurken bile gözüm ekranda olmamalı. Anın tadını çıkarmalıyız, aklım orada olmamalı dedim ve bıraktım. Dolar 27 oldu ama asla pişman değilim. Tercihimden gayet memnunum. - 1 yıl
Teşekkürler.
Çok çok iyi değilim öğrenmem gereken çok şey var daha.
Ben de buradan bir arkadasim aracılığıyla girdim borsaya geçen yıl.
İyi de gidiyor şükür.
Gündemin etkisi büyük borsa üstünde haklısın.
Fakat düştüğü zaman kazanmakta mümkün o yüzden bir korkum olmuyor.
Evet takip gerektiriyor.
Takip edemediğin zamanlarda emir vererek anın tadını çıkarmakta mümkün ama.
Sabır gerektiren bir iş olduğu çok doğru. - 1 yıl
Hayırlı kazançlar diyeyim o zaman. Sabır evet. En büyük sıkıntı orada. Gayrimenkul aldığın zaman en az 1-2 yıl beklemen gerektiğini bilirsin ama dijital bir varlik alırsan daha aldığın saniye bakmaya başlıyorsun. İşte sorun da burada başlıyor. Alıp tutmayı, sabırlı olmayı bilmek gerek. Bende de dijital varlıklara karşı o yok maalesef 😂
Daha aldığım an 1 lira kaybetsem kaybettiğim için , kazansam kazandığım için gözümü ordan alamıyorum. Zaten karakter de orada devreye giriyor. - 1 yıl
😂😂 sen böyle devam et bulaşma borsaya yoksa psikolojin kötü etkilebecek
- 1 yıl
Çok arkadaşım ısrar etti borsa için de kripto için de.. Hatta birisi binance uygulamasının nasıl kullanıldığını anlatıp saatlerce kafamı utuledi. Canım istese öğrenmem 1 saatimi alırdı ama ilgilenmedim bile. Ben mühendis olmama rağmen logo muhasebe programınin içinden geçmiş adamım, binance nedir ki? Hatta kullanmayı öğrenmek yetmedi bir de içinden kodları değiştirmeyi öğrendim. Veri tabanina kadar indim 😂 O yüzden beni asla oraya cekemezler. Ben paramı ticaretten kazanırım, kazandiklarimi gayrimenkul aktarır, garanti kazanç elde ederim. Riskli yatırımlarla asla uğraşmam.
Bu arada teşekkür bibot😂😂
- 1 yıl
Sohbeti de bibot ile yaptın o zaman 😂
- 1 yıl
Kötü caktin lafı, valla verecek cevap bulamadım 😂
Teşekkür ederim @lotus-patra 😂 - 1 yıl
Şaka yaptım gülelim diye laf çakma yok 😂
Günaydın ✌️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
- 1 ay
Yani bu ekonomi şartlarda neye yatırım yaparsanız kazanırsınız ev, arsa, ticari alınıp satılan ürünlere bile yeter ki elinizde bir varlığınız olsun...
20 Yorumla Şu an için arazi..
Daha sonra o araziye minik, bahçeli bir ev.
Emekliliğimi orada geçiririm.
22 Yorumla- 1 yıl
Nasip olsun diyelim o zaman 😀
- Gizli Üye(30-35)1 ay
Altın aldım yükselişi durdu. Borsaya elimi attım battı. Kriptoda yıllardır zarardayım, elimde olan coinler harici uçtu ben zarardayım
44 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
Bir şey düşsün istiyorsanız bana söyleyin niyetlenmem yeter 😂😂
- 1 ay
😂😂😂
- Cevap sahibi1 ay
Ağlanacak halime gülünüyor durumunu yaşıyorum. Sağ olun dostlar 🤣
- 1 yıl
Kesinlikle dolara yapmayacağım kesin piyasa kaç senedir bu kadar dengesizken ve enfilasyon sürekli artarken bu riski almazdım. Yeterli miktarda varsa kesinlikle tarla veya arazi satın alırdım en fazla yaşayacağım kayıp o seneki mahsülüm olacaktır ama senelerce bende ve değer kaybetme ihtimali daha düşük.
10 Yorumla u
1 yılBenim biraz param olsaydı sanırım altın dolar bunlara yatırım yapardım ama yatırım yapmak konusunda pek de bilgim yok. önce araştırma yapardım yoksa elimde ki para da gider :D
10 Yorumla- 1 ay
1 TL ile bile birikim ve yatırım yapabilirsin, kişisel deneyime dayalı ve uygulanan yöntemi burada sizler için açıkladım.
00 Yorumla kenardaki para ev almaya yetmez bence, su an derdim ev ya hadi evden bile geçtim kucuk bile olsa bi toprağı olmalı insanin
10 YorumlaRakıya... türkiyede alım gücünü en kolay koyuyabileceğin yatırım aracı o... içmeden bekleyebilirsen tabii.
10 Yorumla- 1 yıl
her ay aynı miktarda gram altın alıyorum, muhasebe departmanım borsa ile ilgilenen bir personel aldı o da borsaya yöneliyor
10 Yorumla - 1 ay
Paramı tek bi işe yatırmam arsa altın zeytin yağı teksil ve beyaz eşya üstüne bide altın ticareti
20 Yorumla 1. Altına 2. Dolara 3. Avroya 4. TL ye 5. Borsaya 6. Dövize 7. Bitcoin
10 YorumlaÖnce ahiretime, sonra biraz altın alır kenara koyarım.
10 Yorumla- 1 ay
Keşfetim iyice çorba olmuş ya 1 yıl önceki soru ne nxuxj
10 Yorumla - 1 ay
Boş ver ya Hem de para salla aşkını gününü kese günlük ye günlük öl
10 Yorumla - 1 ay
Hem yatırımlık düşündüğüm hem kullanacağım bir şey olur
10 Yorumla - 1 yıl
Ben bildiğim işten şaşmam teknolojik yatırımlar her zaman daha çok kazanır.
10 Yorumla Kripto, kredi ile ev ya da araba almak, USA borsasına yatırım mantıklı.
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)1 yıl
gürültü yapan insanların olmadığı düzgün bir yere yerleşirim. zenginler bu yüzden rahat uyuyor. fakir yerde hep gürültü olur. fakir de demeyelim kültürsüzler gürltü yapar
10 Yorumla - 1 yıl
borsa oynamasını öğrendim az çok, borsaya yatırırdım
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Birazıyla altın birazıyla da sterlin alırdım 😊
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Kenarda param var zaten ama uzun zamandır kenarda duruyor.
10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 ay
Valla erkekler için oyuncak seks işine girerdim
10 Yorumla - 1 yıl
Ben hayatta elimdekiyle kumar oynamam, kısa yoldan zengin olucam diye de uğraşmam öyle aylak hayallerim yok. En temizi arsa, al dursun kenarda. İster ek biç ister ev yap otur/sat.
00 Yorumla Keske olsaydi ama yokkk...
Olsaydida kesinlikle arsa tarla gibi seye yatirirdim ya da altina gelecekleri cok pqrlak 😊10 YorumlaKripto öğrenmeye çalışırdım zaten az biraz biliyorum biraz daha bilgimi geliştir eğitimini alırdım sonra da yatırımımı kendim yapardım
10 YorumlaEvim arabam var ayrıca birikmişim bankada duruyor şimdilik zamanı gelince yapcam ona da bişeyler
10 YorumlaAltın.. Bir sene geçmiş..
12 Yorumla- 1 ay
Evet : )
- 1 yıl
Gümüş ama alıp unutmak lazım onu 😅
12 Yorumla- 1 yıl
Gümüş geçen gün iyi düştü tam alınacak noktada.
Uzun vade de iyi bir yatırım aracı evet.
Ya da viopta anlık alım satım yapabilirsin.
Vurup kaçmak çok zevkli 😂 - 1 yıl
Abla anlıyor musun bu işlerden 😅 haftalık artan param oluyor bir miktar ve gümüş olarak biriktirmeyi düşünüyorum ama katlamak da kulağa kötü gelmiyor vur kaç hiç bilmiyorum ya nasıl yaparız
Şey kendime bir toki alsam yeterli sanırım ya. Param olsa oraya yatirirdim. Bu yatirim oluyor mu bilmiyorum.
00 Yorumlaşu an borsa çok iyi gidiyor. Fon da alabilirsiniz. Meblağ yüksek ise danışmanlık firmalarından destek alın.
00 YorumlaAl sat işine girerim ben ya. Araç veya motor alarak
10 YorumlaOlursa bakarız duruma göre ama en iyi liman altin şu anlık
10 Yorumla- 16 gü
Fon alırım. Amerika'dakiler çok iyi. Maden odaklı yapardım.
10 Yorumla şu an faiz cazip fakan ufak ufak borsa hisse girerim faiz düşüyor cünkü
10 Yorumlauzun süreli fona yatirirdim ya da faize ya da hisseye
10 YorumlaHergün yaptığım bir şey borsa yatırım fonlarına yatırım yapıyorum uzun vadeci birisiyim
10 Yorumla- 1 ay
Mevduat hesabı açıp o parayı çalıştırdım aylık faiz yerimm
10 Yorumla - 1 yıl
Bence en iyi yatirım toprak arsa ve ev getirisi olan bunlar şu an
10 Yorumla - 1 ay
Altın. Her daim kazandırır. 1 geri gitse bile 2 ileri gider
00 Yorumla - 1 yıl
Arazi olurdu oraya da güzel iki katli istedigim gibi bir ev cok guzel olurdu
00 Yorumla Bu aralar borsa keyifli geliyor, ona devam ederdim…
00 Yorumla- 1 yıl
Git hepsine tam altın veya saf altın al.
kafan rahat olsun.00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 879 cevap paylaştı. Coin, Dolar ve Hali hazırda Altına yatırım yapıyorum.
00 Yorumla- 1 yıl
Ev ve araba alım satımı yapıyorum. Altın almakta karlı oldukça
00 Yorumla - 1 yıl
Ben anı yaşayanlardanım tatile giderim hemen 🥳🥳
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 453 cevap paylaştı. Bu soru nasıl karşıma çıkıyor
Altına14 Yorumla- 1 ay
Nasıl yani?
- 1 ay
Günaydın : )
Yok yanlış anlamadım
Bibilen görüş yapmıştı soruma o yüzden sanırım.
- 1 yıl
İşime gelen hangisiyse ona.
20 Yorumla - 14 gü
Ev araba evlilik
10 Yorumla - 1 ay
Türk borsası ve altin
10 Yorumla - 1 ay
Ev veya altın alırdım herhalde.
10 Yorumla - 1 ay
Bu aralar bitcoin...
10 Yorumla - 1 ay
Yatırım yaparım tesisimi büyüturum
10 Yorumla - 1 ay
Kendime yatırım yaparım.
10 Yorumla - 1 ay
E ticaret, tarım. ufaktan da war
10 Yorumla - 1 ay
Madene yatırım yapmak her zaman iyidir
10 Yorumla - 1 yıl
Zaten var borsada takiliyorum
10 Yorumla Borsa :D zaten borsadayım.
10 YorumlaBanko 3 tane maç seçerim
10 Yorumlaşu an zaten USD olaraktan devam ediyoruz
10 Yorumlau
1 yıl50 60 koli bira alır stoklarım eve
10 Yorumla- Devamını Gör (196)
Detaylı bilgi
Merhaba, bu zamanda insanın parası olsa bir dert olmasa bir dert :) Kenarda biraz parası olan birisi için en büyük sorun, tasarrufunu mevcut enflasyona karşı nasıl koruyabileceği şeklinde bakıyorum ben bu meseleye. Dolar üzerinde ciddi bir baskılanma söz konusu. En azından bir süre daha bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor. Sorudaki gibi az bir tasarruf söz konusuysa ne yapılmalı? Mevduat faizleri yüksek ama enflasyona karşı koruyor mu? Reel olarak baktığımızda çok koruduğu söylenemez ama tabii ki tamamen de gözardı edilmemeli. Sorunuza pek de fazla olmayan bir tasarrufu korumak için en iyi alternatif hangisi diye bakarsak, bu çerçevede şu an için altın bir adım önde gibi gözüküyor.
Teşekkürler cevabınız için 🙏
Rica ederim, ekonomi etiketinde daha çok sormanızı bekliyorum :)